• Мария Магдалена

  25 ноември 2018

  Ситуиран в Светите земи през първи век, филмът разказва историята на млада жена, която напуска своето малко рибарско селце и традиционното си семейство, за да се присъедини към едно радикално ново социално движение. То е водено от харизматичния лидер Исус от Назарет, който повелява, че светът се променя. Лентата е част от програмата на Киномания и се завърта в Lucky Дом на киното на 25 ноември от 18:30.
 • Ishtar

  24 ноември 2018

  Израелската етно дива избра Пловдив, за да отпразнува 20 години на сцената. Чакаме я за двучасово шоу в Комплекс Сила с мултиинструментален бенд и най-известните парчета в репертоара ѝ на 24 ноември в 19:00.
 • Всички знаят

  23 ноември 2018

  Построена от собственика на два Оскара - Асгар Фархади, историята се оплита около подозрения, пари и стари тайни, а с имената на Пенелопе Крус и Хавиер Бардем в каста филмът просто си става задължителен за гледане. Първата му прожекция е в рамките на Киномания - на 23 ноември от 20:45 в Lucky Дом на киното.
 • Жените от портокаловите градини

  22 ноември 2018

  Текстът на Оля Стоянова печели голямата награда от конкурса на Пиеро за нова българска драматургия, а първият му прочит идва със спектакъла на режисьора Любомир Колаксъзов за Кукления театър в Стара Загора, където отново се играе на 22 ноември от 19:30.
 • Глория Бел

  21 ноември 2018

  Чилиецът Себастиан Лелио, тъкмо взел чуждоезичен Оскар за Фантастична жена, сега прави римейк на друга звезда от филмографията си – Глория от 2013. Новият прочит пренася действието в Ел Ей, където Джулиан Мур е жена на 50+, която иска да е нещо повече от баба, затова тръгва по нощни клубове в търсене на любовта и намира Арнолд. Въпросът е готов ли е той за нея. Лентата се завърта в Lucky Дом на киното от 18:30 като част от програмата на Киномания.
 • Музикалният храм на Алабама

  20 ноември 2018

  Разположено на бреговете на река Тенеси, градчето Масъл Шоулс в щата Алабама е необичайната плодородна почва за някои от най-креативните и предизвикателни изпълнения в историята на американската музика. В този филм куп легендарни музиканти, сред които Рик Хол, Боно, Мик Джагър, Алиша Кийс, Кийт Ричардс и Арета Франклин, свидетелстват за магнетизма и мистерията на мястото, а ние попиваме глобалното му влияние и до днес с прожекция в Lucky Дом на киното от 20:45 като част от програмата на Киномания.
 • Neoдачници

  19 ноември 2018

  Какво означава заглавието ли? Спектакълът е по пиесата Дачники на Максим Горки, което ще рече хора, които живеят на вилите си. Трупата, която влиза в кожите им, сама предлага грешката в заглавието на български, което вече става близко до шегата и недоразумението. Всъщност обаче Neoдачници не е нито комедия, нито трагедия, но какво точно е - разбираме на 19 ноември от 19:00 в Дом на културата Борис Христов.
 • Рудолф Нуреев: Бялата врана

  18 ноември 2018

  В разгара на Студената война СССР праща балетната си трупа в Париж, за да демонстрира изтънченост пред света. Действително се получава международна сензация – само че заради танцьора Рудолф, който се увлича по френската култура и бяга на запад. Режисиран от Ралф Файнс по книгата Рудолф Нуреев: Животът на Джули Кавана, филмът е част от програмата на Киномания - гледаме го на 18 ноември от 18:30

 • NT Live: Макбет

  17 ноември 2018

  Гардиън пише средна оценка на продукцията, но вие най-добре седнете с чисто съзнание пред екрана в Cinema City. Киното излъчва на запис от Британския национален театър прочита на Руфъс Норис точно навреме за Нощта на театрите тук - на 17 ноември от 19:00.
 • Градски игри

