• Травиата

  19 октомври 2017

  Драматичната съдба на безпътната Виолета и безсмъртната музика на Верди се преплитат в бляскав премиерен спектакъл на Държавна опера Пловдив, в който главните действащи лица звучат с гласовете на Евгения Ралчева, Марк Фаулър и Михаил Пулиев. Травиата влиза за първо представление в Дом на културата Борис Христов на 19 октомври от 19:00.
 • Месечинка

  18 октомври 2017

  Унгарският уърлд проект с ярка българска следа в лицето на китариста Емил Болярски излиза за концерт в Bee Bop Cafe на 18 октомври заедно с арменския мултиинструменталист Карен Арутюнян. Името на госта присъства в последните два албума на Месечинка и стои в основата на московската група Дети Пикасо. Вратите се отварят в 21:00 срещу вход от 10лв.
 • Дани и дълбокото синьо море

  17 октомври 2017

  "Между дявола и дълбокото синьо море" е идиом, който значи да избираш между две нежелани ситуации. Ованес Торосян стъпва върху точно този текст на Шанли (автор на Лунатици с Оскар и пиесата Съмнение с Пулицър) за своя режисьорски дебют, за да разкаже историята на момче и момиче, счупени от тежкия живот на улиците в Бронкс. Слушаме я в Zoom зоната на Драматичен театър Пловдив на 17 октомври от 19:00.
 • Петрос Ефстатиадис

  16 октомври 2017

  "Съвременната фотография често произвежда изображения, които са близки до кинематографичната педантичност на снимачната площадка и хирургичния разрез на рекламното внушение". Тези думи на Ираклис Папайоану опитваме да осмислим с помощта на изложбата Серии на Петрос Ефстатиадис от Гърция. Отправяме поглед към кадрите му в Балабанова къща, където са изложени до 26 октомври по покана на Международните фотографски срещи
 • Република Калакута

  15 октомври 2017

  Спектакълът е дисекция на политиката, наречена на независимата държава, за каквато Фела Кути провъзгласява имението си в покрайнините на Лагос през 1970. Тогава бащата на афробийта, заедно с култовия си саксофон, се връща от САЩ в своята Нигерия и продължава музикалния си бунт срещу режима, армията и колониализма. Десетилетия по-късно хореографът Серж Еме Кулибали събира заразителния дух на Кути със своя танц в един разказ за "Африка без клишета". Слушаме го за финал на One Dance Week в Дом на културата Борис Христов на 15 октомври от 19:30.
 • Майка

  14 октомври 2017

  Един от най-обсъжданите европейски спектакли на годината идва за юбилейното десето издание на фестивала за съвременен танц и пърформанс One Dance Week. След Баща от 2014 танцова трупа Peeping Tom от Белгия буни духовете с втората част от семейната си трилогия. Гледаме я в Дом на културата Борис Христов на 14 октомври от 19:30.
 • Infected Rain

  13 октомври 2017

  Ню метъл групата от Молдова идва в Пловдив отново две години след първия си лайв тук. Предвиждаме много писъци от женския ѝ вокал и рифове, в които ще се включат и българските банди Dumbfound и Here And Now - в клуб Void на 13 октомври от 21:00 срещу 10лв на входа.
 • Братовчедката Рейчъл

  12 октомври 2017

  Мрачният романс разказва историята на млад англичанин, който иска да отмъсти на красивата си и загадъчна братовчедка, която може би е убила настойника му. Но животът и чувствата му стават много по-сложни, когато неочаквано започва да се влюбва в нея. Първият филм от програмата на CineLibri  влиза в Lucky Дом на киното на 12 октомври в 18:30.
 • Момчето от последния чин

  11 октомври 2017

  Представлението на Крис Шарков по текст на испанския драматург Хуан Майорга разказва историята на плашещо със своята свръхнаблюдателност момче, попаднало в ада на семейство, клаустрофобично затворено в своите страхове и съмнения. Поднасят ни я Стефан Вълдобрев, Боряна Братоева, Димитър Николов, Димитър Банчев, Симеон Алексиев и Красимира Кузманова, които очакваме в Камерната зала на Драматичен театър Пловдив на 11 октомври от 19:00.
 • Живота Бяс

  10 октомври 2017

  Постановката на Весела Кунчева изследва бездните на доброто и злото през различни персонажи от романите на Достоевски. Тя е опит за дисекция на човека в крайните му емоционални и психически състояния - наблюдаваме го от залата на Държавен куклен театър Стара Загора на 10 октомври от 19:30.
 • Изложба: Джордж Гeоргиу

