• Лисичета

  22 февруари 2019

  Определят Лисичета като "страстен прочит на напрегнатото ни съвремие", но корените на пиесата стигат чак до психологическата драма на активистката Лилиан Хелман от 1939, стъпила първо на Бродуей. На 22 февруари постановката на Народния театър гостува на пловдивска сцена - чакаме я в Дом на културата Борис Христов от 19:00.
 • Камелия Тодорова

  21 февруари 2019

  Welcome Tenderness е името на концерта, който джаз певицата готви заедно със Станислав Арабаджиев за сцената на Bee Bop Cafe в Пловдив. Чакаме ги на 21 февруари в 21:30 срещу билет от 20лв на входа.
 • Трагедия от грешки

  20 февруари 2019

  Открехваме вратата към шедьовъра Крал Лир на самия властелин на драмата – Уилям Шекспир, поставен днес на старозагорска сцена от режисьора Ивалин Димитров. Историята на монарха, загубил разсъдъка си, и трите му красиви дъщери вдига отново завесата в Драматичен театър Гео Милев на 20 февруари от 19:00.
 • Приказка за Астрид

  19 февруари 2019

  Филмът осветлява малко познатата история около появата на най-непокорното и луничаво момиче в литературата – Пипи Дългото чорапче. Първата кинобиография на световноизвестната писателка се завърта в Lucky Дом на киното на 19 февруари от 16:45.
 • Жена ми се казва Борис

  18 февруари 2019

  Никой не би искал да се окаже в положение, в което любовницата внезапно да му заяви, че ще се срещне със законната му половинка, за да ѝ разкаже всичко за тяхната двегодишна интимна връзка. Недоразуменията, които следват нататък в спектакъла, проследяваме в Дом на културата Борис Христов на 18 февруари от 19:00.
 • Stop the Schizo

  17 февруари 2019

  Изкараха втория си мини албум Extended Glorious Splendor в края на 2018, а сега идват с парчетата от него в Bee Bop Cafe, за да кажат "не" на тихите и спокойни неделни вечери с този енергичен бутиков лайв. Чакаме ги на сцената точно в 20:00.
 • Набуко

  16 февруари 2019

  В този сценичен вариант на Вердиевия шедьовър прочутият Хор на евреите звучи с гласовете на няколко пловдивски формации. Гост-солист на спектакъла е баритонът Красен Карагьозов, заедно с когото на сцената излизат солисти, хор, балет и оркестър на Опера Пловдив. Чакаме ги в Дом на културата Борис Христов на 16 февруари от 19:00.
 • Ostava

  15 февруари 2019

  Завръщат се под тепетата за специален лайв с едни от най-лиричните парчета в дискографията си. Всъщност, когато Свилен, Жоро, Сашо, Боби и Дани са на сцената, всяка песен е на честотите на любовта. Чакаме ги в Bee Bop Cafe на 15 февруари в 22:00 срещу 20лв на входа.
 • Жизел

  14 февруари 2019

  Историята на разочарованата в любовта млада жена, разказана с хореографията на Жана Корали, Жул Перо и Мариус Петипа по либретото на Теофил Готие, вълнува седналите срещу сцената по всички меридиани от 19 век насам. Двеста години по-късно ефектът му е същият, а красотата на движенията – на изключителна висота. Балетната трупа на Държавна опера Пловдив с гост-солисти от Националния словенски театър за опера и балет Марибор танцуват за нас в Дом на културата Борис Христов на 14 февруари от 19:00.
 • Дама Пика

  13 февруари 2019

  Премиерата на Дама Пика в Мариинския театър преди 129 години запалва шумни овации, но сега гледаме варианта на Щтефан Херхайм, в който и Чайковски участва като герой (изигран от нашия баритон Владимир Стоянов), за да вкара в ума ни въпроси за естеството на творчеството и паралелите между него и истинския живот на автора. Прожекциите са ексклузивни и само в кина Arena - на 13 февруари от 19:00 в Пловдив, а на 17-и от 16:00 и в Стара Загора.
 • Полет над кукувиче гнездо

