• Първа среща & Демони

  7 октомври 2018

  Щом се приемеш, какъвто си, влизаш в първия ден от един по-ценен живот, убеждава ни ултратехничният Ин Со Лий с моноспектакъла Първа среща, който показва как артистът се запознава наново със себе си. И това е само половината от Вечерта на корейските хореографи, в която влизаме с комбо билет на 7 октомври от 19:30 в Дома на културата в Пловдив. В другата ½ – миниатюрата [ДЕМОНИ], трима танцьори (сред които и хореографът им Джин А Ким) качват на сцена съвременна версия на Salp’uri – корейски народен танц, прокуждащ зли духове, проклятия и черна енергия.

 • Лело Петрарка

  6 октомври 2018

  Композитор, аранжор и мултиинструменталист със слабост към пианото, Лело Петрарка пристига при нас заедно с Винченцо Фаралдо на контрабас, Алдо Фучил на барабани и общия им албум Musical Stories от 2016, който събира в себе си джаз, блус и поп мелодии. Чакаме триото в Bee Bop Cafe на 6 октомври от 21:00.
 • Нощ

  5 октомври 2018

  Изборите, които правим, за да открием непознати територии и пространства, са важна сюжетна линия в работата на португалската компания Circolando. "През нощта може да се случи всичко" пък е мотото на спектакъла, с който тя пристига тук за One Dance Week. Чакаме го в Дом на културата Борис Христов на 5 октомври в 19:30 с настройката, че е 16+.
 • Представяне на Затопек

  4 октомври 2018

  Писателят Ян Новак е в България, за да представи графичната си новела Затопек - историята на олимпийския шампион, спечелил три златни медала.
  Книгата, рисувана от Яромир 99, ще бъде представена от автора, преводача Васил Самоковлиев и издателя Манол Пейков във Vintage House на 4 октомври от 18:00
 • 3/4

  3 октомври 2018

  Ако Златният леопард от Локарно не ви е достатъчен, за да гледате филма на Илиян Метев, ще добавим по-важното: вместо с пресилени реплики и битов банализъм (най-плашещите в българското кино), екранът тук държи с небрежната проникновеност, която се достига в разговор между деца, и сцените от един уж чужд живот, в които ще намерите забравени частици от вашия собствен. Премиерата е тази седмица в Lucky Дом на киното, прожекцията на 3 октомври - от 17:00.
 • Мястото

  2 октомври 2018

  Паоло Дженовезе обича истории с много герои и след шестте в Перфектни непознати тук удвоява с цели единадесет – плюс един, седнал в дъното на кафенето Мястото, при когото останалите се отбиват за по няколко тежки минути. Какво искат те от него и какво той от тях, гледаме на голям екран в Lucky Дом на киното на 2 октомври от 19:00.
 • Нестинарка

  1 октомври 2018

  Първата музикално-сценична творба на Марин Големинов е поставена на сцена през далечната 1942. Седем десетилетия по-късно балетната трупа на старозагорската Опера се връща към драматичната история на Демна, за да я изправи отново на палци под въздействащата музика на композитора - чакаме я на 1 октомври от 19:00 в Държавна опера Стара Загора.
 • Великият укротител

  30 септември 2018

  Трудно ще обясним как няколко облечени танцьори могат да изглеждат като един съблечен, затова вижте трейлъра на този пресен (и 14+ заради голотата) спектакъл на гръка Димитрис Папайоану. Наричат го "артист за всяка сцена", защото е превземал и мини зали, и Олимпийски стадиони, затова не пропускаме последното представление на Великият укротител в Пловдив - на 30 септември  от 17:30 в Дом на културата Борис Христов.
 • Стара хартия за нова книга

  29 септември 2018

  Финалът на кампанията тази година ще бъде поставен в Пловдив на 29 септември от 10:00 до 14:00 на пл. Стефан Стамболов пред Общината. Там малчуганите ще имат възможност да влязат в „дрешника“ на приказния свят на Нарния, преди да отнесат своята нова книжка у дома - естествено срещу 5 килограма стара хартия за рециклиране.
 • #BeActive

  28 септември 2018

  Отново отбелязваме Европейската седмица на спорта в Пловдив с открити тренировки, демонстративни мачове и турнири, които стартират от Младежкия център край Гребната база на 27 септември в 15:30. На следващия ден, 28 септември, активностите се пренасят в Цар Симеоновата градина с начален час 17:00, преди да се върнат край Гребния канал в събота и неделя с програма още от сутринта.
 • Шоуто на ABBA

  27 септември 2018

  Двучасов лайв с парчетата на ABBA - това ни очаква на този трибют в изпълнение на шведската група Waterloo и Националния симфоничен оркестър на Лондон. Режисиран от Матю Фрийман и със саксофона на легендарния Улф Андерсон от оригиналната банда, спектакълът се качва на Античния театър в Пловдив на 27 септември в 20:00.
   
