• Извън пътя

  13 август 2018

  С абсолютни върхове като Господин за един ден, Да обичаш на инат и Козият рог във филмографията си, Николай Волев снима отново след 15-годишно отсъствие от киното, за да разкаже история за любовта, вдъхновението и творчеството в затишието след младостта и големите пробиви. Лентата отново се завърта на екран в Lucky Дом на киното на 13 август от 16:45.
 • Да обичаш Винсент

  12 август 2018

  Над 62 000 маслени рисунки оживяват на екрана историята за живота и смъртта на Винсент ван Гог в първия в историята на киното пълнометражен филм, осъществен чрез анимиране на картини. Отличеният с Оскар аниматор Хю Уелчман и полската художничка Дорота Кобела ангажират армия от художници от цяла Европа, за да разкажат историята на художника така, както той би го сторил чрез картините си. Резултатът от това находчиво решение все още може да се види на голям екран - в Lucky Дом на киното на 12 август от 19:00.
 • P.I.F.

  11 август 2018

  Зад съкращението четем Patriots In Fashion, но освен за име на бандата, момчетата ползват трите букви и в заглавията на всичките си албуми досега. Каква част от тях ще чуем на концерта им в Пловдив става ясно на 11 август от 20:30 в Бар Конюшните в Стария град.
 • Presing

  10 август 2018

  Сръбската група пише своята музикална история още от 1990, създавайки NeoBeo звука, което ще рече алтернативен китарен рок от Белград. Как звучи той ще разберем от първия им концерт у нас в Bee Bop Cafe на 10 август от 21:00 срещу 10лв на входа.
 • Няма къде да се скриеш

  9 август 2018

  Филмът проследява пет години от живота на медика Нори Шариф, предлагайки уникален достъп до една от най-опасните и недостъпни зони в света - "триъгълникът на смъртта" в централен Ирак. Прожекцията е последна за лятното издание на КинеДок в Стара Загора - чакаме я в Къщата на архитекта на 9 август от 21:00.
 • Бразилски храст

  8 август 2018

  Велина Минкова вече спечели публиката с дебютния си роман Доклад на зелената амеба за химическия молив, а сега се завръща със сборник разкази, наречен Бразилски храст. Книгата съдържа 11 истории, искрящи от остроумие, които авторката лично ще представи в Пловдив - на 8 август от 18:30 в Craft Beer Bar Котка и мишка.
 • Квадратът

  7 август 2018

  Хапливият филм на шведа Рубен Йостлунд ни сблъсква с Кристиан – уважаван куратор в музей за съвременно изкуство. Той тъкмо готви инсталация, която да провокира към повече човечност, когато попада в ситуация, оголваща липсата ѝ в него самия. Събитията нататък в балона на артистичния свят проследяваме в Lucky Дом на киното на 7 август от 21:00.
 • Убийството на свещения елен

  6 август 2018

  Наградата за най-добър сценарий от Кан не идва като изненада, а като очаквано признание за Йоргос Лантимос и този драматичен трилър с елементи от гръцката митология и заявка за натуралистичен ужас. Колин Фарел и Никол Кидман са главни действащи лица в историята, ескалираща до най-тъмните нива на подсъзнанието. Гледаме я в Lucky Дом на киното на 6 август от 18:45.
 • Alexis Pets

  5 август 2018

  Пловдивската банда излиза на старозагорска сцена в парк Пети октомври с кавъри на актуални поп изпълнители в нов аранжимент. Слушаме я веднага след участието на Светозар Христов на 5 август от 20:00 при вход свободен.
 • Привличане

  4 август 2018

  Яна Маринова отново влиза в класната стая с танцова стъпка а ла Флашданс, този път като историчката Лора Ангелова. Ще я видим в рамките на Лятно кино в парка, но този път не само на екран, а и на живо, защото ще е сред нас на прожекцията в зелената площ до покрития мост на река Марица. Чакаме нетърпеливо разказа на главната героиня във филма на 4 август в 21:00 при вход свободен.
 • Племето

