Неконформистката алтернатива: Да бъдеш себе си

Неконформистката алтернатива: Да бъдеш себе сиЕзик: български
Жанр: късометражен
В два поредни дни гледаме три документални филма за хора, които имат волята, силата и смелостта да се отдават на другите, на изкуството, на идеите за свобода. Хора, които рушат стените между нас и ни освобождават, за да живеем в по-красив и смислен свят. 


24 май 18:00

Монолог в антракта
България 2018, 25'
Режисьор: Петър Вълчев
Със специалното участие на: Веса Тонова

Филмът е заснет за 7 часа преди, по време и след спектакъла Лебедово езеро, в който Веса Тонова играе главната роля. Това е последният спектакъл, в който тя играе преди да бъде пенсионирана. В нейната гримьорна по време на антракта, в самото сърце на този важен момент, тя прави своята най-голяма изповед. Камерата е огледало или най-добрият приятел на примата в този сгъстен от емоции ден. Защо е толкова важно да оставиш нещо зад себе си, за да станеш безсмъртен? Дали безсмъртието е основата на постоянния стремеж към творене? Но и какво жертваме за това безсмъртие? Това са основните въпроси, които филмът поставя на масата. Въпроси, които примабалерината Веса Тонова си задава, докато гледа собствения си образ в огледалото в самотната гримьорна.


Говори с мен
България, 2018, 27'
Режисьор: Петя Накова
Със специалното участие на: Таня Димитрова
Продукция: Контраст филмс, Катя Тричкова

Документален филм за Таня Димитрова и нейния рехабилитационен център за деца с увреден слух в България. Като чуващо дете на глухи родители, Таня знае какви ограничени възможности имат хората с увреден слух в България за образование, работа и нормален живот. Ето защо тя инвестира цялото си време, енергия и средства, за да създаде и поддържа единствения частен рехабилитационен център, в който помага на децата с увреден слух да започнат да чуват и говорят.


25 май 20:00

Сега и завинаги
България, 2010, 90' 
Режисьор и сценарист: Драгомир Шолев
Оператор: Александър Станишев
Монтаж: Кеворк Асланян
С участието на: Хиподил, Контрол, Ревю

Култовите български групи Ревю, Контрол и Хиподил се събират в оригиналните си състави след дълги години отсъствие от сцена. Концертът става повод музикантите да разкажат интересни моменти от тяхното минало.


Билети от 5лв за прожекция


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.