• Любовта никога не умира

  10 декември 2019

  Любовта никога не умира на Андрю Лойд Уебър е една истинска модерна опера, с пианисими във височините и огромни красиви фрази, които за пеене и издържане са достойни за една класическа опера. Гледаме мюзикъла на Основна сцена на Драматичен театър-Варна на 10 декември от 19:00.
 • Физика на тъгата

  9 декември 2019

  Новият филм на Тео Ушев по романа на Георги Господинов се нарича Физика на тъгата и разказва за мъж, който пресява спомени от младостта си в България през все по-осезаемото отчуждение на зрелите си години в Канада. Специалните прожекции на лентата в зала Европа на ФКЦ във Варна са на 9 декември от 19:00 и 20:00.
 • Мъже под чехъл

  8 декември 2019

  Серия от абсурдни ситуации, недоразумения и препратки към обърканото ни битие, които се преплитат в един ярък спектакъл, пропит с хумор и добро настроение. Текстът е на хърватския драматург Миро Гавран, а в абсурдните ситуации се забъркват Албена Колева, Тончо Токмакчиев и Кирил Ефремов. Мъже под чехъл гледаме в зала 1 на ФКЦ на 8 декември от 19:00.
 • Violons Barbares

  7 декември 2019

  Пустошта на Монголия се смесва с българския корен и гъдулка, изпълнявайки ритуалното гърлено пеене под съпровода на перкусии от Франция. Групата Violons Barbares е базирана в Страсбург и в нея се настройват българин, монголец и французин. Заедно обикалят по най-големите етно фестивали в света, като изпълняват своите изобретателни авторски песни и обработки от българския и монголския фолклор. Слушаме ги на 7 декември от 22:30 на сцената в Rubik Art Center във Варна.
 • Секта

  6 декември 2019

  Откакто през 2016 ни обясни как стоят нещата в хип-хопа със сингъла си Леш, слушаме внимателно какво още има да ни каже, а той го събира в 20 чисто нови парчета. Слушаме ги на 6 декември в Rubik Art Center във Варна, където партито започва в 22:00.
 • Цигуларката

  5 декември 2019

  Цигуларката е любовна история за амбицията, музиката, страстта и постигането на мечтите. Финландската лента гледаме през тази седмица във ФКЦ във Варна, прожекцията на 5 декември е в зала 2 от 18:00.
 • Мариус 50

  4 декември 2019

  Мариус Куркински представя сборен моноспектакъл по всички свои досегашни великолепни представления. Поводът е неговата 50-годишнина, а националната премиера на спектакъла е на 4 декември в зала Конгресна на ДКС във Варна от 19:00.
 • Вечеря с приятели

  3 декември 2019

  В пиесата Вечеря с приятели Доналд Маргулис разказва историята на две приятелски семейства, които са изправени пред екзистенциалния въпрос: как да продължим живота си, ако ежедневието е надделяло над чувствата? Отговор на въпроса ни дават Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кристина Янева на сцената в зала 1 на ФКЦ на 3 декември от 19:00.
 • Ladies Of Jazz

  2 декември 2019

  Най-красивите нюанси от световната дамска джаз сцена идват при нас с гласовете на Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева, от които слушаме и авторски песни. Слушаме ги на 2 декември в зала 1 на ФКЦ от 19:30.
 • Дон Паскуале

  1 декември 2019

  Премиерата в Париж през 1843 превръща Дон Паскуале в един от най-важните примери за опера буфа. В копродукцията на Кралската опера в Лондон, Националната опера в Париж и Театро Масимо в Палермо, която тук се излъчва от Ковънт Гардън, гледаме силни певци от четири държави. Прожекцията е на 1 декември от 16:00 в Arena Grand Mall Varna.
 • Music M.A.G. Project

  30 ноември 2019

  Music M.A.G. Project представят авторския албум Музика от брега на морето. В него взимат участие седем изявени варненски музиканти в колаборация с Варненски камерен оркестър под палката на Маестро Ганчо Ганчев. Иновативен прочит на класическата електронна музика слушаме на 30 ноември от 19:00 в зала 1 на ФКЦ.
 • NDOE

  29 ноември 2019

  Албумът Хиляди белези звучи акустично и с Аре на бас, Ше дойдеш ли с мен, Много думи и други, рапърът обещава вълнуващ лайв - балсам за сетивата, изпипан до всяка нота и децибел в клуб Masquerade във Варна, на 29 ноември от 22:00.
 • Кука Розета

  28 ноември 2019

  Звездата на новата вълна в традиционния португалски жанр фадо - Кука Розета ще гостува за първи път във Варна. Концертът слушаме в зала1 на ФКЦ на 28 ноември от 19:00.
 • Мъжка задушница

  27 ноември 2019

  Гледаме Николай Урумов в кожата на поп Минчо Кънчев, който сладкодумно ни въвлича с историята си в българското Възраждане по незабравим начин. Постановката Мъжка задушница на Драматичен театър-Русе гостува в Бургас на 27 ноември от 19:00, на сцената на Драматичния тетаър.
 • Направо от асансьора

  26 ноември 2019

  Любов, флирт, съмнение, недоверие, ревност, глупост, безумие и много смях, събрани в един апартамент, на един етаж, направо от асансьора... Едно задъхано препускане между врати, балкони и стени, на което ставаме свидетели на сцената на Драматичния театър в Бургас на 26 ноември от 19:00.
 • Умопомрачение

  25 ноември 2019

  Това е пиеса за мъжете, които се опитват да разберат жените и никога не успяват. Асен Блатечки, Койна Русева, Никол Карабинова, Никола Парашкевов и Стефан Иванов излизат на сцената на Драматичния театър в Бургас на 25 ноември от 19:00.
 • Вълчият зов

  24 ноември 2019

  Френска подводница се оказва в критична ситуация. В екипажа са командира Граншам, помощника му Д’Орси и Шантеред – акустичен анализатор и специалист по сонарно проследяване. Те успяват да се измъкнат от опасната ситуация. Но част от операцията остава забулена в мистерия: засекли са звук, който Шантеред, прочут със "специалното си ухо", не е способен да идентифицира. Развръзката във Вълчият зов проследяваме на 24 ноември от 20:30, в зала 1 на ФКЦ.
 • Saint Electrics

  23 ноември 2019

  Рок триото влиза в клуба, за да забие вече познатата си дебютна тава Keep Me Calm, но и представят новия си сингъл Inside My Dream. Слушаме ги в събота вечер в клуб Menthol във Варна от 22:00.
 • Innerglow

  22 ноември 2019

  В петък вечер в бар Target в Бургас получаваме доза авторска музика в електро рок стил от Innerglow. Бандата се стреми да налага собствено звучене с множество алтърнатив поп, денс и фънк елементи, които ще ни демонстрира на сцената в бара след 22:00.
 • Един мъж и една жена: 20 години по-късно

  21 ноември 2019

  Две десетилетия след забележителния успех на Един мъж и една жена, Льолуш събира отново Анук Еме и Жан-Луи Трентинян. Киномания във Варна пък ни среща с тях на голям екран в зала Европа на ФКЦ, на 21 ноември от 19:00.