• Акага

  24 февруари 2018

  Харизматични, талантливи и забавни - момчетата от музикална формация Акага вече трето десетилетие предлагат фънки и джаз настроение на своята публика. При Акага всичко е ясно - гарантират сто процента фънк! Забавляваме се с тях в съботната вечер в Piano bar Sinatra от 22:00.
 • Стефан Вълдобрев & Обичайните заподозрени

  23 февруари 2018

  Бляскава смесица от инди-поп и рок песни с як китарен саунд и въздействащи поетични текстове. Спектакъл с рокендрол заряд, гарантиран от класата на български артисти от световна величина. Стефан Вълдобрев и компания слушаме в клуб Vintage 33 от 23:00.
 • Белгийският крал

  22 февруари 2018

  Бросенс и Удуърт забъркват пародия на документален road movie, в който един спящ крал се събужда за реалния свят. Изчезващо кралство, слънчева буря, пеещи българки и международни обрати са само началото на балканската одисея, донесла няколко статуетки от Ротердам и номинации от Венеция и Хамбург. Гледаме лентата в зала 6 на ФКЦ от 18:00.
 • Франция, Моя Любов

  21 февруари 2018

  Мира Радева представя най-вдъхновяващата френска музика от 20 век, в интимно камерно звучене под съпровода на пианото на Александър Кипров. В Морското казино в Бургас от 19:00 ще прозвучат незабравими песни на Едит Пиаф, Шарл Азнавур, Джо Дасен, Далида, Джони Холидей, Ив Монтан и Лара Фабиан, носещи послание за повече любов и доброта.
 • Палежи и грабежи

  20 февруари 2018

  Родопският драматичен театър Николай Хайтов гостува в Бургас с театралната игра по разкази и пиеси на Николай Хайтов Палежи и грабежи. Тя ни отвежда до Родопите, където се снима мащабна американска продукция. В масовката на филма Диви времена участват и малкото останали местни жители. В почивката между нощните снимки в техните разговори и отношения изплуват минали конфликти и нови любови, откровения и надежди, усмивки и стонове. Постановката се играе на сцената на Драматичния театър от 19:00.
 • Тони Ердман

  19 февруари 2018

  С цяла кошница фестивални награди и една номинация за Оскар на върха, Марен Аде ни среща с Инес и баща ѝ Уинфрид, които са отчуждени не само географски, но и емоционално. След първото си неочаквано посещение-фиаско, таткото се завръща с изкуствени зъби, перука, нов арсенал от неудобни шеги и името Тони Ердман, за да преподава принудително на Инес най-важния урок – как да живее живота си. Разплитащата се връзка баща-дъщеря гледаме в зала 6 на ФКЦ от 20:00.
 • История на любовта

  18 февруари 2018

  В новия филм на румънския режисьор Раду Михайлеану сюжетът бързо се заплита на морски възел, когато влюбените Лео и Алма трябва да се разделят сред бомбите на Втората световна война. От пасторална Полша лентата ни пренася в забързания Ню Йорк, където няколко години по-късно Лео открива, че неговото момиче вече е омъжена жена с две деца. Развоя на събитията нататък проследяваме в зала 6 на ФКЦ от 14:30.
 • Франц

  17 февруари 2018

  В едно малко немско градче Ана всеки ден скърби над гроба на своя покоен годеник, убит във Франция по време на Първата световна война. Един ден, малко след поражението на Германия, освен Ана, на паметното място цветя оставя и младият французин Адриан. Следват неочаквани емоции и страсти, които проследяваме в зала 6 на ФКЦ от 19:30 на 17 февруари.
 • Остава

  16 февруари 2018

  Дали ще изпълняват песни от последния албум или от по-старите няма никакво значение, защото обичаме да ни хвърлят в дълбокото с типичния за Свилен и компания рок, залитащ към бритпоп. Този петък ги слушаме в клуб Dolby Theatre от 23:00.
 • Догодина по същото време

  15 февруари 2018

  Една банална изневяра се оказва начало на епос, надхвърлящ отделните съдби, дребните и големи проблеми, които двама влюбени вкарват в своята връзка. Лилия Маравиля и Христо Шопов излизат на сцената в залата на Лукойл-Нефтохим на 15 февруари от 19:00, за да ни направят свидетели на любовта, която успява да преодолее всички комплекси, предразсъдъци, загуби, сбъднати и несбъднати мечти.
 • Hungarian Rhapsody: Queen Live in Budapest

