• Сергей Борисов

  5 ноември 2018

  Макар и предимно режисирани, кадрите му са честна и емоционална реакция към реални моменти като рухването на СССР, появата на Пепси поколението и на селфи културата. С какво друго впечатлява света, за да пътуват работите му до музеи и галерии на три континента, проверяваме на място в Склад, където е експонирана изложбата му от 2 ноември до 5 декември.
 • Аз, досадникът

  4 ноември 2018

  В две съседни хотелски стаи се настаняват наемен убиец, дебнещ мишената си и самоубиец, решил да сложи край на живота си заради нещастна любов. Началото изглежда като за трагедия, но всъщност героите попадат в редица комични ситуации, заради които заемаме места в Дом на културата Борис Христов на 4 ноември в 19:00.
 • Човекът, който уби Дон Кихот

  3 ноември 2018

  Какво друго да направи Тери Гилиъм с първия в света роман, Дон Кихот, освен да го докара до психеделия на ръба между пътуване във времето, сатира и сън? Адам Драйвър играе циничен рекламист, който среща Джонатан Прайс, убеден, че е Дон Кихот. И точно както в книгата, реалността и фантазията започват бавно да се сливат. Филмът влиза премиерно в Lucky Дом на киното на 3 ноември от 15:30
 • Дейв Холанд квартет

  2 ноември 2018

  Започнал кариерата си от квартета на Майлс Дейвис, през изминалите 50 години Дейв Холанд свири с едни от най-големите имена в джаза, учи и вдъхновява мнозина. На сцената на Пловдив Джаз Фест басистът се качва със своя квартет, в който участва и небезизвестният саксофонист Крис Потър. Чакаме ги в Дом на културата Борис Христов точно в 20:00.
 • Христо Йоцов & Jazz Cats

  1 ноември 2018

  Стопроцентов джаз с много енергия, суинг и импровизация - това ни очаква на клубния концерт на четворката в Bee Bop Cafe от 23:00, който идва веднага след големите фестивални участия на Дина ДеРоуз, Теодосий Спасов и Влатко Стефановски в Дома на културата. Входът на място е 10лв.
 • Елиане Елиас

  31 октомври 2018

  Бразилската пианистка и певица слага начало на Пловдив джаз фест заедно със своята група, част от която е и басистът Марк Джонсън - спътник на Елиане не само в музиката, но и в живота. Концертът е в Дом на културата Борис Христов от 20:00, а след него започват и клубните участия в Bee Bop Café, където първи излиза квартетът на Милен Кукошаров в 23:00.
 • Неапол във воали

  30 октомври 2018

  В центъра на тази еротична драма ноар е любовта – внезапна и чувствена тя нахлува в живота на една зряла жена, без да чука на вратата ѝ. Залюлян между магията и реалността, лудостта и рационалността, Неапол почти се превръща в герой и в неговите обятия прелъстителната мистерия става опасна. Филмът е премиерен в Lucky дом на киното тази седмица. Прожекцията на 30 октомври е от 17:00.
 • Няма места

  29 октомври 2018

  В малък селски хотел, близо до морето, се срещат група хора, които животът трудно би събрал. Хора, на които никак не им е чужда алчността, завистта или глупостта. Ироничната и свежа българска комедия на абсурда на Театрално-музикален център Кърджали гостува в голямата зала на Драматичен театър Пловдив на 29 октомври от 19:00.
 • Китарен квартет Минеаполис

  28 октомври 2018

  Четирима виртуози на китарните струни от Минеаполис излизат за концерт заедно със смесен хор Гаудеамус към Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, който е и финален за тазгодишния GuitArt фест. Репертоарът на квартета - от класици през рок, джаз и фолк - е повече от любопитен. Уверяваме се в това в залата на АМТИИ на 28 октомври в 20:30.
 • Пиратите от Пензанс

  27 октомври 2018

  Едно от най-известните заглавия на британците Гилбърт и Съливан вижда бял свят за първи път у нас - Опера Пловдив поставя спектакъла на сцена като комичен мюзикъл за цялото семейство. Премиерата е на 27 октомври от 17:00 в Дом на културата Борис Христов.
 • GuitArt Fest

  26 октомври 2018

  Начало на тридневния фест, който води в Пловдив изтъкнати майстори на китарните струни за концерти, афтърпартита и майсторски класове. Започваме с концерта на Горан Кривокапич от Черна гора в залата на АМТИИ от 19:00, после се прехвърляме в Bee Bop Cafe за джем сешън на тексаското торнадо с две китари Родни Браниган.
 • Убийство в Кайро

