• Stop the Schizo

  17 февруари 2019

  Изкараха втория си мини албум Extended Glorious Splendor в края на 2018, а сега идват с парчетата от него в Bee Bop Cafe, за да кажат "не" на тихите и спокойни неделни вечери с този енергичен бутиков лайв. Чакаме ги на сцената точно в 20:00.
 • Набуко

  16 февруари 2019

  В този сценичен вариант на Вердиевия шедьовър прочутият Хор на евреите звучи с гласовете на няколко пловдивски формации. Гост-солист на спектакъла е баритонът Красен Карагьозов, заедно с когото на сцената излизат солисти, хор, балет и оркестър на Опера Пловдив. Чакаме ги в Дом на културата Борис Христов на 16 февруари от 19:00.
 • Ostava

  15 февруари 2019

  Завръщат се под тепетата за специален лайв с едни от най-лиричните парчета в дискографията си. Всъщност, когато Свилен, Жоро, Сашо, Боби и Дани са на сцената, всяка песен е на честотите на любовта. Чакаме ги в Bee Bop Cafe на 15 февруари в 22:00 срещу 20лв на входа.
 • Жизел

  14 февруари 2019

  Историята на разочарованата в любовта млада жена, разказана с хореографията на Жана Корали, Жул Перо и Мариус Петипа по либретото на Теофил Готие, вълнува седналите срещу сцената по всички меридиани от 19 век насам. Двеста години по-късно ефектът му е същият, а красотата на движенията – на изключителна висота. Балетната трупа на Държавна опера Пловдив с гост-солисти от Националния словенски театър за опера и балет Марибор танцуват за нас в Дом на културата Борис Христов на 14 февруари от 19:00.
 • Дама Пика

  13 февруари 2019

  Премиерата на Дама Пика в Мариинския театър преди 129 години запалва шумни овации, но сега гледаме варианта на Щтефан Херхайм, в който и Чайковски участва като герой (изигран от нашия баритон Владимир Стоянов), за да вкара в ума ни въпроси за естеството на творчеството и паралелите между него и истинския живот на автора. Прожекциите са ексклузивни и само в кина Arena - на 13 февруари от 19:00 в Пловдив, а на 17-и от 16:00 и в Стара Загора.
 • Полет над кукувиче гнездо

  12 февруари 2019

  Вдъхновен от класическия роман на Кен Киси и едноименния филм на Милош Форман, спектакълът разказва потресаваща история за живота в една психиатрична клиника. Прочитът на Стефан Спасов за Драматичен театър Стара Загора гостува на пловдивска сцена в Дом на културата Борис Христов на 12 февруари от 19:00.
 • На живо от оня свят

  11 февруари 2019

  Трима напълно непознати - журналистка, политик и фризьор ще се срещнат в Ада. Те ще преминат през различни ситуации, опитвайки се да се опознаят и разкрият мистерията около смъртта на единия от тях. Всичко това се случва на сцената в Дом на културата Борис Христов от 19:00 в постановката на Ивайло Христов по текст на Жан Ноел Фенуик.
 • Фаренхайт 11/9

  10 февруари 2019

  Майкъл Мур преобръща заглавието на по-ранния си филм, тъй като темата му сега е Тръмп – настоящият американски президент, избран на 9 ноември преди две години. Със специфичния си хумор режисьорът изследва какво доведе до възхода на Тръмп във властта, яростно критикувайки Демократичната партия и алчността на медиите. Лентата се завърта премиерно в Lucky Дом на киното тази седмица, прожекцията на 10 февруари е от 19:15.
 • Clavexperience

  9 февруари 2019

  В бандата циркулират идеите на трима души с пулс в синхрон със съзнанието на публиката. Авторската музика се ражда на момента, като преминава през IDM, Trip Hop, Jazz, Reggae и Beats. Чакаме Димитър Горчаков [синтезатори], Александър Деянов - SkilleR [бийтбокс] и Павел Терзийски [глас] на сцената на Bee Bop Cafe на 9 февруари след 21:30 срещу 10лв на входа.
 • Преспанските камбани

  8 февруари 2019

  Драматичен театър Добрич гостува на пловдивска сцена с един атрактивен и въздействащ съвременен театрален прочит на българска класика. Спектакълът по едноименната творба от великата тетралогия на Димитър Талев се играе на 8 февруари от 19:00 в Дом на културата Борис Христов.
 • Сън в лятна нощ

