• Depeche Mode Tribute by P.I.F.

  10 август 2019

  Микрофонът е за момчетата от P.I.F., които са влизали в ролята на Depeche трибутьори неведнъж, така че вечерта ни ще е в опитни ръце. Заемаме места в пловдивския бар Конюшните на 10 август в 21:00 срещу 10лв за вход.
 • Kaj Dzias

  9 август 2019

  Полската театрална компания Living Space Theatre излиза на сцената на Пост култура с танцовия спектакъл Kaj dzias на 9 и 10 август от 19:00. Проектът, вдъхновен от ромската култура, е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и е с вход свободен.
 • Bring the Soul: The Movie

  8 август 2019

  Корейците BTS още не са пели в наша зала, ако не броим тези в кината – с прожекции на концерт от турнето Love Yourself преди време. Ето сега пак – от 7 до 11 август от 17:00 Cinema City пускат нов филм за групата, зареден със зад- и предкулисни концертни кадри от Париж и разкази от първо лице за това какво е да си к-поп сензация.
 • Сигнал

  7 август 2019

  13 албума, над 4 000 концерта и десетки хиляди фенове са само част от важните факти за българските класици Сигнал. Рокаджии до мозъка на костите си, те и до днес продължават да правят музика и да изнасят концерти из цяла България. Чакаме ги за поредния в Пловдив в Летен театър Бунарджика на 7 август от 20:30.
 • 3100: Бягане и себенадминаване

  6 август 2019

  Състезанието 3100 мили: Себенадминаване е най-дългото сертифицирано многодневно бягане в света, което се провежда всяка година от 1997 насам в Ню Йорк. Именно то вдъхновява режисьора Санджай Роулал да създаде тази документална продукция, която на 6 август от 20:30 ще се завърти край трибуните на Гребния канал в Пловдив. Прожекцията съвпада с финала на състезанието, в което тази година участва и сънародникът ни Тодор Димитров, затова очакваме с интерес и живата видео връзка с него в 21:30.
 • Нашата голяма френска сватба

  5 август 2019

  Съвременният и безкрайно забавен комедиен текст на французите Жан-Жак Брикер и Морис Ласег в прочит на Асен Блатечки продължава да пълни зрителските места в Пловдив - на 5 август от 21:00 е поредното гостуване на спектакъла в Лятно кино Орфей.
 • Tapi Project

  4 август 2019

  Tapi Project е алтернативна група от град Сурат (щата Гуджарат), а в музиката им съвременната градска култура на Западна Индия се преплита с влияния от Нина Симон, Ела Фицджералд, Radiohead, Бьорк, от седемдесетарския психеделичен рок, от стила на пакистанската певица Абида Парвин. Освен на хинди и урду, пеят и на родния си език гуджарати. Как звучи той - слушаме в клуб Fargo на 4 август от 21:00 срещу свободно дарение на входа.
 • Археология за всеки

  3 август 2019

  Ако обичате историята или пък не ви достигат познания в нея, безплатните тематични беседи в Археологическия музей са тъкмо за вас. Провеждат се всяка събота от 10:30 по предварително обявени теми, които може да видите тук. Необходимо е само да заявите участие на телефон 032 62 43 39.
 • Във и извън ЕС

  2 август 2019

  Докато Обединеното кралство иска да напусне ЕС, Сърбия е заинтересована да се присъедини към него. Две различни тенденции в Европа, към които фотографът Сандра Раткович насочва вниманието посредством изложба с кадри от два свои проекта - Мърсисайд и Брекзит и Паралелни биографии Сърбия - Германия. Откриването е на 2 август от 20:00 във Fluca.
 • Дигитални приказки

  1 август 2019

  Артисти от няколко националности правят прочит на немски народни приказки, събирани в началото на 19-ти век от Ксаве Фон Шонверт, през дигиталната перспектива на 21-ви век. Видео селекцията с куратори Сандра Раткович и Лео Куелбс се завърта на 1 август в 20:00 в Австрийски културен павилион Fluca.
 • Последният човек

