• Лебедово езеро

  11 декември 2018

  Две години след първото представление на Лебедово езеро върху замразена сцена у нас, добре познатото класическо произведение отново е тук -  в изпълнение на европейските и олимпийски шампиони Людмила Белоусова и Олег Протопопов плюс още двайсетима фигуристи от трупата на санктпетербургския Балет на лед. Чакаме ги в Дом на културата Борис Христов на 11 декември в 20:00.
 • Боряна

  10 декември 2018

  Красимир Ранков разлиства текста на Йовков под прожекторите на Драматичен театър Пловдив, за да извади от него актуални и днес послания. Плът и кръв на главната героиня дава наскоро дипломиралата се Патриция Пъндева, която чакаме на сцената в 19:00 заедно с останалите актьори от трупата.
 • Колелото на живота

  9 декември 2018

  Седем режисьори дебютират с този комедиен омнибус за борбата за оцеляване на работното място, който е финансиран чрез краудфъндинг и е обявен за най-добър филм на фестивала в Торонто през 2016. Това е едно от шестте заглавия на Кинопанорама Италия днес, която гостува до 16 декември в Lucky Дом на киното. Колелото на живота е с прожекция от 17:00 на 9-и.
 • Лешникотрошачката

  8 декември 2018

  Солисти и кордебалет на Софийската опера танцуват върху нотите на Чайковски в този спектакъл на Юрий Григорович, определян като триумф на руската музика и хореография. Лешникотрошачката закрива тазгодишното издание на ФОБИ в Стара Загора на 8 декември от 19:00.
 • Ще се видим там горе

  7 декември 2018

  С някакъв особен реверанс към Чаплин и нямото кино, ретро-романтичен визуален подход (в стила на Уес Андерсън или Амели Пулен) и доза мелодрама филмът подхожда към темата за войната, без да пести от нейната жестокост. Дори да сте го пропуснали на Cinelibri, където взе голямата награда, от този петък се завърта премиерно в Lucky, а първата му прожекция е от 21:00.
 • Джоконда

  6 декември 2018

  В основата на либретото на Ариго Бойто е драмата Анжело – тиранинът от Падуа от Виктор Юго. Действието се развива във Венеция през 17-и век. Музикалната драматургия включва ярки масови сцени и конфликти, наситени със страсти и контрасти, на които ставаме свидетели в Държавна опера Стара Загора на 6 декември от 18:00.
 • Италианските майстори

  5 декември 2018

  В изящните рамки на формáта Малка нощна музика виртуозите на Опера Пловдив заедно с Виктор Чучков отговарят на въпросите: кой е дядото на Пучини, само опери ли е композирал Росини и колко композитори с фамилията Марчело е добре да познаваме? Концертът е в Дом на културата Борис Христов на 5 декември от 19:00.
 • Една торба барут

  4 декември 2018

  Драматичен театър Сливен гостува в Стара Загора с постановката Една торба барут, изградена върху разказите на Йордан Йовков. Пристъпваме в тази малка сценична вселена на големия български разказвач от залата на Кукления театър под липите на 4 декември в 19:30.
 • In-Between

  3 декември 2018

  Хореографите Ангелина Гаврилова и Филип Миланов рисуват обществото като съвкупност от свързани помежду си личности. Именно връзките и взаимоотношенията между хората са отправна точка в създаването на този танцов спектакъл, който гостува на Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора на 3 декември от 19:00.
 • Валкирия

  2 декември 2018

  В тази опера звучат някои от най-известните дори за неподготвения слушател композиции от тетралогията – като Магическия огън и Полет на валкириите, на фона на които се разгръща драматичната история за създаването и унищожаването на света от богове, герои и чудовища. Гледаме спектакъла директно от сцената на Кралския театър, благодарение на екслузивната прожекция в кина Arena на 2 декември от 16:00.
 • Слънцето в нас

  1 декември 2018

  Жулиет Бинош влиза в ролята на разведена художничка от Париж, която не се отказва да търси истинската любов. Романтично-драматичната лента на Клеър Денис се завърта отново в Lucky Дом на киното на 1 декември от 21:00.
 • Катерина Измайлова

  30 ноември 2018

  Операта се играе за първи път у нас през 1965 под режисурата на Евгени Немиров, който работи върху българския ѝ вариант заедно със самия Шостакович. Днес на режисьорското място със свой прочит за пловдивската Опера застава дъщеря му - Вера Немирова, чийто спектакъл идва като гост на Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора на 30 ноември от 19:00.
 • Strauss Sinfonietta Wien

  29 ноември 2018

  Най-известните валсове и полка, създадени от династията Щраус, слушаме в оригинално звучене от прочутия оркестър на Виена Strauss Sinfonietta Wien. За концерта си в Пловдив оркестърът пристига в състав от 18 музиканти, които изпълват сцената в Дом на културата Борис Христов на 29 ноември в 19:00.
 • Те

  28 ноември 2018

  Серджо е младеж с амбиция да напусне провинциалния си град, за да отиде в Рим и да се сближи с Берлускони, а пътят до целта му минава през трафик на жени като ескорт за събития. Извървяваме го с него в тази сатира от Паоло Сорентино, която се завърта в Lucky Дом на киното на 28 ноември от 18:15.
 • Видение

  27 ноември 2018

  Японската режисьорка Наоми Кавасе е от онази рядка порода кинематографисти, които превеждат духовните теми на езика на киното с благоговение и въображение. Разбираме това от новия ѝ филм Видение, който се завърта в Lucky Дом на киното на 27 ноември от 18:30 в рамките на Киномания.
 • Баядерка

  26 ноември 2018

  Спектакълът на Държавна опера Бургас излиза на сцена в пловдивския Дом на културата, за да разкаже с изящен танц историята за страстната любов на баядерката Никия към воина Солор. Едно от най-зрелищните заглавия в световното балетно изкуство гостува под тепетата на 26 ноември от 19:00.
 • Мария Магдалена

  25 ноември 2018

  Ситуиран в Светите земи през първи век, филмът разказва историята на млада жена, която напуска своето малко рибарско селце и традиционното си семейство, за да се присъедини към едно радикално ново социално движение. То е водено от харизматичния лидер Исус от Назарет, който повелява, че светът се променя. Лентата е част от програмата на Киномания и се завърта в Lucky Дом на киното на 25 ноември от 18:30.
 • Ishtar

  24 ноември 2018

  Израелската етно дива избра Пловдив, за да отпразнува 20 години на сцената. Чакаме я за двучасово шоу в Комплекс Сила с мултиинструментален бенд и най-известните парчета в репертоара ѝ на 24 ноември в 19:00.
 • Всички знаят

  23 ноември 2018

  Построена от собственика на два Оскара - Асгар Фархади, историята се оплита около подозрения, пари и стари тайни, а с имената на Пенелопе Крус и Хавиер Бардем в каста филмът просто си става задължителен за гледане. Първата му прожекция е в рамките на Киномания - на 23 ноември от 20:45 в Lucky Дом на киното.
 • Жените от портокаловите градини

  22 ноември 2018

  Текстът на Оля Стоянова печели голямата награда от конкурса на Пиеро за нова българска драматургия, а първият му прочит идва със спектакъла на режисьора Любомир Колаксъзов за Кукления театър в Стара Загора, където отново се играе на 22 ноември от 19:30.