• Редки тъпанари

  26 август 2019

  Зад заглавието (по идея на Андрей Слабаков) стои италианската комедия Неизвестни извършители от 1958 на Марио Моничели с Марчело Мастрояни и Клаудия Кардинале. Днес Теди Москов обръща гръб на италианския евфемизъм в Русенския театър (с помощ за адаптацията от Симон Шварц), за да разкаже историята за "трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща". Как ще завърши всичко - гледаме на 26 август в Лятно кино Орфей от 20:00.
 • Орфей и Евридика

  25 август 2019

  Операта на немския композитор Кристоф Глук е в ръцете на големия италиански хореограф Стефано Пода, който я режисира с акцент върху сценографията специално за сцената в Пловдив. Древногръцкият мит за Орфей, който минава през ада, за да спаси своята нимфа, заема Античния театър с извънредна дата на 25 август от 20:30 поради големия интерес и бързо изчерпани билети за 24-и.
 • Hillock Carnaval

  24 август 2019

  Ако морето ви пропуска към края на месеца, оградете уикенда 24 и 25 август, защото нечувани артисти се приземяват на няколко нетипични локации в Пловдив, и то за без пари. Вижте тук кои и къде.
 • Hayes & Y

  23 август 2019

  Обикновено циркулират на хиляди километри в Манчестър и рядко мушкат в графика си събитие у нас, но когато това стане, винаги е с причина. От юни месец тя се казва Safeplace – кратък албум от три песни или грууви разходка из инди-поп душата на бандата, която чакаме на живо в Конюшните на 23 август в 20:00 срещу вход от 12лв.
 • Стела Стефанова

  22 август 2019

  Третата самостоятелна изложба на Стела носи името Белите камъчета и е своеобразен експеримент в съчетанието на различни материали и техники. Може да бъде видяна в галерия Plovediv, където очаква откриването си на 22 август от 18:00.
 • Риголето

  21 август 2019

  Либретото на операта, която Верди сам сочи за своята най-добра, разказва с тънка ирония за корумпираната власт и дворцовия шут Риголето, който си навлича проклятие с острия си език. Какво точно е то, разбираме под режисурата на Пламен Карталов и през гласовете на солистите Красен Карагьозов, Станислава Момекова, Камен Чанев, Камелия Кадер и Александър Носиков - на 21 август от 20:30 в Античен театър Пловдив.
 • Момчета за пример

  20 август 2019

  12-годишният Макс получава първата си покана за парти с целуване. Тъй като опитът му в тази област клони към нула, е необходимо да се вземат спешни мерки. Какво следва нататък - разбираме от филма, който тази седмица се върти премиерно на големите екрани у нас с пълна програма на прожекциите и местата тук.
 • Open Art Files: Записки и бележки под линия

  19 август 2019

  Изложбата обединява произведения на автори от различни поколения и възрасти, търсещи пресечната точка на изкуството с различни медии, както и промените в изразните средства през последните три десетилетия. Подредена е в галерия Капана и включва още образователен панел от лекции, прожекции и срещи с художници и куратори при вход свободен до 30 септември.
 • Ден на узбекската култура

  18 август 2019

  Програмата започва в 10:30 на 18 август, а следващите няколко часа ни отвеждат в Узбекистан през фотосите и разказите на Мария Филипова - Хаджи, представяния на книги, експонати от бита и културата на узбекския народ, специфични ритуали, майсторски клас по завиване на чалма и обучение по узбекски танци. Ако всичко това ви звучи интересно - мястото е Културен център Trakart в подлез Археологически.
 • Късо кино на открито

  17 август 2019

  Открита сцена Ядрото в Капана се превръща в лятно кино от 17 до 19 август за няколко безплатни прожекции на късометражни филми, които ни срещат и с част от създателите им. Програмата започва в 21:00 всяка вечер, а кои заглавия влизат в нея може да видите тук.
 • Tube Hedzzz

