• Една торба барут

  4 декември 2018

  Драматичен театър Сливен гостува в Стара Загора с постановката Една торба барут, изградена върху разказите на Йордан Йовков. Пристъпваме в тази малка сценична вселена на големия български разказвач от залата на Кукления театър под липите на 4 декември в 19:30.
 • In-Between

  3 декември 2018

  Хореографите Ангелина Гаврилова и Филип Миланов рисуват обществото като съвкупност от свързани помежду си личности. Именно връзките и взаимоотношенията между хората са отправна точка в създаването на този танцов спектакъл, който гостува на Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора на 3 декември от 19:00.
 • Валкирия

  2 декември 2018

  В тази опера звучат някои от най-известните дори за неподготвения слушател композиции от тетралогията – като Магическия огън и Полет на валкириите, на фона на които се разгръща драматичната история за създаването и унищожаването на света от богове, герои и чудовища. Гледаме спектакъла директно от сцената на Кралския театър, благодарение на екслузивната прожекция в кина Arena на 2 декември от 16:00.
 • Слънцето в нас

  1 декември 2018

  Жулиет Бинош влиза в ролята на разведена художничка от Париж, която не се отказва да търси истинската любов. Романтично-драматичната лента на Клеър Денис се завърта отново в Lucky Дом на киното на 1 декември от 21:00.
 • Катерина Измайлова

  30 ноември 2018

  Операта се играе за първи път у нас през 1965 под режисурата на Евгени Немиров, който работи върху българския ѝ вариант заедно със самия Шостакович. Днес на режисьорското място със свой прочит за пловдивската Опера застава дъщеря му - Вера Немирова, чийто спектакъл идва като гост на Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора на 30 ноември от 19:00.
 • Strauss Sinfonietta Wien

  29 ноември 2018

  Най-известните валсове и полка, създадени от династията Щраус, слушаме в оригинално звучене от прочутия оркестър на Виена Strauss Sinfonietta Wien. За концерта си в Пловдив оркестърът пристига в състав от 18 музиканти, които изпълват сцената в Дом на културата Борис Христов на 29 ноември в 19:00.
 • Те

  28 ноември 2018

  Серджо е младеж с амбиция да напусне провинциалния си град, за да отиде в Рим и да се сближи с Берлускони, а пътят до целта му минава през трафик на жени като ескорт за събития. Извървяваме го с него в тази сатира от Паоло Сорентино, която се завърта в Lucky Дом на киното на 28 ноември от 18:15.
 • Видение

  27 ноември 2018

  Японската режисьорка Наоми Кавасе е от онази рядка порода кинематографисти, които превеждат духовните теми на езика на киното с благоговение и въображение. Разбираме това от новия ѝ филм Видение, който се завърта в Lucky Дом на киното на 27 ноември от 18:30 в рамките на Киномания.
 • Баядерка

  26 ноември 2018

  Спектакълът на Държавна опера Бургас излиза на сцена в пловдивския Дом на културата, за да разкаже с изящен танц историята за страстната любов на баядерката Никия към воина Солор. Едно от най-зрелищните заглавия в световното балетно изкуство гостува под тепетата на 26 ноември от 19:00.
 • Мария Магдалена

  25 ноември 2018

  Ситуиран в Светите земи през първи век, филмът разказва историята на млада жена, която напуска своето малко рибарско селце и традиционното си семейство, за да се присъедини към едно радикално ново социално движение. То е водено от харизматичния лидер Исус от Назарет, който повелява, че светът се променя. Лентата е част от програмата на Киномания и се завърта в Lucky Дом на киното на 25 ноември от 18:30.
 • Ishtar

  24 ноември 2018

  Израелската етно дива избра Пловдив, за да отпразнува 20 години на сцената. Чакаме я за двучасово шоу в Комплекс Сила с мултиинструментален бенд и най-известните парчета в репертоара ѝ на 24 ноември в 19:00.
 • Всички знаят

