• All Together Now

  25 декември 2018

  За музикалната селекция на традиционното празнично парти ще се погрижат sayulke (Мелформатор, Nordic Soundscapes) и пазен в тайна гост, които събират привържениците на съвременния електронен звук в клуб Void навръх Коледа от 22:00 при вход свободен.
 • Всички знаят

  24 декември 2018

  Построена от собственика на два Оскара - Асгар Фархади, историята се оплита около подозрения, пари и стари тайни, а с имената на Пенелопе Крус и Хавиер Бардем в каста филмът просто си става задължителен за гледане. Прожекциите са в Lucky Дом на киното - на 24 декември започва в 15:00
 • Ева

  23 декември 2018

  Филмът по романа на Джеймс Хадли Чейс ни среща с младия жиголо Бертран, който открадва ръкопис от умиращ клиент. Година по-късно животът му се променя из основи, но точно тогава в него се появява Ева - елитно момиче на повикване, което неусетно го обсебва. Заглавието се въртя на CineLibri тази есен, но ако сте го пропуснали - на 23 декември от 21:15 го пускат в Lucky Дом на киното.
 • Книжарницата

  22 декември 2018

  Фицджералд е сред най-умните англоезични писатели – помислихте за Франсис Скот, но тук имаме предвид Пенелопе. Романът ѝ за жена, която се заема да продава твърде скандални за дребен град книги, не е преведен на български, но да видим как се пренася на екран черната като нощ комедия – явно добре, ако питате дванайсетте фестивални награди за филма. Прожекцията е в Lucky Дом на киното на 22 декември от 21:15.
 • Снежанка и седемте джуджета

  21 декември 2018

  Балетът по известната приказка на Братя Грим оживява на сцената на старозагорската Опера, за да ни потопи в магията и красотата на коледните вълшебства. Чакаме последното представление на спектакъла за тази година на 21 декември от 19:00.
 • Прилепът

  20 декември 2018

  Опера Пловдив поставя "най-класическата" от класическите и "най-виенската" от виенските оперети на български език. Постановката на режисьора Георги Динев и хореографа Боряна Сечанова преминава под знака на опияняващ бал-маскарад в Дом на културата Борис Христов от 19:00.
 • A swinging Christmas

  19 декември 2018

  Коледни класики и авторски парчета на Васил Петров звучат в ритъма на суинг и джаз, поднесени от певеца заедно със симфоничен оркестър плюс Йордан Тоновски трио и Весела Морова като специален гост. Чакаме музикантите на сцената на Операта в Стара Загора точно в 19:00.
 • Нирвана

  18 декември 2018

  Трагично развилите се събития в последната нощ на Лора Каравелова и Яворов стават основа за една от най-поставяните български пиеси - Нирвана, по текст на Константин Илиев. Гледаме Ирмена Чичикова и Христо Бонин в прочита на режисьора Иван Добчев в Bee Bop Cafe от 19:00
 • Тя, той и още двама-трима

  17 декември 2018

  Шест театрални миниатюри. Шестима мъже. Шест първи срещи. Шест смъртни случая. Шест експлозии от смях и абсурд…и една невероятно отчаяна жена. Спектакълът е своеобразен наръчник за това как една жена трябва да воюва за своето щастие - разлистваме го в Дом на културата Борис Христов от 19:00.
 • Odd Crew

  16 декември 2018

  Братството им трае вече две десетилетия, за които черпят с тежък звук и динамика, а между тях сядаме тихо с последния им акустичен албум The Lost Pages - в Bee Bop Cafe от 21:00 срещу 15лв на входа.
 • Жената е странно животно

  15 декември 2018

  Една неуспяла, безработна актриса си търси работа, а между другото и мъж. Всяка сутрин се буди с решението този ден нещата да се случат и всеки ден се вживява в ролята на различна жена…или по-скоро различно животно… Моноспектакълът на Яна Огнянова по текст на Здрава Каменова гостува в Дом на културата Борис Христов на 15 декември от 19:00.


 • Благотворителен базар

  14 декември 2018

  Коледни картички и украси за дома никога не са излишни, особено ако ги получим с благодарност и широки детски усмивки. С тази мисъл се отправяме към благотворителния базар в Градската художествена галерия, където са подредени творения на деца от Центъра за настаняване на ул. Лъджене. Каузата – кратка морска почивка за малчуганите, събира средства на 14 и 15 декември от 10:30.
 • Сън в лятна нощ

  13 декември 2018

  Една кралска двойка воюва с всички позволени и непозволени средства, докато всички полудеят, а когато всичко се обърка до невъзможност, един палав дух се намесва от върха на луната... Иначе казано спектакълът на Драматичен театър Търговище гостува на старозагорския на 13 декември от 19:00.
 • По-полека Symphony

  12 декември 2018

  Музикалният проект събира на една сцена оркестъра на Опера Пловдив със Стефан Вълдобрев и музикантите от Обичайните заподозрени - Стоян Янкулов - Стунджи, Веселин Веселинов - Еко, Иван Лечев и Мирослав Иванов. Чакаме ги с добре познати стари парчета и песни от новия им албум в Държавна опера Стара Загора на 12 декември от 19:00.
 • Лебедово езеро

  11 декември 2018

  Две години след първото представление на Лебедово езеро върху замразена сцена у нас, добре познатото класическо произведение отново е тук -  в изпълнение на европейските и олимпийски шампиони Людмила Белоусова и Олег Протопопов плюс още двайсетима фигуристи от трупата на санктпетербургския Балет на лед. Чакаме ги в Дом на културата Борис Христов на 11 декември в 20:00.
 • Боряна

  10 декември 2018

  Красимир Ранков разлиства текста на Йовков под прожекторите на Драматичен театър Пловдив, за да извади от него актуални и днес послания. Плът и кръв на главната героиня дава наскоро дипломиралата се Патриция Пъндева, която чакаме на сцената в 19:00 заедно с останалите актьори от трупата.
 • Колелото на живота

  9 декември 2018

  Седем режисьори дебютират с този комедиен омнибус за борбата за оцеляване на работното място, който е финансиран чрез краудфъндинг и е обявен за най-добър филм на фестивала в Торонто през 2016. Това е едно от шестте заглавия на Кинопанорама Италия днес, която гостува до 16 декември в Lucky Дом на киното. Колелото на живота е с прожекция от 17:00 на 9-и.
 • Лешникотрошачката

  8 декември 2018

  Солисти и кордебалет на Софийската опера танцуват върху нотите на Чайковски в този спектакъл на Юрий Григорович, определян като триумф на руската музика и хореография. Лешникотрошачката закрива тазгодишното издание на ФОБИ в Стара Загора на 8 декември от 19:00.
 • Ще се видим там горе

  7 декември 2018

  С някакъв особен реверанс към Чаплин и нямото кино, ретро-романтичен визуален подход (в стила на Уес Андерсън или Амели Пулен) и доза мелодрама филмът подхожда към темата за войната, без да пести от нейната жестокост. Дори да сте го пропуснали на Cinelibri, където взе голямата награда, от този петък се завърта премиерно в Lucky, а първата му прожекция е от 21:00.
 • Джоконда

  6 декември 2018

  В основата на либретото на Ариго Бойто е драмата Анжело – тиранинът от Падуа от Виктор Юго. Действието се развива във Венеция през 17-и век. Музикалната драматургия включва ярки масови сцени и конфликти, наситени със страсти и контрасти, на които ставаме свидетели в Държавна опера Стара Загора на 6 декември от 18:00.