Заразно зло: Живот след смъртта

Заразно зло: Живот след смъртта


Оригинално заглавие: Resident Evil: Afterlife
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: фантастичен, екшън, трилър
САЩ, 2010, 90'
Режисьор: Пол Андерсън
С: Мила Йовович, Ева Мендес, Али Лартър, Уентуорт Милър, Шон Робъртс, Спенсър Лок, Кейси Банфийлд, Борис Коджо
Четвърти филм за борбата на Алис срещу зомбитата и злата корпорация Umbrella, този път с по-централна роля на иконичния Албърт Уескър, който най-сетне заема полагащото му се място на иконичен злодей.


Въпреки множеството опити за киноекранизации, базирани върху известни видеоигри, Заразно зло остава най-популярната. Твърдение, неоспоримо доказано от факта, че вече гледаме четвърти филм за борбата на Алис срещу зомбитата и злата корпорация Umbrella. Въпреки че филмовата поредица следва сценарен път, различен от този на игрите, геймърите отново ще бъдат зарадвани с няколко свежи препратки, които в случая са насочени основно към Resident Evil 5 и Resident Evil: Code Veronica. Като допълнителен бонус за играещото братство идва и по-централната роля на иконичния Албърт Уескър, който най-сетне заема полагащото му се място на юбер злодей.
За незапознатите с изходния материал също има добри новини – Живот след смъртта бележи завръщането на режисьора Пол Андерсън, направил първата и най-добра част на Заразно зло до момента. С други думи – очакват ни бясно действие и добри екшън сцени. Освен това филмът е заснет с помощта на разработената от Джеймс Камерън и екипа му 3D технология, така че получаваме може би най-изчистения и детайлен триизмерен образ след този в Аватар.
Сюжетът, както може да се предположи, служи основно колкото да осигури връзката между екшън сцените, така че не очаквайте особени изненади. Пет години след като създаденият от Umbrella Т-вирус е превърнал по-голяма част от човечеството в кръвожадни зомбита, Алис (Мила Йовович) продължава своето пътешествие в търсене на оцелели. Новата серия я отвежда сред руините на Лос Анджелис, където заедно с новите й спътници ще трябва отново да се бори с тълпи немъртви, както и с превърналия се в свръхчовек Албърт Уескър (Шон Робъртс), явяващ се основен двигател на апокалипсиса. Следват експлозии, компютърни ефекти, бой с мечове, престрелки, кадансови каскади и прочее важни съставки за всяко уважаващо себе си филмово зрелище.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.