• Всички знаят

  25 декември 2018

  Построена от собственика на два Оскара - Асгар Фархади, историята се оплита около подозрения, пари и стари тайни, а с имената на Пенелопе Крус и Хавиер Бардем в каста, филмът просто си става задължителен за гледане. Прожекцията на Всички знаят на 25 декември е в зала 5 на ФКЦ от 13:30.
 • Книжарницата

  24 декември 2018

  Фицджералд е сред най-умните англоезични писатели – помислихте за Франсис Скот, но тук имаме предвид Пенелопе. Романът ѝ за жена, която се заема да продава твърде скандални за дребен град книги, не е преведен на български, но да видим как се пренася на екран черната като нощ комедия - явно добре, ако питате дванайсетте фестивални награди за филма. Прожекцията е в зала 5 на ФКЦ на 24 декември от 13:00.
 • Acoustic Corporation

  23 декември 2018

  Музиката им е стилово разнообразна, примесени са акустичен фънк, суинг, блус, реге и балкански етно вибрации. Слушаме ги в неделя, в клуб Vintage 33 от 23:00.
 • Остава

  22 декември 2018

  Дали ще изпълняват песни от последния албум или от по-старите няма никакво значение, защото обичаме да ни хвърлят в дълбокото с типичния за Свилен и компания рок, залитащ към бритпоп. Тази събота ги слушаме в клуб Target в Бургас от 22:00.
 • Никой не е пълно 6

  21 декември 2018

  Моноспектакълът на актрисата Иванка Шекерова по текст на Елин Рахнев е за оценките в живота и в училище на пълната отличничка и учителка по професия Райна Апостолова, която се сблъсква със суровата действителност. На сцената ще се завихри буря от неочаквани, смешни, абсурдни и истински ситуации, които гледаме във Флората в Бургас, на 21 декември от 19:30.
 • Ева

  20 декември 2018

  Филмът по романа на Джеймс Хадли Чейс ни среща с младия жиголо Бертран, който открадва ръкопис от умиращ клиент. Година по-късно животът му се променя из основи, но точно тогава в него се появява Ева - елитно момиче на повикване, което неусетно го обсебва. Прожекцията на 20 декември е в зала 5 на ФКЦ от 18:15.
 • Черна комедия

  19 декември 2018

  Театър Българска армия гостува в Бургас с постановката Черна комедия. Освен за жанра, заглавието дава жокер и за осветлението в пиесата, което често оставя актьорите пред нас на тъмно. Как точно се случва това, гледаме на сцената на Операта от 19:00.
 • Концерт на талантите на фондация Стоян Камбарев

  18 декември 2018

  Концертът включва класическа, госпъл и поп музика, а участниците, начело с маестро Страцимир Павлов, са оперните певици Весела Янева и Мария Славова, братята цигулари Алекс и Мартин Зайранови, пианистът Светослав Тодоров, виртуозният китарист Георги Димитров-Жожо, актрисата Ирен Лазарова и поп звездата Mr.VOG. Празничният концерт е на Основна Сцена на Драматичния театър във Варна на 18 декември от 19:00.
 • Лъжата

  17 декември 2018

  Спектакълът ни среща с две семейни двойки от средната класа, които по свой начин се борят с проблемите на средната възраст. Действието се развива като танц и забавлява дори когато поставя сериозни въпроси - уверяваме се в това на 17 декември от 19:00 на сцената на Драматичния театър в Бургас.
 • Аз съм ураган

  16 декември 2018

  Последният филм от кинопанорамата Италия днес ни среща с богатия финансист Нума Темпеста (тоест Нума Бурята), който е принуден да прекара година в общественополезен труд заради укриване на данъци. Така се среща с млад баща, който ходи със сина си в центъра за приемни грижи, но дали приятелството помежду им ще оцелее, когато в историята са намесени и пари? Гледаме в зала 5 на ФКЦ от 18:30.
 • Санди Ривера

  15 декември 2018

  Санди Ривера наистина е един от най-големите, когато става въпрос за електронна музика. Убеждаваме се лично в уменията му още тази събота, когато Санди застава зад пулта в клуб Хоризонт след 22:00.
 • So Called Crew

  14 декември 2018

  "Албумът трябва да се слуша поне 3-4 пъти", каза ни Гената от So Called Crew преди премиерата на новия им диск в края на миналата година. Тъй вярно – затова влизаме и в поредното промо на Вода и вино тази събота в Alive Bar в Бургас след 22:00, за да се уверим, че превъртането е задължително.
 • Курск

  13 декември 2018

  Финалът на тази история е известен: на 21 август 2000 руските власти обявяват смъртта на всичките 118 души на борда на свръхмодерната си ядрена подводница Курск, забита в дъното на Баренцово море след няколко вътрешни взрива на 12 август. Курск следи паралелно обречените оцелели в подводницата, ужасените им близки на сушата и нелепите ходове на властите, предприети сякаш за да не излезе никога никой от дъното на морето. Както и става. Прожекцията на 13 декември е в зала Европа на ФКЦ от 18:00.
 • Да минеш под дъгата

  12 декември 2018

  Пиесата Да минеш под дъгата е драматичен разказ за последните лъчи на дъгата. За последните концерти на Джуди Гарланд в Лондон, няколко месеца преди смъртта й. Пиесата за цената на успеха и за непостижимостта на човешкото щастие гледаме на сцената на Драматичния театър в Бургас от 19:00.
 • Няма места

  11 декември 2018

  Драматичен театър Кърджали гостува във Варна с постановката Няма места. Това е иронична и свежа българска комедия на абсурда, подхранена от характера на времето, в което живеем. В нея всичко става по български – по трудния и сложен начин. Гледаме я на Сцена Филиал на Драматичния театър от 19:00.
 • Коледата на госпожа Коледа

  10 декември 2018

  По традиция, Драматичен театър Варна изненадва малките си зрители по това време на годината с постановка, посветена на Коледа. Коледата на госпожа Коледа също по традиция е по текст на Магда Борисова, а премиерната постановка е на 10 декември на Сцена Филиал на театъра от 18:00.
 • Ленивците

  9 декември 2018

  Панорамата на съвременното италианско кино продължава с лентата Ленивците, която ни показва непрестанния сблъсък на двата противоположни свята - баща и син. Прожекцията е в зала 5 на ФКЦ от 18:30.
 • Трофейна съпруга

  8 декември 2018

  Кинолекториите с Елица Матеева се местят в галерия Тереза, а тази събота почитаме 75-годишния юбилей на една от легендите на френското кино - Катрин Деньов. От 10:00 в галерията гледаме хапливата комедия Трофейна съпруга, в която актрисата си партнира с Жерар Депардийо.
 • Стефан Вълдобрев & Иван Лечев

  7 декември 2018

  Стефан Вълдобрев & Иван Лечев идват в клуба за едно акустично изпълнение на живо. Ще слушаме песните им в един по-задушевен вариант във Vintage 33 от 23:00, по начина по който са написани и сътворени.
 • Б.Т.Р.

  6 декември 2018

  25 години на сцена и 12-ти пореден албум в дискографията са поводите за концерта Невидими стени, които Б.Т.Р. ще изнесат на 6 декември във Варна. Песните от албума, както и други техни хитове, слушаме в зала 1 на ФКЦ от 19:00.