• Чешити

  29 януари 2019

  Творческият тандем от Село, село, пусто село (режисьор Невена Митева и хореограф Лъчезар Захариев) се впуска в нов спектакъл по емблематични разкази на Чудомир. Постановката Чешити на Драматичен театър Габрово гледаме в зала Лукойл-Нефтохим в Бургас от 19:00.
 • Редки тъпанари

  28 януари 2019

  Зад заглавието (по идея на Андрей Слабаков) стои италианската комедия Неизвестни извършители от 1958 на Марио Моничели с Марчело Мастрояни и Клаудия Кардинале. Днес Теди Москов обръща гръб на италианския евфемизъм в Русенския театър (с помощ за адаптацията от Симон Шварц), за да разкаже историята за "трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща". Как ще завърши всичко - гледаме на 28 януари в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Бекасин!

  27 януари 2019

  Отличен със Сезар още за своя дебют като режисьор през 1998, Брюно Подалиде се завръща със семеен филм, адаптиран по любимите на поколения французи комикси за Бекасин. Гледаме го премиерно в зала 5 на ФКЦ през тази седмица, прожекцията на 27 януари е от 17:30.
 • Сън

  26 януари 2019

  В Сън, авторката Магда Борисова засяга важни житейски теми на достъпен за младата аудитория език. Както подсказва заглавието, в тази пиеса-феерия, смесица от фентъзи и символизъм, адресирана сякаш само към децата, действието се развива в страната на сънищата. Пренасяме се в тази страна на Сцена Филиал на Драматичния театър от 16:00.
 • За съвсем първи път

  25 януари 2019

  Жереми, 34-годишен, се събужда в непознат апартамент до очарователната шведка Адна. Началото на една вълшебна приказка? В същност не чак толкова – Жереми много скоро ще се омъжва...за Антоан. Развръзката на филма гледаме в зала Европа на ФКЦ от 15:00.
 • Фондацията

  24 януари 2019

  Не всяка вечер може да видите на една сцена Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, но винаги когато запазите местата си за Фондацията – музикантите гарантирано ще бъдат заедно, за да ви предложат едни изключителен концерт. Слушаме ги на живо в клуб DÉJÁ VU в Бургас, на 24 януари от 21:30 срещу билет от 30лв.
 • Прегръдката на ангела

  23 януари 2019

  В спектакъла е засегната темата за насилието над жени, всъщност по този начин актрисата Тезджан Ферад - Джани се включва в каузата да помогне на тези жени, а екипът на спектакъла е изцяло в женски състав. Прегръдката на ангела гледаме на сцената на Кукления театър в Бургас от 19:00.
 • Двама съвсем голи мъже

  22 януари 2019

  Себастиан Тиери има способността да създава абсурдни сюжети. Така е и в суперкомедията Двама съвсем голи мъже, където става дума за това, че двама мъже се събуждат голи в леглото, не съвсем, разбира се. И три сутрини подред те не могат да си обяснят защо, откъдето се развиват всички ситуации в пиесата. Развръзката очакваме на 22 януари на сцената в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Звуци от земите на Гансу

  21 януари 2019

  Концертът с традиционни музикални инструменти, представен от Театъра за музикално и танцово изкуство на провинция Гансу е по случай настъпването на Китайската Нова Година. Гледаме го в зала 1 на ФКЦ на 21 януари от 19:00.
 • Te

  20 януари 2019

  За втори път в кариерата си Паоло Сорентино подлага на безпощадна сатира суматохата на италианската власт чрез преживяванията на опозорен политик. Те е вдъхновен от противоречивата личност на магната и бивш министър-председател Силвио Берлускони и се върти на екран в зала Европа на ФКЦ. Прожекцията на 20 януари е от 18:30.
 • Миро

  19 януари 2019

  Едно от първите партита за 2019 в Piano bar Sinatra е с участието на Миро. Радваме се, защото едва ли някога ще ни омръзне да се наслаждаваме на кадифения му тембър и нямаме търпение да чуем най-новото от певеца на живо, включително и последната му песен Печат от моята душа. Началото е в 22:00.
 • Ума и Дума

  18 януари 2019

  Всеки знае, че Ума и Дума не са като всички останали. Темите и стила на песните им са много разнообразни и креативни(особено ако сте чували Унц-Ишц). Слушаме ги в Rubik Art & Music на 18 януари от 20:00, входът е 5лв. DJ Backspin ще им пази гърба зад пулта и ще ви пълни ушите с качествен рап.
 • Приказка за Астрид

  17 януари 2019

  Филмът осветлява малко познатата история около появата на най-непокорното и луничаво момиче в литературата – Пипи Дългото чорапче. Първата кинобиография на световноизвестната писателка се завърта премиерно в зала 5 на ФКЦ. Прожекцията на 17 януари е от 18:00.
 • NT Live: Крал Лир

  16 януари 2019

  Чичестърският фестивален театър е сред важните на Острова заради изпипаните си продукции, които често прескачат и на лондонска сцена. Така е и със съвременния прочит на Крал Лир с великия Иън Маккелън начело, който цял сезон се играе пред пълни зали и събира 5-звездни ревюта, преди да тръгне на Уестендски гастрол и да стигне (на запис) и до нашите киноекрани. Ексклузивната прожекция е в салоните на Cinema City на 16 януари от 19:00.
 • Мамино детенце

  15 януари 2019

  Сюжетната линия на представлението Мамино детенце ни среща с герои от едноименната повест на Любен Каравелов. Постановката на Драматичен театър Търговище гостува в зала 1 на ФКЦ във Варна, на 15 януари от 19:00.
 • Коя гад изяде кашкавала?

  14 януари 2019

  Коя гад изяде кашкавала? е театрална версия на филма Грозни, мръсни, зли на режисьора Етоле Скора от 1976. Теди Москов заедно със Симон Шварц преработват сценария на филма и го правят актуална комедия за социалната действителност у нас. Резултатът гледаме на 14 януари в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Ден на българското кино

  13 януари 2019

  В Деня на българското кино (13 януари) гледаме няколко родни ленти във ФКЦ. Срещу билет от 5лв влизаме на Дъвка за балончета и Вездесъщият, които ни очакват в зала Европа от 17:00 и 19:00, а прожекцията на Христо е в зала 5 от 18:00.
 • FolkustiX

  12 януари 2019

  FolkustiX е най-новия проект на Румънеца, чрез който експериментира с различни музиканти и стилове. В проекта влизат още гайдарят Петър Янев и Turbo B от SNAP. Първата песен, която са направили заедно е кавър версия на хита на SNAP Colour of love. Слушаме на живо в събота вечер в Planet Club от 22:00.
 • Успех, Алжир

  11 януари 2019

  Сам и Стефан са двама приятели и сътрудници, които работят заедно в своята работилница за проектиране на ръчно изработени висококачествени ски. За да популяризират своите ски, тъй като бизнеса им е застрашен от конкуренцията с по-големите марки, те взимат хазартното решение да класират Сам за Зимните игри в ски бягане под знамето на родината на баща му, Алжир. Прожекцията на филма е на 11 януари от 15:00 в зала Европа на ФКЦ.
 • Драконът

  10 януари 2019

  Една от най-новите постановки на Драматичен театър Варна разкрива как като тръгнеш да постигаш политически цели обикновено сам достигаш до средствата на политическите си врагове, които преди това си упреквал, че използват такива средства. Драконът гледаме на Основна сцена сцена на театъра на 10 и 11 януари от 19:00.