• Чамкория

  20 юни 2019

  Явор Гърдев отново се движи по историята на Милен Русков, но оставя в нея само гласа на Славето – един от малкото шофьори на омнибус в София през 20-те. В кожата му на сцена влиза Захари Бахаров, който кара успоредно с големите истории на времето, а седалка за тях пазим в Лятно кино Орфей на 20 юни в 21:00, ако не сме успели да се качим досега на някоя от датите по-рано.
 • Верига от думи

  19 юни 2019

  Може би сте гледали "психо-трилъра" на Галсеран в климатичната инсталация на Младежкия театър под режисурата на Тамара Янков, но днес Верига от думи излиза над земята в друг състав и на сцената на Българска армия. В кожата на Рамон влиза Христо Шопов, който е отвлякъл и държи в мазето си Лаура (Гергана Данданова), а какво се крие зад този на пръв поглед криминален сюжет, разбираме в Дом на културата Борис Христов на 19 юни от 19:00.
 • Любовникът

  18 юни 2019

  Деян Донков, едновременно режисьор и актьор тук, споделя главната роля със съпругата си Радина Кърджилова, за да ни пренесе в дома на обикновена двойка, търсеща изход от рутината на брака в триъгълник с (поне) още един връх. От позната обаче, тази фигура се превръща в психологически лабиринт с въпроси, чиито отговори чакаме в Летен театър Пловдив на 18 юни от 21:00.
 • Луйс и Лусо

  17 юни 2019

  През 2015 Дикран Хамасян и Ереванският държавен камерен хор се отправят към 100 църкви по света на музикално поклонение, наречено Луйс и Лусо (Светлина от Светлина). В тях те изпълняват свещена арменска музика, датираща от V век, преработена от Хамасян за вокал и пиано. Техни спътници в турнето са режисьорите Емили Мъгърдичян и Алекс Игидбашян, които превръщат заснетия материал в мултимедийна инсталация, предлагаща пътешествие до онези места и за нас като зрители - всеки ден между 10:00 и 18:00 в Тютюневия град до 22 юни.
 • LIEU d'ÊTRE

  16 юни 2019

  Петима френски танцьори разказват история за съжителството, обитаването и общността чрез нестандартен танцов спектакъл, чиято сцена са прозорците и двора на първи блок на Медицинските общежития в квартал Смирненски. В начинанието им помагат повече от двайсет „съучастници“ без професионален опит,  заедно с които ще опитат да променят и нашата представа за града и неговите жители с представления в три последователни дни: на 14 и 15 юни от 19:00, а на 16-и от 12:00 на обяд.

 • Плаващите картини на Майстора

  15 юни 2019

  Балет и 3D мапинг съпровождат разпъването на огромна по мащаби репродукция на легендарното Момиче със слънчогледи на Майстора, която ще покрие значителна част от Гребния канал на Пловдив. Плаващата лендарт инсталация оживява върху водната повърхност на фона на танцови етюди Живите картини на Майстора и светлинно-лазерно шоу точно в 21:30 на 15 юни като част от програмата на Пловдив 2019 и е с вход свободен.
 • PianoStrings Vienna

  14 юни 2019

  Нашата пианистка Сребра Гелева излиза на сцена с четирима джентълмени с цигулка, виола и чело като неделима част от ансамбъла PianoStrings Vienna, с чийто концерт Австрийските музикални седмици гостуват в Пловдив на 14 юни от 19:00 в Дом на културата Борис Христов при вход свободен.
 • За какво ви е Дон Кихот?

  13 юни 2019

  Въпросът е вечен от Сервантес насам, а сега на сцената го повдигат драматургът Юрий Дачев и режисьорът Бина Харалампиева, чийто Дон Кихот сам избира да бъде "луд". Спектакълът не преразказва за приключенията на храбрия рицар от Ла Манча и неговия верен оръженосец Санчо Панса, а представя по-скоро романтично-поетична версия на емблематичните герои, пресъздадени на сцената от едни от най-популярните комедийни актьори, които посрещаме на открита сцена в Летен театър Пловдив на 13 юни от 21:00.
 • Клавирно дуо Лютославски

  12 юни 2019

  Поляците Емилия Ситаж и Бартоломей Вонши излизат за концерт в Етнографския музей на 12 юни от 20:00 с творби на Игнаци Ян Падеревски, Антонин Дворжак, Камий Сен-Санс, Мориц Мошковски, Едвард Григ и Ференц Лист. Гостуването на клавирното дуо под тепетата е в рамките на Международния фестивал на камерната музика, който за 55-а поредна година вади силна програма с класическа музика по график тук.
 • Писма на Омар до бъдещата му съпруга

