• На плажа Чезъл

  28 октомври 2018

  Романтичната идилия на млада двойка се сблъсква с представите за сексуална свобода и натиска на обществените порядки в Англия през 1962, а това превръща първата им брачна нощ в дискомфортно и почти съдбовно преживяване. Лентата, базирана на най-продавания роман на британеца Иън Макюън, гледаме през тази седмица в зала 5 на ФКЦ. Прожекцията на 28 октомври е от 17:15.
 • Мануел Рива

  27 октомври 2018

  Издълба с пирограф в главите ни напевното "Ммм-хъъм, ммм-хъъм", а после продължи да повтаря контурите цяло лято и от телевизора в хола, и от радиото в колата, и от бара на плажа. На 27 октомври румънецът идва насам да завърти дийп тех сет и от пулта на Planet Club, а ние сме там час преди полунощ, за да чуем най-после как е и на живо.
 • Мерудия

  26 октомври 2018

  Подобряване на реге покритието и усилване на мерудическия сигнал из страната - такава е идеята на клубните участия на бандата, чиято музика е емоционален микс от реге, българска, африканска и други фолклорни традиции. Чакаме я на сцената на Vintage 33 на 26 октомври от 21:00.
 • Скакалци

  25 октомври 2018

  Нагласени търгове, безогледна корупция, залагане на семейна и лична чест в името на печалбата, изнудване от страна на контролните органи, просто келепирджийство и т.н. – това виждаме на сцената в постановката Скакалци, с която Сатиричният театър гостува във Варна. На сцената в зала 1 на ФКЦ на 25 и 26 октомври от 19:00, заедно с актьорите си отговаряме на въпросите Защо живеем така? Толкова ли не е възможно и при нас да се живее по установени правила? Кого мамим, като мамим държавата?
 • Всичко или нищо

  24 октомври 2018

  Пиеса за приятелството, любовта и изборът между всичко или нищо. На Основна Сцена на Драматичния театър във Варна излизат също трима приятели в живота - Христо Шопов, Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас, за да ни представят тази история, написана от Лиза Шопова. Всичко или нищо започва в 19:00.
 • Месец на село

  23 октомври 2018

  Месец на село е първата пиеса на руската класическа драматургия с главен женски образ и първата комедия, в центъра на която стои трагическа героиня. Пиесата от афиша на Драматичен театър Варна гледаме на Сцена Филиал от 19:00.
 • Под дървото

  22 октомври 2018

  За тази зла, смешна и учудващо емоционална история за междусъседска война ще трябва да въведем новия жанр драмедия. Исландският режисьор Хафщайн Гунар Сигурдсон смесва така неотделимо семейна драма с черна комедия, че бруталното кресчендо на финала реално те оставя на ръба между смеха и сълзите. Под дървото гледаме в зала 6 на ФКЦ от 18:30.
 • Липсващото досие

  21 октомври 2018

  В неделната вечер фестивалът CineLibri ни предлага полицейски трилър по романа на Дрор Мишани. Главната роля в Липсващото досие е поверена на Венсан Касел, което още повече ни мотивира да сме в зала Европа на ФКЦ от 19:00.
 • Да се изгубиш нарочно

  20 октомври 2018

  На границата между безгрижието и отговорния живот, трима приятели решават да прекарат последното си лято като тийнейджъри, пътувайки без план сред най-затънтените кътчета на България. Гледаме филма в зала Европа на ФКЦ от 19:00, като част от програмата на фестивала CineLibri.
 • P.I.F.

