Ледена епоха 5: Големият сблъсък

Ледена епоха 5: Големият сблъсък


Оригинално заглавие: Ice Age: Collision Course

Превод: дублиран
Жанр: комедия, анимация, приключенски
САЩ, 2016, 94'
Режисьор: Майк Търмайер, Галън Т. Чу
Озвучен на български с гласовете на: Койна Русева, Николай Урумов, Кръстина Кокорска, София Рухова, Явор Караиванов, Деян Ангелов, Дарин Ангелов, Вилма Карталска, Яна Огнянова, Христо Мутафчиев, Георги Тодоров, Петър Върбанов, Георги Стоянов
За тази Ледена епоха ще кажем същото като за предните четири – милиони ще я гледат, после ще я забравят, а при излизането на следващата, Скрат пак ще ги заведе в киното.


Случва се всеки път – от 2002, когато FOX пуснаха първата част, катерицата е (почти) всичко, което чакаме да видим във филма, независимо че винаги прави едно и също и че сцените с нея всъщност вече са изтекли в трейлъра.

Естествено, хлапетата има на какво да се забавляват, без да мърморят, че можеше да е по-епохално някак си. Петата история сега е задъхана от събития и герои (трупането на нови продължава), а Скрат, както винаги, е запали-клечката на всичко случващо се – в своите 5 минути успява да се изстреля в космоса, да причини създаването на слънчевата система и да предизвика метеоритен дъжд, който заплашва съществуването на Земята.

Познатата банда долу си има свои проблеми (вариращи от самотата на Сид до годежа на Прасковка), но излиза със стратегия как да спре аварията, коментирана от бабата ленивец с "Този план е толкова тъп, че ми се иска да имаше лице, за да го смачкам". Хуморът е все в тази гама и изненади няма никакви, освен че дизайнерите са си сложили розовите очила – краят на света тук е пурпурен като романтичен залез на брега на Бали.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.