  7 февруари 2019

  Цялата музика на Феликс Менделсон Бартолди към поетичната комедия на Шекспир е под вещите ръце на маестро Емил Табаков в този концерт с участието на актьора Валентин Ганев и певиците Вера Гиргинова и Светлана Иванова. Чакаме ги в Дом на културата Борис Христов на 7 февруари в 19:00.
 • Двама на люлката

  6 февруари 2019

  Герасим Георгиев - Геро и Елена Атанасова влизат в кожите на адвокат и танцьорка в спектакъла на Бина Харалампиева, която моделира текста на Уилям Гибсън в пиеса за неистовото желание и паническия страх от любовта. Срещата ни с Гител и Джери е в Камерната зала на Драматичен театър Пловдив на 6 февруари от 19:00.
 • Не ме докосвай

  5 февруари 2019

  Със Златна мечка от Берлинале първият игрален филм на румънката Адина Пинтилие, опитна в експерименталното кино, влиза за специална прожекция в Lucky Дом на киното на 5 февруари от 19:00 (със специален гост Ирмена Чичикова). В това откровено изследване на интимността голотата е постоянна, необходима и невинаги привлекателна, но не цели да шокира, а да предизвика представите за красиво и да търси комфорта със собственото тяло и тези на другите.
 • Всяка година по същото време

  4 февруари 2019

  След Догодина по същото време Лилия Маравиля и Христо Шопов отново са заедно на сцена за втората част на спектакъла по текст на канадския драматург Бърнард Слейд. Техните герои - Джордж и Дорис, разкриват тайните на трогателна любов, неподвластна на житейските несгоди, с две представления в Пловдив - на 4 и 5 февруари от 19:00 в Дом на културата Борис Христов.
 • Чувствам се добре

  3 февруари 2019

  Изпъстрен с ярки цветове и безсрамна пакостливост, филмът на французите Беноа Делепин и Гюстав Керверне е еуфоричен, радостно сюрреалистичен и напълно съответства на заглавието си. Прожекциите са предпремиерни и само в Lucky Дом на киното - на 3 февруари се завърта в 17:15.
 • Delta Roosters

  2 февруари 2019

  Групата е създадена в края на 2011 от Антон Серкеджиев и Петър Георгиев - Пешето, които от години свирят заедно като акустично китарно дуо. Скоро към тях се присъединяват Радо Милев [бас китара и контрабас] и Любомир Бозаджиев [барабани], за да се стигне и до дебютен албум (Блус и ритъм), с парчетата от който ги чакаме на сцената на Bee Bop Cafe на 2 февруари в 21:00.
 • Споделен мъж

  1 февруари 2019

  Сандрин – щастливо омъжена от 15 години, с две деца – открива, че съпругът ѝ има извънбрачна връзка. След като отминава първоначалният шок, тя се среща със съперницата си Виржини и ѝ отправя особено предложение. Какво точно - разбираме от прожекцията в Lucky Дом на киното на 1 февруари от 16:45.
 • Мария от Буенос Айрес

  31 януари 2019

  Страстната история по текст на Хорасио Ферер и музика на Астор Пиацола е претворена от фантазията на Веселка Кунчева в един силно визуален спектакъл със специалното участие на Люси Дяковска. Билетите се изчерпват мигновено - ако не сте успели да вземете за 31 януари, вижте кои са следващите дати! Играе се в Дом на културата Борис Христов от 19:00.

 • Няма ток за електрическия стол

  30 януари 2019

  Обикновено в камерата за изпълнение на смъртни присъди има само двама души, но в тази ще влязат и онези, пожелали да видят едно от силните заглавия на Драматичен театър Пловдив. Няма ток за електрическия стол се играе отново на 30 януари от 19:00 в Камерната зала.
 • Особености на руската любов

  29 януари 2019

  Винаги има надежда да срещнеш, ако не принца на бял кон, то поне галактически астроном, който ще разкрие пред теб необятния свят на звездите и ще назове една свръхнова - малка и искряща звезда, с твоето име. Спектакълът на сливенския Драматичен театър гостува на старозагорска сцена на 29 януари от 19:00.