• Приказка за Астрид

  14 януари 2019

  Филмът осветлява малко познатата история около появата на най-непокорното и луничаво момиче в литературата – Пипи Дългото чорапче. Първата кинобиография на световноизвестната писателка се завърта премиерно в Lucky Дом на киното. Прожекцията на 14 януари е от 21:15.
 • Ден на българското кино

  13 януари 2019

  От 2005 насам на 13 януари кинаджиите ни си честитят професионалния празник, но и ние сме канени на двудневна почерпка със серия прожекции на БГ филми, която започва още от 12-и в Lucky Дом на киното с билети по 5лв.
 • Ние сме всички цветове

  12 януари 2019

  Всички пътища в съботната нощ водят към бул. Цар Борис III Освободител и спектакъла, с който откриваме Пловдив 2019. На най-атрактивната сцена, която някога е виждал градът ни, се качват Теодосий Спасов, Валя Балканска, ансамбъл Тракия, над 200 хористи, кукери, гайдари и немският диджей Schiller за финал. Началото е точно в 19:00.
 • Капана 2019. Началото

  11 януари 2019

  Скачаме в Европейската столица на културата от открита сцена Ядрото в Капана, където десет банди гонят студа между 11 и 13 януари. Първият ден е за
  Октет Пловдив и Brazz ViliDJ, началото - в 20:00.
 • Прелестите на изневярата

  10 януари 2019

  Драматичен театър Гео Милев в Стара Загора посреща 2019 с премиерен спектакъл по текст на Валентин Красногоров. Прочитът е на режисьора Христофор Недков, с когото на 10 януари от 19:00 заедно търсим отговор на въпроса "какво същество е човекът?". 
 • Да обичаш Винсент

  9 януари 2019

  Отличеният с Оскар аниматор Хю Уелчман и полската художничка Дорота Кобела ангажират армия от художници от цяла Европа, за да разкажат историята на Винсент ван Гог така, както той би го сторил чрез картините си. Резултатът от това находчиво решение отново може да се види на голям екран - прожекцията е в Lucky Дом на киното на 9 януари от 17:00.
 • Необозримо за Кольо К.

  8 януари 2019

  Мащабната ретроспективна изложба заема залите за временни експозиции на Градската художествена галерия под тепетата. Разноликото творчество на пловдивския творец Кольо Карамфилов (1963 – 2014) вече е подредено там и може да бъде видяно до края на месеца.
 • Ева

  7 януари 2019

  Филмът по романа на Джеймс Хадли Чейс ни среща с младия жиголо Бертран, който открадва ръкопис от умиращ клиент. Година по-късно животът му се променя из основи, но точно тогава в него се появява Ева - елитно момиче на повикване, което неусетно го обсебва. Заглавието се въртя на CineLibri тази есен, но ако сте го пропуснали - на 7 януари от 21:15 го пускат отново в Lucky Дом на киното.
 • Книжарницата

  6 януари 2019

  Фицджералд е сред най-умните англоезични писатели – помислихте за Франсис Скот, но тук имаме предвид Пенелопе. Романът ѝ за жена, която се заема да продава твърде скандални за дребен град книги, не е преведен на български, но да видим как се пренася на екран черната като нощ комедия – явно добре, ако питате дванайсетте фестивални награди за филма, който все още е в програмата на Lucky Дом на киното. Прожекцията на 6-и е от 17:00.
 • Довлатов

  5 януари 2019

  Срещаме се с писателя Сергей Довлатов само година преди да напусне Русия и да замине за Талин, когато вече е продуктивен автор, но разказите му постоянно са отхвърляни от всички съветски издания, а заедно с поета Йосиф Бродски се борят да запазят достойнството си, наблюдавайки как държавата смазва приятелите им. Филмът влиза премиерно в Lucky Дом на киното тази седмица, прожекцията на 5-и е от 19:00.
 • Холмс и Уотсън