  12 февруари 2019

  Вдъхновен от класическия роман на Кен Киси и едноименния филм на Милош Форман, спектакълът разказва потресаваща история за живота в една психиатрична клиника. Прочитът на Стефан Спасов за Драматичен театър Стара Загора гостува на пловдивска сцена в Дом на културата Борис Христов на 12 февруари от 19:00.
 • На живо от оня свят

  11 февруари 2019

  Трима напълно непознати - журналистка, политик и фризьор ще се срещнат в Ада. Те ще преминат през различни ситуации, опитвайки се да се опознаят и разкрият мистерията около смъртта на единия от тях. Всичко това се случва на сцената в Дом на културата Борис Христов от 19:00 в постановката на Ивайло Христов по текст на Жан Ноел Фенуик.
 • Фаренхайт 11/9

  10 февруари 2019

  Майкъл Мур преобръща заглавието на по-ранния си филм, тъй като темата му сега е Тръмп – настоящият американски президент, избран на 9 ноември преди две години. Със специфичния си хумор режисьорът изследва какво доведе до възхода на Тръмп във властта, яростно критикувайки Демократичната партия и алчността на медиите. Лентата се завърта премиерно в Lucky Дом на киното тази седмица, прожекцията на 10 февруари е от 19:15.
 • Clavexperience

  9 февруари 2019

  В бандата циркулират идеите на трима души с пулс в синхрон със съзнанието на публиката. Авторската музика се ражда на момента, като преминава през IDM, Trip Hop, Jazz, Reggae и Beats. Чакаме Димитър Горчаков [синтезатори], Александър Деянов - SkilleR [бийтбокс] и Павел Терзийски [глас] на сцената на Bee Bop Cafe на 9 февруари след 21:30 срещу 10лв на входа.
 • Преспанските камбани

  8 февруари 2019

  Драматичен театър Добрич гостува на пловдивска сцена с един атрактивен и въздействащ съвременен театрален прочит на българска класика. Спектакълът по едноименната творба от великата тетралогия на Димитър Талев се играе на 8 февруари от 19:00 в Дом на културата Борис Христов.
 • Сън в лятна нощ

  7 февруари 2019

  Цялата музика на Феликс Менделсон Бартолди към поетичната комедия на Шекспир е под вещите ръце на маестро Емил Табаков в този концерт с участието на актьора Валентин Ганев и певиците Вера Гиргинова и Светлана Иванова. Чакаме ги в Дом на културата Борис Христов на 7 февруари в 19:00.
 • Двама на люлката

  6 февруари 2019

  Герасим Георгиев - Геро и Елена Атанасова влизат в кожите на адвокат и танцьорка в спектакъла на Бина Харалампиева, която моделира текста на Уилям Гибсън в пиеса за неистовото желание и паническия страх от любовта. Срещата ни с Гител и Джери е в Камерната зала на Драматичен театър Пловдив на 6 февруари от 19:00.
 • Не ме докосвай

  5 февруари 2019

  Със Златна мечка от Берлинале първият игрален филм на румънката Адина Пинтилие, опитна в експерименталното кино, влиза за специална прожекция в Lucky Дом на киното на 5 февруари от 19:00 (със специален гост Ирмена Чичикова). В това откровено изследване на интимността голотата е постоянна, необходима и невинаги привлекателна, но не цели да шокира, а да предизвика представите за красиво и да търси комфорта със собственото тяло и тези на другите.
 • Всяка година по същото време

  4 февруари 2019

  След Догодина по същото време Лилия Маравиля и Христо Шопов отново са заедно на сцена за втората част на спектакъла по текст на канадския драматург Бърнард Слейд. Техните герои - Джордж и Дорис, разкриват тайните на трогателна любов, неподвластна на житейските несгоди, с две представления в Пловдив - на 4 и 5 февруари от 19:00 в Дом на културата Борис Христов.
 • Чувствам се добре

  3 февруари 2019

  Изпъстрен с ярки цветове и безсрамна пакостливост, филмът на французите Беноа Делепин и Гюстав Керверне е еуфоричен, радостно сюрреалистичен и напълно съответства на заглавието си. Прожекциите са предпремиерни и само в Lucky Дом на киното - на 3 февруари се завърта в 17:15.