 • Горан Брегович

  26 септември 2018

  120 минути луди балкански ритми със сръбския виртуоз и неговия Оркестър за сватби и погребения - best of концертът на Горан Брегович оглася Античния театър в Пловдив на допълнителната дата 26 септември в 20:00 преди редовната на 28 септември.
 • Слънцето в нас

  25 септември 2018

  Жулиет Бинош влиза в ролята на разведена художничка от Париж, която не се отказва да търси истинската любов в романтично-драматичната лента на Клеър Денис. Гледаме филма на голям екран в Lucky Дом на киното на 25 септември от 19:00.
 • Семинарът

  24 септември 2018

  Фестивалната публика подозира какво може да се очаква от режисьорa със Златна палма за В класната стая от 2008 – мрак със социален подтекст, сплитане на фикция с реалност и една стаена лудост на ръба да избухне. Семинарът влиза премиерно тази седмица в Lucky Дом на киното, а прожекцията на 24 септември е от 14:45.
 • Irfan

  23 септември 2018

  Електро-акустичният им уърлд фюжън хипнотизира с мелодия, сякаш събрала пластове история – слушаме и разлистваме назад до Средновековието в неделя на Небет тепе в Стария град на Пловдив от 21:30 веднага след Kutsulan и Ailia X.
 • K(-A-)O & Любов

  22 септември 2018

  One Dance Week влиза за втора танцова вечер в Дома на културата с два авторски спектакъла на японския хореограф Кенджи Шинохе. Заедно с него се хвърляме в предизвикателствата на съвременното информационно общество, за да чуем коментара му за дигитализирането на чувствата днес. Началото е в 19:30 на 22 септември.
 • Sky White Tiger

  21 септември 2018

  Бивш член на Polyphonic Spree и част от бандата на Руфъс Уайнрайт, американецът Луи Швадрон решава да остави всичко това за известно време и да създаде свой проект. Така през 2015 се появява Sky White Tiger, който се стеснява и разширява от соло до квинтет в зависимост от идеите в главата на Швадрон. В Пловдив идва за Празниците на Стария град - слушаме го между Life Light и Kan Wakan на 21 септември от 20:30 на сцената на Небет тепе.
 • Невидимият гост

  20 септември 2018

  Адриан Дория, млад бизнесмен на върха на успеха, един ден се събужда в заключена отвътре хотелска стая до мъртвото тялото на приятелката си Лаура. Това е основата, върху която стъпва сюжетът на испанската драма - част от програмата на Любовта е лудост. Прожекцията на филма е в Lucky Дом на киното на 20 септември от 21:00.
 • Петел

  19 септември 2018

  Макар да повдига откровени въпроси за сексуалността, темата на спектакъла има по-висок връх: чувствата не се интересуват от категории. Или, както казва режисьорът Стайко Мурджев, "любовта идва в най-различни форми", само че ние понякога се опитваме да я вмъкнем в квадрат. Постановката на Младежки театър Николай Бинев е следващото провокативно заглавие в програмата на Сцена на кръстопът - гледаме го в Голямата зала на пловдивската Драма на 19 септември от 19:00.
 • За твое добро

  18 септември 2018

  Спокойният и щастлив живот на тримата братовчеди Артуро, Чус и Иполито неочаквано е взривен - дъщерята на първия зарязва любимия си буквално пред олтара. В неочаквания обрат на съдбата си Артуро не е сам – дъщерите и на двамата му братовчеди също се оказват с приятели, не по вкуса на бащите си. Как ще се развие тази ситуация нататък разбираме от испанската комедийна лента, която се завърта в Lucky Дом на киното на 18 септември от 21:00 в рамките на фестивала Любовта е лудост.