• Остава

  31 август 2019

  За 27-мата си годишнина групата идва с нещо важно под мишница – биографичната книга аз Остава, отпечатана под чадъра на издателство Scribens и съставена от поета Георги Гаврилов. Четивото събира истории на бандата, невиждани текстове на песни, отговори на въпроси и безчет интервюта, към които получаваме и автографи лично от момчетата в бар Конюшните на 31 август в 20:30.
 • Shake That Хълм

  30 август 2019

  Стартира петото издание на феста, с който от Младежки хълм изпращаме август между две сцени и музика за отличен. Между Main на поляната и Vibrant в гората разстоянието се топи неусетно от 30 август до 1 септември, а причините да сте там след 19:00 в три поредни вечери пълнят страница във фейса тук.
 • Adata Air

  29 август 2019

  Редица международни артисти реализират идеите си за река Марица още от началото на 2018, а в четвъртък вечер още четирима ще представят своите художествени проекти за Adata Air на сцената на Австрийски културен павилион Fluca. Това са Берт Якобс (Белгия) и Ари-Пекка Лейнонен (Финландия) с аудио-визуалния си пърформанс Елдорадо ТВ, Марта Харабо (Испания) с художествената си акция Грешка в картата и Мила Паник (Босна/ Германия) с пърформанса От Адата с любов. Презентациите са на английски и започват в 20:00.
 • Орлин Павлов

  28 август 2019

  На специално изградена сцена от плаващи понтони Орлин Павлов излиза за един по-необичаен концерт с най-доброто от дискографията си и едно чисто ново парче, а Белослава, Любо Киров, Графа и Бобо са допълнителен стимул, за да заемем с време места на Гребния канал в Пловдив доста преди 20:00 на 28 август.
 • Балетна гала

  27 август 2019

  Солисти на Щатс балет Берлин, Софийската опера и балет и балет Арабеск излизат на сцената на Античния театър в Пловдив за изящни танци върху фрагменти от Лебедово езеро, Спящата красавица, Пепеляшка, Дон Кихот и Кармен. Началото на балетната феерия е в 20:30 на 27 август.
 • Редки тъпанари

  26 август 2019

  Зад заглавието (по идея на Андрей Слабаков) стои италианската комедия Неизвестни извършители от 1958 на Марио Моничели с Марчело Мастрояни и Клаудия Кардинале. Днес Теди Москов обръща гръб на италианския евфемизъм в Русенския театър (с помощ за адаптацията от Симон Шварц), за да разкаже историята за "трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща". Как ще завърши всичко - гледаме на 26 август в Лятно кино Орфей от 20:00.
 • Орфей и Евридика

  25 август 2019

  Операта на немския композитор Кристоф Глук е в ръцете на големия италиански хореограф Стефано Пода, който я режисира с акцент върху сценографията специално за сцената в Пловдив. Древногръцкият мит за Орфей, който минава през ада, за да спаси своята нимфа, заема Античния театър с извънредна дата на 25 август от 20:30 поради големия интерес и бързо изчерпани билети за 24-и.
 • Hillock Carnaval

  24 август 2019

  Ако морето ви пропуска към края на месеца, оградете уикенда 24 и 25 август, защото нечувани артисти се приземяват на няколко нетипични локации в Пловдив, и то за без пари. Вижте тук кои и къде.
 • Hayes & Y

  23 август 2019

  Обикновено циркулират на хиляди километри в Манчестър и рядко мушкат в графика си събитие у нас, но когато това стане, винаги е с причина. От юни месец тя се казва Safeplace – кратък албум от три песни или грууви разходка из инди-поп душата на бандата, която чакаме на живо в Конюшните на 23 август в 20:00 срещу вход от 12лв.
 • Стела Стефанова

  22 август 2019

  Третата самостоятелна изложба на Стела носи името Белите камъчета и е своеобразен експеримент в съчетанието на различни материали и техники. Може да бъде видяна в галерия Plovediv, където очаква откриването си на 22 август от 18:00.
 • Риголето