  25 октомври 2018

  Ако след края му ви свива под лъжичката, сигурно и вие ще се питате какви последствия носи смелостта да снимаш подобен филм? Отговорът до голяма степен е в биографията на режисьора Тарик Салех, роден и отраснал в Стокхолм, което му дава свобода да се върне към корените си в Египет и да покаже отвътре вклинената корупция и липсата на правосъдие. Лентата се завърта премиерно в Lucky Дом на киното на 25 октомври в 21:00
 • Под дървото

  24 октомври 2018

  За тази зла, смешна и учудващо емоционална история за междусъседска война ще трябва да въведем новия жанр драмедия. Исландският режисьор Хафщайн Гунар Сигурдсон смесва така неотделимо семейна драма с черна комедия, че бруталното кресчендо на финала реално ни оставя на ръба между смеха и сълзите. Под дървото гледаме в Lucky Дом на киното от 17:00.
 • На плажа Чезъл

  23 октомври 2018

  Романтичната идилия на млада двойка се сблъсква с представите за сексуална свобода и натиска на обществените порядки в Англия през 1962, а това превръща първата им брачна нощ в дискомфортно и почти съдбовно преживяване. Възможно ли е причината да е някакъв травматичен опит? Отговор на този въпрос търсим във филма, базиран на най-продавания роман на британеца Иън Макюън, който тази седмица се завърта премиерно в Lucky Дом на киното. Прожекцията на 23 октомври е от 16:45.
 • Палячи

  22 октомври 2018

  Операта на Леонкавело оживява под шапитото на цирк Балкански в Пловдив, за да почете 40 годишната сценична кариера на изключителния тенор Калуди Калудов. В постановката участват солисти, хор и оркестър на Държавна опера Стара Загора, както и артисти от трупата на цирка. Посрещаме ги на манежа на 22 октомври от 19:00.
 • Жена ми се казва Борис

  21 октомври 2018

  Никой не би искал да се окаже в положение, в което любовницата внезапно да му заяви, че ще се срещне със законната му половинка, за да ѝ разкаже всичко за тяхната двегодишна интимна връзка. Следват обрати в Жена ми се казва Борис, на които ще станем свидетели в Дом на културата Борис Христов на 21 октомври от 19:00.
 • Ева

  20 октомври 2018

  Филмът по романа на Джеймс Хадли Чейс ни среща с младия жиголо Бертран, който открадва ръкопис от умиращ клиент. Година по-късно животът му се променя из основи, но точно тогава в него се появява Ева - елитно момиче на повикване, което неусетно го обсебва. Поредното заглавие в програмата на CineLibri чакаме в Lucky Дом на киното на 20 октомври от 18:30.
 • Липсващото досие

  19 октомври 2018

  Филмът е по романа на израелския писател Дрор Мишани, който ще се срещне с нас на 19 октомври от 18:00 в Lucky Дом на киното, за да разкаже как чупи клишето в жанра на психологическия трилър и откъде получава идеи за всички завои в историите си. Два часа и 45 минути по-късно чакаме следващите гости -  триото Крис Захариев, Ясен Атанасов и Анастас Шипков и тяхната документална лента Да се изгубиш нарочно: Филмът.
 • Дон Карлос

  18 октомври 2018

  Върху това заглавие Верди работи през целия си живот - редактира го четири пъти, като накрая връща сцената в гората на Фонтенбло, за да може да се изясни основния конфликт. Спектакълът на старозагорската опера е изграден именно върху тази последна преработка, а на 18 октомври от 19:00 своя дебют в Дон Карлос правят солистите Ивайло Михайлов, Елена Баръмова, Русалина Мочукова и Валери Турманов.
 • Има ли любов, има и омраза

  17 октомври 2018

  Тази причудлива новела, публикувана за пръв път през 1946, е единственото произведение, което Адолфо Биой Касарес създава заедно със съпругата си Силвина Окампо. Жанрът е смесен – ироничен трилър, който се колебае на границата между детективската пародия и романтичната сатира. Прожекцията е част от програмата на Cinelibri - чакаме я на 17 октомври от 20:45 в Lucky Дом на киното в Пловдив и на 20 октомври от 18:30 в Библиотека Захарий Княжески в Стара Загора.