  19 октомври 2018

  P.I.F. излизат на сцената на Vintage 33 в 23:00 за един различен концерт, който се случва наистина рядко. Ще изсвирят избрани парчета като Приказка, Невидимо дете, Колело, Лебед и други в акустичен вариант. На сцената очакваме още контрабас, акордеон и най-вече unplugged настроение.
 • Призраци

  18 октомври 2018

  Призраци от Хенрик Ибсен е една от най-новите постановки на Драматичен театър-Бургас. Тя повдига въпросите за смисъла от нашата неравна битка със стихията на битието, без да дава еднозначни отговори. На камерната сцена на театъра от 19:00 очакваме Бойка Велкова, Златко Ангелов, Ива Папазова, Никола Парашкевов и Николай Стоименов, които ще открият истинската човешка близост и топлота.
 • Мъже под чехъл

  17 октомври 2018

  Серия от абсурдни ситуации, недоразумения и препратки към обърканото ни битие, които се преплитат в един ярък спектакъл, пропит с хумор и добро настроение. Текстът е на хърватския драматург Миро Гавран, а в абсурдните ситуации се забъркват Албена Колева, Тончо Токмакчиев и Кирил Ефремов. Мъже под чехъл гледаме в зала 1 на ФКЦ на 17 октомври от 19:00.
 • Състезателката и затворникът

  16 октомври 2018

  На фона на брутална престъпна банда в Брюксел се заражда една трагична любовна история между гангстера Гиги и Биби - млада състезателка. Гледаме Състезателката и затворникът в зала 6 на ФКЦ на 16 октомври от 18:00.
 • Орлин Павлов

  15 октомври 2018

  Варна е част от есенното му турне и на 15 октомври влиза в зла 1 на ФКЦ с бенд и албума си Още малко..., за да се чуе до втори балкон, че ще пее още много. Началото на концерта е в 19:30.
 • Джулиет гола

  14 октомври 2018

  Джулиет гола разказва историята на Ани, търпеливата приятелка на Дънкан, и нейния невероятен трансатлантически романс с Тъкър Кроу – някога известен и уважаван, сега позабравен композитор. Оказва се обаче, че Дънкан също е обсебен от музиката… и от таланта на Кроу. Гледаме филма по романа на Ник Хорнби в зала Европа на ФКЦ от 19:00, като част от програмата на фестивала CineLibri.
 • So Called Crew

  13 октомври 2018

  "Албумът трябва да се слуша поне 3-4 пъти", каза ни Гената от So Called Crew преди премиерата на новия им диск в края на миналата година. Тъй вярно – затова влизаме и в поредното промо на Вода и вино тази събота в Alive Bar в Бургас след 22:00, за да се уверим, че превъртането е задължително.
 • Мария Илиева

  12 октомври 2018

  Даваме старт на уикенда с вълнуващ лайв на Мария Илиева в Moda Bar My Place. Певицата не веднъж е споделяла, че Варна е любимият й град, а ние очакваме запомнящо се парти с най-големите й хитове. Започваме да “играем стилно” точно в 22:30.
 • Книжарницата

  11 октомври 2018

  Филмът или книгата? Поне за две седмици през октомври може и двете. Фестивалът CineLibri за кино и литература не се опитва да отговори на въпроса кое е по-добро, а да покаже специалната им връзка в списък с филми, създадени по книги. Фестивалът открива лентата Книжарницата, създаден по романа на Пенелопе Фитцджералд. Прожекцията е в зала Европа на ФКЦ от 19:00.
 • Комиците - бягство от телевизора

  10 октомври 2018

  След 11 години на екрана, Комиците бягат от телевизора и идват в нашия град за близка среща от смешен вид. Специално за нас те ще споделят тайните от кухнята на шоуто, неразказаните истории на героите и всичко друго, което екранът е скрил от зрителя. Гледаме ги в зала 1 на ФКЦ на 10 и 11 октомври от 19:00.
 • Хората от Оз

  9 октомври 2018

  Известна писателка, която не е издавала книга от 10 години, като че ли е започнала да пише отново. Кого ли описва в новата си книга и кой ще я издаде? На фона на този мотив се разиграват няколко стари и нови любовни истории. Зад текста и постановката стои тандемът Яна Борисова и Галин Стоев, на които дължим едни от най-качествените постановки в новия български театър. Хората от Оз е част от програмата на фестивала Порт Прим в Бургас, гледаме я в зала НХК от 19:30.