• Луда трева

  17 септември 2019

  Какви биха били героите на Радичков, ако се родят и живеят днес? Около тази идея Маргарита Младенова завърта своето представление, привлякло сериозен екип за работа върху текстове от три сборника на Йордан Радичков. Така вграденото в неговите редове се качва като реплики на сцена, за да чуем посланията и предупрежденията му в съвременен контекст през гласовете на актьорите от Театрална работилница Сфумато, които излизат като гости в Драматичен театър Пловдив на 17 септември от 19:00 в рамките на фестивала Сцена на кръстопът.
 • Двама съвсем голи мъже

  16 септември 2019

  Себастиан Тиери има способността да създава абсурдни сюжети. Така е и в суперкомедията Двама съвсем голи мъже, в която двама колеги се събуждат в едно легло три сутрини подред, без да могат да си обяснят защо. Развръзката очакваме в Драматичен театър Пловдив на 16 септември от 19:00.
 • Odd Crew

  15 септември 2019

  Бандата излиза за акустичен сет на сцената на Soul City Festival с парчетата от последния си албум - The Lost Pages, за които два часа по-рано ни подгряват Life Light (18:00) и Heptagram (19:00). Мястото? Летния театър в Бунарджика.
 • Квинтет Мурагес

  14 септември 2019

  Легендарният френски квинтет пристига за първия си концерт у нас като гост на десетия юбилеен фестивал Дни на музиката в Балабановата къща. Смятани за едно от най-великите музикални формирования още от създаването си в Париж през 1980, петимата инструменталисти имат гъст график с участия по цял свят, затова не пропускаме възможността да ги чуем лично - на 14 септември от 18:30 на в красивата възрожденска къща на ул. Константин Стоилов 57.
 • Park(ing) Day

  13 септември 2019

  Част от паркоместата на ул. Отец Паисий и ул. Христо Г. Данов се превръщат във временни "паркове" за хората, вместо за автомобилите с първото издание на Park(ing) Day Пловдив. Минете оттам след 10:00 на 13 септември, за да видите как добрата идея с мисъл за нас -  човеците, прави възможна мечтата за една по-добра и чиста градска среда. Макар и за ден.
 • Приятно ми е, Ива!

  12 септември 2019

  Колко личности живеят в един човек? Правим ли това, което обичаме? Обичаме ли това, което правим? Какво е да си пораснал? А също и – каква е връзката между популацията на лешоядите и ежедневието на рекламния директор? А между любовен монолог и изгоряла крушка? Ето такива въпроси си задава Ива Тодорова в своя моноспектакъл, който гостува в Кукления театър на 12 септември от 19:30 в рамките на феста Сцена на кръстопът.
 • Сцена на кръстопът

  11 септември 2019

  Невъзможното - под това мото театралният фестивал води под тепетата най-актуалните софийски заглавия и поставя две премиерни на домакините от Драматичен театър Пловдив. Първото от тях, По-полека, по песни на Стефан Вълдобрев дава старт на форума на 11 септември от 19:00 в Голямата зала.
 • Mamma Mia!

  10 септември 2019

  Макар да следва по петите оригиналния мюзикъл (и адаптацията му на екран с Мерил Стрийп през 2008), версията на Пламен Карталов завива и в нови посоки, за да покаже, че Mamma Mia! не е "лимонадена", а една "комично-тъжна" история. Интерпретацията на Софийската опера и балет гледаме в Пловдив на 10 септември от 20:00 на сцената на Античния театър.
 • Желатин

  9 септември 2019

  Образи, вдъхновени от традиционния корейски танц, изкуство на самозащита и хореография на обекти - това е спектакълът Желатин (проект на Body Graphics и Korea Dance Abroad), който влиза в програмата на Пловдив 2019, за да разкаже фрагментарна история за младото поколение, озовало се в сложна работна и жизнена среда с несигурни структури. Гледаме го срещу 8лв на входа в Склад на 9 септември от 20:00.
 • Госпожа Опера

  8 септември 2019

  Сцена-кораб край новия фонтан на Бунарджика очаква най-малките почитатели на класическата музика в неделя от 17:30, за които госпожа Опера е подготвила интерактивен джаз концерт Седемте Биг Бенд Самураи. Билетите са по 6лв на място, ако не сте успели да вземете от каса своевременно.
 • Caged

