• Три сватби и едно възкресение

  19 юни 2019

  Получаваш покана. Ще има сватба! Цели три! Но има и още… О, не, смърт… възкресение?!? Три сватби и едно възкресение! Всичко онова, което искаш да видиш в театъра, и нищо от това, което си виждал досега. Премиерата на постановката на Драматичен театър Русе гледаме на сцената на Дома на народната армия в Бургас, на 19 юни от 19:00.
 • Сън в лятна нощ

  18 юни 2019

  Една кралска двойка воюва с всички позволени и непозволени средства, докато всички полудеят, а когато всичко се обърка до невъзможност, един палав дух се намесва от върха на луната... Иначе казано спектакълът на Драматичен театър Търговище гостува в зала 1 на ФКЦ във Варна на 18 юни от 19:30.
 • Горещо

  17 юни 2019

  Всичко е въпрос на химия. Едва ли има някой, който не е чувал за феромоните и притегателната им любовна сила, но героите в горещата комедия на Жозиан Баласко се оказват изцяло подвластни на непреодолимото им въздействие. Колко Горещо става нататък, гледаме на сцената на Драматичен театър Бургас на 17 юни от 19:00.
 • С червило под бурката

  16 юни 2019

  Драматична лента за четири индийки от кооперация Хавай в Бопал, които искат само свободата си. С червило под бурката гледаме в зала Европа на ФКЦ, само на 16 юни от 20:15.
 • Прея

  15 юни 2019

  През 2018 се отделя от Монте Мюзик и хваща здраво кормилото на кариерата си, която тъкмо изкачва първия си връх с албума Preyah. Премиерата му в Alive Bar в Бургас на 15 юни изсипва дъжд от аренби и соул мелодии на сцената, на които певицата вика още Денис Попстоев със синтове и саксофон, Евден Димитров с бас, Радо Казасов с барабани, TromBobby с тромбон и Волен Милчев с беквокали.
 • Филип Киркоров

  14 юни 2019

  Я+R #Цвет Настроения е името на новото шоу, с което Филип Киркоров пристига за тричасово шоу на сцената на Летния театър във Варна на 14 юни от 21:00.
 • Четиримата италиански тенори

  13 юни 2019

  Сензационният ансамбъл Четиримата италиански тенори ще пее във Варна, непосредствено преди голямото си американско турне 2019. В първия си български концерт, Алесандро Д’Акриса, Федерико Сера, Федерико Паризи и Роберто Креска ще поднесат най-известните италиански оперни арии и песни, наситени с романтика и драматизъм, искрящи с италианско остроумие и чар. Концертът слага началото на Опера в Летния театър на 13 юни от 21:00.
 • Момиче

  12 юни 2019

  Първият пълнометражен филм на белгиеца Лукас Донт вече мина по фестивалните екрани, изстрелвайки го сред новите надежди на европейското кино."Лара е 15-годишно момиче, родено в тялото на момче, което мечтае да стане балерина", казва в едно необикновено изречение неговата история, вдъхновена от реален човек, която през тази седмица се завърта в зала 5 на ФКЦ - прожекцията на 12 юни е от 20:30.
 • За какво ви е Дон Кихот?

  11 юни 2019

  Въпросът е вечен от Сервантес насам, а сега на сцената го повдигат драматургът Юрий Дачев и режисьорът Бина Харалампиева, чийто Дон Кихот сам избира да бъде "луд". Спектакълът не преразказва за приключенията на храбрия рицар от Ла Манча и неговия верен оръженосец Санчо Панса, а представя по-скоро романтично-поетична версия на емблематичните герои, пресъздадени на сцената от едни от най-популярните комедийни актьори.  Постановката, част от програмата на Международния театрален фестивал Варненско лято, гледаме на Основна сцена на Драматичния театър на 11 юни от 19:00.
 • Защото на мама така й харесва

  10 юни 2019

  Комедията на унгареца Жолт Пожгаи е в ръцете на Лилия Абаджиева, за да посочи как честата смяна на образи ни отдалечава от единствения, който е истински. В аристократичната къща на фамилия Джанутри в Бергамо семейството се е събрало, за да почете паметта на Салваторе, най-малкия син на госпожа Мария. Но идва един тайнствен непознат, който разкрива лъжата, в която живеят всички. Постановката на театър Възраждане гледаме на 10 юни от 19:30 на сцена Филиал на Драматичния театър във Варна, в рамките на Театралния фестивал Варненско лято.
 • Queen - шоуто продължава

