• Hayes & Y

  25 август 2018

  Пристигат от Манчестър за нова серия концерти на родна земя с парчета от трите си EP-та и чисто новия сингъл Over. Посрещаме Благослав Анастасов, Радослав Лозански, Ивайло Делев и Dennis Hallbäck на сцената на Bee Bop Cafe на 25 август в 22:00 с билет от 10лв на входа.
 • Тодор Колев трибют

  24 август 2018

  В най-мащабния досега трибют в памет на Тодор Колев слушаме негови песни с гласовете на Димо от P.I.F., Гери Турийска, Ерол от Уикеда, Сърмата Хари и още известни изпълнители, преди да чуем и нови приказки от тематичната Пощенска кутия. Заемаме места в Летен театър Пловдив на 24 август в 19:00.
 • Сълзи от спомени

  23 август 2018

  Казват, че всяко нещо си стои в пространството и чака своето време и място, за да се случи. Тези думи често са били изричани от пророчицата Ванга. За нея и почитта ѝ към Преподобна Стойна разказва документалната лента на Даниела Костадинова, която на 23 август влиза за специална прожекция в Lucky Дом на киното от 19:15.
 • Горката Франция

  22 август 2018

  Една обикновена фамилия е нападната от ужасяващи обрати на съдбата, които не могат да бъдат понесени с лекота дори в разкрепостена Франция. Историята в спектакъла забърква режисьорът Богдан Петканин с помощта на актьорите Александър Кадиев, Катерина Евро, Фахрадин Фахрадинов, Александър Дойнов и Анелия Луцинова. Чакаме звездния тим в Лятно кино Орфей на 22 август от 21:30.
 • Посоки

  21 август 2018

  След като през 1988 Време на насилие на Людмил Стайков е сред заглавията на Особен поглед в Кан, първият ни филм в тази селекция след 30 години отново пита как да запазим вярата си, но най-вече в пътя напред. Възможните отговори търсим в Lucky Дом на киното на 21 август от 17:15.
 • Другият любовник

  20 август 2018

  Провокативният сексуален трилър на Франсоа Озон (номиниран за Златна палма) среща младата Клое с психотерапевта ѝ Пол, с когото бързо стават двойка. Скоро обаче в нейните мисли увисва ново съмнение: крие ли нещо той и кой е изобщо? Прожекцията е в Lucky Дом на киното на 20 август от 19:00.
 • Spectrum Music Lab

  19 август 2018

  Spectrum Music Lab е проект на китаристите Светлин Стайков, Атанас Шишков и Милен Димитров, които излизат в Bee Bop Cafe с авторска музика, кавъри и джем тракове в неделния следобед. Чакаме ги в клуба на 19 август от 17:00 при вход свободен.
 • Нелюбов

  18 август 2018

  Млада двойка, която минава бурно през развод, трябва да сключи примирие, за да намери избягалия си син. Дали обаче с търсенето му няма да се открие поне малко любов? Отговорът идва с лентата на Андрей Звягинцев, която се завърта в Lucky Дом на киното на 18 август от 17:00.
 • Радиограмофон

  17 август 2018

  Със Златна роза за дебют и награда на публиката от СФФ, филмът на Рузие Хасанова влиза в кината с историята на Али, който изминава 100 километра през планината, за да купи на сина си радио – символ на свободата през 70-те. Прожекцията е в Lucky Дом на киното на 17 август от 19:15.
 • За тялото и душата

  16 август 2018

  Младата Мария и възрастният ѝ шеф Ендре откриват забравени емоции и желание, разказани нежно, но и с доза хумор от унгарката Илдико Енеди, която рисува почти приказен портрет на разкритата човечност с този филм. Гледаме го в Lucky Дом на киното на 16 август от 21:00.
 • Операция Златна раковина