  23 ноември 2018

  Построена от собственика на два Оскара - Асгар Фархади, историята се оплита около подозрения, пари и стари тайни, а с имената на Пенелопе Крус и Хавиер Бардем в каста филмът просто си става задължителен за гледане. Първата му прожекция е в рамките на Киномания - на 23 ноември от 20:45 в Lucky Дом на киното.
 • Жените от портокаловите градини

  22 ноември 2018

  Текстът на Оля Стоянова печели голямата награда от конкурса на Пиеро за нова българска драматургия, а първият му прочит идва със спектакъла на режисьора Любомир Колаксъзов за Кукления театър в Стара Загора, където отново се играе на 22 ноември от 19:30.
 • Глория Бел

  21 ноември 2018

  Чилиецът Себастиан Лелио, тъкмо взел чуждоезичен Оскар за Фантастична жена, сега прави римейк на друга звезда от филмографията си – Глория от 2013. Новият прочит пренася действието в Ел Ей, където Джулиан Мур е жена на 50+, която иска да е нещо повече от баба, затова тръгва по нощни клубове в търсене на любовта и намира Арнолд. Въпросът е готов ли е той за нея. Лентата се завърта в Lucky Дом на киното от 18:30 като част от програмата на Киномания.
 • Музикалният храм на Алабама

  20 ноември 2018

  Разположено на бреговете на река Тенеси, градчето Масъл Шоулс в щата Алабама е необичайната плодородна почва за някои от най-креативните и предизвикателни изпълнения в историята на американската музика. В този филм куп легендарни музиканти, сред които Рик Хол, Боно, Мик Джагър, Алиша Кийс, Кийт Ричардс и Арета Франклин, свидетелстват за магнетизма и мистерията на мястото, а ние попиваме глобалното му влияние и до днес с прожекция в Lucky Дом на киното от 20:45 като част от програмата на Киномания.
 • Neoдачници

  19 ноември 2018

  Какво означава заглавието ли? Спектакълът е по пиесата Дачники на Максим Горки, което ще рече хора, които живеят на вилите си. Трупата, която влиза в кожите им, сама предлага грешката в заглавието на български, което вече става близко до шегата и недоразумението. Всъщност обаче Neoдачници не е нито комедия, нито трагедия, но какво точно е - разбираме на 19 ноември от 19:00 в Дом на културата Борис Христов.
 • Рудолф Нуреев: Бялата врана

  18 ноември 2018

  В разгара на Студената война СССР праща балетната си трупа в Париж, за да демонстрира изтънченост пред света. Действително се получава международна сензация – само че заради танцьора Рудолф, който се увлича по френската култура и бяга на запад. Режисиран от Ралф Файнс по книгата Рудолф Нуреев: Животът на Джули Кавана, филмът е част от програмата на Киномания - гледаме го на 18 ноември от 18:30

 • NT Live: Макбет

  17 ноември 2018

  Гардиън пише средна оценка на продукцията, но вие най-добре седнете с чисто съзнание пред екрана в Cinema City. Киното излъчва на запис от Британския национален театър прочита на Руфъс Норис точно навреме за Нощта на театрите тук - на 17 ноември от 19:00.
 • Градски игри

  16 ноември 2018

  След пилотното издание Генезис от миналата година, фестивалът за градски игри се завръща в Тютюневия град от 16 до 18 ноември под мотото Машина на времето. Иначе казано - в рамките на три дни четири загадки провокират нашите ръце, сърца и умове да бъдат нестандартни в намирането на спонтанни решения. Участието е безплатно, след предварително попълнена регистрационна форма или записване на място в дните на игрите.
 • С музиката на Верди

  15 ноември 2018

  Поредното издание на Опера бутик ни води зад кулисите на Набуко, където солисти и хор изпълняват най-известните арии, дуети и хорови сцени от творбата. Слушаме ги в Дом на културата Борис Христов на 15 ноември от 19:00.