• Цикадите

  22 април 2019

  Пиесата на Мирослав Христов е сред трите драматургични текста, селектирани на фестивала Нова българска драма през 2017 в Шумен. През пролетта на 2018 е избрана и от платформата за нова драматургия ПроТекст и европейската мрежа Eurodram 2018. Сега влиза и в официалната програма на Пловдив 2019 с прочит от режисьора Александра Петрова и участието на актьорите Георги Гоцин и Надя Керанова. Премиерата е на 22 април от 19:00 в Склад, билетите са на цена 12/ 8лв.
 • Жена на война

  21 април 2019

  Кога за последно се смяхте на филм за климатичните промени? Сега ще ви се случи – историята от исландеца Бенедикт Ерлингсон с награда за европейско кино LUX е рядко срещана смес от умен, задъхан от съспенс и смешен филм. Прожекциите са в Lucky Дом на киното, на 21 април се завърта в 21:00.
 • Electric Orpheus

  20 април 2019

  Пролетното издание на Electric Orpheus идва под формата на следобедно матине с две концертни изпълнения и два диджей сета под открито небе. Сцената е на ул. Отец Паисий, пред artnewscafe, а от 16:00 нататък на нея се изреждат Los Aquarius, Pepe Sanchezz, Tapwater, ŠećeЯ, Sayulke и Denitza.
 • Телефонна зависимост

  19 април 2019

  Фотография:

  Италианският режисьор Паоло Джани Чеи събира две едноактни опери в един спектакъл, за да разкрие обезоръжаващата невъзможност за комуникация, често водеща до комична развръзка, но не рядко и до дълбока драма. Премиерата на Телефонна зависимост е на 19 април от 19:00 в Дом на културата Борис Христов.

 • Мирослава Кацарова

  18 април 2019

  Седмата бутикова концертна програма на Мира Кацарова носи името Electronic Dreams и включва авторски композиции на Мирослав Турийски, песни от предишните ѝ албуми плюс избрани неща на Бийтълс, Ленард Коен, Луис Бонфа и Есбьорн Свенсон. Слушаме ги в Bee Bop Cafe на 18 април от 21:00 срещу вход от 10лв.
 • Зелената лъжа

  17 април 2019

  Австрийският режисьор Вернер Буте и немската писателка Катрин Хартман тръгват по следите на "зелените" предприятия, за да разкрият нечестностите в дейността им, довела до едни от най-катастрофалните природни бедствия - нефтения разлив в Мексиканския залив и изчезването на дъждовните гори в Индонезия. Прожекцията в рамките на Фабрика кино е в 6-та Аудитория на Пловдивския университет на 17 април от 18:00 и е с вход свободен.
 • Одисей

  16 април 2019

  По Омир през думите на Александър Секулов и под режисьорското око на Диана Добрева. За тази театрална постановка с поеми на Смирненски и Кавафис на сцената идват и гости от Гърция, а ние чакаме един от най-мащабните, епични и визуално въздействащи проекти в програмата на Пловдив 2019 отново на 16 април от 19:00 в Драматичния театър.
 • Джебчии

  15 април 2019

  Едно семейство живее на ръба на бедността, препитавайки се с кражби на дребно. След поредния "набег" из магазините, Осаму и синът му откриват едно малко момиченце, изоставено в студа. Това е основата, върху която стъпва сюжетът на японския филм, който тази седмица се качва премиерно на екран в Lucky Дом на киното. Прожекцията на 15 април е от 16:45.
 • Да откраднеш Роден

  14 април 2019

  В едно студено юнско утро през 2005 пазачите на Чилийския национален музей на изящните изкуства откриват, че скулптурата на Роден липсва от главната експозиция. Учудващо, произведението на изкуството е върнато на другия ден от млад мъж. Върху тази история се фокусира документалната лента Да откраднеш Роден, която се завърта в Lucky Дом на киното на 14 април от 17:00 в рамките на фестивала Master of Art.
 • Шедьоври за кларинет

  13 април 2019

  В поредицата Малка нощна музика на Опера Пловдив ще прозвучат две от най-красивите камерни творби, писани някога за кларинет и струнен квартет – прочутите квинтети на В. А. Моцарт и К. М. фон Вебер. Солист на концерта е Боян Иванов, до когото редом застават още Мичо Димитров, Виктория Каридова, Венера Анастасова и  Антоанина Юрганджиева. Чакаме ги в Склад на 13 април в 19:00.
 • BrazzViliDJ

