• Любовта е лудост

  14 септември 2018

  Различни проявления на любовта ще витаят в Lucky Дом на киното от 14 до 23 септември, защото под покрива му се настанява варненският кинофест с 20 подбрани заглавия от тазгодишната програма. Началото идва с френско-белгийските ленти Слънцето в нас от 19:00 и Мистър Щайн е он лайн от 21:00. Цената на билетите е 6лв.
 • Лебедово езеро

  13 септември 2018

  Отмененото през юни балетно заглавие най-сетне се качва на Античния театър, за да ни срещна със звездните солисти на Болшой театър - Мария Аллаш и Карим Абдулин. В международната продукция се включват още оркестърът и балетът на Опера Пловдив плюс балетна трупа от Македония. Чакаме ги на 13 и 14 септември в 20:00.
 • Изгубената камера: Непал

  12 септември 2018

  Пътуване в светлина и сянка, през живота и смъртта, до един град на покрива на света. Потопете се в приказните улички на Непал, благодарение на една камера, забравена на седалката на рикша в Катманду. Кино за пътешественици влиза с документалната лента на германеца Пол Друс в Lucky Дом на киното на 12 септември в 19:00.
 • Ромео и Жулиета

  11 септември 2018

  Балет Арабеск прави модерен танцов прочит на пиесата, в който авторският екип, начело с хороеграфа Боряна Сечанова, разсъждава върху Шекспировите представи за времето и пространството, за истината, познанието, любовта, мястото на човека в мирозданието. Спектакълът дава старт на тазгодишната Сцена на кръстопът в Драматичен театър Пловдив на 11 септември от 19:00.
 • Калигула

  10 септември 2018

  "Kак се ражда един диктатор и какви са основанията му да стане такъв" - търси отговори Диана Добрева, която режисира пиесата след прочита на Явор Гърдев във Варненския театър през 2008. Днес обаче в кожата на Калигула (или Лудия, както още е познат) влиза Деян Донков, който сам поставя темата ѝ като въпрос: как е възможно човекът до последно да не разбира, че причинява единствено зло? Спектакълът на Народния театър излиза за две представления в Дом на културата в Пловдив - на 10 и 11 септември от 21:00.
 • Песента на скорпионите

  9 септември 2018

  Докато снима филма си Qissa, режисьорът Ануп Сингх научава за бруталното изнасилване на жена в автобус в Индия. Темата остава дълго в ума му и така се появява идеята за Песента на скорпионите – насън Сингх чува тихо тананикане и за първи път среща своите герои. Сега лентата се завърта премиерно в Lucky Дом на киното - прожекцията на 9 септември е от 18:45.
 • Kapiko feat. Hristijan Nikolovski

  8 септември 2018

  Автентични композиции, преплитащи традиционна анадолска, балканска и дори европейска музика - това е стилът на турската етноджаз група Kapiko, която излиза на сцената на Bee Bop Cafe зедно с Христиан Николовски от Македония. Началото е в 21:00 на 8 септември.
 • Двама са малко, трима са много

  7 септември 2018

  Последният ден на куклено-театралния фестивал идва със седем спектакъла за закрити сцени и открити улични пространства - от Цар Симеоновата градина, през Военния клуб и Драматичния театър до Джумая джамия - кукли и артисти ще има буквално на всеки ъгъл. Откриваме ги с помощта на нашата подредена по часове и места програма.
 • 10 years Artnewscafé

  6 септември 2018

  Artnewscafé чества десетата си годишнина със стрийт парти на откритата сцена на FLUCA, от която още в ранния следобед започват да звучат селекции на DJ Sayulke, Martin, Denitza, Mironov, ELEN, Plamen K, Radischen, Cvetka, Krassimir Dobrev, jOObba и XRaydio. Успоредно с музиката върви и фотографската изложба на Веселин Трачев, посветена на историята на кафенето - всичко това между 16:00 и 22:00 в празничния 6 септември на улица Отец Паисий 38.
 • Българи от старо време

  5 септември 2018

  120 костюма сменят солисти, хор и балет по време на двете действия на оперетата, с която Музикалният театър гостува под тепетата. Цели музикални пасажи от творбата на Асен Карастоянов, които дълго време не са били изпълнявани, сега ще звучат в постановката, която чакаме на 5 септември от 20:00 в Античния театър.
 • 24 вкуса от Неапол

