• Споделен мъж

  9 януари 2019

  Сандрин – щастливо омъжена от 15 години, с две деца – открива, че съпругът ѝ има извънбрачна връзка. След като отминава първоначалният шок, тя се среща със съперницата си Виржини и ѝ отправя особено предложение. Какво точно - разбираме в зала 5 на ФКЦ на 9 януари от 20:15.
 • Как виждам света

  8 януари 2019

  За първи път на български четем Как виждам света: 65 есета и писма на Айнщайн с теми от съдбата и религията до икономиката и национализма.
 • Довлатов

  7 януари 2019

  Срещаме се с писателя Сергей Довлатов само година преди да напусне Русия и да замине за Талин, когато вече е продуктивен автор, но разказите му постоянно са отхвърляни от всички съветски издания, а заедно с поета Йосиф Бродски се борят да запазят достойнството си, наблюдавайки как държавата смазва приятелите им. Филмът гледаме премиерно в зала 5 на ФКЦ от 18:00.
 • Търси се приятел

  6 януари 2019

  Търси се приятел е история за една необикновена снежинка със синьо носле, която с помощта на Зимата и Вятъра ще премине през много препятствия, за да разбере какво означава истинското приятелство. Гледаме пиесата, заедно с децата на сцената на Куклен театър - Бургас от 11:00.
 • Painout

  5 януари 2019

  След няколко кадрови смени, през тази година Painout вече имат ново издание - EP-то Something More to Say. Концертът в клуб Ten Fingers в Бургас, ще бъде част от съпътстващите събития покрай промоцията на мини албума. Очакваме ги на сцената на клуба в 22:30.
 • Така започва злото

  4 януари 2019

  Хавиер Мариас пише този елегантен роман, изпъстрен с философия и тънък хумор, който се развива в Мадрид през 1980.
  Младият Хуан де Вере, секретар на ексцентричния филмов режисьор Едуардо Муриел, е натоварен с необичайна мисия - да следи дългогодишен приятел на своя шеф и да разбули мистериозното му и нечисто, според стигнали до Муриел слухове, минало. Хуан е въвлечен в разкрития и преживявания, незаличимо белязали живота му.
 • Всички знаят

  3 януари 2019

  Построена от собственика на два Оскара - Асгар Фархади, историята се оплита около подозрения, пари и стари тайни, а с имената на Пенелопе Крус и Хавиер Бардем в каста, филмът просто си става задължителен за гледане. Прожекцията на Всички знаят на 3 януари е в зала Европа на ФКЦ от 18:30.
 • Споделен мъж

  2 януари 2019

  Сандрин – щастливо омъжена от 15 години, с две деца – открива, че съпругът ѝ има извънбрачна връзка. След като отминава първоначалният шок, тя се среща със съперницата си Виржини и ѝ отправя особено предложение. Какво точно - разбираме в зала 5 на ФКЦ на 2 януари от 18:00.
 • Лунно сияние

  1 януари 2019

  След отличения с Пулицър роман Невероятните приключения на Кавалиър и Клей, Майкъл Шейбон ни поднася роман за истината и лъжата, за семейни легенди и екзистенциални приключения – и за силите, които се опитват да ни унищожат. Лунно сияние не е документален разказ – това е историята на един млад мъж, изпълнена с приключения, секс и страст, с попарени копнежи и пориви за оцеляване; разказ за разрушителната сила на лъжата и за пагубните последици, които може да има дори една красива мечта.
 • Новогодишен концерт

  31 декември 2018

  Бургас посреща Нова година с голям концерт на площад Тройката. Началото е в 22:30, когато на сцената се качва Дара. Веднага след нея сцената превземат Pavell & Venci Venc', Жечка Сланинкова и оркестър Странджа. Водещ на концерта е DJ Marten, който ще продължи да пуска музика и след празничното хоро в полунощ.
 • Втори шанс

  30 декември 2018

  Оригиналното заглавие "второ действие" усеща по-добре природата на тази малка комедия с голямо желание да сбори няколко социални предразсъдъка като неравенството между половете, значението на възрастта и лъжливите самоличности в социалните мрежи. Гледаме Втори шанс в кина Арена и ФКЦ.
 • The Pomorians

  29 декември 2018

  Ска групата е сформирана от бившите членове на Artery Янко Бреков и Красимир Керкинов-Кемала. Поморийците залагат на весели и емоционални текстове, a звученето им е близко до ска и реге, в комбинация с гръцки и български етно мотиви. Пеем с тях на 29 декември в Alive Bar в Бургас от 22:00.
 • Моят път

  28 декември 2018

  Моят път е биографичен концерт-спектакъл, който Георги Христов ще изнесе в зала 1 на ФКЦ на 28 декември от 19:00, заедно със Симфоничния оркестър и балета на Опера Варна.
 • Опасен чар

  27 декември 2018

  Филип Аврамов, Оркестър на Държавна опера – Варна и Акага ни предлагат един концерт-спектакъл с песните на опасния чаровник Тодор Колев. Слушаме и гледаме на 27 декември от 19:00 в зала 1 на ФКЦ
 • Баядерка

  26 декември 2018

  Кралският балет изправя на пръсти историята за танцьорката Никия и воина Солор, чиято любов предизвиква двоен гняв - на великия жрец, тайно влюбен в Никия, и на принцеса Гамзати, привлечена от Солор. Ще се съберат ли двамата въпреки това? Само в отвъдното и по стъпките на хореографа Наталия Макарова, чийто нов прочит на балета на Минкус гледаме пряко от Ковънт Гардън в кина Arena - на 26-и от 19:00.
 • Всички знаят

  25 декември 2018

  Построена от собственика на два Оскара - Асгар Фархади, историята се оплита около подозрения, пари и стари тайни, а с имената на Пенелопе Крус и Хавиер Бардем в каста, филмът просто си става задължителен за гледане. Прожекцията на Всички знаят на 25 декември е в зала 5 на ФКЦ от 13:30.
 • Книжарницата

  24 декември 2018

  Фицджералд е сред най-умните англоезични писатели – помислихте за Франсис Скот, но тук имаме предвид Пенелопе. Романът ѝ за жена, която се заема да продава твърде скандални за дребен град книги, не е преведен на български, но да видим как се пренася на екран черната като нощ комедия - явно добре, ако питате дванайсетте фестивални награди за филма. Прожекцията е в зала 5 на ФКЦ на 24 декември от 13:00.
 • Acoustic Corporation

  23 декември 2018

  Музиката им е стилово разнообразна, примесени са акустичен фънк, суинг, блус, реге и балкански етно вибрации. Слушаме ги в неделя, в клуб Vintage 33 от 23:00.
 • Остава

  22 декември 2018

  Дали ще изпълняват песни от последния албум или от по-старите няма никакво значение, защото обичаме да ни хвърлят в дълбокото с типичния за Свилен и компания рок, залитащ към бритпоп. Тази събота ги слушаме в клуб Target в Бургас от 22:00.
 • Никой не е пълно 6

  21 декември 2018

  Моноспектакълът на актрисата Иванка Шекерова по текст на Елин Рахнев е за оценките в живота и в училище на пълната отличничка и учителка по професия Райна Апостолова, която се сблъсква със суровата действителност. На сцената ще се завихри буря от неочаквани, смешни, абсурдни и истински ситуации, които гледаме във Флората в Бургас, на 21 декември от 19:30.