• Маркос Круз в Makalali Beach Bar

  24 май 2013

  Испанецът Маркос Круз и преди се е вихрил на нашите географски ширини, но за първи път ще гостува във Варна. Нямаме търпение да разберем защо си е спечелил правото да е сред топ диджеите на Иберийския полуостров. Ъндърграунд и електронни ритми ще започнат да се носят от Makalali някъде около 22:00, а вие просто следвайте музиката.
 • Имам нужда от теб

  23 май 2013

  В час и половина актьорска игра с преплитащ се хумористичен и драматичен сюжет режисьорът Илия Добрев е обхванал философията на човешките характери и тънкостите на приятелството, които в крайна сметка стигат до простичката древна истина, че човек е „обществено животно” и съвсем естествено има нужда от себеподобни. Имам нужда от теб гледайте на сцената на Българан от 19:00.
 • Chicken Tour

  22 май 2013

  Пилето във фурната е култово парче, но и Chicken Tour няма намерение да ни спести нищо от Dim4ou и F.O.! В сряда вечер просто не можете да бъдете на друго място, защото двама от най-провокативните от родната хип-хоп сцена ще са в Xtravaganzza! Естествено в компанията на ATS & DJ Happy. Стартът е в 22:30.
 • А защо да не живеем заедно?

  21 май 2013

  А защо да не живеем заедно? е филм за остаряването и самотата, но всъщност комедийният ракурс, който се прокрадва през цялото време и чувството за хумор, което притежават героите, го превръщат в много интелигентно и приятно преживяване. Гледайте в зала Европа на ФКЦ от 17:30 или 19:30.
 • Гаро Кешишян в Галерия 8

  20 май 2013

  Осем фотографии подрежда в Галерия 8 Гаро Кешишян. Поредната си самостоятелна изложба в галерията маестрото е озаглавил с предизвикателното Ох, Че. Големият формат на фотосите създава странно усещане и то с привкус на бутик и малко еротика. Изложбата може да бъде посетена до края на месеца.
 • Гъбарко

  19 май 2013

  Незабравимите стихове на Батко Златко за Гъбчо, който иска да бъде човече, предавани от поколения на поколения, прекрасните кукли на Адриана Добрева и завладяващата игра на актьорите, въвеждат публиката във вълшебния свят на горската дъбрава за среща със стари познайници. Гъбарко гледайте на сцената на Кукления театър от 11:00.
 • Великият Гетсби

  18 май 2013

  Дългоочакваната триизмерна екранизация по романа на Франсис Скот Фицджералд – Великият Гетсби най-после е в кината. Високобюджетната лента, която си спечели славата на първата романтична драма заснета изцяло с модифицирани триизмерни камери можете да гледате в Arena Mall Varna и Arena Grand Mall.
 • Wacky Monks в Graffiti Cafe

  17 май 2013

  Те са Wacky Monks - наричаме ги музикални ентусиасти, обречени на електронната музика. Очакваме традиционното пътуване през времето и пространството на крилете на дийп и тек хауса. В 22:00 отново ще избухнем по темата, пък и е време - уикендът започва!
 • Имена от бъдещето

  16 май 2013

  Елин Колев, детето чудо на класическата музика, което очарова Европа с изумителния си талант, ще изсвири заключителните ноти на Европейския музикален фестивал Варна 2013 заедно с уважавания от българските ценители Оркестър на Класик ФМ радио под диригентството на Григор Паликаров. Концертът можете да гледате на сцената на Операта от 19:00.
 • Скачай!

  15 май 2013

  Скачай! е мюзикъл, който представя пътуването на два свята един към друг. Главният герой на историята се оказва пред врата, зад която се намира един друг свят. Как 18 годишно момче ще приеме живот, който е далеч от неговия и какво би си взел от това време в своето гледайте на Основна сцена на Драматичния театър от 19:00.
 • Пропадане в мрака

  14 май 2013

  Пропадане в мрака си е типично продължение на Стар Трек, само че съсредоточено изцяло върху екшъна. Резултатът е по-динамичен, ефектен и мащабен от предшественика си филм, който е запазил най-ценното си качество – колоритът на многоцветния екипаж на Ентърпрайз. Премиерата вижте в Арена Mall Varna и Арена Grand Mall.
 • Пейзажи на душата

  13 май 2013

  Изложбата Пейзажи на душата в галерия Арт Маркони е едно творческо продължение на Великденската тема, защото авторът Стефан Хаджи-Николов поставя в центъра на палитрата най-многозначния символ на празниците – яйцето. Експозицията може да бъде разгледана до края на месеца.
 • Любов

  12 май 2013

  Любов е филм, в който липсва драматичен съспенс. За сметка на това обаче, той рисува истинския живот - такъв, какъвто е. История за остаряването, история за връзката деца-родители, история за смъртта и най-вече за човешкото достойнство. Любов можете да гледате в зала Европа на ФКЦ от 17:30 или 20:00.
 • Котаракът в чизми

  11 май 2013

  Котаракът в чизми е една от най-любимите детски приказки, която разказва за изобретателния котарак, който помага на своя господар от бедняк да стане сред най-богатите в кралството и да се ожени за принцесата на сърцето си. И именно защото е любима, актьорите от Кукления театър ще я разкажат два пъти – от 11:00 и 12:00.
 • Lyrex

  10 май 2013

  Lyrex е варненска банда, чийто първи концерт беше едва преди месец. Те обаче сa заредeни с много емоции, ентусиазъм и със свежи сили са готови за един много по-як pop that rocks купон във Vintage 33. Очакваме ги в 22:00, за да чуем рок и метъл версии на любими поп парчета.
 • Апокалипсис кога?

  9 май 2013

  Пиесата Апокалипсис кога? поставя въпроси, свързани с основните човешки терзания - духовните ценности, любовта, и всичко това, поднесено със свеж хумор, който ще ви докосне, а изключителната актьорска игра допълнително допринеся за доброто настроение. Гледайте на сцената на Българан от 19:00.
 • Авторска бижутерия в галерия Папийон

  8 май 2013

  Галерия Le Papillon е домакин на традиционната изложба на бижута, която тази година се провежда под надслов Посяване. Накитите участващи в експозицията са изработени от сребро 925, позлата, високотемпературен порцелан, също от рециклирани материали, силикон, полускъпоценни камъни, рог, кост и др.
 • One ballad night

  7 май 2013

  Майският салон на изкуствата тази година ще открие Петър Салчев с проекта си One ballad night. По време на концерта в Художествената галерия ще чуем както някои от най-красивите класически джазови теми, така и композиции на самия Салчев. В проекта участват още музикантите Мирослав Турийски, Петър Момчев, Георги Илиев, Александър Леков и Емил Пехливанов. Началото е в 18:30.
 • Джурасик парк 3D

  6 май 2013

  Излизането му в 3D формат съживява новаторския шедьовър Джурасик парк на режисьора Стивън Спилбърг от преди 20 години. Сюжетът си го бива. А като прибавим и факта, че епичната лента сега изобилства от ефекти, немислими през миналия век, прави киноприключението наистина задължително. Премиерата вижте в Арена Mall Varna и Арена Grand Mall.
 • Иисус от Назарет

  5 май 2013

  На Великден едва ли има нещо по-подходящо от това да си припомним историята за живота на Христос от благословеното му раждане от Дева Мария до възкресението. Камерата на Армандо Нануци рисува картината на свещените земи с линеен монтажен ритъм и в хармония с музиката на Морис Жар. Гледайте филма Иисус от Назарет по БНТ1 от 20:30.