  4 септември 2018

  24 неаполитанци представят своя роден град чрез кратки новели, в които повеждат зрителите из живописните улички на Неапол, срещат ги с местните, разказват любопитни факти от историята на града и всичко това с акомпанимент на традиционната неаполитанска музика. Филмът е част от програмата на Кино за пътешественици и влиза в Lucky Дом на киното на 4 септември в 19:00.
 • Фамилната къща

  3 септември 2018

  След спирка на Любовта е лудост във Варна тази побъркана семейна история минава и през Пловдив, разказвайки какво би станало, ако главата на фамилията внезапно се събуди от кома. Италианската комедия се завърта премиерно в Lucky Дом на киното тази седмица. Прожекцията на 3 септември е от 17:15.
 • Shake That Хълм

  2 септември 2018

  Bobo & The Gang, Plastic Bo., Pacho & Pepo и още разностилни хора оцветяват последния трети ден на фестивала, заради който гравитираме около Младежки хълм още в ранния неделен следобед. Музиката на Vibrant Stage гръмва точно в 17:00 с Alex K., на Main първи се качват Apo & Nevena в 20:00.
 • На път през Сахара

  1 септември 2018

  Майкъл и Самюел пътуват само с раници, за да разбият традиционните представи на британците за пълноценно прекарана ваканция. Отправят се към Африка - планът им е да тръгнат на юг по крайбрежието през Мароко, Западна Сахара и Мавритания, за да стигнат чак до Дакар. Следваме ги в това приключение благодарение на Кино за пътешественици, част от програмата на което е и тази документална лента. Гледаме я в Lucky Дом на киното на 1 септември от 17:00 с билет за вход от 6лв.
 • Ostava, Gravity Co. & Jeremy?

  31 август 2018

  Рок, инди рок и електронна музика звучат в тричасовия концерт на трите банди, които се редуват на сцената в Летния театър на Пловдив. Там сме и ние - на 31 август в 19:30 с билет от eventim.
 • Травиата

  30 август 2018

  Екстравагантният маестро Якопо Сипари ди Пескасероли, който през юни дирижира Мадам Бътерфлай на Opera Open, сега се завръща на Античния театър в Пловдив, за да заеме отново водещото място, но този път в Травиата. Със спектакъла Пловдивската опера отбелязва 60 годишния юбилей на баритона Михаил Пулиев. Отдаваме му своето уважение и ние - на 30 август от 20:00.

 • S.A.R.S.

  29 август 2018

  Зад абревиатурата с превод "прясно ампутираната ръка на Сатриани" стои сръбски септет с динамична история. През годините бандата сменя почти изцяло състава и първоначалното си метъл/ пънк звучене, за да дойде днес при нас с микс от рок, хип-хоп, реге, блус, джаз и етно. Чакаме концерта им в Летен театър Пловдив на 29 август от 21:00.
 • По-полека Symphony

  28 август 2018

  Музикалният проект събира на една сцена оркестъра на Опера Пловдив със Стефан Вълдобрев и музикантите от Обичайните заподозрени - Стоян Янкулов - Стунджи, Веселин Веселинов - Еко, Иван Лечев и Мирослав Иванов. Чакаме ги с добре познати стари парчета и песни от новия им албум в Античния театър на 28 август от 21:00.
 • Поздрави от Италия и България

  27 август 2018

  Пощенски картички и марки, ръчно оцветени снимки и монети от Архива Колориди в Рим и колекцията на софийския Етнографски музей влизат за изложба в старозагорската Библиотека Захарий Княжески, за да разкажат за едно пътуване „по пощата“, продължило цял век. Експозицията е подредена от седмица и ще остане до 15 септември в града, но не чакайте последния момент, за да я видите!
 • Pro любов. Само за възрастни

  26 август 2018

  "Защо е толкова трудно да съхраним връзката си в модерния свят?", пита Джон Малкович като любовен гуру в този руски, но по холивудски небрежен омнибус, навързал няколко романтични истории от различни режисьори. Отговорът не е един, затова и идва с куп лица - срещаме ги в Lucky Дом на киното на 26 август от 21:00.