• Delta Roosters

  2 февруари 2019

  Групата е създадена в края на 2011 от Антон Серкеджиев и Петър Георгиев - Пешето, които от години свирят заедно като акустично китарно дуо. Скоро към тях се присъединяват Радо Милев [бас китара и контрабас] и Любомир Бозаджиев [барабани], за да се стигне и до дебютен албум (Блус и ритъм), с парчетата от който ги чакаме на сцената на Bee Bop Cafe на 2 февруари в 21:00.
 • Споделен мъж

  1 февруари 2019

  Сандрин – щастливо омъжена от 15 години, с две деца – открива, че съпругът ѝ има извънбрачна връзка. След като отминава първоначалният шок, тя се среща със съперницата си Виржини и ѝ отправя особено предложение. Какво точно - разбираме от прожекцията в Lucky Дом на киното на 1 февруари от 16:45.
 • Мария от Буенос Айрес

  31 януари 2019

  Страстната история по текст на Хорасио Ферер и музика на Астор Пиацола е претворена от фантазията на Веселка Кунчева в един силно визуален спектакъл със специалното участие на Люси Дяковска. Билетите се изчерпват мигновено - ако не сте успели да вземете за 31 януари, вижте кои са следващите дати! Играе се в Дом на културата Борис Христов от 19:00.

 • Няма ток за електрическия стол

  30 януари 2019

  Обикновено в камерата за изпълнение на смъртни присъди има само двама души, но в тази ще влязат и онези, пожелали да видят едно от силните заглавия на Драматичен театър Пловдив. Няма ток за електрическия стол се играе отново на 30 януари от 19:00 в Камерната зала.
 • Особености на руската любов

  29 януари 2019

  Винаги има надежда да срещнеш, ако не принца на бял кон, то поне галактически астроном, който ще разкрие пред теб необятния свят на звездите и ще назове една свръхнова - малка и искряща звезда, с твоето име. Спектакълът на сливенския Драматичен театър гостува на старозагорска сцена на 29 януари от 19:00.
 • Мрак

  28 януари 2019

  Бургаският Драматичен театър поставя текста на Антон Страшимиров за първи път на родна сцена. Изключително действена и вълнуваща, като че ли ескиз за по-сетнешния шедьовър на автора - Вампир, пиесата идва като гост в Пловдив. Чакаме я в Дом на културата Борис Христов на 28 януари от 19:00.
 • Бекасин!

  27 януари 2019

  Отличен със Сезар още за своя дебют като режисьор през 1998, Брюно Подалиде се завръща със семеен филм, адаптиран по любимите на поколения французи комикси за Бекасин. Гледаме го премиерно в Lucky Дом на киното тази седмица, прожекцията на 27 януари е от 14:45.
 • BTS World Tour

  26 януари 2019

  Cinema City и Lucky Дом на киното зареждат филм за корейската поп група BTS, който не е биографичен, но кадрите от концерта им в Сеул показват ясно защо не слязоха от класацията на Билборд 200 няколко седмици поред. Прожекциите са ексклузивни - само на 26 януари от 17:00 и 18:00.
 • Imagine

  25 януари 2019

  Класически джаз пиеси, бразилска боса нова, френски шансони в съвременни аранжименти с джаз привкус - проектът Imagine на Мирослава Кацарова съвместно с оркестъра на Опера Пловдив звучи в Дом на културата Борис Христов на 25 януари от 19:00.
 • Снаха

  24 януари 2019

  Каква е цената, която се плаща, за да си ортак на дявола? - пита постановъчният екип на спектакъла, разглеждащ творбата на Георги Караславов в контекста на днешния ден. Отговор търсим на 24 януари от 19:00 в Драматичен театър Гео Милев, на чиято сцена се играе постановката.
 • Наемателят

