• Акабадора – последната майка

  14 декември 2017

  Шест филма в пет града е схемата на третата Кинопанорама на Италианския културен институт, която тази година минава и през Пловдив. Първа е лентата на Енрико Пау, която ни връща през 30-те, за да ни срещне с Анета и нейната нелека съдба да прекратява страданията на умиращите. Гледаме историята в четвъртък след работа - на 14 декември от 18:30 в Lucky Дом на киното.
 • Царицата на чардаша

  13 декември 2017

  Годината е 1912 - времето на дългите рокли, учтивите кавалери, нежния шепот и дълбока страст. Мястото е Будапеща и Виена. Млад мъж е влюбен лудо във вариететна актриса. Майка му прави всичко възможно да ги раздели. Това накратко е историята в оперетата на Имре Калман, чиято последна реализация гледаме на 13 декември от 19:00 в Държавна опера Стара Загора.
 • Кръвта на саамите

  12 декември 2017

  Възрастна дама предприема пътуване заедно със сина си до своето родно място в северна Швеция. Тя няма никакво желание да подновява връзката с роднините си и общността, които е напуснала твърде млада. Там обаче спомените я застигат... Скандинавският филм с награда LUX от Европейския парламент се завърта на голям екран в Arena Park Mall Стара Загора на 12 декември от 19:00. 
 • Малко комедия

  11 декември 2017

  Всъщност дозата е двойна, защото под това име се събират две мини-пиеси на Чехов, а дали е само комедия – при него никога не се знае. Ще разберем на 11 декември от 19:00 в Дом на културата Борис Христов, когато Койна Русева, Калин Врачански и Асен Блатечки стъпват на сцената в кожите на персонажите от Мечка и Предложение.
 • 120 удара в минута

  10 декември 2017

  Признанието "модерна класика в гей киното" и четирите награди от Кан ни стигат, за да влезем в ритъма на тази болезнена и лична история, в която Робен Кампийо разказва през своите очи за парижките активисти ACT UP. Същите повдигат на висок глас през 90-те темата за СПИН, от който е засегнат и интровертният Натан, а на фона на все по-радикалните им акции една любов тепърва започва да расте. Прожекцията е в Lucky Дом на киното на 10 декември от 14:30.
 • Bulgara

  9 декември 2017

  Те са Костадин, Димитър, Петьо, Христина, Чавдар, Кирил, Стоян и Ева и свирят на кавал, тамбура, гъдулка, гайда, бас китара и барабани. После миксират елементите добре, прилагат малко компютърна магия и поливат щедро с глас. Получава се съвременна смес от фолклор, броукън бийт, фънк и дръменбейс, която ни звучи достатъчно любопитно, че да стоим до късно с тях - на 9 декември в клуб Void след 21:00.
 • Opera Chaotique

  8 декември 2017

  Под това име се подвизава уникално кабаре с главни действащи лица оперен певец/ пианист и джаз музикант. Те идват у нас от съседна Гърция с джаз мелодии и африкански бийтове, арии и пънк, нежни приспивни песни и готически кошмари, към които добавят пиано и барабани, криви истории и неконвенционален хумор. Резултатът - в клуб Void на 8 декември след 21:00.
 • Спящата красавица

  7 декември 2017

  Премиер-солистите на Софийската опера и балет - Веса Тонова и Емил Йорданов, излизат на пловдивска сцена в балета на Чайковски Спящата красавица. Те ще се превъплътят в образите на принцеса Аврора и принц Дезире за спектакъла на Бургаската опера, който гостува под тепетата на 7 декември от 19:00 в Дом на културата Борис Христов.
 • Февруари

  6 декември 2017

  След Януари Ованес Торосян продължава с пиеса, обърнала поглед към обществото, в което материалните ценности растат, докато духът на хората остава малък и слаб. Спектакълът на Театрална работилница Сфумато гостува на сцената на Държавен куклен театър Стара Загора на 6 декември от 19:30.
 • Лебедово езеро

  5 декември 2017

  Перлата на балетното изкуство тук е преосмислена със средствата на съвременната сценография и технически възможности, а главните роли са поверени на солисти от Мариинския театър. Вечната творба на Чайковски гледаме в рамките на ФОБИ - на 5 декември от 19:00 в Държавна опера Стара Загора.
 • Шегите на времето

