• Момичето на моите мечти

  24 октомври 2017

  Един ден 30-годишния П., който страда от загубата на родителите си, неудовлетворен е от работата си и има несподелени чувства към своя колежка се сблъсква на улицата с момичето, което сънува всяка вечер... Вторият филм на Саверио Ди Биаджо е "градска фантазия", която обединява любов и спиритуализъм на ръба на реалното - гледаме премиерата му в Lucky Дом на киното на 24 октомври от 19:00.
 • Жените от портокаловите градини

  23 октомври 2017

  Три жени чертаят нова карта на Европа, която сочи безкрайните портокалови градини на юг или вечните ягодови полета на север. Тази своеобразна география на старостта разкрива света на жените, които берат портокали, стават домашни помощници или се грижат за възрастни хора в чужбина. Текстът на Оля Стоянова печели голямата награда от конкурса на Пиеро за нова българска драматургия и първият му прочит идва с премиерния спектакъл на режисьора Любомир Колаксъзов - в Куклен театър Стара Загора на 23 октомври от 19:30.
 • Една любов на Суан

  22 октомври 2017

  Във филма по монументалния роман По следите на изгубеното време на Марсел Пруст участва цяло съзвездие от актьори – Джеръми Айрънс, Ален Делон, Фани Ардан, Орнела Мути, Мари-Кристин Баро. CineLibri изтупва праха на романтичната драма от 1984, за да ни припомни историята на Шарл Суан в Lucky Дом на киното на 22 октомври от 19:00.
 • Kottarashky & The Rain Dogs

  21 октомври 2017

  Балканско звучене, етно мотиви и всичко най-силно от трите студийни албума на Никола Груев и компания са причините да чакаме с нетърпение концерта им в Пловдив. На 21 октомври от 21:00 в клуб Void срещу 10лв на входа.

 • Тонио

  20 октомври 2017

  Само за един миг съчетанието на обстоятелства превръща живота на едни родители в ад. Синът им е убит в нелеп пътен инцидент, при който виновни няма. Бащата започва мислено да реконструира събитията – първо несъзнателно, а после умишлено, в съвършен порядък, който реже като нож. Колко надълбоко - разбираме от поредния филм по книга, който се качва на голям екран в рамките на CineLibri - на 20 октомври от 19:00 в Lucky Дом на киното.
 • Травиата

  19 октомври 2017

  Драматичната съдба на безпътната Виолета и безсмъртната музика на Верди се преплитат в бляскав премиерен спектакъл на Държавна опера Пловдив, в който главните действащи лица звучат с гласовете на Евгения Ралчева, Марк Фаулър и Михаил Пулиев. Травиата влиза за първо представление в Дом на културата Борис Христов на 19 октомври от 19:00.
 • Месечинка

  18 октомври 2017

  Унгарският уърлд проект с ярка българска следа в лицето на китариста Емил Болярски излиза за концерт в Bee Bop Cafe на 18 октомври заедно с арменския мултиинструменталист Карен Арутюнян. Името на госта присъства в последните два албума на Месечинка и стои в основата на московската група Дети Пикасо. Вратите се отварят в 21:00 срещу вход от 10лв.
 • Дани и дълбокото синьо море

  17 октомври 2017

  "Между дявола и дълбокото синьо море" е идиом, който значи да избираш между две нежелани ситуации. Ованес Торосян стъпва върху точно този текст на Шанли (автор на Лунатици с Оскар и пиесата Съмнение с Пулицър) за своя режисьорски дебют, за да разкаже историята на момче и момиче, счупени от тежкия живот на улиците в Бронкс. Слушаме я в Zoom зоната на Драматичен театър Пловдив на 17 октомври от 19:00.
 • Петрос Ефстатиадис

  16 октомври 2017

  "Съвременната фотография често произвежда изображения, които са близки до кинематографичната педантичност на снимачната площадка и хирургичния разрез на рекламното внушение". Тези думи на Ираклис Папайоану опитваме да осмислим с помощта на изложбата Серии на Петрос Ефстатиадис от Гърция. Отправяме поглед към кадрите му в Балабанова къща, където са изложени до 26 октомври по покана на Международните фотографски срещи
 • Република Калакута

  15 октомври 2017

  Спектакълът е дисекция на политиката, наречена на независимата държава, за каквато Фела Кути провъзгласява имението си в покрайнините на Лагос през 1970. Тогава бащата на афробийта, заедно с култовия си саксофон, се връща от САЩ в своята Нигерия и продължава музикалния си бунт срещу режима, армията и колониализма. Десетилетия по-късно хореографът Серж Еме Кулибали събира заразителния дух на Кути със своя танц в един разказ за "Африка без клишета". Слушаме го за финал на One Dance Week в Дом на културата Борис Христов на 15 октомври от 19:30.
 • Майка

