• Театър, любов моя!

  25 юли 2018

  Четирите актриси вплитат случки от живота си в ролите, което размива границата между играта и реалността, а на сцената ги виждаме дръзки, саможертвени и лишени от суета, за да достигнат пълна взаимност и разбиране за другия. Защото опрощението, заложено текста, не може да се изиграе, а само да се изпита наистина. Постановката на Театър 199 гледаме на лятна сцена Хоризонт от 21:00.
 • Нашата голяма френска сватба

  24 юли 2018

  Съвременният и безкрайно забавен комедиен текст на французите Жан-Жак Брикер и Морис Ласег в прочит на Асен Блатечки продължава да пълни залите във Варна - на 24 юли от 19:30 е поредното гостуване на спектакъла в зала 1 на ФКЦ.
 • Вечеря с приятели

  23 юли 2018

  В пиесата Вечеря с приятели Доналд Маргулис разказва историята на две приятелски семейства, които са изправени пред екзистенциалния въпрос: как да продължим живота си, ако ежедневието е надделяло над чувствата? Отговор на въпроса ни дават Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кристина Янева на сцената в зала 1 на ФКЦ от 19:30.
 • Лебедово езеро

  22 юли 2018

  Първият балет на Чайковски е в репертоара на Кралския балет още от 1934, но прочитът на Лиъм Скарлет върху хореографията на Петипа-Иванов хвърля нова светлина върху "драматичните детайли, които ще ви просълзят" по мнение на Гардиън. За музиката на Чайковски и познатата история за силата на любовта няма какво да допълним, освен че Маринела Нунес и Вадим Мунтагиров са магьосници на сцената, а емоцията на финалното им па-дьо-дьо тече като електричество от Лондон директно към нас в кино Arena Grand Mall Varna от 16:00.
 • Miguel Bastida

  21 юли 2018

  Пултът в Makalali в събота вечер след 22:00 е запазен за един от най-обещаващите испански продуценти и диджеи, добре познат в клубовете из цяла Европа. Бастида е повече от запомнящ се със своя хипнотичен техно стил, перфектна селекция и усещане към ритъм, който не оставя никого безучастен. Обуваме си нещо удобно и му се отдаваме напълно.
 • Стефан Вълдобрев

  20 юли 2018

  Стефан и компанията с филмово име Обичайните заподозрени тръгват на турне по случай 20 години от издаването на албума Към. Приготвяме бурни аплодисменти за фронтмена, до когото застават Иван Лечев, Мирослав Иванов, Веселин Веселинов-Еко и Стоян Янкулов-Стунджи на сцената на Ментол на плажа след 22:30.
 • Mamma Mia! Отново заедно

  19 юли 2018

  Приготвяме се да пеем, да танцуваме, да се смеем и да обичаме отново с героите от Mamma Mia! Отново заедно. В тази втора част, Софи разбира неща от миналото на майка си, докато самата тя е бременна. Останалото разбираме предпремиерно на голям екран в кина Арена на 19 юли.
 • Професия лъжец

  18 юли 2018

  Едно представление за възрастни на Варненския куклен театър, което предлага една по-различна гледна точка към известни исторически събития. Теди Москов поднася една театрална и забавна гледна точка към двояките неща от историята ни. Резултатът гледаме на сцената на Римски терми от 21:00.
 • Нелюбов

  17 юли 2018

  След като социалната му драма Левиатан вдигна цяла Русия на нокти, Андрей Звягинцев отново изследва семейна история, но под друг ъгъл. Млада двойка, която минава бурно през развод, трябва да сключи примирие, за да намери избягалия си син. Дали обаче с търсенето му няма да се открие поне малко любов? Разбираме от прожекцията на 17 юли от 20:00 в зала 6 на ФКЦ.
 • Тя, той и още двама-трима

  16 юли 2018

  Шест театрални миниатюри. Шестима мъже. Шест първи срещи. Шест смъртни случая. Шест експлозии от смях и абсурд…и една невероятно отчаяна жена. Комедията Тя, Той и още двама-трима е своеобразен наръчник, за това как една жена трябва да воюва за своето щастие. Премиерата гледаме в зала 1 на ФКЦ от 19:30.
 • Потапяне

