програма

  · Пловдив
  Епоха на животните

  Епоха на животните


  Оригинално заглавие: Animals United 3D
  Език: немски
  Превод: дублиран
  Жанр: анимация
  Германия, 2010, 93'
  Режисьори: Райнхард Клаус и Холгер Тап
  Анимираните приключения на мангустата Били и ленивия лъв Сократ, които тръгват на пътешествие, за да открият къде се е изгубила цялата вода в африканската савана.


  За разлика от повечето съвременни анимации, изобилстващи с намигвания към по-зрялата аудитория, в Епоха на животните липсват каквито и да било завъртяни философски послания или завоалирани шегички от циничния тип, на които мама и тати ще се подхилкват смутено, докато децата се чудят къде е смешното. Посланието е кристално ясно – “Човекът е лош, защото руши природата!” – и назидателният тон на моменти ни идва малко в повече, но идеята на авторите очевидно е да съчетаят поуките и смешките, така че не можем да ги виним.
  Историята ни пренася насред африканската савана, където настава паника, след като всичките водни източници пресъхват. Мангустата Били и ленивият лъв Сократ тръгват на пътешествие, за да видят какво точно се е случило и по пътя си събират колоритна групичка разнообразни представители на фауната. Причината за проблемите в екологичното равновесие е свързана с човешката намеса – милиардерът господин Смит е изкопал огромен язовир, който да захранва с вода луксозния му хотел. Животните обаче нямат никакво намерение да умират от жажда заради алчните хора, така че подхващат комична офанзива.
  Най-голямата изненада е, че Епоха на животните, въпреки добрата си визия, неотстъпваща по нищо на съвременните стандарти в анимацията, всъщност е създаден в Германия без многомилионен холивудски бюджет. В крайна сметка децата ги очаква едно магическо пътешествие сред дивата природа, напомнящо за Мадагаскар и Ледена епоха.


   

  Горе Коментари (0)

  Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.