Облачно с кюфтета 3D

Облачно с кюфтета 3D


Оригинално заглавие: Cloudy with a Chance of Meatballs
Език: английски
Превод: дублиран
Жанр: анимация
САЩ, 2009, 90'
Режисьори и сценаристи: Фил Лорд, Крис Милър
Озвучен на български с гласовете на: Мина Костова, Иван Велчев, Георги Тодоров, Явор Караиванов, Георги Стоянов, Мартин Желанков
Апетитно 3D приключение за шантав млад учен, който превръща дъжда в храна, a забитото си градче в атракция, без обаче да забелязва приближаващата беда.


В култовото парче на The Weather Girls от небето валят мъже, в една архаична турбо чалга падат камъни, но в анимираното градче Чуендсоулоу се случва нещо доста по-апетитно – вместо едри дъждовни капки от облаците се спускат хамбургери и понички. Облачно с кюфтета е налудничаво добро и страхотно пипнато анимационно приключение, което едновременно засища глада ни за добро 3D и изостря апетита ни за още нещо вкусно.

Ще са ви нужни най-много пет минути, за да разберете на какво се дължи буреносният успех на Облачно с кюфтета. Филмът грабва от самото начало – с наситено цветна визия, много симпатични компютърно генерарирани персонажи и доста уместен хумор, който ще пасне добре и на детската, и на по-възрастната аудитория. Още преди от навъсените небеса над западащия риболовен град Чуендсоулоу да завалят всякакви вкуснотии, ни запознават с протагониста – наивно-добрия и непоправимо вдетинен Флинт Локууд, който си играе на изобретател от 5-годишен, но за 20 години успява да дари на света съвсем ненужни неща като тичащ телевизор и смешна смес от птица и плъх. Напук на желанието на удивително спокойния му баща да започне работа в семейния риболовен магазин Флинт (вечно придружаван от маймунката Стив) продължава да се труди над машина, която превръща вода в храна. Както винаги, добронамерените му усилия завършват с привиден провал и машината отлита нейде в стратосферата – той отново е посмешище за целия град и пълно разочарование за баща си. Всичко се обръща в момента, когато от небесата започват да падат хамбургери, хората хапват на воля, Флинт осъзнава, че може да поръчва точно какви ястия да валят сутрин, обед и вечер, а алчният кмет Шелбърн вижда в явлението начин да възвърне популярността на града си. Има и една красива и прикрито умна репортерка, и един местен фукльо със затихваща слава, хиляди туристи и един огромен проблем с носещата се над земята машина на Локууд. Загатнати са вечните въпроси за любовта, неразбирателството между поколенията, самотата и преходната известност, но основното са неописуемите физиономии на Флинт, валящият като сняг сладолед, сгромолясващите се като астероиди гигантски кюфтета и всички приключения, които се случват междувременно. Както е обичайната практика, филмът е озвучен на български, което ще помогне доста за забавлението на децата, но на други от нас ще отнеме кефа да чуят легендарния Mr. T в ролята на тъмнокожия полицай Ърл Деверо.
За момента Облачно с кюфтета и появилият се преди няколко месеца Коралайн се очер­та­ват като най-вкусните 3D анимации на годината.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.