Хищникът 3D

Хищникът 3D


Оригинално заглавие: The Predator
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: ужаси, приключенски, екшън
САЩ, 2018, 107'
Режисьор: Шейн Блек
С: Треванте Роудс, Кийган-Майкъл Кей, Джейкъб Трембли, Кайл Стротс, Едуард Джеймс Олмос, Алфи Алън, Бойд Холбрук, Томас Джейн, Оливия Мън, Стърлинг К. Браун, Аугусто Агилера
Да, точно така – това не е първият опит да се дълбае в митологията на тази фантастекшън вселена след оригинала на Джон Макриърнън от 87-ма с Арнолд Шварценегер.


След половинчатия успех на Хищникът 2 от 1990 и Хищници от 2010, този път франчайзът е в ръцете на Шейн Блек (режисирал Kiss Kiss Bang Bang и Железният човек 3), който ни сблъсква пак с познатите човеколовци, кацнали от космоса в горите на Мексико като по-мощни и умни ГМО версии на собствения си вид. Историята след пристигането им се завърта около обичайната дълга игра на котка и мишка в категория R (забранена за зрители под 17) с немалко хорър елементи, екшън и кръв, а съпротивата срещу безразборните убийства идва от състав с бивши военни и професор по биология, готови да спасят човечеството. Какво ново тогава ли? Както изглежда, новото съвпада с основния минус на филма – че непрекъснато криволичи между екшън и комедия с несполучливи шеги, които бутат общата му оценка надолу.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.