• Анимационерите

  3 май 2019

  Този майски петък имаме уши за последния трети албум на бандата (озаглавен скромно Анимационерите), който ще чуем в Menthol на плажа. В 21:30 на сцената излизат Георги Згуров - Гурко (вокал), Николай Бекриев (китара), Цветан Методиев (синтезатори), Росен Ватев (барабани) и Петко Славов (бас), а ние ги слушаме срещу билет от 15лв.
 • Редки тъпанари

  2 май 2019

  Зад заглавието (по идея на Андрей Слабаков) стои италианската комедия Неизвестни извършители от 1958 на Марио Моничели с Марчело Мастрояни и Клаудия Кардинале. Днес Теди Москов обръща гръб на италианския евфемизъм в Русенския театър (с помощ за адаптацията от Симон Шварц), за да разкаже историята за "трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща". Как ще завърши всичко, гледаме на 2 май в зала НХК в Бургас от 19:00.
 • Златната ръкавица

  1 май 2019

  Провокативният нов филм на Фатих Акин е създаден по роман бестселър. Филмът проследява истинската история на Фриц Хонка – физически и психически увреден сериен убиец, който убива жени в квартал в Хамбург между 1970 и 1975. Хонка избира жертвите си в бар на име Zum Goldenen Handschuh (Златната ръкавица), където често е посетител. Прожекцията на 1 май е в зала 5 на ФКЦ от 18:10.
 • Органов концерт на Боян Бъчваров

  30 април 2019

  Боян Бъчваров е познат на варненската публика - свири на орган и изнася концерти – самостоятелни и съвместно с оркестри като Варненската филхармония и оркестъра на Класик ФМ Радио. В тазгодишната му програма влизат обичани фуги от Пахелбел и Франк, както и торби от Бах. Концертът е на 30 април, в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Ага

  29 април 2019

  След като взе приза Сърцето на Сараево, дългоочакваният филм на Милко Лазаров влиза в киносалоните у нас, за да спечели и нашите с тази топла човешка история, заснета сред безкрайния лед и сняг на тундрата. Прожекцията на 29 април е в зала 5 на ФКЦ от 20:20.
 • Джебчии

  28 април 2019

  Едно семейство живее на ръба на бедността, препитавайки се с кражби на дребно. След поредния "набег" из магазините, Осаму и синът му откриват едно малко момиченце, изоставено в студа. Това е основата, върху която стъпва сюжетът на японския филм, който тази седмица гледаме в зала 5 на ФКЦ. Прожекцията на 28 април е от 19:30.
 • P.I.F.

  27 април 2019

  Бургас е един от шестте града, в който P.I.F. ще представят новия си сингъл Понякога. Слушаме ги в Bar Target след 22:30.
 • Lek City Case

  26 април 2019

  След поредно освежаване на бандата, Lek City Case отново са готови за лайв гиг в бар Target, като ще започнат със солидна порция алтърнатив рок и гръндж плюс още изненадки. Чакаме ги на сцената в бара, на 26 април в 22:00.
 • Музеят Прадо, Мадрид

  25 април 2019

  Докато стои сама пред картините на Гоя, оперна певица Джойс Дидонато разпознава сродна душа, която излиза извън рамката и говори на собствените ѝ артистични търсения. Документалната лента на Ралф Плегер слага край на тазгодишния Master of Art, на 25 април от 20:30 в зала 5 на ФКЦ.
 • Приказки от изгубения град

  24 април 2019

  Музикално–поетичният спектакъл Приказки от изгубения град обединява творческата енергия на две ярки артистични натури - пианистката Мария Мартинова и актрисата Теодора Духовникова. Те изпълняват емблематични творби на френския импресионизъм и символизъм - музиката на Дебюси и Равел и поезията на Верлен, Бодлер и Бертран. Спектакълът, част от Европейския музикален фестивал, гледаме в Художествена галерия Борис Георгиев на 22 май от 19:00.
 • Домът на Метрополитън опера

