• Когато котката я няма

  18 септември 2018

  Историята надниква в спалните на две семейства. Оказва се, че в едното има изобилие от секс, а в другото сериозно липсва. В единия дом ролите на мъжа и жената са разменени, а в другия - преувеличени. Докато не се появяват две дами, които преобръщат живота на всички. Текстът на Джони Мортимър и Брайън Кук под режисурата на Асен Блатечки стъпва на сцената на зала НХК в Бургас на 18 септември от 19:00.
 • Саксофонен квартет Сигнум

  17 септември 2018

  Повлияни и вдъхновени от квартетите Ебен, Артемис и квартета на Габор Такач-Над, четиримата музиканти Блаж Камперле, Айрапет Аракелян, Алан Лужар и Гуерино Белароза основават в Кьолн през 2006 саксофонния квартет Сигнум. Квартетът постоянно търси нови идеи отвъд рутината, предлагайки впечатляващи тематични програми и интересни инструментални адаптации. Интерпретацията, която ще слушаме на 17 септември в зала Аула на ИУ Варна от 19:00 този път е на Бах.
 • In-Between

  16 септември 2018

  In-Between е танцов спектакъл, който представя обществото като съвкупност от свързани помежду си личности. Именно връзките и взаимоотношенията между хората са отправна точка в създаването на спектакъла от хореографите Ангелина Гаврилова и Филип Миланов. Гледаме го на 16 септември от 20:30 в закрития басейн на Младежки културен център Бургас, като част от програмата на фестивала Вода.
 • Metallica Tribute

  15 септември 2018

  Вечните хитове на култовата метъл банда Metallica ще звучат в изпълнение на Sanitarium Escape. Групата включва музикантите: Станимир Ставрев (Symbolic), Мартин Младенов (Il Pasaro), Милен Вичев (Silver), Валдимир Маринов (Silver), Димитър Аврамов (Lyrex). Събитието е във Varna Live Club и започва точно в 23:00.
 • Слънцето в нас

  14 септември 2018

  Жулиет Бинош влиза в ролята на разведена художничка от Париж, която не се отказва да търси истинската любов в романтично-драматичната лента на Клеър Денис, която гледаме премиерно на голям екран на 14 септември в зала 5 на ФКЦ от 20:30.
 • Мястото

  13 септември 2018

  Паоло Дженовезе обича истории с много герои и след шестте в Перфектни непознати тук удвоява с цели единадесет – плюс един, седнал в дъното на кафенето Мястото, при когото останалите се отбиват за по няколко тежки минути. Какво искат те от него и какво той от тях, гледаме на голям екран в зала 6 на ФКЦ от 19:00.
 • Магьосническо езеро

  12 септември 2018

  Един покоряващ сетивата и ума камерен спектакъл, в който Стоян Радев Ге. К. посяга към големия драматург Чехов и неговата прочута Чайка с преклонение. Неслучайно свежда сценографията до онзи минимум, който има за цел да експонира в едър план единствено и само душевния живот на героите, в чието пресъздаване Чехов остава ненадминат. Премиерните постановки гледаме на 12 и 13 септември, на Сцена Филиал на Драматичния театър във Варна от 19:00.
 • Песента на скорпионите

  11 септември 2018

  Докато снима филма си Qissa, режисьорът Ануп Сингх научава за бруталното изнасилване на жена в автобус в Индия. Темата остава дълго в ума му и така се появява идеята за Песента на скорпионите - насън Сингх чува тихо тананикане и за първи път среща своите герои. Сега лентата се завърта премиерно в зала 5 на ФКЦ - прожекцията на 11 септември е от 20:15.
 • Нашествието

  10 септември 2018

  В небето над руската столица се появява неидентифициран обект с извънземен произход. След като не успяват да се свържат с него, армията решава да атакува. В крайна сметка обектът пада в квартал Чертаново, а по-късно се разбира, че това е извънземен кораб. Развръзката на руската фантастично-драматична лента проследяваме на голям екран в зала Европа на ФКЦ от 20:00.
 • Фамилната къща