  4 декември 2017

  Много истеричен смях, ситуации, в които да се припознаем, истории, които са ни близки, но са разказани по най-забавния начин - това ни очаква с авторския спектакъл на Димитър Бакалов. Както винаги той се превъплъщава във всички персонажи – на амбициозния спортист, на различните видове пияници, на зъболекаря и неговата жертва, на 4-годишния Тошко, който тормози всички в самолета, дори на надуваема кукла от секс шоп. Чакаме го на сцената в Дом на културата Борис Христов на 4 декември от 19:00.
 • Дима Иванова

  3 декември 2017

  Тя ни води в приказно красив свят със своите картички, рисувани с восък. Разбираме, че техниката се нарича енкаустика и изисква доста бързина, усърдие и на-вече ентусиазъм, който очевидно не липсва на Дима, защото експериментира с нея от години. Повече за восъчната живопис научаваме от самата нея на откриването на изложбата – на 3 декември от 18:00 в Groove Music&Art.
 • Да обичаш Винсент

  2 декември 2017

  Над 62 000 маслени рисунки оживяват на екран в първия в историята на киното пълнометражен филм, осъществен чрез анимиране на картини. Отличеният с Оскар аниматор Хю Уелчман и полската художничка Дорота Кобела ангажират армия от художници от цяла Европа (включително и българката Елизабет Христова), всеки от които бива обучен в стила на Винсент ван Гог, за да разкажат неговата история така, както той би го сторил чрез картините си. Резултата от това находчиво решение гледаме в Lucky Дом на киното на 2 декември от 20:20.
 • Геният на Барока

  1 декември 2017

  Режисьорът Христо Симеонов използва традиционни и съвременни сценични средства, за да представи красотата на бароковата музика, богатството на поезията и изяществото на танца. Спектакълът е част от програмата на Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора - гледаме го на 1 декември от 19:00 в Държавната опера.
 • Тайната вечеря на Дякона Левски

  30 ноември 2017

  Пиесата на Асен Шопов по текст на Стефан Цанев ни води към онази нощ, в която Дяконът ще изповядва сам себе си. На нас - като зрители, се дава възможността да намерим отговор на стряскащите и до днес въпроси за предателството, за идеалите, за цената на свободата. Драматичен театър Пловдив посреща постановката на Театър Българска Армия на 30 ноември от 19:00.
 • Йошида Тацуя

  29 ноември 2017

  Определян като „безусловен майстор-барабанист на японския ъндърграунд“, Йошида пристига у нас като one man band с програмата си Ruins Alone. Поемаме на незабравимо едночасово пътешествие с него през странно накъсани ритми, комбинирани с нойз, причудливи клавирни партии и вокален екзорсизъм - на 29 ноември от 21:00 в Post  Culture Stage.
 • Лъжата

  28 ноември 2017

  В центъра на действието са две семейни двойки, които непрекъснато си изневеряват. Те са от средната класа и по свой начин се борят с проблемите на средната възраст. Пиесата се развива като танц, забавлява дори когато поставя сериозни въпроси. Прилича на старомоден фарс в добрите френски традиции и същевременно е изключително актуална. Гледаме спектакъла в Дом на културата Борис Христов на 28 ноември от 19:00.
 • Фестивал на оперното и балетното изкуство

  27 ноември 2017

  Домакините от Стара Загора вдигат завесата на фестивала с премиерния спектакъл Сиси – душата на императрицата. Неоромантичната опера от съвременния австрийски композитор Роланд Баумгартнер се качва на сцената в Държавната опера на 27 ноември от 19:00, а след нея до 9 декември чакаме още куп нови заглавия, заради които държим под око програмата на ФОБИ.
 • Обетът

  26 ноември 2017

  Арменски студент по медицина, художничка и американски светски журналист оформят любовен триъгълник сред хаоса на Първата световна война в тази епична романтична история от режисьора Тери Джордж. Гледаме я в Lucky Дом на киното на 26 ноември от 16:00.
 • Трубадур

  25 ноември 2017

  Премиерната постановка е дело на режисьора Урсула Хорнер, която вече омагьоса пловдивската публика с фентъзи визията на Хофманови разкази. Натрупала опит като помощник на самия Роман Полански, тя отново представя един силно визуален спектакъл - на 25 ноември от 19:00 в Дом на културата Борис Христов.