Седем дни на ресторант


13 септември 2018 текст Виолета Иванова
Понеделник е салата с печена тиква, млечен телешки стек и милфьой с халва крем в Social. Вторник е арабска салата, патешко магре с праскови и канела и ориенталски крем в Пушкинъ. Сряда е брускети с пастет от сельодка по стара еврейска рецепта, есетра с броколи и нар и малинов мус в Арбат. Небцата ни искат да продължим така до безкрай, но колко би издържал портфейлът, ако всеки ден вечеряхме навън? И то не къде да е, а в места, където и атмосферата, и обслужването, и хората в кухнята, и всичко в чиниите е като за шестица?


Тук се намесва Sofia Restaurant Week – фестивалът с мисия два пъти годишно да среща хората, за които храната е преживяване, вместо необходимост, с избрани ресторанти, които отговарят на отличните условия горе. От добре познатите Talents, Grozd и Щастливото прасе през турския Konak, индонезийския Raja Bali и японския Hamachi-ni до тъкмо изникналите на софийската карта Floret и 360 Sky & Restaurant, в списъка влизат общо 29 места, в които между 16 и 22 септември обичайното меню нараства с по две допълнителни, изключителни и (поне) тристепенни оферти, съставени конкретно за Седмицата. Да обядвате или вечеряте с което и да било от тях ще ви струва само 29лв, така че наистина не знаем по-добър момент да се пуснете например към индийския Kohinoor. Пълният списък локации, наред с фестивалните менюта и бутоните за резервация чакат на restaurantweek.bg, но вие не чакайте последния момент, за да вземете масата до прозореца.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.