• Стая 1313

  26 февруари 2018

  Руслан Мъйнов се превъплъщава в министър в постановката на Богдан Петканин по текст на Рей Куни. На сцената излиза и Анелия Луцинова, а какви ще ги сътворят заедно в стая 1313, за да ни разсмеят до сълзи, гледаме в Дом на културата Борис Христов на 26 февруари от 19:00.
 • Да обичаш Винсент

  25 февруари 2018

  Над 62 000 маслени рисунки оживяват на екран в първия в историята на киното пълнометражен филм, осъществен чрез анимиране на картини. Отличеният с Оскар аниматор Хю Уелчман и полската художничка Дорота Кобела ангажират армия от художници от цяла Европа (включително и българката Елизабет Христова), всеки от които бива обучен в стила на Винсент ван Гог, за да разкажат неговата история така, както той би го сторил чрез картините си. Резултатът от това находчиво решение все още е на екран - в Lucky Дом на киното на 25 февруари от 21:15.
 • 4000 мили

  24 февруари 2018

  Историята тръгва след 21-годишния Лео, който пристига през нощта при своята 91-годишна баба Вера след състезание с колело, приключило с травма. Между тях обаче е пораснала бездна. Дали и как ще изградят мост върху нея - разбираме от спектакъла на Театър 199, който гостува в Читалище Христо Ботев на 24 февруари от 19:00.
 • James & Black

  23 февруари 2018

  За американските соул динозаври Брус Джеймс и Бела Блек това е първа визита под тепетата, но на сцената няма да са сами. С тях са Никола Горялов [барабани] и Димитър Льолев [саксофон], както и "funk-soul brother number one" - DJ Skill. Чакаме компанията в Bee Bop Cafe на 23 февруари след 21:00.
 • Женитба

  22 февруари 2018

  Тази смешна история (а тя наистина е така смешна, както само гениалният Гогол може да я разкаже) искрено ще ви забавлява със заплетените перипетии около една толкова трудна работа, каквато е женитбата. Прочитът е на Николай Урумов, който е и режисьор, и основен герой в спектакъла на плевенския театър. Чакаме го в Читалище Христо Ботев в Пловдив на 22 февруари от 19:00
 • Януари

  21 февруари 2018

  "В пиесата Януари героите един по един се отронват и вместо тях на сцената застават вълци. Остава само един човек и спорът се състоеше в това дали и него да дам на вълците, или да го запазя невредим" - казва Йордан Радичков за своя текст, който сега е в ръцете на Ованес Торосян. Неговият режисьорски прочит влиза в програмата на фестивала Сцена, Палитра, Слово на 21 февруари от 19:00 в читалище Христо Ботев.
 • Матилда

  20 февруари 2018

  Сред смайващите с разкоша си естествени декори на Санкт Петербург, историческата драма разказва една истинска любовна история, превърнала се в легенда - тази между наследника на руския трон Николай и световноизвестната балерина Матилда. Гледаме я в Lucky Дом на киното на 20 февруари от 20:30
 • Любовните трепети на тарантулите

  19 февруари 2018

  Заглавието е част от програмата на фестивала Сцена, Палитра, Слово и в течение на час и малко разгръща сложна игра между жените и мъжете на две приятелски семейни двойки. Спектакълът на Бойко Илиев по текст на Уди Алън гостува на сцената на Народно читалище Христо Ботев 1905 на 19 февруари от 19:00.
 • Уютни дистопии тур

  18 февруари 2018

  Изложбата на Лъчезар Бояджиев е в галерия Sariev от началото на месеца, но на 18 февруари от 14:00 самият автор ни въвежда в същността ѝ със специален тур. На срещата с него ще научим какво е общото между палмите, комфорта и хвърчащите градове, ще чуем повече за концепцията, залегнала зад името, и ще разберем какво отключва вдъхновението за всяка от творбите.
 • Romaneno Project

  17 февруари 2018

  Проектът събира някои от най-добрите ромски музиканти в България с някои от най-добрите родни джазмени. Този пъстър творчески съюз се нарича РомаНено и идва в Пловдив с автентичен цигански фолклор, авторски композиции и свежи джазови аранжименти на Мишо Йосифов. Чакаме музикантите в Bee Bop Cafe на 17 февруари след 21:30. Билетите за вход са от 10 и 15лв.
 • Телма

  16 февруари 2018

  Режисьорът Йоаким Триер прави и динамични филми, но тук целта му не е действието, а дълбочината, до която ще достигне, заравяйки се в най-мрачните пластове на човешките желания. Резултатът подсеща за Кери на Стивън Кинг, но сниман от Бергман и с друго име на момичето – Телма. Гледаме лентата в Lucky Дом на киното на 16 февруари от 18:45.
 • История на любовта