  23 януари 2019

  Самостоятелен апартамент е нает от трима приятели, които си търсят още един съквартирант за свободната стая. В един прекрасен ден се появява загадъчният Владимир, чието минало е забулено в тайна. Историята нататък, разказана от словенеца Матяж Зупанчич, добива плът и кръв под режисурата на Александра Петрова. Гледаме я в камерната зала на Драматичен театър Пловдив на 23 януари от 19:00.
 • Хубавата Елена

  22 януари 2019

  Режисурата на Славчо Николов руши стереотипи и интерпретации, използвани години наред и сложили етикет на хубавата Елена като неверницата, изневерила на мъжа си и станала причина за Троянската война. В този оперен спектакъл тя е просто жена, чиито объркани чувства и желания съпреживяваме в Държавна опера Стара Загора на 22 януари от 19:00
 • Черното пиле

  21 януари 2019

  В разказа Черното пиле на Хайтов два коса кацат върху голата глава на герой с име Гогоша, за да изкълват от нея "червеите" на всички черни мисли за неправдите по света и глада вкъщи. Тъкмо тази "чиста и неопетнена" българска душа търси Мариус Куркински в моноспектакъла си, който гледаме в Дом на културата Борис Христов на 21 януари от 19:00.
 • Вражалец

  20 януари 2019

  Театрална формация Мелпомена гостува в Пловдив с един ярък разказ по пиесата на Ст. Л. Костов за алчните, но симпатични селяни, които остават излъгани от обигран мошеник. Постановката се играе в Дом на културата Борис Христов на 20 януари от 19:00.
 • Те

  19 януари 2019

  За втори път в кариерата си Паоло Сорентино подлага на безпощадна сатира суматохата на италианската власт чрез преживяванията на опозорен политик. Те е вдъхновен от противоречивата личност на магната и бивш министър-председател Силвио Берлускони и се върти на екран в Lucky Дом на киното. Прожекцията на 19 януари е от 16:30.
 • Дим. Истории за тютюна

  18 януари 2019

  Чрез текстове, фотографии, видео и предмети, както и със своята иновативна сценография, изложбата дава възможност на зрителя да участва активно в разказа за историята на тютюневата индустрия в Пловдив и България. Ако все още не сте я разгледали - Склад в Тютюневия град посреща посетители при вход свободен от вторник до неделя между 11:00 и 19:00. Заслужава си!
 • Методът Грьонхолм

  17 януари 2019

  На пръв поглед ситуацията е обичайна – един човек чака за интервю за работа заедно с други хора. Кои обаче са те и дали изобщо са кандидати за мястото като него? Пламен Панев режисира ловко диалозите и психологическия шах между героите в тази нова пиеса на Галсеран, която влиза в Дом на културата Борис Христов на 17 януари от 19:00.
 • NT Live: Крал Лир

  16 януари 2019

  Чичестърският фестивален театър е сред важните на Острова заради изпипаните си продукции, които често прескачат и на лондонска сцена. Така е и със съвременния прочит на Крал Лир с великия Иън Маккелън начело, който цял сезон се играе пред пълни зали и събира 5-звездни ревюта, преди да тръгне на Уестендски гастрол и да стигне (на запис) и до нашите киноекрани. Ексклузивната прожекция е в салоните на Cinema City на 16 януари от 19:00.
 • Да пееш в Париж

  15 януари 2019

  София МЕНАР Филм Фест подбира 8 от заглавията в тазгодишната си програма, за да ги покаже и в Стара Загора от 15 до 29 януари. Старт на прожекциите слага копродукцията на Казахстан, Латвия и САЩ - Да пееш в Париж, на 15-и от 18:30 в Библиотека Захарий Княжески. Останалите заглавия по дни и часове търсим тук.
 • Приказка за Астрид

  14 януари 2019

  Филмът осветлява малко познатата история около появата на най-непокорното и луничаво момиче в литературата – Пипи Дългото чорапче. Първата кинобиография на световноизвестната писателка се завърта премиерно в Lucky Дом на киното. Прожекцията на 14 януари е от 21:15.