• Те

  19 януари 2019

  За втори път в кариерата си Паоло Сорентино подлага на безпощадна сатира суматохата на италианската власт чрез преживяванията на опозорен политик. Те е вдъхновен от противоречивата личност на магната и бивш министър-председател Силвио Берлускони и се върти на екран в Lucky Дом на киното. Прожекцията на 19 януари е от 16:30.
 • Дим. Истории за тютюна

  18 януари 2019

  Чрез текстове, фотографии, видео и предмети, както и със своята иновативна сценография, изложбата дава възможност на зрителя да участва активно в разказа за историята на тютюневата индустрия в Пловдив и България. Ако все още не сте я разгледали - Склад в Тютюневия град посреща посетители при вход свободен от вторник до неделя между 11:00 и 19:00. Заслужава си!
 • Методът Грьонхолм

  17 януари 2019

  На пръв поглед ситуацията е обичайна – един човек чака за интервю за работа заедно с други хора. Кои обаче са те и дали изобщо са кандидати за мястото като него? Пламен Панев режисира ловко диалозите и психологическия шах между героите в тази нова пиеса на Галсеран, която влиза в Дом на културата Борис Христов на 17 януари от 19:00.
 • NT Live: Крал Лир

  16 януари 2019

  Чичестърският фестивален театър е сред важните на Острова заради изпипаните си продукции, които често прескачат и на лондонска сцена. Така е и със съвременния прочит на Крал Лир с великия Иън Маккелън начело, който цял сезон се играе пред пълни зали и събира 5-звездни ревюта, преди да тръгне на Уестендски гастрол и да стигне (на запис) и до нашите киноекрани. Ексклузивната прожекция е в салоните на Cinema City на 16 януари от 19:00.
 • Да пееш в Париж

  15 януари 2019

  София МЕНАР Филм Фест подбира 8 от заглавията в тазгодишната си програма, за да ги покаже и в Стара Загора от 15 до 29 януари. Старт на прожекциите слага копродукцията на Казахстан, Латвия и САЩ - Да пееш в Париж, на 15-и от 18:30 в Библиотека Захарий Княжески. Останалите заглавия по дни и часове търсим тук.
 • Приказка за Астрид

  14 януари 2019

  Филмът осветлява малко познатата история около появата на най-непокорното и луничаво момиче в литературата – Пипи Дългото чорапче. Първата кинобиография на световноизвестната писателка се завърта премиерно в Lucky Дом на киното. Прожекцията на 14 януари е от 21:15.
 • Ден на българското кино

  13 януари 2019

  От 2005 насам на 13 януари кинаджиите ни си честитят професионалния празник, но и ние сме канени на двудневна почерпка със серия прожекции на БГ филми, която започва още от 12-и в Lucky Дом на киното с билети по 5лв.
 • Ние сме всички цветове

  12 януари 2019

  Всички пътища в съботната нощ водят към бул. Цар Борис III Освободител и спектакъла, с който откриваме Пловдив 2019. На най-атрактивната сцена, която някога е виждал градът ни, се качват Теодосий Спасов, Валя Балканска, ансамбъл Тракия, над 200 хористи, кукери, гайдари и немският диджей Schiller за финал. Началото е точно в 19:00.
 • Капана 2019. Началото

  11 януари 2019

  Скачаме в Европейската столица на културата от открита сцена Ядрото в Капана, където десет банди гонят студа между 11 и 13 януари. Първият ден е за
  Октет Пловдив и Brazz ViliDJ, началото - в 20:00.
 • Прелестите на изневярата

  10 януари 2019

  Драматичен театър Гео Милев в Стара Загора посреща 2019 с премиерен спектакъл по текст на Валентин Красногоров. Прочитът е на режисьора Христофор Недков, с когото на 10 януари от 19:00 заедно търсим отговор на въпроса "какво същество е човекът?". 
 • Да обичаш Винсент

  9 януари 2019

  Отличеният с Оскар аниматор Хю Уелчман и полската художничка Дорота Кобела ангажират армия от художници от цяла Европа, за да разкажат историята на Винсент ван Гог така, както той би го сторил чрез картините си. Резултатът от това находчиво решение отново може да се види на голям екран - прожекцията е в Lucky Дом на киното на 9 януари от 17:00.
 • Необозримо за Кольо К.