  11 юни 2019

  Ирена Иванова, позната повече като Рене Карабаш, влиза в програмата на литературния фест Пловдив чете с тази аудио-визуална инсталация, за да постави началото на една поредица от писма за вселенската самота, която ни кара да търсим любовта винаги извън самите нас и никога навътре в себе си. Повече за всичко това научаваме лично от Рене на 11 юни между 12:00 и 17:00 в галерия Plovediv в Капана, където инсталацията остава цяла седмица.
 • Филип Киркоров

  10 юни 2019

  Я+R #Цвет Настроения е името на новото шоу, с което певецът акостира в пловдивската зала Колодрум на 10 юни в 20:00 за тричасово шоу с най-доброто от дискографията си до момента.
 • Момиче

  9 юни 2019

  Първият пълнометражен филм на белгиеца Лукас Донт вече мина по фестивалните екрани, изстрелвайки го сред новите надежди на европейското кино."Лара е 15-годишно момиче, родено в тялото на момче, което мечтае да стане балерина", казва в едно необикновено изречение неговата история, вдъхновена от реален човек, която днес се завърта в Lucky Дом на киното от 21:00.
 • Plovdiv Food Park Festival

  8 юни 2019

  Посочваме ви го като добър план за уикенда, но всъщност Plovdiv Food Park Fest тече още от четвъртък, 6 юни. Ще намерите караваните му на Младежкия хълм, където до 9-и, неделя, събираме в чиния вкусовете на местни ресторанти и международни рецепти.
 • Франческа Тандои и Даниеле Кордиско трио

  7 юни 2019

  Работещата в Холандия италианска джаз пианистка и певица Франческа Тандои излиза на сцена с триото на Даниеле Кордиско, за да отдаде почит към музиката на големите артисти от миналото - Оскар Питърсън, Уес Монтгомъри, Финиъс Нюборн и Джо Пас. Концертът е в рамките на Джаз форум Стара Загора и не иска вход - заемаме места свободно в Августа Траяна на 7 юни от 19:30.
 • Elevator

  6 юни 2019

  Пърформансът на румънското M Studio закрива тазгодишното издание на Международния фестивал за театър и съвременен танц Черната кутия, насочвайки вниманието ни към тясното пространство на асансьора, което ненадейно би могло да се превърне в динамична и интензивна среда за пътуващите в него. Гледаме го в Камерната зала на Драматичен театър Пловдив на 6 юни от 19:00.
 • Тайните на Киетуд

  5 юни 2019

  След дългогодишно отсъствие Еугения се завръща в семейното имение Киетуд близо до Буенос Айрес, където се събира с майка си и сестра си. Трите жени са принудени да се изправят срещу емоционалните травми и мрачните тайни на споделеното им минало, протекло на фона на военна диктатура. Прожекцията на филма е в Lucky Дом на киното на 5 юни от 18:45.
 • Goršek

  4 юни 2019

  Авторите на тази чешка театрална постановка преработват теми от славянската култура, екзистенциалната литература и драмата на абсурда от втората половина на 20 век, в основата на която стоят имената на Жан-Пол Сартър и Самюъл Бекет. Спектакълът е част от програмата на международния фестивал Черната кутия и се играе на 4 юни от 20:00 в залата на театър A'парт (пл. Съединение 3).
 • Историята на един летен любовник

  3 юни 2019

  Историята е на професор по математика, който води доста безгрижен и освободен сексуално живот, докато неговата приятелка, склонна да приема случайните му връзки, не забременява. Какво следва нататък - разбираме от лентата на румънския режисьор Паул Негоеску, която се завърта на голям екран в Lucky Дом на киното на 3 юни от 21:00.
 • Ladies of jazz

  2 юни 2019

  Най-красивите нюанси от световната дамска джаз сцена стигат до нас с гласовете на Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева, които добавят още авторска музика и адаптации на обичани български песни за второто издание на Ladies of Jazz. Концертът е на 2 юни от 20:30 в Античен театър Пловдив.
 • Изграждаме заедно

  1 юни 2019

  На въпроса как архитектурата ни сближава отговаря един от най-мащабните проекти на Гьоте-институт в рамките на Пловдив 2019, чието начало ще  бъде дадено тази събота с трансформирането на Младежкия хълм в Град на децата. Програмата включва целодневни работилници за малчугани от всички възрасти, въжен парк и спортни тренировки, които продължават през целия месец при вход свободен по програма тук.