  16 август 2019

  Излизат на сцената на Конюшните  в 20:30 с 12 нови песни, събрани под знаменателя Beyond. Албумът върви на блус и рокенрол приливи, а класиката в двата стила е пречупена през  китарата на Ангел Дюлгеров, баса на Веселин Веселинов-Еко, пианото на Пламен Денчев и барабаните на Росен Ватев до получаването на нещо, което ни надъхва за среща на живо в петъчната вечер.
 • Горката Франция

  15 август 2019

  Една обикновена фамилия е нападната от ужасяващи обрати на съдбата, които не могат да бъдат понесени с лекота дори в разкрепостена Франция. Историята в спектакъла забърква режисьорът Богдан Петканин с помощта на актьорите Александър Кадиев, Катерина Евро, Фахрадин Фахрадинов, Александър Дойнов и Анелия Луцинова. Чакаме звездния тим в Лятно кино Орфей на 15 август от 21:30.
 • Crazy Town

  14 август 2019

  Оказа се, че след Butterfly (1995) и Revolving Door от първия ѝ албум, американската рап-рок банда има още куп парчета в два студийни проекта, като последният е от недалечната 2015. С това отговаряме на грубичкото "живи ли са?" и ви пращаме в пловдивския Rock Bar Download на 14 август в 20:00, за да разберете как са се изменили звукът и съставът през последните години.
 • Вчера си е за вчера

  13 август 2019

  Неуспешен млад музикант с така гореща нужда да бъде известен се оказва единственият в света, който си спомня The Beatles. Това е основата, върху която режисьорът Дани Бойл и сценаристът Ричард Къртис (Наистина любов) изграждат тази романтична комедия, която носи само чиста проба удоволствие с песните на златната четворка от Ливърпул, без да поставя морална дилема и сериозни въпроси. Ако все още не сте го гледали, Lucky Дом на киното завърта филма отново на 13 август в 18:30.
 • Заедно отново

  12 август 2019

  Изложбата събира артистичното семейство Красимир, Мария и Стефан Слабакови в „мексиканската“ къща на Градската галерия. Творбите им, изпълнени в техниките на живописта, скулптурата и дърворезбата, могат да се видят до 26 август.
 • Видението

  11 август 2019

  ко от трейлъра ви лъхне на Дан Браун, не се поддавайте. Тази френска религиозна мистерия, която обикаля из подземните коридори на Ватикана, йорданската пустиня и горите на Франция (снимани великолепно), не включва сатанински конспирации и злокобни свещеници. Режисьор-сценаристът Ксавие Джаноли е по-добър от това и, вместо да задава гатанки за Дявола, ни кара да се питаме съществува ли Бог. Филмът и тази седмица се върти на ексран в Lucky Дом на киното, прожекцията на 11 август е от 16:50.
 • Depeche Mode Tribute by P.I.F.

  10 август 2019

  Микрофонът е за момчетата от P.I.F., които са влизали в ролята на Depeche трибутьори неведнъж, така че вечерта ни ще е в опитни ръце. Заемаме места в пловдивския бар Конюшните на 10 август в 21:00 срещу 10лв за вход.
 • Kaj Dzias

  9 август 2019

  Полската театрална компания Living Space Theatre излиза на сцената на Пост култура с танцовия спектакъл Kaj dzias на 9 и 10 август от 19:00. Проектът, вдъхновен от ромската култура, е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и е с вход свободен.
 • Bring the Soul: The Movie

  8 август 2019

  Корейците BTS още не са пели в наша зала, ако не броим тези в кината – с прожекции на концерт от турнето Love Yourself преди време. Ето сега пак – от 7 до 11 август от 17:00 Cinema City пускат нов филм за групата, зареден със зад- и предкулисни концертни кадри от Париж и разкази от първо лице за това какво е да си к-поп сензация.
 • Сигнал

  7 август 2019

  13 албума, над 4 000 концерта и десетки хиляди фенове са само част от важните факти за българските класици Сигнал. Рокаджии до мозъка на костите си, те и до днес продължават да правят музика и да изнасят концерти из цяла България. Чакаме ги за поредния в Пловдив в Летен театър Бунарджика на 7 август от 20:30.