  8 януари 2019

  Мащабната ретроспективна изложба заема залите за временни експозиции на Градската художествена галерия под тепетата. Разноликото творчество на пловдивския творец Кольо Карамфилов (1963 – 2014) вече е подредено там и може да бъде видяно до края на месеца.
 • Ева

  7 януари 2019

  Филмът по романа на Джеймс Хадли Чейс ни среща с младия жиголо Бертран, който открадва ръкопис от умиращ клиент. Година по-късно животът му се променя из основи, но точно тогава в него се появява Ева - елитно момиче на повикване, което неусетно го обсебва. Заглавието се въртя на CineLibri тази есен, но ако сте го пропуснали - на 7 януари от 21:15 го пускат отново в Lucky Дом на киното.
 • Книжарницата

  6 януари 2019

  Фицджералд е сред най-умните англоезични писатели – помислихте за Франсис Скот, но тук имаме предвид Пенелопе. Романът ѝ за жена, която се заема да продава твърде скандални за дребен град книги, не е преведен на български, но да видим как се пренася на екран черната като нощ комедия – явно добре, ако питате дванайсетте фестивални награди за филма, който все още е в програмата на Lucky Дом на киното. Прожекцията на 6-и е от 17:00.
 • Довлатов

  5 януари 2019

  Срещаме се с писателя Сергей Довлатов само година преди да напусне Русия и да замине за Талин, когато вече е продуктивен автор, но разказите му постоянно са отхвърляни от всички съветски издания, а заедно с поета Йосиф Бродски се борят да запазят достойнството си, наблюдавайки как държавата смазва приятелите им. Филмът влиза премиерно в Lucky Дом на киното тази седмица, прожекцията на 5-и е от 19:00.
 • Холмс и Уотсън

  4 януари 2019

  Докато чакаме третата част от Гай Ричи, тази пародия с Уил Феръл и Джон К. Райли в карирани костюми обръща Бъкингамския дворец с краката нагоре. Двамата имат четири дни да разрешат мистериозно убийство, иначе следващата жертва ще бъде самата кралица. Филмът влиза премиерно в кината от този петък - клик върху Пловдив или Стара Загора за прожекциите по места.
 • Ще се видим там горе

  3 януари 2019

  С някакъв особен реверанс към Чаплин и нямото кино, ретро-романтичен визуален подход (в стила на Уес Андерсън или Амели Пулен) и доза мелодрама филмът подхожда към темата за войната, без да пести от нейната жестокост. Ако сте го пропуснали на Cinelibri, където взе голямата награда, на 3 януари се завърта отново в Lucky от 16:45.
 • Георги Йорданов

  2 януари 2019

  "Моите персонажи са част от един споделен свят, който е толкова техен, колкото и мой" - лаконично обяснява художникът присъствието на човека в картините си. Платната на варненеца изпълниха пловдивската галерия Aeterna в средата на декември, където все още могат да бъдат разгледани в делнични дни между 13:00 и 17:00. 
 • Споделен мъж

  1 януари 2019

  Сандрин – щастливо омъжена от 15 години, с две деца – открива, че съпругът ѝ има извънбрачна връзка. След като отминава първоначалният шок, тя се среща със съперницата си Виржини и ѝ отправя особено предложение. Какво точно - разбираме от премиерната прожекция в Lucky Дом на киното на 1 януари от 15:00.
 • Човекът, който уби Дон Кихот

  28 декември 2018

  Какво друго да направи Тери Гилиъм с първия в света роман, Дон Кихот, освен да го докара до психеделия на ръба между пътуване във времето, сатира и сън? Адам Драйвър играе циничен рекламист, който среща Джонатан Прайс, убеден, че е Дон Кихот. И точно както в книгата, реалността и фантазията започват бавно да се сливат. Филмът е в Lucky Дом на киното на 28 декември от 16:30.