  9 октомври 2017

  На фона на президентските избори в САЩ през 2016 и медийния интерес към демографските проблеми английският фотограф Джордж Гeоргиу отразява темата така, както умее най-добре - с фотоапарат в ръка, насочен към общности, които наблюдават американски паради. Кадрите в черно и бяло вече влязоха в залите за временни изложби на Градската художествена галерия в Пловдив - разглеждаме ги по време на Международните фотографски срещи до 26 октомври.
 • Изгубени в Париж

  8 октомври 2017

  Докато комедиите стават все по-вулгарни и плоски, двойка френски режисьори хвърлят невинно-сантиментален поглед към Париж, вдъхновен от Чарли Чаплин и Жак Тати. Историята крачи по стъпките на предните им филми, а в главните роли гледаме самите тях с реалните им имена – Доминик и Фиона. Двамата превръщат комедията в романтика за чаровни самотници, която се завърта в Lucky Дом на киното на 8 октомври от 17:15.
 • Redlake Circus

  7 октомври 2017

  Берлинската психеделична хардрок банда Redlake Circus стъпва за първи път на българска сцена, където я посрещат нашите момчета от TDK. Сценичната постановка и циркови изпълнения на германците печелят овации по цял свят - през първия уикенд на октомври ги аплодираме и ние в клуб Void от 21:00.
 • Хрома

  6 октомври 2017

  Спектакълът на Широ Такатани подчинява законите на физиката и съвременните оптически технологии, за да предизвика зрителите да потърсят смисъл в стотиците изображения, които виждат на екрана всеки ден. Правим го и ние - на 6 и 7 октомври от 19:30 в Дом на културата Борис Христов, където се играят представленията от програмата на One Dannce Week.
 • Лица

  5 октомври 2017

  Млади актьори от Тбилиси гостуват на старозагорска сцена със спектакъла  Лица, базиран на колекцията къси разкази  - Историите в дланта на ръката, на японския новелист Ясунари Кавабата. Представлението гостува на Международен студентски фестивал Данаил Чирпански и разказва за преходността на човешкото същество във времето, за самотата, любовта и смъртта. Гледаме при вход свободен в Драматичен театър Гео Милев на 5 октомври от 18:00.
 • Старовремски помешчици

  4 октомври 2017

  Студентите от факултет Актьорство за театър и кино на Руския държавен университет за кинематография представят текст на Гогол, който деликатно разказва за съвместния живот на Афанасий Иванович и Пулхерия Ивановна. Историята гледаме в рамките на Международен студентски театрален фестивал Данаил Чирпански в Драматичен театър Гео Милев на 4 октомври от 16:30 и 18:30 без да плащаме вход.
 • Безсъщност

  3 октомври 2017

  Режисьорът Борис Зафиров ни среща отблизо с четирима от онези хора, които обществото би нарекло „луди“. Същите, на които институциите и държавата често обръщат гръб, защото психичните проблеми са техен неизменен спътник. Под прожекторите в Zoom зоната на Драматичен театър Пловдив на 3 октомври от 19:00 застават Благой Бойчев, Ирина Андреева, Милена Ерменкова и Ованес Торосян, за да ни разкажат истории, които трябва да бъдат чути - най-вече със сърцата.
 • Диванът на Сталин

  2 октомври 2017

  "Всички лъжат Сталин", разбираме от Фани Ардан, която не е само голяма актриса – снима първия си филм, Пепел и кръв, още през 2009. Този ѝ е третият, а целта му е да сблъска диктатурата и изкуството, като постави плътния мустак на Сталин върху лицето на Жерар Депардийо. Историята на възрастния лидер и неговата любовница Лидия, в която се намесва млад художник с проект за паметник на вожда, влиза премиерно в Lucky Дом на киното на 2 септември от 19:00.
 • Бай Балчо споменува

  1 октомври 2017

  От 1 до 7 октомври старозагорският театър Гео Милев посреща първия у нас студентски театрален фестивал, в който гледаме безплатно дипломните спектакли на абсолвенти от най-добрите академии в света. Старт на форума дава постановката Бай Балчо споменува на студентите от класа на проф. Пламен Марков - заемаме места в Драматичния театър на 1 октомври от 18:00.
 • Скулптури

  30 септември 2017

  Танцово-музикалният групов пърформанс по последния албум на Иво Димчев разгръща странност и хипнотични звуци за първи път у нас, едва месец след като шашна публиката във Виена. Единственото му представление тук е в рамките на Седмицата - не пропускаме да го видим в Дом на културата Борис Христов на 30 септември от 19:30.