  16 ноември 2018

  След пилотното издание Генезис от миналата година, фестивалът за градски игри се завръща в Тютюневия град от 16 до 18 ноември под мотото Машина на времето. Иначе казано - в рамките на три дни четири загадки провокират нашите ръце, сърца и умове да бъдат нестандартни в намирането на спонтанни решения. Участието е безплатно, след предварително попълнена регистрационна форма или записване на място в дните на игрите.
 • С музиката на Верди

  15 ноември 2018

  Поредното издание на Опера бутик ни води зад кулисите на Набуко, където солисти и хор изпълняват най-известните арии, дуети и хорови сцени от творбата. Слушаме ги в Дом на културата Борис Христов на 15 ноември от 19:00.
 • I Fink U Freeky Party

  14 ноември 2018

  Слушаме сет, вдъхновен от Die Antwoord и техния гуру – Роджър Балън, който открива изложба в Пловдив няколко часа по-рано. Тъкмо негови визуализации се задвижват под звуците на електроклаш, електро поп, дарк уейв, дарк електро и френч рейв, миксирани от Анна-Мария в Склад след 22:30.
 • Преспанските камбани

  13 ноември 2018

  Драматичен театър Добрич гостува на старозагорска сцена с един атрактивен и въздействащ, съвременен театрален прочит на българска класика. Спектакълът по едноименната творба от великата тетралогия на Димитър Талев се играе на 13 ноември от 19:00 в Гео Милев.
 • Грамофонът

  12 ноември 2018

  Един грамофон, един актьор, един свят. Или… как се сбъдват мечтите. Едно вълнуващо пътешествие през годините, изпълнено с хумор, носталгия и любов. Автобиографичните истории на Виктор Калев, придружени от български песни на любими изпълнители, идват с концерт-спектакъл на актьора в Дом на културата Борис Христов на 12 ноември от 19:00.
 • Майерлинг

  11 ноември 2018

  През 1978 Кенет Макмилън чертае хореографията на този мрачен и напрегнат спектакъл за Кралския балет, вдъхновен от историята за двойното самоубийство на принц Рудолф Австрийски и неговата 17-годишна любовница Мария Ветсера. Днес го гледаме с великолепните клаустрофобични декори на Николас Георгиадис, благодарение на ексклузивната прожекция в кина Arena на 11 ноември от 16:00.
 • Тоска

  10 ноември 2018

  Едно от най-великите класически произведения на всички времена, Тоска, гледаме и слушаме с гласовете на Радостина Николаева, Георги Динев и Александър Крунев, които влизат в трите главни роли на 10 ноември от 19:00 в Държавна опера Стара Загора.
 • Време за борба

  9 ноември 2018

  Носител на няколко престижни азиатски и национални награди в различни категории, този абсолютен блокбастър в корейската класация притежава завладяваща визия на всички нива на киноезика, до които се докосваме и ние - прожекцията на филма е в Lucky Дом на киното на 9 ноември от 18:30 при вход свободен.
 • Васко Василев

  8 ноември 2018

  Прекарва повече време във Великобритания или пък на концерти из цялото земно кълбо, затова българското му турне си е цяло събитие. Този път големият инструменталист запазва в тайна програмата си, с която спира и в Пловдив - чакаме го на 8 ноември точно в 20:00 в зала Колодрум.
 • Моят най-добър приятел

  7 ноември 2018

  Сюжетът заплита в комично-абсурдни ситуации две приятелски съпружески двойки, като пикантната подробност е, че в отношенията им се намесва и бременна любовница. Спектакълът на Драматичен театър Търговище гостува на сцената на Кукления театър в Стара Загора на 7 ноември от 19:30.
 • Безкрайната градина

  6 ноември 2018

  След почти 30 години работа като театрален режисьор, Галин Стоев прави първата си стъпка в киното с историята за двама братя, влюбени в една и съща жена. Как се е справил, разбираме в Lucky Дом на киното, който завърта филма на 6 ноември от 19:00.