  14 октомври 2017

  Един от най-обсъжданите европейски спектакли на годината идва за юбилейното десето издание на фестивала за съвременен танц и пърформанс One Dance Week. След Баща от 2014 танцова трупа Peeping Tom от Белгия буни духовете с втората част от семейната си трилогия. Гледаме я в Дом на културата Борис Христов на 14 октомври от 19:30.
 • Infected Rain

  13 октомври 2017

  Ню метъл групата от Молдова идва в Пловдив отново две години след първия си лайв тук. Предвиждаме много писъци от женския ѝ вокал и рифове, в които ще се включат и българските банди Dumbfound и Here And Now - в клуб Void на 13 октомври от 21:00 срещу 10лв на входа.
 • Братовчедката Рейчъл

  12 октомври 2017

  Мрачният романс разказва историята на млад англичанин, който иска да отмъсти на красивата си и загадъчна братовчедка, която може би е убила настойника му. Но животът и чувствата му стават много по-сложни, когато неочаквано започва да се влюбва в нея. Първият филм от програмата на CineLibri  влиза в Lucky Дом на киното на 12 октомври в 18:30.
 • Момчето от последния чин

  11 октомври 2017

  Представлението на Крис Шарков по текст на испанския драматург Хуан Майорга разказва историята на плашещо със своята свръхнаблюдателност момче, попаднало в ада на семейство, клаустрофобично затворено в своите страхове и съмнения. Поднасят ни я Стефан Вълдобрев, Боряна Братоева, Димитър Николов, Димитър Банчев, Симеон Алексиев и Красимира Кузманова, които очакваме в Камерната зала на Драматичен театър Пловдив на 11 октомври от 19:00.
 • Живота Бяс

  10 октомври 2017

  Постановката на Весела Кунчева изследва бездните на доброто и злото през различни персонажи от романите на Достоевски. Тя е опит за дисекция на човека в крайните му емоционални и психически състояния - наблюдаваме го от залата на Държавен куклен театър Стара Загора на 10 октомври от 19:30.
 • Изложба: Джордж Гeоргиу

  9 октомври 2017

  На фона на президентските избори в САЩ през 2016 и медийния интерес към демографските проблеми английският фотограф Джордж Гeоргиу отразява темата така, както умее най-добре - с фотоапарат в ръка, насочен към общности, които наблюдават американски паради. Кадрите в черно и бяло вече влязоха в залите за временни изложби на Градската художествена галерия в Пловдив - разглеждаме ги по време на Международните фотографски срещи до 26 октомври.
 • Изгубени в Париж

  8 октомври 2017

  Докато комедиите стават все по-вулгарни и плоски, двойка френски режисьори хвърлят невинно-сантиментален поглед към Париж, вдъхновен от Чарли Чаплин и Жак Тати. Историята крачи по стъпките на предните им филми, а в главните роли гледаме самите тях с реалните им имена – Доминик и Фиона. Двамата превръщат комедията в романтика за чаровни самотници, която се завърта в Lucky Дом на киното на 8 октомври от 17:15.
 • Redlake Circus

  7 октомври 2017

  Берлинската психеделична хардрок банда Redlake Circus стъпва за първи път на българска сцена, където я посрещат нашите момчета от TDK. Сценичната постановка и циркови изпълнения на германците печелят овации по цял свят - през първия уикенд на октомври ги аплодираме и ние в клуб Void от 21:00.
 • Хрома

  6 октомври 2017

  Спектакълът на Широ Такатани подчинява законите на физиката и съвременните оптически технологии, за да предизвика зрителите да потърсят смисъл в стотиците изображения, които виждат на екрана всеки ден. Правим го и ние - на 6 и 7 октомври от 19:30 в Дом на културата Борис Христов, където се играят представленията от програмата на One Dannce Week.
 • Лица

  5 октомври 2017

  Млади актьори от Тбилиси гостуват на старозагорска сцена със спектакъла  Лица, базиран на колекцията къси разкази  - Историите в дланта на ръката, на японския новелист Ясунари Кавабата. Представлението гостува на Международен студентски фестивал Данаил Чирпански и разказва за преходността на човешкото същество във времето, за самотата, любовта и смъртта. Гледаме при вход свободен в Драматичен театър Гео Милев на 5 октомври от 18:00.