  7 септември 2019

  Фотография: Стефан Щерев

  Сливайки съвременен танц, музика и куклен театър в едно цяло, Caged ни отвежда в света на страховете, които царуват над съзнанието и умовете ни. Първата продукция на новосъздадената в Пловдив танцова компания Gaya Dance Company излиза за премиера в Дом на културата Борис Христов на 7 септември от 19:30.
 • Куртово Конаре фест

  6 септември 2019

  Знаем, че причините да останете в Пловдив през празничния ден са много, но добавяме и една на 17 километра югозападно. Куртово Конаре фест разпъва демонстрационни щандове с плодове, зеленчуци, традиционни храни и художествени изделия от региона плюс музикална сцена, на която от 6 до 8 септември за концерти се изреждат Миленита, Таралежков Live Band, МуфТа, Delta Roosters, Rila Music Exchange и Meszecsinka.
 • Луиза Село

  5 септември 2019

  Определяна от критиците като „красива комбинация от екстровертна страст и истинска нежност с отличен контрол на въздуха, брилянтна техника, огромен звуков обхват и изобилие от чар" известната флейтистка Луиза Село изнася концерти по целия свят. В навечерието на Съединението ще я чуем и в Пловдив заедно с пианистката Аурора Сабия в Регионален исторически музей от 18:00 при вход свободен.
 • Гала концерт

  4 септември 2019

  Майсторският клас на оперната прима Веселина Кацарова завършва на 4 септември в 19:00 с гала концерт на най-изявените участници в курса. Под съпровода на оркестъра на старозагорската Опера и диригентската палка на Владимир Бошнаков младите изпълнители излизат на сцена с увертюри, арии и дуети от опери на Глук, Моцарт, Верди, Гуно, Офенбах, Пучини, Джордано...
 • +7 Hours

  3 септември 2019

  Под формата на пространствена модна инсталация изложбата вече зае залите на Склад в Тютюневия град. До 18 септември при вход свободен там могат да бъдат разгледани атрактивни концептуални облекла-обекти на девет български модни дизайнери и четирима японски студенти, сред които се върти и тематичен филм с участието на Ирмена Чичикова.
 • Мъжът на жена ми

  2 септември 2019

  Поглеждайки на сериозните неща от живота под комичен ъгъл, постановката на Мариус Куркински носи много смях и философски размисли. Главната женска роля е поверена на Мария Сапунджиева, а мъжете, които се борят за любовта ѝ, са Кирил Ефремов и Ненчо Илчев. Чакаме ги на сцената в Лятно кино Орфей на 2 септември от 20:00.
 • Стефан Вълдобрев & Обичайните Заподозрени

  1 септември 2019

  Лятното турне на групата е на хълм разстояние от своя финал - всичко започна на широко от сцена в столичната Борисова градина през юли, за да завърши във висините на пловдивския Античен театър на 1 септември в 20:30.
 • Остава

  31 август 2019

  За 27-мата си годишнина групата идва с нещо важно под мишница – биографичната книга аз Остава, отпечатана под чадъра на издателство Scribens и съставена от поета Георги Гаврилов. Четивото събира истории на бандата, невиждани текстове на песни, отговори на въпроси и безчет интервюта, към които получаваме и автографи лично от момчетата в бар Конюшните на 31 август в 20:30.
 • Shake That Хълм

  30 август 2019

  Стартира петото издание на феста, с който от Младежки хълм изпращаме август между две сцени и музика за отличен. Между Main на поляната и Vibrant в гората разстоянието се топи неусетно от 30 август до 1 септември, а причините да сте там след 19:00 в три поредни вечери пълнят страница във фейса тук.
 • Adata Air

  29 август 2019

  Редица международни артисти реализират идеите си за река Марица още от началото на 2018, а в четвъртък вечер още четирима ще представят своите художествени проекти за Adata Air на сцената на Австрийски културен павилион Fluca. Това са Берт Якобс (Белгия) и Ари-Пекка Лейнонен (Финландия) с аудио-визуалния си пърформанс Елдорадо ТВ, Марта Харабо (Испания) с художествената си акция Грешка в картата и Мила Паник (Босна/ Германия) с пърформанса От Адата с любов. Презентациите са на английски и започват в 20:00.