• Нашата голяма френска сватба

  3 декември 2018

  Съвременният и безкрайно забавен комедиен текст на французите Жан-Жак Брикер и Морис Ласег в прочит на Асен Блатечки продължава да пълни залите във Варна - на 3 декември от 19:00 е поредното гостуване на спектакъла в зала 1 на ФКЦ.
 • Валкирия

  2 декември 2018

  В тази опера звучат някои от най-известните дори за неподготвения слушател композиции от тетралогията – като Магическия огън и Полет на валкириите, на фона на които се разгръща драматичната история за създаването и унищожаването на света от богове, герои и чудовища. Гледаме спектакъла директно от сцената на Кралския театър, благодарение на екслузивната прожекция в кина Arena на 2 декември от 16:00.
 • Ричард Клайдерман

  1 декември 2018

  Популярният френски пианист Ричард Клайдерман ще отбележи 40 години от началото на сценичната си кариера с концерт във Варна. Събитието е част от световното турне, което в рамките на две последователни години преминава през Европа, Азия и Америка. Негови партньори на сцената ще бъдат музикантите от Оркестъра на Класик ФМ радио. Концертът слушаме в зала Конгресна на ДКС от 19:00.
 • Зле опазеното момиче

  30 ноември 2018

  Комичен балет със щастлив край, разказващ за отношенията между родители и деца. В главните роли влизат солистите Елена Свинко и Марчело Пелицони, а балетът гледаме на 30 ноември на Основна Сцена на Драматичния театър във Варна от 19:00.
 • Женитба по обяви

  29 ноември 2018

  Женитба по обяви е невероятна ситуационна комедия, чрез която се разкрива съдбата на трима самотни хора, решили чрез обяви да намерят своята половинка в живота. В ролите на най-новата постановка на Драматичния театър в Бургас влизат Валентин Танев, Албена Колева и Тончо Токмакчиев, а ние ги гледаме на 29 ноември от 19:00.
 • Раздяла

  28 ноември 2018

  Припомняме си иранската драма с режисьор Асгар Фархади, отличена като най-добър чуждестранен филм на Оскар-ите през 2012. Раздяла гледаме в зала 5 на ФКЦ на 28 ноември от 19:45.
 • Бразилски нощи

  27 ноември 2018

  Богата и пъстра е картината на бразилския карнавал и подготовката за него – свят, изпълнен с емоции и зрелище. В очакване на карнавала, в малкия пристанищен град Баийя се случват странни и мистични събития. Мюзикълът, създаден по произведения на Жоржи Амаду, гледаме в зала НХК в Бургас на 27 ноември от 19:00.
 • Догодина по същото време

  26 ноември 2018

  Една банална изневяра се оказва начало на епос, надхвърлящ отделните съдби, дребните и големи проблеми, които двама влюбени вкарват в своята връзка. Лилия Маравиля и Христо Шопов излизат на сцената в зала НХК в Бургас на 26 ноември от 19:00, за да ни направят свидетели на любовта, която успява да преодолее всички комплекси, предразсъдъци, загуби, сбъднати и несбъднати мечти.
 • Рудолф Нуреев: Бялата врана

  25 ноември 2018

  В разгара на Студената война СССР праща балетната си трупа в Париж, за да демонстрира изтънченост пред света. Действително се получава международна сензация – само че заради танцьора Рудолф, който се увлича по френската култура и бяга на запад. Режисиран от Рейф Файнс, украинският танцьор и кинодебютант Олег Ивенко върви уверено по стъпките от книгата Рудолф Нуреев: Животът на Джули Кавана. Лентата, част от програмата на Киномания, гледаме в зала 1 на ФКЦ от 20:00.
 • Echoo

  24 ноември 2018

  Стилът на Echoo варира от самба, латино и боса нова, през дръм & бас до фънк и етно. На 24 ноември от 22:00 в Бар Без Име в Бургас, групата ще представи своя авторска музика в уникален и различен стил - балкан самба. Ще има много танци върху салса, самба, балкански щуротии, фламенко, мегафони и много латино пънк.
 • Мастило

  23 ноември 2018

  С нов сингъл стъпват на алтернативна сцена, така че по-различният звук е очакван. Някой Друг е най-новият рубин в короната на групата, но по време на предстоящия концерт в Caribi Bar от 21:30 Вики, Десо, Александър Васев и Васил Вутев ще ни припомнят и популярни песни от последните 15 години.
 • Лукас Маскиано