  31 юли 2019

  Провокиран от разделянето на света на „зони на влияние“, определени на Техеранската конференция, Джордж Оруел пише своя роман 1984 (Nineteen Eighty-Four) в продължение на три години под първоначалното заглавие Последният човек в Европа (The last man in Europe). Тъкмо него избира за своя нов спектакъл режисьорът Веселка Кунчева, чиято премиера в старозагорския Куклен театър е на 31 юли от 19:30. Ако не сте успели да вземете билет за тази дата, следващата - 18 септември, вече е в продажба.
 • Фото Грац селeкция

  30 юли 2019

  В изложбата могат да се видят работите на международно признати имена, както и на представители на непрофесионални фотографски общности, взели участие в биеналето Фото Грац 018. От аналогова черно-бяла фотография, през цианотипи, фотограми и експериментална обработка, до класически методи и техники - селектираните кадри (близо 70 на брой) са експонирани в залите на Склад в Тютюневия град, където могат да бъдат разгледани свободно до 25 август.
 • Видението

  29 юли 2019

  Ако от трейлъра ви лъхне на Дан Браун, не се поддавайте. Тази френска религиозна мистерия, която обикаля из подземните коридори на Ватикана, йорданската пустиня и горите на Франция (снимани великолепно), не включва сатанински конспирации и злокобни свещеници. Режисьор-сценаристът Ксавие Джаноли е по-добър от това и, вместо да задава гатанки за Дявола, ни кара да се питаме съществува ли Бог. Уверяваме се в това в Lucky Дом на киното, където филмът се върти премиерно тази седмица. Прожекцията на 29 юли е от 21:00.
 • Всички знаят

  28 юли 2019

  Построена от собственика на два Оскара - Асгар Фархади, историята се оплита около подозрения, пари и стари тайни, а с имената на Пенелопе Крус и Хавиер Бардем (в една от най-силните си и безнадеждни роли) филмът безспорно попада в графа "трябва да се гледа". Ако все още не сте го направили, Лятно кино в парка завърта прожекцията 28 юли в 21:30 на Младежки хълм при вход свободен.
 • Антигона/ Лотос

  27 юли 2019

  Сцената на Античен форум Августа Траяна посреща два едноактни балетни спектакъла на старозагорската Опера по хореографии на Людовик Парти и Алесандра Скаламбрино. Заемаме места на новата амфитеатрална трибуна на 27 юли в 21:00 срещу билети на входа от 20 до 30лв.
 • Отело

  26 юли 2019

  Шекспировият сюжет за порочното ménage à trois е преведен на езика на операта от Верди още през 1887, а миналата година видяхме в Пловдив и премиерния прочит на режисьора Нина Найденова. Новото сега е, че като благородния мавър Отело на 26 юли в Античния театър слушаме Хосе Кура – един от най-известните изпълнители на ролята, наричан още "четвъртият тенор в света".
 • Траян в Тракия

  25 юли 2019

  Действието на спектакъла, създаден специално за старозагорската Опера, се развива в град Августа Траяна през 106 г. сл. Хр, затова никак не е случаен изборът на сцена сред естествения декор на Античния форум. Чакаме премиерата на 25 юли 21:00.
 • Чувствам се добре

  24 юли 2019

  Изпъстрен с ярки цветове и безсрамна пакостливост, филмът на французите Беноа Делепин и Гюстав Керверн е еуфоричен, радостно сюрреалистичен и напълно съответства на заглавието си. Прожекцията е в рамките на Лятно кино в парка на 24 юли от 21:30 край покрития мост на Марица. и е с вход свободен.
 • Фон: Млади автори от Пловдив

  23 юли 2019

  Този път изложбата заема не само традиционното си място в галерия Sariev, но влиза и в типичната с възрожденската си архитектура Данчова къща в Стария град, и в младата галерия Cu29. Специфичният подход в реализирането ѝ дава не само свобода за развитие и представяне на нови проекти на пловдивски автори, но и добър повод за нас да преоткрием характера на местата, които приютяват идеите им до края на август.
 • Лятото на Обичайните заподозрени

  22 юли 2019

  Документалната лента завърта на голям екран незабравими моменти от  голямото лятно турне на групата през 2018, за които думи добавя и самият Стефан Вълдобрев преди прожекцията в Лятно кино Орфей на 22 юли в 21:10.