  9 септември 2018

  След спирка на Любовта е лудост, тази побъркана семейна история се завърта и в кината, разказвайки какво би станало, ако главата на фамилията внезапно се събуди от кома. Италианската комедия гледаме в зала 5 на ФКЦ на 9 септември от 19:00.
 • ФСБ

  8 септември 2018

  Единствените български прог рок легенди ФСБ рядко  изнасят концерти, но пък знаят как да ги направят специални. Слушаме  Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев на сцената на Амфитеатър Аполония в Созопол от 21:00 и очакваме да изпеят всички онези емблематични парчета, създадени през дългата им сценична кариера.
 • Pascal Junior

  7 септември 2018

  За пореден път в България с хит номер 1 за лято 2017 е Pascal Junior с парчето Holdin On, което с нетърпение очакваме да чуем на живо този петък в клуб Senso. Парти нощта в клуба на плажа започва в 22:00.
 • Забраненото шоу на Рачков

  6 септември 2018

  Как се правят новините? Лъжат ли ни рекламите? Какво работи продуцентът? Свършват ли някога сапунените сериали? Това са само част от въпросите, на които дава отговор един от най-обичаните шоумени в България. Влизаме заедно с него в кухнята на телевизията на 6 и 7 септември от 20:30 в Летен театър Бургас.
 • Вечеря с приятели

  5 септември 2018

  В пиесата Вечеря с приятели Доналд Маргулис разказва историята на две приятелски семейства, които са изправени пред екзистенциалния въпрос: как да продължим живота си, ако ежедневието е надделяло над чувствата? Отговор на въпроса ни дават Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кристина Янева на сцената в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Ира

  4 септември 2018

  Една проста история, автентична, спонтанна - момче среща момиче. Той работи на пазара, тя е улична проститутка. Между тях се поражда силна връзка. Драматичната италианска лента Ира гледаме в зала Европа на ФКЦ от 20:15.
 • Палячи

  3 септември 2018

  Операта на Леонкавело оживява под шапитото на цирк Балкански във Варна, за да почете 40 годишната сценична кариера на изключителния тенор Калуди Калудов. В постановката участват още звездни солисти, хорът и оркестърът на Държавна опера Стара Загора.Аплодираме бурно под шапитото на цирка на бул. Цар Освободител във Варна на 3 и 4 септември от 19:00.
 • Луд гидия

  2 септември 2018

  Композиторът Парашкев Хаджиев облича в музика историята, сътворена от либретиста Иван Генов по мотиви от поемата на Пенчо Славейков, за ни пренесе назад във времето - в един свят на еничари, разделени братя, чорбаджии, жътвари, косачи и овчари. Постановката на Русенската опера гледаме на сцената на Летен театър Варна от 21:00.
 • Hayes & Y

  31 август 2018

  Пристигат от Манчестър за нова серия концерти на родна земя с парчета от трите си EP-та и чисто новия сингъл Over. Посрещаме Благослав Анастасов, Радослав Лозански, Ивайло Делев и Dennis Hallbäck на сцената на Menthol на плажа на 31 август от 22:30, с билет от 8лв на входа.
 • Островът и приятели

  1 септември 2018

  Посрещаме 1 септември на остров Света Анастасия със свежа музика, танци и лятно настроение. Еднодневният музикален фест Островът и приятели започва в 17:30 със сет на DJ Vagabond, в 18:30 на сцената за чил сесия се качва Деси Андонова от Phuture Shock, заедно с лайв бенд. В 20:30 очакваме и Del Padre, които ще сложат финалните акорди на феста.
 • Любов

  30 август 2018

  В рамките на фестивала Любовта е лудост, българските премиер-солисти от Софийска опера и балет (Марта Петкова, Венера Христова, Катерина Петрова, Емил Йорданов, Никола Хаджитанев, Цецо Иванов и Росен Канев) ще представят балетния спектакъл Любов, с шедьоври от световната балетна класика. Спектакълът гледаме в зала 1 на ФКЦ от 20:00.