Заразно зло: Възмездие

Заразно зло: Възмездие


Оригинално заглавие: Resident Evil: Retribution
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: ужаси, фантастичен, екшън
Канада/Германия, 2012, 95'
Реж.: Пол Андерсън
С: Мила Йовович, Шон Робъртс, Сиена Гилори, Джейсън Айзъкс, Кевин Дюранд, Борис Коджо, Одет Фер, Колин Салмън, Мишел Родригес
Заразно зло отдавна надскочи границите на нишовия жанр “филм по видео игра”, който по правило е интересен единствено за заклетите геймъри, и се превърна в един от най-успешните съвременни екшън франчайзи.


В резултат, дори и никога в живота си да не сте докосвали геймпад, разполагате с всички предпоставки да се позабавлявате първокласно с ефектно 3D и задължителните кадансови екшън сцени. Геймърите също ще получат своето, защото режисьорът и сценарист Пол Андерсън продължава да вкарва във филма си герои, чудовища и цели сцени, взети директно от игралната поредица. Казано с други думи – Заразно зло: Възмездие би следвало да допадне на всеки, който е наясно, че възвишеното и интелектуално кино по правило няма допирни точки със зомби филмите и, подобно на самия Андерсън, обича – цитираме – “секси мацки, много екшън и жестоки декори”.
Основната секси мацка в сценарната схема отново е Мила Йовович, която влиза в ролята на обърканата относно собствената си идентичност, но неумолимо смъртоносна Алис. Въпросната, за пети пореден път, е ужасно сърдита на бившите си работодатели от корпорация Ъмбрела, които са й интегрирали фалшиви спомени, обръщат бившите й партньори срещу нея и, между другото, се опитват да унищожат живота на родната ни планета с помощта на така наречения Т-вирус. Бидейки последната надежда на човечеството, във Възмездие Алис се захваща да избие максимално количество от зомбираното население на световните мегаполиси Токио, Ню Йорк, Москва и Вашингтон в нов опит да се добере до човека, отговорен за цялата смъртоносна конспирация на Ъмбрела – демоничният Албърт Уескър (Шон Робъртс). Всичко това поставя основите за епичната финална схватка, защото създателите на Заразно зло вече обявиха официално, че следващата, шеста част, ще сложи края на поредицата.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.