  12 април 2019

  След като завладя откритата сцена в Капана, сега брас формацията ще изпълни с настроение и тази на Bee Bop Cafe - чакаме я на 12 април в 21:00 с билет за вход от 10лв.
 • Свидетелите на Путин

  11 април 2019

  Документалната лента на Виталий Мански ни връща в последния ден на 1999, когато бившият шеф на КГБ, министър-председателят Владимир Путин, става президент на Русия. Прожекцията е в рамките на проекта Фабрика кино, който ни пуска без билет в малката зала на Lucky - на 11 април от 21:00.
 • Снимка с Юки

  10 април 2019

  След като влезе в официалната програма на последния София Филм Фест, дебютната лента на Лъчезар Стоянов сега тръгва премиерно в киносалоните, за да разкаже историята на Георги (Руши Видинлиев) и Юки (Кики Сугиноидва), базирана на едноименния разказ на Мирослав Пенков. Прожекциите са в Arena и Lucky Дом на киното по график тук.
 • Многоклетка

  9 април 2019

  За моноспектакъла Многоклетка Мариела Станчева взима разказите на няколко унгарски автора, към които добавя музика на Ян Тиерсен, Александър Деспла, Лудовико Ейнауди, Модест Мусоргски и Майкъл Нийман. Какво се получава в резултат на това - разбираме на 9 април от 19:30 в Bee Bop Cafe срещу 10лв на входа.
 • Мис ван дер Рое - Павилион Барселона в 2 части

  8 април 2019

  През 1929 Мис ван дер Рое – архитектът и двигател на училището Баухаус – представя Германия на изложение в Барселона, като строи временен павилион. Неговият поетичен модернизъм от оцветено стъкло, хладен камък и щедър въздух съществува едва няколко месеца. Във второ действие на сюжета павилионът е изграден наново през 80-те по планове и снимки. В едночасов филм, част от програмата на Master of Art, гледаме как и защо структурата му променя биографията на архитектурата. Прожекцията е на 8 април от 21:00 в Lucky Дом на киното.
 • Копла: Кабаре

  7 април 2019

  Спектакълът открехва завесата пред културната и половата идентичност, усещането за принадлежност, и борбата за оцеляване през един музикален жанр, забранен от режима на Франко и забравен от историята… до днес. Гледаме го в рамките на Международен студентски театрален фестивал Данаил Чирпански на 7 април от 21:30 в Държавен куклен театър Стара Загора.
 • Братя Карамазови

  6 април 2019

  Македонският режисьор Деян Пройковски нерядко поставя на чужда сцена, а през 2018 неговата Орестия по трилогията на Есхил взима наградата за най-добра пиеса в Хърватия. По покана на Мариус Донкин сега той работи и в Народния театър, като със своя прочит на Достоевски си пази място и в официалната програма на Пловдив 2019. "Защо Братя Карамазови днес?" - разбираме от спектакъла, който дебютира под тепетата с две представления - на 6 април от 19:00 в Драматичен театър Пловдив и на 7 април от 19:00 в Дом на културата Борис Христов.
 • Romaneno Project

  5 април 2019

  Проектът събира някои от най-добрите ромски музиканти в България с някои от най-добрите родни джазмени. Този пъстър творчески съюз се нарича РомаНено и идва в Bee Bop Cafe на 5 април в 21:30 с автентичен цигански фолклор и авторски композиции в свеж джазов аранжимент на Мишо Йосифов.
 • Armel Dupas

  4 април 2019

  "So happy being back in Plovdiv, my second home" - казва френският композитор и пианист Армел Дюпа, който излиза на сцената на Bee Bop Cafe заедно с Петър Салчев, за да представи последния си солов проект Broderies. Чакаме ги на 4 април в 21:30 срещу билет на входа от 10лв.
 • Show Opera

  3 април 2019

  Звездите на два големи руски театъра (Болшой и Мариински) гостуват в Пловдив с гала-спектакъла, превърнал се във визитна картичка на Санкт Петербург. Най-известните арии от оперите на Бизе, Моцарт, Пучини, Верди, Росини, Белини и Офенбах звучат в Дом на културата Борис Христов на 3 април от 19:00.