  3 август 2018

  В лентата на испанеца Фернандо Коломо танците лекуват всичко, дори изгубени роднински връзки, а комичните ситуации се застъпват без минута за почивка, от което ни заболяват не краката, а коремите от смях. Гледаме филма без билет в рамките на Лятно кино в парка на 3 август от 21:00 на Младежки хълм в Пловдив.
 • Сигнал

  2 август 2018

  13 албума, над 4000 концерта и десетки хиляди фенове са само част от важните факти за българските класици Сигнал, които днес празнуват 40 години на сцената. Пред нея сме и ние заедно с тях - на 2 август от 20:30 в Летен театър Пловдив.
 • Другият любовник

  1 август 2018

  Провокативният сексуален трилър на Франсоа Озон (номиниран за Златна палма) среща младата Клое с психотерапевта ѝ Пол, с когото бързо стават двойка. Скоро обаче в нейните мисли увисва ново съмнение: крие ли нещо той и кой е изобщо? Прожекцията е в Lucky Дом на киното на 1 август от 19:00.
 • Операцията

  31 юли 2018

  Разминаване между страховете на пациентите и невъзмутимостта на лекарите - това описва текстът на Иво Сиромахов, който Борис Панкин качва на сцената още през 2013. Пет години по-късно пиесата продължава да провокира с пиперливия език на операционната, в която Мариан Бачев и Орлин Горанов правят дисекция на родното здравеопазване. Гледаме я на 31 юли от 21:30 в Лятно кино Орфей.
 • Бог рок

  30 юли 2018

  Главно действащо лице в наситения с хумор и свежест текст на Даниел Рашев е музиката - забраненият плод на 60-те и 70-те. С бунтарското настроение на онези години слушаме и пеем песни на Nirvana, Джо Кокър, Джеймс Браун и още много рок и блус идоли заедно с Филип Аврамов, Калин Вельов, Красимир Спиридонов и Венцислав Велев. В Лятно кино Орфей на 30 юли от 21:30.
 • Лято 1993

  29 юли 2018

  Това лято не е като другите в живота на 6-годишната Фрида. Когато майка ѝ умира, тя трябва да се премести в провинцията и да стане част от семейството на своя чичо, далеч от всичко познато. Въпреки тъгата в историята обаче, автобиографичният първи филм на испанката Карла Симон става фестивален бисер, който ще видим и ние - прожекцията е в Lucky Дом на киното на 29 юли от 21:00.
 • Кармен

  28 юли 2018

  Българското мецосопрано Надя Кръстева ще закрие Opera Open като огнената Кармен заедно с Иван Момиров и Деян Вачков в най-посещаваната продукция на Опера Пловдив. Заемаме места в Античния театър за финалния спектакъл на фестивала на 28 юли от 21:00.
 • 8 минути и 19 секунди

  27 юли 2018

  Точно толкова време ѝ остава на Земята, ако Слънцето загине. Може би знаете този факт от науката или пък, още по-добре, сте чели разказа 8'19'' на Георги Господинов.Същият сега дава име на филм-омнибус, събрал шест къси истории от писателя, всяка с различен режисьор. Ако сте пропуснали прожекцията на София Филм Фест, отваря се нова възможност да видите лентата  на Филмови нощи във Филипополис - в Лятно кино Орфей на 27 юли от 21:10.
 • Операция Златна раковина

  26 юли 2018

  След като продуцентската му къща фалира, безскрупулният бизнесмен Маркос Руиз подготвя измама с екипа си, за да си върне състоянието. На прицел е богата мексиканска инвеститорка, а схемата а ла Бандата на Оушън включва двойник на прочут актьор, който трябва да я убеди да вложи парите си в новата продукция на Руиз. Оттук нататък комичните ситуации се задействат неконтролируемо като лавина във филма, който Лятно кино в парка пуска безплатно за нас - прожекцията е на 26 юли от 21:00 на Небет тепе.
 • Дрейф

  25 юли 2018

  Млада жена плава към центъра на ураган, за да спаси мъжа, когото обича - върху тази основа стъпва сюжетът на романтичната драма Дрейф, която ще видим премиерно на Филмовите нощи в Пловдив. Прожекцията е в Лятно кино Орфей на 25 юли в 21:10.