  15 август 2018

  След като продуцентската му къща фалира, безскрупулният бизнесмен Маркос Руиз подготвя измама с екипа си, за да си върне състоянието. На прицел е богата мексиканска инвеститорка, а схемата а ла Бандата на Оушън включва двойник на прочут актьор, който трябва да я убеди да вложи парите си в новата продукция на Руиз. Оттук нататък комичните ситуации се задействат неконтролируемо като лавина във филма, който Lucky Дом на киното прожектира отново за нас - на 15 август от 21:00.
 • Нейко Нейков

  14 август 2018

  Проекти и макети на реализирани декори, сценографски решения за спектакли и театрални афиши - това включва ретроспекцията, с която Градска художествена галерия Пловдив отбелязва 75-та годишнина на художника. Изложбата вече е подредена в залите за временни експозиции и ще остане там до 27 август.
 • Извън пътя

  13 август 2018

  С абсолютни върхове като Господин за един ден, Да обичаш на инат и Козият рог във филмографията си, Николай Волев снима отново след 15-годишно отсъствие от киното, за да разкаже история за любовта, вдъхновението и творчеството в затишието след младостта и големите пробиви. Лентата отново се завърта на екран в Lucky Дом на киното на 13 август от 16:45.
 • Да обичаш Винсент

  12 август 2018

  Над 62 000 маслени рисунки оживяват на екрана историята за живота и смъртта на Винсент ван Гог в първия в историята на киното пълнометражен филм, осъществен чрез анимиране на картини. Отличеният с Оскар аниматор Хю Уелчман и полската художничка Дорота Кобела ангажират армия от художници от цяла Европа, за да разкажат историята на художника така, както той би го сторил чрез картините си. Резултатът от това находчиво решение все още може да се види на голям екран - в Lucky Дом на киното на 12 август от 19:00.
 • P.I.F.

  11 август 2018

  Зад съкращението четем Patriots In Fashion, но освен за име на бандата, момчетата ползват трите букви и в заглавията на всичките си албуми досега. Каква част от тях ще чуем на концерта им в Пловдив става ясно на 11 август от 20:30 в Бар Конюшните в Стария град.
 • Presing

  10 август 2018

  Сръбската група пише своята музикална история още от 1990, създавайки NeoBeo звука, което ще рече алтернативен китарен рок от Белград. Как звучи той ще разберем от първия им концерт у нас в Bee Bop Cafe на 10 август от 21:00 срещу 10лв на входа.
 • Няма къде да се скриеш

  9 август 2018

  Филмът проследява пет години от живота на медика Нори Шариф, предлагайки уникален достъп до една от най-опасните и недостъпни зони в света - "триъгълникът на смъртта" в централен Ирак. Прожекцията е последна за лятното издание на КинеДок в Стара Загора - чакаме я в Къщата на архитекта на 9 август от 21:00.
 • Бразилски храст

  8 август 2018

  Велина Минкова вече спечели публиката с дебютния си роман Доклад на зелената амеба за химическия молив, а сега се завръща със сборник разкази, наречен Бразилски храст. Книгата съдържа 11 истории, искрящи от остроумие, които авторката лично ще представи в Пловдив - на 8 август от 18:30 в Craft Beer Bar Котка и мишка.
 • Квадратът

  7 август 2018

  Хапливият филм на шведа Рубен Йостлунд ни сблъсква с Кристиан – уважаван куратор в музей за съвременно изкуство. Той тъкмо готви инсталация, която да провокира към повече човечност, когато попада в ситуация, оголваща липсата ѝ в него самия. Събитията нататък в балона на артистичния свят проследяваме в Lucky Дом на киното на 7 август от 21:00.
 • Убийството на свещения елен

  6 август 2018

  Наградата за най-добър сценарий от Кан не идва като изненада, а като очаквано признание за Йоргос Лантимос и този драматичен трилър с елементи от гръцката митология и заявка за натуралистичен ужас. Колин Фарел и Никол Кидман са главни действащи лица в историята, ескалираща до най-тъмните нива на подсъзнанието. Гледаме я в Lucky Дом на киното на 6 август от 18:45.