Looper: Убиец във времето

Looper: Убиец във времето


Оригинално заглавие: Looper
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: фантастичен, екшън
САЩ/Китай, 2012, 118’
Режисьор и сценарист: Райън Джонсън
С: Джоузеф Гордън-Левит, Брус Уилис, Пол Дано, Емили Блънт, Пайпър Перабо, Джеф Даниълс, Трейси Томс
Въпреки че се занимава с някогашната любима на киноиндустрията тема за пътуване във времето и в една от главните роли е гологлавият Брус Уилис, Looper: Убиец във времето няма нищо общо с мрачно-драматичния 12 маймуни.


Режисьорът Райън Джонсън е заложил не толкова на логически главоблъсканици като това как всъщност най-малката промяна на миналото би разрушила бъдещето (може би и обратното), колкото на добрите стари гонитби, престрелки и здрави мъжкари. Съответно – Looper е сай-фай екшън, нищо повече и нищо по-малко.
Действието се вихри през 2042, когато, разбира се, целият ред и цивилизованост са отишли по дяволите. Хората се измислили пътуването във времето, но се свенят да го използват, дори са забранили употребата му със закон. Мафията обаче е над тези неща, затова наема специално тренирани убийци (loopers), които изпълняват задачи напред-назад във времето. Джоузеф (Джоузеф Гордън-Левит) е един от тях – достатъчно професионален и безкомпромисен... поне докато при едно от заданията не среща мишена, която се оказва самият той на старини (Брус Уилис). След началното объркване, той се залавя за работа.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.