• Айляк парад

  4 май 2019

  Парадът, който е един от артистичните акценти в програмата на Пловдив 2019, събира над 200 участника с костюми, маски и големи парадни кукли за шествие по най-дългата пешеходна улица на Европа. Стартът е в 17:30 от площада на аптека Марица, а крайната точка - фонтаните пред Общината, където до 21:00 гледаме интерактивен пърформанс и слушаме музика на живо. Още информация за пъстрото събитие търсим тук.
 • Васил Петров

  3 май 2019

  Джаз концерт с едни от най-обичаните и красиви теми на добре известни композитори в изпълнение на Васил Петров и акомпанимент от Йордан Тоновски - поредното музикално предложение на Midalidare Gastro Pub съвместно с Опера Стара Загора идва в петък вечер от 20:00.


 • Принцът на морето и принцът на земята

  2 май 2019

  Тази класическа японска легенда за любовта, доверието, дадената дума и смисъла на живота оживява на българска сцена под режисурата на Елена Панайотова като част от програмата на Пловдив 2019. Вдъхновен от традиционния за страната на изгряващото слънце куклен театър Бунраку, спектакълът влиза в залата на ул. Христо Г. Данов 14 на 2 и 9 май от 19:00.
 • Ага

  1 май 2019

  След като взе приза Сърцето на Сараево, дългоочакваният филм на Милко Лазаров влиза в киносалоните у нас, за да спечели и нашите с тази топла човешка история, заснета сред безкрайния лед и сняг на тундрата. Прожекцията е в Lucky Дом на киното на 1 май от 18:15.
 • Направо от асансьора

  30 април 2019

  Любов, флирт, съмнение, недоверие, ревност, глупост, безумие и много смях, събрани в един апартамент, на един етаж, направо от асансьора... Едно задъхано препускане между врати, балкони и стени, на което ставаме свидетели в пловдивския Дом на културата Борис Христов на 30 април от 19:00.
 • Студена война

  29 април 2019

  Една завладяваща любовна история, сплела фатално съдбите на двама души с различни житейски биография и темпераменти на фона на разгарящата се Студена война между Източна и Западна Европа през 50-години на миналия век. Тази романтична черно-бяла драма на полския режисьор Павел Павликовски се завърта премиерно в Lucky Дом на киното - прожекцията на 29 април е от 19:15.
 • Малко късмет за по-късно

  28 април 2019

  В разказа на Палми Ранчев със същото заглавие двама боксьори се срещат в трамвая години след младежкия им мач. В него единият губи, а после става шампион – макар че явно не докрай, защото днес е контрольор; вторият печели, но години по-късно го виждаме да изкарва по десетина лева дневно на Илиянци. Този сюжет става основата на филм, който тъкмо влезе премиерно в кината. Първата прожекция в Пловдив е на 28 април от 18:00 в Lucky Дом на киното.
 • Location Cue Kapana

  27 април 2019

  Великденското издание на Location Cue разпъва сцена в Капана за артистите от българския лейбъл World Up, които в продължение на цял уикенд ще пускат авансово от предстоящите си издания. Стартът е на 27 април в 16:00, към мястото оставете звукът да ви води.
 • Street Acoustic Session

  26 април 2019

  Изпълнения на живо сред уличките на артистичния квартал Капана - това стои като идея зад формата Street Acoustic Session, чието начало е този петък в Читалнята с китарата на Иво Матеев. Специалната музикална селекция зазвучава в 20:00, но питиета се разсипват и от по-рано.
 • Музеят Прадо, Мадрид

  25 април 2019

  Докато стои сама пред картините на Гоя, оперна певица Джойс Дидонато разпознава сродна душа, която излиза извън рамката и говори на собствените ѝ артистични търсения. Документалната лента на Ралф Плегер слага край на тазгодишния Master of Art на 25 април от 19:00 в Lucky Дом на киното.
 • Реквием

  24 април 2019

  Базирана на текстовете на римокатолическата заупокойна литургия, реквиемната меса от Джузепе Верди се изпълнява от четирима солисти, хор и оркестър. В Страстната седмица Опера Пловдив поднася тази мащабна на внушение звукова фреска с гласовете на Цветелина Василева, Мариана Пенчева, Иван Момиров и Петър Найденов, които на 24 април от 19:00 следват палката на маестро Диан Чобанов в Дом на културата Борис Христов.
 • Златната ръкавица

