• Agent Greg

  7 юни 2019

  На 7 юни почитателите на клубната музика ще се срещнат с един от най-прогресивно развиващите се гръцки диджеи и продуценти - Agent Greg, който ще даде старт на летния сезон в Bedroom Beach. Очакваме го да застане зад пулта в клуба в 22:00.
 • Историята на един летен любовник

  6 юни 2019

  Историята е на професор по математика, който води доста безгрижен и освободен сексуално живот, докато неговата приятелка, склонна да приема случайните му връзки, не забременява. Какво следва нататък - разбираме от лентата на румънския режисьор Паул Негоеску, която се завърта на голям екран в зала 5 на ФКЦ на 6 юни от 18:00.
 • Онегин

  5 юни 2019

  Тимофей Кулябин безспорно е от най-талантливите и успешни днес руски режисьори от новото поколение, който печели признание из цяла Европа. Онегин е от най-играните негови спектакли от последните години. Фестивалните зрители имат възможност да го гледат заснет по време на представление пред публика. Онегин на Театър Червен факел – Новосибирск, Русия гледаме на голям екран в зала Европа на ФКЦ на 5 юни от 14:00 и на 6 юни от 18:30, в рамките на Международен театрален фестивал Варненско лято.
 • Макбет

  4 юни 2019

  Необичаен и оригинален сценичен прочит на класическата трагедия от Уилям Шекспир. Спектакълът на италианския режисьор Алесандро Серра пренася действието от шотландското кралство сред карнавалната култура и ритуалите на населението от италианския остров Сардиния. Гледаме го на 4 юни на Сцена Филиал на Драматичния театър от 19:30, като част от програмата на Международния театрален фестивал Варненско лято.
 • Студената война

  3 юни 2019

  Студената война е време на жестоки драми и на прекършени човешки съдби за милиони обикновени хора от двете страни на Желязната завеса.
  Филмът - със средствата на киноархива, интервюта със специалисти и на базата на множество документи и фотоси - изследва над 40-годишната борба за надмощие между Западния свят и Социалистическия лагер. Лентата на Радослав Илиев и Ивайло Пенчев гледаме на 3 юни в зала 5 на ФКЦ от 16:30.
 • Фауст

  2 юни 2019

  Фауст и сделката му с Дявола за пръв път се появяват в старогермански мит, който и до днес се разклонява в куп интерпретации – книги, филми, балади и опера като тази на Шарл Гуно. Арогантното лице на главния герой лъсва на сцената на Кралската опера, откъдето чакаме красиво изпълнени арии на фона на възторжени декори и балетни миниатюри, емоционален разказ без полъх на сантименталност и мрачен, наситен финал. Гледаме го на голям екран в Arena Grand Mall Varna на 2 юни от 16:00.
 • DJ Clodagh

  1 юни 2019

  Любимката на Карл Кокс- очарователната DJ Clodagh от Ирландия се завръща във Варна за ексклузивен 5 часов сет. Всички са поканени в Rubik Art Center на 1 юни от 22:00.
 • Женитба по обяви

  31 май 2019

  Женитба по обяви е невероятна ситуационна комедия, чрез която се разкрива съдбата на трима самотни хора, решили чрез обяви да намерят своята половинка в живота. В ролите на една от най-новите постановка на Драматичния театър в Бургас влизат Валентин Танев, Албена Колева и Тончо Токмакчиев, а ние ги гледаме на 31 май от 19:00.
 • Любов и гръмотевици

  30 май 2019

  В пиесата на нашумелия американски драматург Кен Лудвиг ще видим как една театрална трупа се мъчи да се отърве от ежедневните си неволи. Това води след себе си до куп недоразумения. Ще се озовем зад кулисите на театъра, за да станем свидетели на семейни конфликти, любовни драми, пиянски безумия и провалени мечти за холивудска кариера. Постановката на Драматичен театър Русе гостува на сцената на театър Българан на 30 май от 19:30.
 • Вечеря с приятели

  29 май 2019

  В пиесата Вечеря с приятели Доналд Маргулис разказва историята на две приятелски семейства, които са изправени пред екзистенциалния въпрос: как да продължим живота си, ако ежедневието е надделяло над чувствата? Отговор на въпроса ни дават Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кристина Янева на сцената в ДНА в Бургас, на 29 май от 19:00.
 • Капернаум

