• The Hills Mover

  3 юли 2019

  След две EP-та (Dead Notes и Winter Shade) и турове из Западна и Централна Европа, белгиецът Grégoire Fray, подвизаващ се на сцената като The Hills Mover, се отправя на поредна обиколка с чисто нов материал, за който настройваме сетива на 3 юли в 21:30 в Bar Craft Kapana.
 • Street Food & Art Festival

  2 юли 2019

  Дегустации и кулинарни демонстрации, мобилни ресторанти и кухни на колела, срещи с блогъри, влогъри, артисти, музиканти, професионални готвачи и популярни тв лица са само част от нещата, включени в програмата на уличния кулинарно-артистичен фестивал, който завзема Гребната база в Пловдив от 1 до 4 юли. Ако сте пропуснали началото, наминете след 15:00 през оставащите дни - ще ухае вкусно и ще звучи приятно.
 • Нежно създание

  1 юли 2019

  Жена получава обратно колета, който по-рано е изпратила на съпруга си в затвора. Объркана и притеснена, тя решава да отиде до откъснатото от света място в Русия, за да потърси информация. Така започва историята за една тежка битка с унижението и насилието, разказана от режисьора Сергей Лозница, чийто развой нататък проследяваме в Lucky Дом на киното на 1 юли от 21:00.
 • Dead Can Dance

  30 юни 2019

  Класически етно и електронни ритми, зашеметяващ бийт и неподражаем ритъм в съчетание с меките и мелодични вокали на Лиза Джерард и Брендън Пери - дебютният концерт на култовото австралийско дуо Dead Can Dance у нас е на 30 юни от 20:00 в Античен театър Пловдив.
 • Hills of Rock

  29 юни 2019

  Поредният Hills of Rock носи в Пловдив три дни масивен рок на три сцени, вторият от които е отреден за Whitesnake. Ковърдейл и компания ни отнасят главите с Here I Go Again в 21:30 на 29 юни, след като малко по-рано сме ги поклащали в такт с Admiron, Lord of the Lost, Dreamshade и Krekhaus.
 • Медея

  28 юни 2019

  Въпреки че заема третото място на драматургичните състезания в Атина през 431 пр. Хр., тази пиеса на Еврипид остава в историята като една от най-провокативните трагедии. В новия прочит на режисьора Десислава Шпатова опитни актьори делят една сцена с деца от различни етноси в Пловдив, студенти от НБУ и музиканти, които посрещаме на сцената на Античния театър на 28 юни в 21:00.
 • Еуфория

  27 юни 2019

  През 2013 актрисата Валерия Голино сяда на режисьорското място с тежка тема за неизлечимо болни хора, която сега продължава с Еуфория, като този път я вкарва в семеен кръг: Матео е единственият във фамилията, който знае, че големият му брат Еторе има агресивно заболяване, докато засегнатият смята, че може да се излекува. Как истината се укрива толкова дълго разбираме от прожекцията в Lucky Дом на киното на 27 юни от 16:45.
 • Влез във филма

  26 юни 2019

  Ако на 26 юни в 20:00 сте сред гостите в двора на Драматичен Театър Пловдив, значи имате реален шанс да влезете в сцена от филма Завръщане на Ники Илиев, в който се снимат куп наши знаменитости. Два часа по-късно Орлин Павлов излиза за акустичен концерт заедно с Ангел Дюлгеров (китара), Богомил Енчев (перкусии) и Мартин Ташев (тромпет).
 • Звукът на Страдивариус

  25 юни 2019

  Две години след първия си концерт в Пловдив, музикантите на Камерата Страдивариус Oркестър от Холандия, предвождан от виртуоза Разван Стойка, отново носят безценните си инструменти на Античния театър, за да изкарат от струните им композиции на Паганини, Хендел, Сарасате, Бетовен, Вивалди и Рамо. Чакаме ги на сцената на 25 юни в 21:00 под диригентството на Диан Чобанов.
 • Tom Jones

  24 юни 2019

  Осем години след последната си среща с българска публика, легендарният музикант идва отново у нас с най-доброто от дискографията си. Ако сте един от 3000-те щастливци с билет за Античния театър в Пловдив (пренасочен към зала Сила заради лошото време), може да заемете места още в 19:30. Началото на концерта е обявено за 21:00.
 • Lost Age