  22 ноември 2018

  Пътешественикът с китара в ръка спира в Бургас с нови версии на горещи танга, милонги и мексикански ранчери. Очакваме го на сцената на Кукления театър в 19:00, за да се насладим на сърцатите му камерни изпълнения, пълни с вдъхновение и позитивизъм. Концерт-спектакълът е и с участието на художника Атанас Стоянов.
 • BlackKklansman

  21 ноември 2018

  Филмът на режисьора Спайк Лий ни връща в края на 70-те години, когато Рон Сталуърт става първият офицер от полицията в Колорадо Спрингс с афро-американски произход. Той кандидатства за местния Ку Клукс Клан по обява във вестника, като праща бледолик колега да се представя за него на срещите, за да разбият кликата отвътре. Лентата е част от програмата на Киномания във Варна, а прожекцията е в зала Европа на ФКЦ на 21 ноември от 18:00.
 • Да бъдеш или не Ромео и Жулиета

  20 ноември 2018

  В постановката на Драматичен театър Сливен има вражда, любов, смърт. Както всички знаят историята. Какво различно предлага театърът? Шекспир си остава Шекспир, историята си е същата, костюмите са ренесансови, но Ромео и Жулиета са хората от публиката. На Основна сцена на Драматичния театър във Варна от 19:00, заедно с актьорите на сцената ще се зададе въпросът: Да бъдеш или не Ромео и Жулиета?
 • Призраци

  19 ноември 2018

  Призраци от Хенрик Ибсен е една от най-новите постановки на Драматичен театър-Бургас. Тя повдига въпросите за смисъла от нашата неравна битка със стихията на битието, без да дава еднозначни отговори. На камерната сцена на театъра от 19:00 очакваме Бойка Велкова, Златко Ангелов, Ива Папазова, Никола Парашкевов и Николай Стоименов, които ще открият истинската човешка близост и топлота.
 • Убийство в Кайро

  17 ноември 2018

  Ако след края му ви свива под лъжичката, сигурно и вие ще се питате какви последствия носи смелостта да снимаш подобен филм? Отговорът до голяма степен е в биографията на режисьора Тарик Салех, роден и отраснал в Стокхолм, което му дава свобода да се върне към корените си в Египет и да покаже отвътре вклинената корупция и липсата на правосъдие. Гледаме Убийство в Кайро в зала 5 на ФКЦ, прожекцията на 17 ноември е от 17:30.
 • VICK & Soulmate#2

  16 ноември 2018

  Autumn Love Tour - няколко unplugged концерта на двама от младите автори на българската алтернативна сцена. Те са Виктория Динкова-VICK от лейбъла Homeovoxmusic и Тино - Soulmate#2. На 16 ноември те ще гостуват на сцената на Ten Fingers в Бургас след 22:00, където ще изпълнят нови варианти на своята авторска музика, както и любими свои версии на доста разнообразни имена като Depeche Mode, Ed Sheeran, Queens of The Stone Age, Остава и други.
 • Човекът, който уби Дон Кихот

  15 ноември 2018

  Какво друго да направи Тери Гилиъм с първия в света роман, Дон Кихот, освен да го докара до психеделия на ръба между пътуване във времето, сатира и сън? Адам Драйвър играе циничен рекламист, който среща Джонатан Прайс, убеден, че е Дон Кихот. И точно както в книгата, реалността и фантазията започват бавно да се сливат. Гледаме филма през тази седмица в зала Европа на ФКЦ, а прожекцията на 15 ноември е от 20:00.
 • Мъжът на жена ми

  14 ноември 2018

  Много смях и философски размисли очакват зрителите, които ще гледат новата постановка на Мариус Куркински Мъжът на жена ми, в която сериозните неща от живота са погледнати от смешната им страна. Главната женска роля е поверена на Мария Сапунджиева, а в ролите на мъжете, които се борят за любовта й, се превъплъщават Кирил Ефремов и Ненчо Илчев. Гледаме в зала 1 на ФКЦ от 20:00.
 • Yamato

  13 ноември 2018

  Ритъмът на барабаните тайко е ритъмът на сърцето – в това дълбоко вярват барабанистите от Ямато и всеки посетил техен концерт е усетил сетивно това твърдение. На 13 ноември от 19:00 в зала Конгресна в ДКС  ще ни представят новата си програма, наречена Предизвикателства.