• Убийството на свещения елен

  21 юни 2018

  Драматичен трилър с елементи от гръцката митология и заявка за натуралистичен ужас. Със садистичен финес Йоргос Лантимос запазва абсурдизма и черния хумор, докато историята ескалира до най-тъмните нива на подсъзнанието. Гледаме филма в Lucky Дом на киното на 21 юни от 18:40.
 • Манон

  20 юни 2018

  През 1884 Жул Масне изправя на пръсти романа на абат Прево, за да го превърне в най-известния си балет, който днес пристъпва в Ковънт Гардън по хореографията на Кенет Макмилън. Емоцията на спектакъла тече като електричество от Лондон директно към нас в Арена Mall Markovo Tepe на 20 юни от 19:00 и в Arena Park Mall Стара Загора на 24-и от 16:00.
 • Sting и Shaggy

  19 юни 2018

  Първият концерт на Sting и Shaggy вече се задава зад ъгъла - на 19 юни в 20:00 посрещаме звездните изпълнители с парчетата от съвместния им албум 44/876 и смесена банда на Античния театър в Пловдив, където ще направят и втори ден по-късно.
 • Швейк

  18 юни 2018

  Бина Харалампиева е избрала само двама актьори – Герасим Георгиев-Геро за Швейк и Валентин Танев за всичко останало (женски, кучешки и дузина други роли). Те обаче се оказват напълно достатъчни, за да звучи убедително и смешно спектакълът. Гледаме го на сцената в Дом на културата Борис Христов на 18 юни от 19:30.
 • Междукултурен панаир

  17 юни 2018

  В неделния следобед се отправяме към Капана, за да опитаме традиционни храни и напитки и да научим повече за музиката, танците и обичаите на Италия, Румъния, Турция и България. Презентациите на Междукултурен панаир започват точно в 15:00 на 17 юни и ще продължат до 19:00.
 • Другият любовник

  16 юни 2018

  Провокативният сексуален трилър на Франсоа Озон (номиниран за Златна палма) среща младата Клое с психотерапевта ѝ Пол, с когото бързо стават двойка. Скоро обаче в нейните мисли увисва ново съмнение: крие ли нещо той и кой е изобщо? Прожекцията е в Lucky Дом на киното на 16 юни от 17:00.
 • Луната на Юпитер

  15 юни 2018

  Докато преминава границата, младият сириец Ариан е прострелян, но и придобива умението да левитира. Забелязал това, лекарят Стерн го измъква от бежански лагер, за да печели пари от него, но директорът също тръгва по петите им. С този сюжет лентата на унгареца Корнел Мундруцо влиза за прожекция в Lucky Дом на киното на 15 юни от 18:45.
 • Любо Киров

  14 юни 2018

  Излиза на сцената с още топлите парчета от последния си албум Както преди. Слушаме ги преди всички останали на премиерата под тепетата - очи в очи с Любо, Живко Петров, Ангел Дюлгеров, Александър Обретенов, Калин Вельов и LaTiDa (вокали) на 14 юни от 21:00 в Античния театър.
 • Наемателят

  13 юни 2018

  Самостоятелен апартамент е нает от трима приятели, които си търсят още един съквартирант за свободната стая. Пуснали са обява и очакват кандидата. В един прекрасен ден идва тайнственият Владимир, чието минало е загадка. Тази история, разказана от словенеца Матяж Зупанчич, добива плът и кръв под режисурата на Александра Петрова в най-новия спектакъл на Драматичен театър Пловдив. Гледаме го в Камерната зала на 13 юни от 19:00.
 • Фондацията

  12 юни 2018

  Фондацията открива шестнайстото издание на Пловдив чете с концерт в Античния театър на 12 юни от 20:00, но литературните събития на форума започнаха още преди два дни. Наситената на срещи с писатели и премиери на книги програма продължава чак до 17-и, дотогава остава и Алеята на книгата на площад Централен с най-новите заглавия на участващите във фестивала издателства.
 • Малко комедия