  23 юни 2019

  Малко тежко изпращаме последния ден на фестивала за езическа култура, който е заел подножието на Младежки хълм още от петък. Отново с ранен старт в 10:00 неделята зазвучава с напрегнатите вокали на Scapegoat и Hyperborea, но между тях ни отпускат соло арфa (Габриела Гарсия) и шотландскa гайдa (The Dreadlock Piper). Какво още? Вижте на @lostagefestival във фейсбук или оставете възможност за изненада на място.
 • Anime & Gaming Festival

  22 юни 2019

  Косплей, кей-поп, щандове, работилници, демонстрации и лекции пълнят програмата на първия Anime & Gaming Festival в Пловдив, който ни среща отблизо с японската поп култура и най-новото от света на гейминга. Мястото - 10-а Палата на Международния панаир срещу билет от касата за 5лв.
 • Силата на съдбата

  21 юни 2019

  Отново с режисура от Стефано Пода, оперният спектакъл пристига в Античния театър директно от италианския Верди фестивал, за да предаде историята на една трагична любов – тази между аристократична наследница и тъмнокож метис. С игра на светлосенки и обеми, представлението надгражда силата на гласовете с естетически пласт за очите на 21 юни от 21:00.
 • Чамкория

  20 юни 2019

  Явор Гърдев отново се движи по историята на Милен Русков, но оставя в нея само гласа на Славето – един от малкото шофьори на омнибус в София през 20-те. В кожата му на сцена влиза Захари Бахаров, който кара успоредно с големите истории на времето, а седалка за тях пазим в Лятно кино Орфей на 20 юни в 21:00, ако не сме успели да се качим досега на някоя от датите по-рано.
 • Верига от думи

  19 юни 2019

  Може би сте гледали "психо-трилъра" на Галсеран в климатичната инсталация на Младежкия театър под режисурата на Тамара Янков, но днес Верига от думи излиза над земята в друг състав и на сцената на Българска армия. В кожата на Рамон влиза Христо Шопов, който е отвлякъл и държи в мазето си Лаура (Гергана Данданова), а какво се крие зад този на пръв поглед криминален сюжет, разбираме в Дом на културата Борис Христов на 19 юни от 19:00.
 • Любовникът

  18 юни 2019

  Деян Донков, едновременно режисьор и актьор тук, споделя главната роля със съпругата си Радина Кърджилова, за да ни пренесе в дома на обикновена двойка, търсеща изход от рутината на брака в триъгълник с (поне) още един връх. От позната обаче, тази фигура се превръща в психологически лабиринт с въпроси, чиито отговори чакаме в Летен театър Пловдив на 18 юни от 21:00.
 • Луйс и Лусо

  17 юни 2019

  През 2015 Дикран Хамасян и Ереванският държавен камерен хор се отправят към 100 църкви по света на музикално поклонение, наречено Луйс и Лусо (Светлина от Светлина). В тях те изпълняват свещена арменска музика, датираща от V век, преработена от Хамасян за вокал и пиано. Техни спътници в турнето са режисьорите Емили Мъгърдичян и Алекс Игидбашян, които превръщат заснетия материал в мултимедийна инсталация, предлагаща пътешествие до онези места и за нас като зрители - всеки ден между 10:00 и 18:00 в Тютюневия град до 22 юни.
 • LIEU d'ÊTRE

  16 юни 2019

  Петима френски танцьори разказват история за съжителството, обитаването и общността чрез нестандартен танцов спектакъл, чиято сцена са прозорците и двора на първи блок на Медицинските общежития в квартал Смирненски. В начинанието им помагат повече от двайсет „съучастници“ без професионален опит,  заедно с които ще опитат да променят и нашата представа за града и неговите жители с представления в три последователни дни: на 14 и 15 юни от 19:00, а на 16-и от 12:00 на обяд.

 • Плаващите картини на Майстора

  15 юни 2019

  Балет и 3D мапинг съпровождат разпъването на огромна по мащаби репродукция на легендарното Момиче със слънчогледи на Майстора, която ще покрие значителна част от Гребния канал на Пловдив. Плаващата лендарт инсталация оживява върху водната повърхност на фона на танцови етюди Живите картини на Майстора и светлинно-лазерно шоу точно в 21:30 на 15 юни като част от програмата на Пловдив 2019 и е с вход свободен.
 • PianoStrings Vienna

  14 юни 2019

  Нашата пианистка Сребра Гелева излиза на сцена с четирима джентълмени с цигулка, виола и чело като неделима част от ансамбъла PianoStrings Vienna, с чийто концерт Австрийските музикални седмици гостуват в Пловдив на 14 юни от 19:00 в Дом на културата Борис Христов при вход свободен.