  28 май 2019

  12-годишният Заин, бежанец от Сирия, попада пред очите на режисьорката Надин Лабаки по улиците на Ливан. Така той бива избран да изиграе момчето Заин от Бейрут, което в началото на филма изправя родителите си пред съд с обвинението, че изобщо са го създали. Лентата е с прожекции в зала 5 на ФКЦ през тази седмица, а прожекцията на 28 май е от 20:00.
 • Рокендрол

  27 май 2019

  Вълнуващ документален разказ, изграден от спомените на членове на легендарни в България рок групи като Ахат, Ревю, Ера, Нова генерация, Контрол, които с революционните си за 80-те години на миналия век музика и текстове разбиха обществените клишета и се превърнаха във флагман на контракултурата в България. Филмът на Борислав Колев гледаме на 27 май в зала 5 на ФКЦ от 18:00.
 • Залез

  26 май 2019

  1913, Будапеща, сърцето на Европа. Младата Ирис Лейтер пристига в унгарската столица с големи надежди да работи в легендарния магазин за шапки, който е принадлежал на покойните ѝ родители. Приключението ѝ я откарва из тъмните улици на Будапеща. Лентата на Ласло Немеш - Залез гледаме в зала Европа на ФКЦ, а прожекцията на 26 май е от 20:00.
 • Формулата на Тео

  25 май 2019

  Какво е важно за доброто образование? Трябва ли един успешен физик да познава поезията на Хьолдерлин? Може ли да се преподава търсенето на нравствения абсолют? А да се подарява най-ценният и скъп продукт днес? Или това е само Формулата на Тео? Документалната лента на Николай Василев гледаме в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Airbag

  24 май 2019

  Братята Николай и Петко Славови, по-известни като Airbag, се качват на сцената на бар Ten Fingers в Бургас на 24 май, за да ни представят новия си сингъл Brothers, както и парчета от албумите Overcooked summer и Recycle Of Love. Партито започва в 22:00.
 • Бягай

  23 май 2019

  Новата българска лента проследява историята на група тийнейджъри, които откриват в стар джобен часовник мистериозна тайна, водеща след себе си опасни и вълнуващи приключения. Побързайте да се снабдите с билет, прожекцията е само една - на 23 май в зала 6 на ФКЦ от 18:30.
 • Приказки от изгубения град

  22 май 2019

  Музикално–поетичният спектакъл Приказки от изгубения град обединява творческата енергия на две ярки артистични натури - пианистката Мария Мартинова и актрисата Теодора Духовникова. Те изпълняват емблематични творби на френския импресионизъм и символизъм - музиката на Дебюси и Равел и поезията на Верлен, Бодлер и Бертран. Спектакълът
  гледаме в Художествена галерия Борис Георгиев на 22 май от 19:00.
 • Щастливият Ладзаро

  21 май 2019

  Двайсетгодишният Ладзаро е млад фермер и вечен оптимист с простичък живот в своето италианско село, живописно като картина на стар майстор. Всички там са доста бедни, работата е тежка, но леките шеги и усещането за вълшебна приказка, поднесено майсторски от камерата, не позволяват на филма да завие към мрачен реализъм. При все, че детайлите бавно се трупат в странна купчина, която внезапно разкрива, че там всъщност нещо нередно се случва. Какво именно - разбираме от прожекцията на 21 май в зала 5 на ФКЦ от 17:30.
 • Прощална вечеря

  20 май 2019

  Здравко Митков постави черната комедия Името на двамата съвременни драматурзи от Франция само преди година, а днес вече е готов с пиеса по друг техен текст - Прощална вечеря. Именно с нея Сатиричен театър Алеко Константинов гостува в зала 1 на ФКЦ на 20 май от 19:00.
 • DESY Live Formation

  19 май 2019

  Десислава Андонова (DJ Desy), позната с характерния си кадифен тембър и топъл глас, с участието си в проектите Phuture Shock и суинг триото Sentimental Swingers, ще представи за пръв път във Варна последния си експериментален проект, в който отказва да се подчини на стилове, рамки и “запазени марки”. Събитието, част от Varna Jazz Days Festival, слушаме и гледаме на 19 май в двора на Археологическия музей от 20:00 срещу билет от 10лв на входа.