  14 февруари 2018

  Като част от турнето Magic през 1986, което ще се окаже последно за Фреди Меркюри, Queen за първи път имат възможност да изнесат концерт в Унгария. Три години преди падането на Берлинската стена, това е най-големият концерт, състоял се някога на Непщадион в Будапеща и първият концерт на западна рок група на стадион отвъд Желязната завеса. Чакаме го ексклузивно на голям екран в кина Arena на 14 февруари от 20:00.
 • Секс за първи път

  13 февруари 2018

  Актьорите Милица Гладнишка, Александра Сърчаджиева, Камен Воденичаров и Димитър Живков интерпретират преживяванията, надеждите и разочарованията на няколко поколения хора при първата им среща със секса. Често комични, иронични или изпълнени със сантимент, понякога тъжни, дори изострено брутални, сюжетите провокират зрителите с откровението и искреността си. Постановката гледаме в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Тайната вечеря на Дякона Левски

  12 февруари 2018

  Пиесата на Асен Шопов по текст на Стефан Цанев ни води към онази нощ, в която Дяконът ще изповядва сам себе си. На нас - като зрители, се дава възможността да намерим отговор на стряскащите и до днес въпроси за предателството, за идеалите, за цената на свободата. ФКЦ посреща постановката на Театър Българска Армия на 12 февруари в зала 1 от 19:00.
 • Риголето

  11 февруари 2018

  Кралската опера излиза с нов прочит на Дейвид Маквикър, който не пропуска нито голите сцени, нито оргиите 18+, за да извади на показ жестокостта на италианските благородници. На техните разгулни веселби се промъква и дворцовият шут Риголето, който си навлича проклятие със своя непрактично остър език. От сцената в Лондон до големия екран у нас операта стига с екслузивна прожекция в кина Арена на 11 февруари от 16:00.
 • Императорът

  10 февруари 2018

  Помните ли как женският императорски пингвин тръгва през замръзналата тундра, за да предаде яйцето си на своята половинка, а после умножава дистанцията, за да намери и храна? Романтичният документален поглед на Люк Жаке с Оскар от 2006 днес отново вдига обектив към края на арктическото лято. В дните, когато слънцето не залязва, един новоизлюпен император тръгва на своя дебютен марш, а ние гледаме отблизо неговите страхове, съмнения и трудности в Contemporary Space от 14:00, 16:00 или 18:00.
 • Графа

  9 февруари 2018

  В петъчната вечер дим да ни няма към Piano Bar Sinatra за лайв изпълненията на Графа. Той ще изпълни най-новите си хитове, както винаги с различно звучене и аранжимент. Стартът на парти нощта е в 22:00.
 • Smokie

  8 февруари 2018

  Музикалните легенди Smokie, едни от основателите на поп и глейм рока, празнуват през 2018 юбилейните 55 години на световната музикална сцена. Събитието отбелязват с голям концерт във Варна, в зала Конгресна на ДКС от 20:00.
 • Сидхарта

  7 февруари 2018

  Спектакълът на балет Арабеск е базиран на произведението на Херман Хесе, но не го преразказва, а пресъздава основни моменти от развитието на историята в девет самостоятелно завършени епизода със собствена структура и образност. Брилянтната хореография на Мила Искренова гледаме на сцената на Драматичния театър в Бургас, където спектакълът гостува на 7 февруари от 19:00.
 • Pro любов. Само за възрастни

  6 февруари 2018

  "Защо е толкова трудно да съхраним връзката си в модерния свят?", пита Джон Малкович като любовен гуру в този руски, но по холивудски небрежен омнибус, навързал няколко романтични истории от различни режисьори. Руската лента гледаме в зала 1 на ФКЦ от 20:00.
 • Котки

  5 февруари 2018

  Мюзикълът Котките е едно от новите попълнения в афиша на Опера Варна. Режисьорът Светозар Донев е търсил по-съвременна, по-изчистена и стилизирана визия, а ние гледаме резултата на Основна сцена от 19:00.