  4 януари 2019

  Докато чакаме третата част от Гай Ричи, тази пародия с Уил Феръл и Джон К. Райли в карирани костюми обръща Бъкингамския дворец с краката нагоре. Двамата имат четири дни да разрешат мистериозно убийство, иначе следващата жертва ще бъде самата кралица. Филмът влиза премиерно в кината от този петък - клик върху Пловдив или Стара Загора за прожекциите по места.
 • Ще се видим там горе

  3 януари 2019

  С някакъв особен реверанс към Чаплин и нямото кино, ретро-романтичен визуален подход (в стила на Уес Андерсън или Амели Пулен) и доза мелодрама филмът подхожда към темата за войната, без да пести от нейната жестокост. Ако сте го пропуснали на Cinelibri, където взе голямата награда, на 3 януари се завърта отново в Lucky от 16:45.
 • Георги Йорданов

  2 януари 2019

  "Моите персонажи са част от един споделен свят, който е толкова техен, колкото и мой" - лаконично обяснява художникът присъствието на човека в картините си. Платната на варненеца изпълниха пловдивската галерия Aeterna в средата на декември, където все още могат да бъдат разгледани в делнични дни между 13:00 и 17:00. 
 • Споделен мъж

  1 януари 2019

  Сандрин – щастливо омъжена от 15 години, с две деца – открива, че съпругът ѝ има извънбрачна връзка. След като отминава първоначалният шок, тя се среща със съперницата си Виржини и ѝ отправя особено предложение. Какво точно - разбираме от премиерната прожекция в Lucky Дом на киното на 1 януари от 15:00.
 • Човекът, който уби Дон Кихот

  28 декември 2018

  Какво друго да направи Тери Гилиъм с първия в света роман, Дон Кихот, освен да го докара до психеделия на ръба между пътуване във времето, сатира и сън? Адам Драйвър играе циничен рекламист, който среща Джонатан Прайс, убеден, че е Дон Кихот. И точно както в книгата, реалността и фантазията започват бавно да се сливат. Филмът е в Lucky Дом на киното на 28 декември от 16:30.
 • Новогодишна наздравица

  31 декември 2018

  Празничният концерт на Опера Стара Загора е със специалното участие на оперната прима Еделина Кънева и Тончо Токмакчиев, а програмата му включва популярни оркестрови пиеси, арии, дуети, ансамбли от опери, оперети и мюзикъли. Началото е в 18:00 на 31 декември.
 • Остава

  30 декември 2018

  Остава не са само Шоколад и ако споделяте това мнение, значи срещата ви на 30 декември е със Свилен Ноев и Ко., които изпращат подобаващо 2018-а от сцената на Bee Bop Cafe в 22:00 срещу 15лв на входа.
 • Зимна музикална феерия

  29 декември 2018

  Националният музикален театър гостува на традиционния Новогодишен бал в Опера Пловдив с любими откъси от оперети, мюзикъли и популярни коледни мелодии. Спектакълът редува изящните валсови стъпки с тези на темпераментното гръцкото сиртаки и вихрения унгарския чардаш в Дом на културата Борис Христов на 29 декември от 19:00.
 • Операцията

  27 декември 2018

  Разминаване между страховете на пациентите и невъзмутимостта на лекарите - това описва текстът на Иво Сиромахов, който Борис Панкин качва на сцената още през 2013. Пет години по-късно пиесата продължава да провокира с пиперливия език на операционната, в която Мариан Бачев и Орлин Горанов правят дисекция на родното здравеопазване. Гледаме я на 27 декември от 19:30 в Дом на културата Борис Христов.
 • Баядерка

  26 декември 2018

  Кралският балет изправя на пръсти историята за танцьорката Никия и воина Солор, чиято любов предизвиква двоен гняв - на великия жрец, тайно влюбен в Никия, и на принцеса Гамзати, привлечена от Солор. Ще се съберат ли двамата въпреки това? Само в отвъдното и по стъпките на хореографа Наталия Макарова, чийто нов прочит на балета на Минкус гледаме пряко от Ковънт Гардън в кина Arena - на 26-и от 19:00 в Пловдив, а на 30-и от 16:00 и в Стара Загора.