• Сутиенът

  18 март 2019

  Програмата на София Филм Фест в Пловдив продължава с лентата на немския режисьор Файт Хелмер, който идва под тепетата да я представи лично заедно със сръбския актьор Мики Манойлович и нашата Ирмена Чичикова. Чакаме ги в Lucky Дом на киното на 18 март в 18:00.
 • Odd Crew

  17 март 2019

  Братството им трае вече две десетилетия, за които черпят с тежък звук и динамика, а между тях сядаме тихо с последния им акустичен албум The Lost Pages - в Bee Bop Cafe на 17 март в 20:30.
 • Доминик Милър

  16 март 2019

  Посрещаме аржентинския майстор на шестте струни в Пловдив с парчетата от последния му солов албум Absinthe. Китарата на Доминик Милър зазвучава от сцената в Дом на културата Борис Христов на 16 март в 19:30 заедно с пианото на Майк Линдъп, барабаните на Жив Равиц, бандеона на Сантиаго Ариас и баса на Никола Фижман.
 • Кармен/ Акварели

  15 март 2019

  Международната балетна трупа на Опера Пловдив излиза на сцена с два едноактни спектакъла по хореографии на Соня Алонсо и Анна Донева. Премиерата на Кармен/ Акварели е на 15 март от 19:00 в Дом на културата Борис Христов.
 • Зелената книга

  14 март 2019

  Виго Мортенсен е охранител, нает да развозва известен тъмнокож пианист, дошъл на турне из опасната расистка Америка от 60-те във филма на Питър Фарели, който – чули сте – грабна по-по-най Оскара за 2018. Време е и ние да го видим – на 14 март от 18:00 в Lucky Дом на киното, когато специален гост на София Филм Фест е актьорът Димитър Маринов.
 • Щастливеца Пер

  13 март 2019

  Откриваме тазгодишното издание на София Филм Фест в Пловдив с прожекция на историческата лента Щастливеца Пер, след която режисьорът Биле Аугуст сяда срещу нас за разговор като специален гост. Началото е на 13 март в 18:30, мястото - Lucky Дом на киното.
 • Пътят към Афродита

  12 март 2019

  Бойка Велкова извървява пътя между миналото и настоящето, личността и актрисата, греха и опрощението, за да разкрие истинската многолика същност на жената в моноспектакъла си Пътят към Афродита. Гледаме го в клубната обстановка на Bee Bop Cafe на 12 март от 19:30 с билет за вход от 15лв.
 • Променяне

  11 март 2019

  Темата на драматизацията в Променяне, дело на Йоана Буковска, е именно Актрисата. Актрисата, която има много лица, без никой да познава истински нейното собствено лице - постоянно скривано от героините и подменяно от манипулативното отразяване на живота ѝ в медиите. Премиерата на спектакъла в Пловдив е на 11 март от 19:00 в Камерната зала на Драматичния театър.
 • Травиата

  10 март 2019

  Детайлите около трагичната любов на Виолета и Алфредо идват на голям екран у нас в кина Арена със спектакъла на Кралската опера в Лондон. Прожекциите са на 10 март от 16:00 и вървят с кралска почерпка от вино и шоколад.
 • Италианката в Алжир

  9 март 2019

  Вечните теми за любовта и оспорваната свобода на жената и нейното право на избор са пресъздадени забавно и оригинално в тази класическа опера-буфа на неподражаемия майстор на комедията Росини. Спектакълът под режисурата на Урсула Хорнер се играе  на сцената на Държавна опера Стара Загора на 9 март от 19:00.
 • Така правят всички

  8 март 2019

  Как правят всички жени разбираме от спектакъла на Опера Пловдив в най-подходящия ден за това. На 8 март от 19:00 в Дом на културата Борис Христов гледаме една история, стара като света, през която ни води музиката на Моцарт.
 • In a soulful mood

  7 март 2019

  Меланхоличните вокали и красиви лирични сола от тромпета на Chet Baker идват с изпълненията на Павел Терзийски [вокал], Росен Захариев-Роко [тромпет, флюгелхорн] и Петър Георгиев [китара]. Концертът In a soulful mood е в Bee Bop Cafe на 7 март от 21:00 с билет за вход от 10лв.
 • Истински лъжи

  6 март 2019

  В тази чудовищно смешна постановка на Емил Марков по текст на Клеман Мишел един отегчен мъж иска да се раздели с половинката си, но не намира сили да ѝ каже. Затова решава да потърси помощ от приятел. Развитието на историята нататък поднасят Димо Алексиев, Емил Марков и Йоана Буковска на сцената в Дом на културата Борис Христов на 6 март от 19:00.
 • Каспар

  5 март 2019

  Петдесет години след написването на един от най-енигматичните текстове за театър на двадесети век, четирима независими артисти надникват в четивото на Петер Хандке, в опит да разбулят мистерията му. Чакаме Александър Митрев, Александър Евтимов-Шаманчето, Иван Николов и Веселин Димов на сцената на Bee Bop Cafe на 5 март в 19:30. Билетът за вход е 10лв.
 • Всички знаят

  4 март 2019

  Построена от собственика на два Оскара - Асгар Фархади, историята се оплита около подозрения, пари и стари тайни, а с имената на Пенелопе Крус и Хавиер Бардем (в една от най-силните си и безнадеждни роли) филмът категорично влиза в графата "трябва да се гледа". Ако все още не сте го отметнали - прожекцията е в Lucky Дом на киното на 4 март от 15:00.
 • Куче в чекмедже

  3 март 2019

  Прожекцията е само една и е при вход свободен за възрастни и деца по случай 3 март. А дали историята на малкия Митко-Миташки и неговото рошаво куче ще грабне днешните хлапета така, както направи с нас през 80-те, разбираме на място в Lucky Дом на киното от 15:00.
 • Можеш ли да убиваш

  2 март 2019

  Вероятно помните онзи период, някъде около началото на милениума, когато младите мъже тук масово ставаха професионални войници, за да свързват двата края, независимо от емоционалната цена, която плащат междувременно. Новият филм на Иван Ничев (Пътуване към Йерусалим) ни пренася в тази реалност с историята на седем момчета от Видин, която стига до нас през големите екрани на кината тази седмица.
 • Ruth Koleva & The Fingertones

  1 март 2019

  Рут Колева & The Fingertones се завръщат под тепетата за една вечер, наситена с много фънк и соул емоции. Чакаме певицата в компанията на Филип Александров [клавишни], Богомил Енчев [барабани], Арнау Гарофе [сакс] и Стоян Джаферов [китара] на сцената на Bee Bop Cafe на 1 март в 21:30 срещу 10лв на входа.
 • Двама съвсем голи мъже

  28 февруари 2019

  Себастиан Тиери има способността да създава абсурдни сюжети. Така е и в суперкомедията Двама съвсем голи мъже, в която двама колеги се събуждат в едно легло три сутрини подред, без да могат да си обяснят защо. Развръзката очакваме на 28 февруари от 19:00 на сцената в Читалище Христо Ботев 1905.
 • Одисей

  27 февруари 2019

  Докато Дебелянов и ангелите събира все по-многобройна публика в театралните зали, режисьорът Диана Добрева и писателят Александър Секулов вече са готови с втория си съвместен спектакъл. Проектът е реализиран в партньорство с Националния театър на Гърция и е мащабен, епичен и визуално въздействащ, с музика на живо от Янис Пантазис. Премиерните представления са на 27 и 28 февруари от 19:00 в Драматичен театър Пловдив.