• Изборът на Марта

  8 октомври 2018

  Министър в оставка се сблъсква с обикновени на пръв поглед хора, а всъщност са шайка мошеници от високо ниво. Една виртуозна пиеса за любовта и избора от Жорди Галсеран, майсторски режисирана от Георги Михалков за пръв път в България. Гледаме я на Сцена Филиал на Драматичния театър във Варна от 19:00.
 • Зад обявите

  7 октомври 2018

  Dance Theater изпълняват танцовия си спектакъл на 7 октомври на Основна сцена на Драматичния театър от 19:00 в памет на загиналия в пътен инцидент балетист Мартин Чикалов. Сюжетът на спектакъла се развива около старо табло за обяви някъде в града. Пред публиката ще се разкрият историите зад обявите, както и съдбите на хората, спрели се край таблото.
 • Цветя

  6 октомври 2018

  В седмицата на испанското кино във ФКЦ, драмата Цветя ни разказва историята на три жени, три живота, които се променят само от присъствието на едни цветя, които пристигат анонимно в домовете им. Прожекцията на 6 октомври е в зала Европа от 20:30.
 • Произведено в Италия

  5 октомври 2018

  Певец и композитор, актьор, режисьор и сценарист – Лучано Лигабуе е всичко това плюс звезда в родната си Италия, която се оглежда и в този негов трети филм. Проектът всъщност е вдъхновен от албума му със същото заглавие, 21-ви в дискографията му, а главният герой Рико е нещо като алтер его на самия Лучано. Произведено в Италия гледаме в зала 5 на ФКЦ на 5 октомври от 18:00.
 • Вълшебствата на Зайн

  4 октомври 2018

  Подготвян повече от 7 години, спектакълът на Зайн ни изпраща в свят, в който физичните закони отстъпват място на въображението. В него Зайн обединява невиждани досега в България шеметни илюзии и загадъчен ментализъм, с който ще надникне директно във личното ни съзнание. Гледаме го на 4 октомври в Операта в Бургас, а на 6 октомври в зала 1 на ФКЦ във Варна от 19:30.
 • Кораб в стая

  3 октомври 2018

  Докосващата българска драма на Любомир Младенов Кораб в стая е част от програмата на фестивала Златна роза във Варна. Новата лента гледаме в зала 1 на ФКЦ от 20:00.
 • Вражалец

  2 октомври 2018

  Театрална формация Мелпомена гостува в Бургас с един ярък разказ по пиесата на Ст. Л. Костов за алчните, но симпатични селяни, които остават излъгани от обигран мошеник. Вражалец гледаме в зала НХК на 2 октомври от 19:00.
 • Гала концерт на участниците от майсторския клас на Райна Кабаиванска

  1 октомври 2018

  Оперната прима се завръща в Бургас след близо 10 годишно отсъствие. На 1 октомври - Международен ден на музиката от 19:00 в залата на Държавна опера - Бургас концерт ще изнесат лауреатите на нейния 18-ти Международен майсторски клас в Нов български университет и стипендиантите на фонд Райна Кабаиванска за 2018. На събитието ще прозвучат арии и ансамбли от прочути опери под диригентството на маестро Найден Тодоров.
 • Безкрайната градина

  30 септември 2018

  Романтично-драматичната лента на Галин Стоев е част от конкурсната програма на фестивала на българския филм Златна роза. Безкрайната градина гледаме в зала 1 на ФКЦ на 30 септември от 16:00.
 • Linkin Park Tribute

  29 септември 2018

  Година след смъртта на Честър Бенингтън седем музиканти събуждат на сцена парчетата на бандата, които ще останат завинаги с нас. Слушаме ги в събота вечер във Vintage 33 след 22:30.
 • Графа

  28 септември 2018

  В петъчната вечер дим да ни няма към Caribi за лайв изпълненията на Графа, с които откриваме зимния сезон в клуба. Той ще изпълни най-новите си хитове, както винаги с различно звучене и аранжимент. Стартът на парти нощта е в 22:00.
 • Дванадесетият

  27 септември 2018

  По време на хитлеристката окупация на Норвегия през Втората световна война, група бойци от норвежкото съпротивително движение получава задача да се добере до северозападното крайбрежие на страната с кораба Братхолм, където да извърши нападение над една от немските авиационни бази. По пътя към базата мисията претърпява провал. Какво се случва с единствения оцелял гледаме на голям екран в зала Европа на ФКЦ на 27 септември от 18:00.
 • Двама съвсем голи мъже

  26 септември 2018

  Себастиан Тиери има способността да създава абсурдни сюжети. Така е и в суперкомедията Двама съвсем голи мъже, където става дума за това, че двама мъже се събуждат голи в леглото, не съвсем, разбира се. И три сутрини подред те не могат да си обяснят защо, откъдето се развиват всички ситуации в пиесата. Развръзката очакваме на 26 септември на сцената в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Помощ, жена ми е луда

  25 септември 2018

  Семейните и служебни отношенияна на шеф на корпорация създават безкрайни комични положения, описани от Жил Барбелен в стила на изисканата френска комедия. Помощ, жена ми е луда гостува в зала НХК в Бургас на 25 септември от 19:00.
 • Разделени светове

  24 септември 2018

  Филмът проследява три различни любовни истории, всяка от тях уникална. Във фокус са житейските перипетии на няколко различни поколения по време на социално-икономически сътресения в Южна Европа. Прожекцията на Разделени светове на 24 септември е в зала Европа на ФКЦ от 18:00.
 • Семинарът

  23 септември 2018

  Фестивалната публика подозира какво може да се очаква от режисьорa със Златна палма за В класната стая от 2008 – мрак със социален подтекст, сплитане на фикция с реалност и една стаена лудост на ръба да избухне. Семинарът гледаме в зала 6 на ФКЦ, а прожекцията на 23 септември е от 19:15.
 • Eli Rojas

  22 септември 2018

  Балеарски ритми, успешно миксирани и надградени в дийп и тек хаус сетове. Това очакваме от впечатляващата Eli Rojas - гореща колумбийка пребиваваща на острова на електронната музика - Ибиза. В събота обаче, я очакваме в клуб Makalali, за да сложи подобаващ край на сезона. Партито започва в 22:00.
 • Решение за ликвидиране

  21 септември 2018

  Специално подразделение с най-добрите сътрудници на ФСБ получава задача от особено голяма важност - елиминирането на терориста Шамил Базгаев, който е ръководител на терористична организация. Прожекцията на руската лента на Александър Аравин на 21 септември е в зала Европа на ФКЦ от 20:00.
 • Аз съм ти, Адриана

  20 септември 2018

  Филмът на Петър Попзлатев (Нещо във въздуха, И Господ слезе да ни види) чака премиерата си шест години заради неуредици с разпространението, но днес това го прави дори по-любопитен. Филмът следва недовършения Роман без заглавие на Димитър Димов и неговото продължение, написано от дъщеря му Теодора Димова. Гледаме го в зала 6 на ФКЦ, прожекцията на 20 септември е от 20:00.
 • Албена

  19 септември 2018

  В центъра на тази драма стои една от иконите на българската литература – Албена. Почти век след нейното написване, Албена е определяна като един от най-влиятелните женски образи в нашата литература. Именно с тази постановка Театър Българска армия гостува на 19 септември в зала НХК в Бургас от 19:00.