  11 юни 2018

  Всъщност дозата е двойна, защото под това име се събират две мини-пиеси на Чехов, а дали е само комедия – при него никога не се знае. Ще разберем на 11 юни от 21:00 в Лятно кино Орфей, когато Койна Русева, Калин Врачански и Асен Блатечки стъпват на сцената в кожите на персонажите от Мечка и Предложение.
 • Imany

  10 юни 2018

  Последно шофирахме до Благоевград, за да слушаме поп-соул-блус попа ѝ на фестивала Francofolies, затова сега сме три пъти ура, че новата среща с Imany e на пешеходно разстояние. Преодоляваме го на 10 юни за многочасовото шоу на французойката, която излиза на сцената в Античния театър на Пловдив с жива банда и всичките си хитове точно в 20:00.
 • Камий Берто

  9 юни 2018

  Критиката определя музиката ѝ като много парижка, кинематографична, джази и амелипуленска, а ние ще разберем защо на 9 юни в Античен форум Августа Траяна. Точно в 20:00 чаровната французойка ще излезе на сцената заедно с пианиста Фади Фарах, за да сложи красив финал на Джаз форум Стара Загора.


 • Нито вълк - нито куче

  8 юни 2018

  Как филм, финансиран от публиката и заснет за 18 дни в най-бедните части на Щатите с малък екип и 95 годишен актьор в главната роля, успява да стигне до големия екран? Ще разберем лично от неговия създател - Стивън Люис Симпсън, с когото разговаряме веднага след премиерната прожекция на лентата в Lucky Дом на киното на 8 юни от 19:00.
 • Щастлив край

  7 юни 2018

  Стига ни да видим, че филмът е на Михаел Ханеке, за да разберем колко сарказъм има в заглавието – точно колкото и в неговите Забавни игри от 2007.
  Щастлив край е всъщност безкрайният кошмар, в който живеят героите му – още една буржоазна фамилия от изгубени души, в която гневът, недоволството и вътрешният мрак сякаш се предават с гена. Срещата ни с нея е на 7 юни от 18:45 в Lucky Дом на киното.
 • Kaffeeklatsch

  6 юни 2018

  Терминът "kaffeeklatsch" възниква през първата половина на 19 век, когато  жените не биват допускани в обществените кафенета, а се срещат по домовете си, за да пият от ободряващата напитка и да си говорят. Спектакълът на чешката театрална компания Holektiv закрива международния фестивал за театър и съвременен танц Черната кутия на 6 юни от 19:00 в Камерната зала на Драматичен театър Пловдив.
 • Лято 1993

  5 юни 2018

  Това лято не е като другите в живота на 6-годишната Фрида. Когато майка ѝ умира, тя трябва да се премести в провинцията и да стане част от семейството на своя чичо, далеч от всичко познато. Въпреки тъгата в историята обаче, автобиографичният първи филм на испанката Карла Симон става фестивален бисер, който ще видим и ние - прожекцията е в Lucky Дом на киното на 5 юни от 19:00.
 • Айфеловата кула

  4 юни 2018

  Горчива комедия за трима мъже, които, след опити да се скрият от себе си и света, накрая намират сили да се погледнат в очите. И да изберат любовта като единствената опора в лудницата, която ни заобикаля. Най-новата постановка на Драматичен театър Гео Милев в Стара Загора се играе на 4 юни от 19:00.
 • Сонар

  3 юни 2018

  Лентата от Белгия на режисьора Жан-Филип Мартин разказва историята на Томас -  звуков инженер, загубил интерес към работата си заради спомена по отминала любовна афера, докато в живота му не нахлува младата мароканка Амина. Филмът е поредното предложение на фестивала Златната липа към киноманите. Прожекцията е в Държавна опера Стара Загора на 3 юни от 15:00.
 • Романтична събота

  2 юни 2018

  Маестро Диан Чобанов отново е подбрал популярни класически творби от Черкин, Чайковски, Верди и Пиацола, но този път ги слушаме под открито небе в изпълнение на солистите Мичо Димитров [цигулка] и Евгения Ралчева [сопран]. Чакаме ги в двора на Техническия университет на 2 юни в 19:00.