Без име

Без име


Оригинално заглавие: Unknown
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, трилър
Великобритания/ Германия/ Япония/ Франция/ САЩ, 2011, 113'
Режисьор: Джейми Колет-Сера
С: Лиъм Нийсън, Дженюъри Джоунс, Карл Маркович, Мидо Хамада, Ейдън Куин, Даян Крюгер, Франк Лангела
След 4-дневна кома д-р харис открива, че някой си е присвоил неговата самоличност, а единственият човек, който не го мисли за луд е загадъчна жена.


Лиъм Нийсън вече е доказал, че се чувства еднакво комфортно както в драматични роли, така и с едрокалибрен пистолет в ръка, така че след успешните Твърде лично и А отборът тук отново му се налага да раздаде малко огнестрелно правосъдие.
Без име е приятно заснет и доста динамичен екшън трилър, дело на известния с хорърите си режисьор Джейми Колет-Сера (Къщата на восъка, Сираче). Основната тема ни е позната от други филми (спомнете си Мрежата със Сандра Бълок), а именно – колко е лесно човек да изгуби самоличността си във времена, в които се предоверяваме на компютрите и електронните бази данни.
Доктор Мартин Харис се събужда след четиридневна кома в Берлин и установява, че съпругата му (Дженюъри Джоунс) твърди, че не го познава, а някакъв непознат мъж (Ейдън Куин) е приел неговата самоличност. Единственият човек, който вярва, че Мартин не е луд, е тайнствената Джина (Даян Крюгер), явяваща се и единственият му съюзник. Когато на сцената се появяват и наемни убийци, чиято задача е да ликвидират доктор Харис, единственото, което му остава, е да вземе нещата в свои ръце и да се бори не само да възвърне името си, но и за да опази живота си. Още повече, докторът определено знае как да стреля и да се бие, все неща, които със сигурност не е научил, докато е защитавал научната си степен в университета.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.