  23 април 2019

  Като режисьор Фатих Акин има златни пръсти, но този път е пипал грубо. Истинският сериен убиец Франц Хонка в кървав близък кадър е изигран от красивия Йонас Даслер, тук обезобразен под тежък грим и безумен поглед. Той пие непрестанно, реже жертви на парчета, обвинява гръцко семейство във входа за миризмата на труп и от това не ни е спестено нищо в близо 2 екранни часа. Ако можете да ги издържите, премиерата е в Lucky Дом на киното с прожекция на 23-и от 21:00.
 • Цикадите

  22 април 2019

  Пиесата на Мирослав Христов е сред трите драматургични текста, селектирани на фестивала Нова българска драма през 2017 в Шумен. През пролетта на 2018 е избрана и от платформата за нова драматургия ПроТекст и европейската мрежа Eurodram 2018. Сега влиза и в официалната програма на Пловдив 2019 с прочит от режисьора Александра Петрова и участието на актьорите Георги Гоцин и Надя Керанова. Премиерата е на 22 април от 19:00 в Склад, билетите са на цена 12/ 8лв.
 • Жена на война

  21 април 2019

  Кога за последно се смяхте на филм за климатичните промени? Сега ще ви се случи – историята от исландеца Бенедикт Ерлингсон с награда за европейско кино LUX е рядко срещана смес от умен, задъхан от съспенс и смешен филм. Прожекциите са в Lucky Дом на киното, на 21 април се завърта в 21:00.
 • Electric Orpheus

  20 април 2019

  Пролетното издание на Electric Orpheus идва под формата на следобедно матине с две концертни изпълнения и два диджей сета под открито небе. Сцената е на ул. Отец Паисий, пред artnewscafe, а от 16:00 нататък на нея се изреждат Los Aquarius, Pepe Sanchezz, Tapwater, ŠećeЯ, Sayulke и Denitza.
 • Телефонна зависимост

  19 април 2019

  Фотография:

  Италианският режисьор Паоло Джани Чеи събира две едноактни опери в един спектакъл, за да разкрие обезоръжаващата невъзможност за комуникация, често водеща до комична развръзка, но не рядко и до дълбока драма. Премиерата на Телефонна зависимост е на 19 април от 19:00 в Дом на културата Борис Христов.

 • Мирослава Кацарова

  18 април 2019

  Седмата бутикова концертна програма на Мира Кацарова носи името Electronic Dreams и включва авторски композиции на Мирослав Турийски, песни от предишните ѝ албуми плюс избрани неща на Бийтълс, Ленард Коен, Луис Бонфа и Есбьорн Свенсон. Слушаме ги в Bee Bop Cafe на 18 април от 21:00 срещу вход от 10лв.
 • Зелената лъжа

  17 април 2019

  Австрийският режисьор Вернер Буте и немската писателка Катрин Хартман тръгват по следите на "зелените" предприятия, за да разкрият нечестностите в дейността им, довела до едни от най-катастрофалните природни бедствия - нефтения разлив в Мексиканския залив и изчезването на дъждовните гори в Индонезия. Прожекцията в рамките на Фабрика кино е в 6-та Аудитория на Пловдивския университет на 17 април от 18:00 и е с вход свободен.
 • Одисей

  16 април 2019

  По Омир през думите на Александър Секулов и под режисьорското око на Диана Добрева. За тази театрална постановка с поеми на Смирненски и Кавафис на сцената идват и гости от Гърция, а ние чакаме един от най-мащабните, епични и визуално въздействащи проекти в програмата на Пловдив 2019 отново на 16 април от 19:00 в Драматичния театър.
 • Джебчии

  15 април 2019

  Едно семейство живее на ръба на бедността, препитавайки се с кражби на дребно. След поредния "набег" из магазините, Осаму и синът му откриват едно малко момиченце, изоставено в студа. Това е основата, върху която стъпва сюжетът на японския филм, който тази седмица се качва премиерно на екран в Lucky Дом на киното. Прожекцията на 15 април е от 16:45.