  15 юли 2018

  Даниел Флиндърс (Алисия Викандер) и Джеймс Мор (Джеймс Макавой) се срещат случайно в отдалечен хотел в Нормандия, където се подготвят за своите опасни мисии. Какво следва нататък разбираме от най-новия филм на Вим Вендерс, който гледаме на 15 юли в зала 6 на ФКЦ от 17:00.
 • Manuel De La Mare

  14 юли 2018

  Специален гост на партито в Makalali е топ продуцентът от Италия - Manuel De La Mare. Италианецът е обявен за топ изпълнител от лидера в електронната музика - Beatport. Нямаме търпение да се уверим лично в уменията му зад пулта в клуба. Слушаме го в съботната вечер след 22:00.
 • Pascal Junior

  13 юли 2018

  За пореден път в България с хит номер 1 за лято 2017 е Pascal Junior с парчето Holdin On, което с нетърпение очакваме да чуем на живо този петък в The Room Beach. Парти нощта в клуба на плажа започва в 23:00.
 • Летящият холандец

  12 юли 2018

  Релефно пресъздадени чувства на двамата главни герои – вечното неспокойствие на Холандеца и силната любов на Сента. Музика, която интригува със своя баладичен характер, с драматизма и в същото време с народностния си облик. Всичко това и още гледаме по време на премиерата на операта Летящият холандец на сцената на Летен театър Варна от 21:00.
 • Sexteto Milonguero

  11 юли 2018

  Sexteto Milonguero са една от най-известните, съвременни аржентински танго формации, участващи в програмите на всички големи международни танго фестивали в Америка, Европа и Азия. У нас пристигат в състав: Marisol Canessa и Gustavo Garay - цигулка, Ignacio Claramonte - бандонеон, Juan Rivero - пиано, Alejandro Abbonizio - бас и Javier Di Ciriaco - вокали. Слушаме ги в Експозиционен център Флора в Бургас от 21:00.
 • Луната на Юпитер

  10 юли 2018

  Докато преминава границата, младият сириец Ариан е прострелян, но и придобива умението да левитира. Забелязал това, лекарят Стерн го измъква от бежански лагер, за да печели пари от него, но директорът също тръгва по петите им. С този сюжет лентата на унгареца Корнел Мундруцо влиза за прожекция в зала 6 на ФКЦ на 10 юли от 20:10.
 • Сигнал

  9 юли 2018

  13 албума, над 4 000 концерта и десетки хиляди фенове са само част от важните факти за българските класици Сигнал. Рокаджии до мозъка на костите си, те и до днес продължават да правят музика и да изнасят концерти из цяла България. Очакваме ги за разбиващ такъв на сцената на Летния театър в Бургас на 9 юли от 20:30.
 • Нито вълк - нито куче

  8 юли 2018

  Как филм, финансиран от публиката и заснет за 18 дни в най-бедните части на Щатите с малък екип и 95 годишен актьор в главната роля, успява да стигне до големия екран? Резултатът, наречен Нито вълк - нито куче, гледаме в зала Европа на ФКЦ на 8 юли от 17:00.
 • Lissat & Voltaxx

  7 юли 2018

  Немското дуо е в състав Jens Lissat и Marco Wolters. Двамата работят съвместно от 2006, известни са с ремиксите си на парчета на Roger Sanchez, Tom Novy, Stefano Noferini и много други. Изглежда не са ни нужни повече причини, за да бъдем в клуб Хоризонт в събота вечер след 23:00.
 • Kaiserdisco

  6 юли 2018

  Двамата немски продуценти Kaiserdisco (Фредерик Бергер и Патрик Бък), които идват за втори път в България, са на сцената от 16 години. Имат участия на почти всички европейски фестивали, ремиксирали са тракове на имена като Nicole Moudaber, Sébastien Léger, Steve Lawler и Booka Shade и са издавали за лейбъли като Drumcode, Suara, Snatch и Get Physical. Петък вечер ще ги видим и във варненския клуб Makalali, където ще застанат зад пулта след 22:00.