• Мъжът на жена ми

  14 ноември 2018

  Много смях и философски размисли очакват зрителите, които ще гледат новата постановка на Мариус Куркински Мъжът на жена ми, в която сериозните неща от живота са погледнати от смешната им страна. Главната женска роля е поверена на Мария Сапунджиева, а в ролите на мъжете, които се борят за любовта й, се превъплъщават Кирил Ефремов и Ненчо Илчев. Гледаме в зала 1 на ФКЦ от 20:00.
 • Yamato

  13 ноември 2018

  Ритъмът на барабаните тайко е ритъмът на сърцето – в това дълбоко вярват барабанистите от Ямато и всеки посетил техен концерт е усетил сетивно това твърдение. На 13 ноември от 19:00 в зала Конгресна в ДКС  ще ни представят новата си програма, наречена Предизвикателства.
 • Христо

  12 ноември 2018

  С току-що излязла от басейна нова рекламна кампания филмът от 2016 стига до премиера чак сега, след спирка на няколко фестивала и откъсната от младия Димитър Николов Златна роза за главна мъжка роля. Гледаме го през тази седмица в зала 5 на ФКЦ, а прожекцията на 12 ноември е от 18:15.
 • Кой прибира сутрин звездите?

  11 ноември 2018

  Димо Стоянов се впуска в една нетрадиционна постановка с участието на музикантите от група P.I.F. и гласът на Китодар Тодоров. Представлението е изградено от монолози, които актьорът споделя на публиката. Те засягат темите за живота, славата, самотата, любовта, родителството, детството. Гледаме го в залата на Кукления театър в Бургас на 11 ноември от 19:00.
 • Stiv Hey

  10 ноември 2018

  Съботната вечер в Incognito пуска Stiv Hey - име, което през последните години не слиза от техно класациите. На партито в клуба очакваме да ни пораздвижи с модерно тек-хаус звучене и грууви ритми. Стив застава зад пулта в 22:00.
 • Мануел Рива

  9 ноември 2018

  Издълба с пирограф в главите ни напевното "Ммм-хъъм, ммм-хъъм", а после продължи да повтаря контурите цяло лято и от телевизора в хола, и от радиото в колата, и от бара на плажа. На 9 ноември румънецът идва насам да завърти дийп тех сет и от пулта на DÉJÁ VU в Бургас, а ние сме там час преди полунощ, за да чуем най-после как е и на живо.
 • Манифест

  8 ноември 2018

  Когато от екрана двучасова лекция препуска през най-странните идеи за изкуството, това може би не е типичната киновечер са всеки. Друго е обаче, ако тя е вмъкната в 13 парчета всекидневие, във всяко от които единствено Кейт Бланшет е главният герой – бездомен мъж, учен в контакт с извънземен куб, брокер. Прожекцията на 8 ноември е в зала 6 на ФКЦ от 20:15.
 • Майерлинг

  7 ноември 2018

  Когато на 30 януари 1889 студените тела на принц Рудолф Австрийски и неговата 17-годишна любовница Мария Ветсера са намерени в ловната му хижа в Майерлинг, кралският двор прави възможното да прикрие двойното самоубийство. Историята на Хабсбургската династия и Австро-Унгария обаче остава смъртоносно ранена от тази трагедия, която през 1978 вдъхновява Кенет Макмилън да начертае хореографията на мрачен и напрегнат спектакъл за Кралския балет. Гледаме го на голям екран в кина Арена на 7 ноември от 19:00.
 • Една торба барут

  6 ноември 2018

  Драматичен театър Сливен гостува във Варна с постановката Една торба барут, изградена върху разказите на Йордан Йовков. Спектакълът създава малка сценична вселена на Йовков, която гледаме на сцена Филиал на Драматичния театър от 19:00.
 • Васко Василев

  5 ноември 2018

  Есенното турне на Васко Василев минава през Варна на 5 ноември, в зала Конгресна на ДКС от 20:00. Този път големият инструменталист запазва в тайна програмата си, за да изненада почитателите си.
 • Открий отново Индия