  9 юни 2019

  Вечните хитове на безсмъртната група звучат в изпълнение на рок банда със солист Теодор Койчинов и оркестъра на Старозагорската опера под диригентството на Димитър Косев. Трибютът гледаме и слушаме в Летния театър във Варна на 9 юни от 21:00.
 • Орлин Павлов & The Art of The Trio

  8 юни 2019

  Орлин Павлов споделя сцената на 8 юни в клуб Menthol с трима от най-емблематичните български музиканти: Живко Петров [клавишни], Димитър Карамфилов [контрабас] и Христо Йоцов [ударни]. The Art of The Trio ще представи джазовото звучене на любимите ни песни на Орлин, както и някои световни музикални бисера на Франк Синатра, Фарел Уилямс, Майкъл Бубле и още. Началото е в 22:30.
 • Agent Greg

  7 юни 2019

  На 7 юни почитателите на клубната музика ще се срещнат с един от най-прогресивно развиващите се гръцки диджеи и продуценти - Agent Greg, който ще даде старт на летния сезон в Bedroom Beach. Очакваме го да застане зад пулта в клуба в 22:00.
 • Историята на един летен любовник

  6 юни 2019

  Историята е на професор по математика, който води доста безгрижен и освободен сексуално живот, докато неговата приятелка, склонна да приема случайните му връзки, не забременява. Какво следва нататък - разбираме от лентата на румънския режисьор Паул Негоеску, която се завърта на голям екран в зала 5 на ФКЦ на 6 юни от 18:00.
 • Онегин

  5 юни 2019

  Тимофей Кулябин безспорно е от най-талантливите и успешни днес руски режисьори от новото поколение, който печели признание из цяла Европа. Онегин е от най-играните негови спектакли от последните години. Фестивалните зрители имат възможност да го гледат заснет по време на представление пред публика. Онегин на Театър Червен факел – Новосибирск, Русия гледаме на голям екран в зала Европа на ФКЦ на 5 юни от 14:00 и на 6 юни от 18:30, в рамките на Международен театрален фестивал Варненско лято.
 • Макбет

  4 юни 2019

  Необичаен и оригинален сценичен прочит на класическата трагедия от Уилям Шекспир. Спектакълът на италианския режисьор Алесандро Серра пренася действието от шотландското кралство сред карнавалната култура и ритуалите на населението от италианския остров Сардиния. Гледаме го на 4 юни на Сцена Филиал на Драматичния театър от 19:30, като част от програмата на Международния театрален фестивал Варненско лято.
 • Студената война

  3 юни 2019

  Студената война е време на жестоки драми и на прекършени човешки съдби за милиони обикновени хора от двете страни на Желязната завеса.
  Филмът - със средствата на киноархива, интервюта със специалисти и на базата на множество документи и фотоси - изследва над 40-годишната борба за надмощие между Западния свят и Социалистическия лагер. Лентата на Радослав Илиев и Ивайло Пенчев гледаме на 3 юни в зала 5 на ФКЦ от 16:30.
 • Фауст

  2 юни 2019

  Фауст и сделката му с Дявола за пръв път се появяват в старогермански мит, който и до днес се разклонява в куп интерпретации – книги, филми, балади и опера като тази на Шарл Гуно. Арогантното лице на главния герой лъсва на сцената на Кралската опера, откъдето чакаме красиво изпълнени арии на фона на възторжени декори и балетни миниатюри, емоционален разказ без полъх на сантименталност и мрачен, наситен финал. Гледаме го на голям екран в Arena Grand Mall Varna на 2 юни от 16:00.
 • DJ Clodagh

  1 юни 2019

  Любимката на Карл Кокс- очарователната DJ Clodagh от Ирландия се завръща във Варна за ексклузивен 5 часов сет. Всички са поканени в Rubik Art Center на 1 юни от 22:00.
 • Женитба по обяви

  31 май 2019

  Женитба по обяви е невероятна ситуационна комедия, чрез която се разкрива съдбата на трима самотни хора, решили чрез обяви да намерят своята половинка в живота. В ролите на една от най-новите постановка на Драматичния театър в Бургас влизат Валентин Танев, Албена Колева и Тончо Токмакчиев, а ние ги гледаме на 31 май от 19:00.