  21 август 2019

  Либретото на операта, която Верди сам сочи за своята най-добра, разказва с тънка ирония за корумпираната власт и дворцовия шут Риголето, който си навлича проклятие с острия си език. Какво точно е то, разбираме под режисурата на Пламен Карталов и през гласовете на солистите Красен Карагьозов, Станислава Момекова, Камен Чанев, Камелия Кадер и Александър Носиков - на 21 август от 20:30 в Античен театър Пловдив.
 • Момчета за пример

  20 август 2019

  12-годишният Макс получава първата си покана за парти с целуване. Тъй като опитът му в тази област клони към нула, е необходимо да се вземат спешни мерки. Какво следва нататък - разбираме от филма, който тази седмица се върти премиерно на големите екрани у нас с пълна програма на прожекциите и местата тук.
 • Open Art Files: Записки и бележки под линия

  19 август 2019

  Изложбата обединява произведения на автори от различни поколения и възрасти, търсещи пресечната точка на изкуството с различни медии, както и промените в изразните средства през последните три десетилетия. Подредена е в галерия Капана и включва още образователен панел от лекции, прожекции и срещи с художници и куратори при вход свободен до 30 септември.
 • Ден на узбекската култура

  18 август 2019

  Програмата започва в 10:30 на 18 август, а следващите няколко часа ни отвеждат в Узбекистан през фотосите и разказите на Мария Филипова - Хаджи, представяния на книги, експонати от бита и културата на узбекския народ, специфични ритуали, майсторски клас по завиване на чалма и обучение по узбекски танци. Ако всичко това ви звучи интересно - мястото е Културен център Trakart в подлез Археологически.
 • Късо кино на открито

  17 август 2019

  Открита сцена Ядрото в Капана се превръща в лятно кино от 17 до 19 август за няколко безплатни прожекции на късометражни филми, които ни срещат и с част от създателите им. Програмата започва в 21:00 всяка вечер, а кои заглавия влизат в нея може да видите тук.
 • Tube Hedzzz

  16 август 2019

  Излизат на сцената на Конюшните  в 20:30 с 12 нови песни, събрани под знаменателя Beyond. Албумът върви на блус и рокенрол приливи, а класиката в двата стила е пречупена през  китарата на Ангел Дюлгеров, баса на Веселин Веселинов-Еко, пианото на Пламен Денчев и барабаните на Росен Ватев до получаването на нещо, което ни надъхва за среща на живо в петъчната вечер.
 • Горката Франция

  15 август 2019

  Една обикновена фамилия е нападната от ужасяващи обрати на съдбата, които не могат да бъдат понесени с лекота дори в разкрепостена Франция. Историята в спектакъла забърква режисьорът Богдан Петканин с помощта на актьорите Александър Кадиев, Катерина Евро, Фахрадин Фахрадинов, Александър Дойнов и Анелия Луцинова. Чакаме звездния тим в Лятно кино Орфей на 15 август от 21:30.
 • Crazy Town

  14 август 2019

  Оказа се, че след Butterfly (1995) и Revolving Door от първия ѝ албум, американската рап-рок банда има още куп парчета в два студийни проекта, като последният е от недалечната 2015. С това отговаряме на грубичкото "живи ли са?" и ви пращаме в пловдивския Rock Bar Download на 14 август в 20:00, за да разберете как са се изменили звукът и съставът през последните години.
 • Вчера си е за вчера

  13 август 2019

  Неуспешен млад музикант с така гореща нужда да бъде известен се оказва единственият в света, който си спомня The Beatles. Това е основата, върху която режисьорът Дани Бойл и сценаристът Ричард Къртис (Наистина любов) изграждат тази романтична комедия, която носи само чиста проба удоволствие с песните на златната четворка от Ливърпул, без да поставя морална дилема и сериозни въпроси. Ако все още не сте го гледали, Lucky Дом на киното завърта филма отново на 13 август в 18:30.
 • Заедно отново

  12 август 2019

  Изложбата събира артистичното семейство Красимир, Мария и Стефан Слабакови в „мексиканската“ къща на Градската галерия. Творбите им, изпълнени в техниките на живописта, скулптурата и дърворезбата, могат да се видят до 26 август.