  4 ноември 2018

  4 раници, натъпкани с дрехи, фотоапарати, надежди и вълнение. Кола натоварена с оборудване, светлини и гориво. Без да знаят накъде се отправят, нито какво ще срещнат по пътя си, те слушат само вътрешния си глас. Тръгват да прекосяват от край до край тяхната необятна Индия. Филмът, част от панорамата Кино за пътешественици, гледаме в зала Европа на ФКЦ от 20:00.
 • Ара Маликян

  2 ноември 2018

  За втори път у нас пристига любимият цигулар на Педро Алмодовар и Карлос Саура, прочутият ливанец с испански паспорт и арменска кръв - гениалният Ара Маликян. През последните десет години той се превърна в истински феномен не само в Испания, но и в цял свят. Имаме честта да го видим и чуем и във Варна на 2 ноември, когато в зала Конгресна на ДКС от 20:00, неговата цигулка ще сложи края на Международния музикален фестивал Варненско лято.
 • Любо Киров

  3 ноември 2018

  Съвсем скоро излезе албумът му Както преди, който беше представен и във Варна на голям концерт през август. Тези, които не са били сред публиката тогава, могат да се насладят на лайв изпълненията на Любо Киров в Piano Bar Sinatra на 3 ноември от 22:00.
 • Кралят елен

  1 ноември 2018

  След Мариус Куркински през 2001 и Анастасия Събева поставя приказния спектакъл за измисления град Серендипо, където един крал неистово се нуждае от любов. Тя се обръща към очарователната пиеса на венецианския аристократ граф Карло Гоци, в която той редува реалистични и приказни импровизационни сцени в стила на комедия дел арте, а резултатът е вълнуваща, забавна и неподправена романтична театрална приказка за възрастни в добрите традиции на игровия театър. Кралят елен се отлага по технически причини. Следващата седмица ще бъде обявена нов дата.
 • Преспанските камбани

  31 октомври 2018

  Драматичен театър Добрич гостува на сцената на театър Българан с един атрактивен и въздействащ, съвременен театрален прочит на българска класика. Спектакъл по едноименната, втора след Железният светилник творба от великата тетралогия на Димитър Талев. Постановките са на 30 и 31 октомври от 19:00.
 • Сама в Иран

  30 октомври 2018

  Кристина Палтен изминава пеша 1840 км от Техеран до границата на Иран с Туркменистан, сама със своята синя количка. В опит да разчупи предразсъдъците и да намери себе си. Впечатляващата история на шведката, която държи и рекорда за най-много пробягани километри за 48 часа - 322! Филмът, част от панорамата Кино за пътешественици, гледаме в зала Европа на ФкЦ от 20:00.
 • Тя, той и още двама-трима

  29 октомври 2018

  Шест театрални миниатюри. Шестима мъже. Шест първи срещи. Шест смъртни случая. Шест експлозии от смях и абсурд…и една невероятно отчаяна жена. Комедията Тя, Той и още двама-трима е своеобразен наръчник, за това как една жена трябва да воюва за своето щастие. Постановката гледаме в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • На плажа Чезъл

  28 октомври 2018

  Романтичната идилия на млада двойка се сблъсква с представите за сексуална свобода и натиска на обществените порядки в Англия през 1962, а това превръща първата им брачна нощ в дискомфортно и почти съдбовно преживяване. Лентата, базирана на най-продавания роман на британеца Иън Макюън, гледаме през тази седмица в зала 5 на ФКЦ. Прожекцията на 28 октомври е от 17:15.
 • Мануел Рива

  27 октомври 2018

  Издълба с пирограф в главите ни напевното "Ммм-хъъм, ммм-хъъм", а после продължи да повтаря контурите цяло лято и от телевизора в хола, и от радиото в колата, и от бара на плажа. На 27 октомври румънецът идва насам да завърти дийп тех сет и от пулта на Planet Club, а ние сме там час преди полунощ, за да чуем най-после как е и на живо.
 • Мерудия

  26 октомври 2018

  Подобряване на реге покритието и усилване на мерудическия сигнал из страната - такава е идеята на клубните участия на бандата, чиято музика е емоционален микс от реге, българска, африканска и други фолклорни традиции. Чакаме я на сцената на Vintage 33 на 26 октомври от 21:00.