  23 април 2019

  Домът на Метрополитън опера – нов филм на награждаваната документалистка Сюзън Фрьомке, изследва забележителен период от богатата история на Метрополитън Опера и време на голяма промяна за Ню Йорк. Гледаме го в Contemporary Space на 23 април от 18:30, в рамките на фестивала Master of Art.
 • Роби Лакатош

  22 април 2019

  В рамките на Европейския музикален фестивал, ще се срещнем за първи път с Роби Лакатош, титулован от критика и почитатели като потомствения Крал на циганската цигулка. Лакатош пристига със своя ансамбъл от петима виртуозни музиканти - цигулка, контрабас, китара, пиано и цимбал – и ще представи силно интригуваща програма, съчетаваща разнообразие от класически шедьоври на Бах, Вивалди, Калман и Монти, както и джаз импровизации и унгарска циганска музика. Концертът на 22 април е в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Жена на война

  21 април 2019

  Кога за последно се смяхте на филм за климатичните промени? Сега ще ви се случи – историята на Бенедикт Ерлингсон с награда за европейско кино LUX е рядко срещана смес от умен, задъхан от съспенс и смешен филм. Прожекцията на 21 април е в зала Европа на ФКЦ от 17:00.
 • Чудото на Малкия принц

  20 април 2019

  Филмът, част от фестивала Master of Art, разказва за страстните преводачи на книгата Малкия принц на Антоан дьо Сент-Екзюпери, които се борят за запазването на своите застрашени езици. Прожекцията е в Contemporary Space от 18:30.
 • So Called Crew

  19 април 2019

  "Албумът трябва да се слуша поне 3-4 пъти", каза ни Гената от So Called Crew преди премиерата на последния им диск. Тъй вярно – затова влизаме и в поредното промо на Вода и вино този петък в Alive Bar в Бургас след 22:00, за да се уверим, че превъртането е задължително.
 • Кабаре

  18 април 2019

  Държавна опера Русе гостува на варненска сцена с мюзикъла Кабаре. Мюзикълът на Джон Кандер, Фред Ебб, Джо Мастероф е с 15 награди Тони (включително за най-добра музика, стихове, либрето) и 8 награди Оскар за филмовата си версия (включително за най-добър филм). Мюзикълът гледаме в зала 1 на ФКЦ на 18 април от 19:00.
 • Благуните: Още един прекрасен ден

  17 април 2019

  Поредният забавен ден с Благуните, изпълнен с много смях, добро настроение, поучителни моменти, песни и танци. Забавляваме се заедно с децата - в зала 1 на ФКЦ на 17 април от 18:00.
 • Бившата жена на моя живот

  16 април 2019

  Бившата жена на моя живот е жизнерадостна романтична комедия, която предлага нещо диво, нещо необичайно, нещо трогателно и нещо наистина смешно. Спектакълът на Драматичен театър-Бургас, изпълнен с много зрелищност и комични ситуации, гледаме в зала 1 на ФКЦ във Варна, на 16 април от 19:00.
 • Железният светилник

  15 април 2019

  Театърът на Българската Армия гостува в Бургас с постановката Железният светилник. Aкцентът в нея е свободата: църковна, политическа, творческа, пречупено личностна. В търсене на днешния Лазар, Рафе Клинче, Катерина. Двете линии – родово-персоналната (клоняща към битовизъм) и обществено-социалната – са уж равностойни, но режисьорът е дал превес на борбата и търсещия независимост дух. Гледаме в зала НХК на 15 април от 19:00.
 • Да откраднеш Роден

  14 април 2019

  В едно студено юнско утро през 2005 пазачите на Чилийския национален музей на изящните изкуства откриват, че скулптурата на Роден липсва от главната експозиция. Учудващо, произведението на изкуството е върнато на другия ден от млад мъж. Върху тази история се фокусира документалната лента Да откраднеш Роден, която се завърта в зала 5 на ФКЦ на 14 април от 18:30 в рамките на фестивала Master of Art.