  15 февруари 2018

  В новия филм на румънския режисьор Раду Михайлеану сюжетът бързо се заплита на морски възел, когато влюбените Лео и Алма трябва да се разделят сред бомбите на Втората световна война. От пасторална Полша лентата ни пренася в забързания Ню Йорк, където няколко години по-късно Лео открива, че неговото момиче вече е омъжена жена с две деца. Развоя на събитията нататък проследяваме в Lucky Дом на киното на 15 февруари от 18:40.
 • Hungarian Rhapsody: Queen Live in Budapest

  14 февруари 2018

  Като част от турнето Magic през 1986, което ще се окаже последно за Фреди Меркюри, Queen за първи път имат възможност да изнесат концерт в Унгария. Пред 80 000 екзалтирани фенове групата изпълнява най-големите си хитове, сред които Bohemian Rhapsody, Crazy Little Thing Called Love, I Want To Break Free и We Are The Champions. Концертният филм е дигитално ремастериран и допълнен с документални кадри, които хвърлят допълнителна светлина върху събитията, довели до концерта в Будапеща. Чакаме го ексклузивно на голям екран в кина Arena на 14 февруари от 20:00.
 • Пияните

  13 февруари 2018

  Явор Гърдев не строи пиеса върху текстове на Вирипаев за първи път – помним неговия Валентинов ден от 2008. Сега основата е друга история на руския драматург, а режисьорът напива почти цялата трупа на театър Зад канала плюс Иван Бърнев и Анастасия Лютова, за да покаже как директор на филмов фестивал, банкери, мениджъри и проститутки се крият еднакво добре зад маската на алкохола. Спектакълът гостува в Драматичен театър Пловдив на 13 февруари от 19:00.
 • Чамкория

  12 февруари 2018

  Както в книгата, историята и тук следва впечатленията на Славето – един от малкото шофьори на омнибус през 20-те в София, който по стечение на професията си се забърква в големите епизоди на времето: белия терор, дейността на анархисти, македонисти, комунисти и други политически фактори. Моноспектакълът на Захари Бахаров по двутомния роман на Милен Русков прави своя дебют на пловдивска сцена на 12 февруари от 19:00 в Дом на културата Борис Христов.
 • Риголето

  11 февруари 2018

  Кралската опера излиза с нов прочит на Дейвид Маквикър, който не пропуска нито голите сцени, нито оргиите 18+, за да извади на показ жестокостта на италианските благородници. На техните разгулни веселби се промъква и дворцовият шут Риголето, който си навлича проклятие със своя непрактично остър език. От сцената в Лондон до големия екран у нас спектакълът стига с екслузивна прожекция в кина Арена на 11 февруари от 16:00.
 • La Donna e mobile

  10 февруари 2018

  Сопраните на Опера Пловдив „хвърлят ръкавица” на тенорите с програма от най-известните опери, оперети и мюзикъли около рояла на маестро Лучано Ди Мартино. Чакаме Евгения Ралчева, Марияна Панова, Светлана Иванова, Станислава Момекова, Вера Гиргинова и Йоана Кадийска в Дом на културата Борис Христов на 10 февруари в 19:00.
 • Dead Man's Hat

  9 февруари 2018

  Или инди-фолк-рок бандата, зад която откриваме певицата/китаристка РаЖа и челистката Илияна Георгиева. Вътре са също китаристът Петър Трифонов, басистът Христо Михалков и барабанистът Стефан Цеков, а какво ни носи "шапката на мъртвеца" - разбираме в Bee Bop Cafe на 9 февруари след 21:30.
 • Прощална вечеря

  8 февруари 2018

  В Прощална вечеря на масата сядат семейство Пиер и Клотилд Льокьор, които искат да се сбогуват подобаващо със загубените приятелства, помръкнали в работно-семейни-обществени задължения. Уви, нищо не се случва по план. Номинираната с Кристален глобус и Молиер пиеса гледаме в Дом на културата Борис Христов на 8 февруари от 19:00.
 • Посоки

  7 февруари 2018

  След като през 1988 Време на насилие на Людмил Стайков е сред заглавията на Особен поглед в Кан, първият ни филм в тази селекция след 30 години отново пита как да запазим вярата си, но най-вече в пътя напред. Върху възможните отговори разсъждаваме заедно с режисьора Стефан Командарев и Герасим Георгиев - Геро, които идват в Пловдив за среща с нас, веднага след прожекцията на Посоки в Lucky Дом на киното на 7 февруари от 18:45.