• Коледата на госпожа Коледа

  10 декември 2018

  По традиция, Драматичен театър Варна изненадва малките си зрители по това време на годината с постановка, посветена на Коледа. Коледата на госпожа Коледа също по традиция е по текст на Магда Борисова, а премиерната постановка е на 10 декември на Сцена Филиал на театъра от 18:00.
 • Ленивците

  9 декември 2018

  Панорамата на съвременното италианско кино продължава с лентата Ленивците, която ни показва непрестанния сблъсък на двата противоположни свята - баща и син. Прожекцията е в зала 5 на ФКЦ от 18:30.
 • Трофейна съпруга

  8 декември 2018

  Кинолекториите с Елица Матеева се местят в галерия Тереза, а тази събота почитаме 75-годишния юбилей на една от легендите на френското кино - Катрин Деньов. От 10:00 в галерията гледаме хапливата комедия Трофейна съпруга, в която актрисата си партнира с Жерар Депардийо.
 • Стефан Вълдобрев & Иван Лечев

  7 декември 2018

  Стефан Вълдобрев & Иван Лечев идват в клуба за едно акустично изпълнение на живо. Ще слушаме песните им в един по-задушевен вариант във Vintage 33 от 23:00, по начина по който са написани и сътворени.
 • Б.Т.Р.

  6 декември 2018

  25 години на сцена и 12-ти пореден албум в дискографията са поводите за концерта Невидими стени, които Б.Т.Р. ще изнесат на 6 декември във Варна. Песните от албума, както и други техни хитове, слушаме в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Търговският пътник

  5 декември 2018

  Героите в Търговският пътник са Емад и Рана – учител и домакиня от средната класа, които през свободното си време поставят в театъра Смъртта на търговския пътник от Артър Милър. Щастливият им живот се пропуква, когато домът им е пред разруха, а в новия им апартамент Рана е нападната от непознат мъж. Развръзката гледаме в зала 5 на ФКЦ от 19:45.
 • Коя гад изяде кашкавала?

  4 декември 2018

  Коя гад изяде кашкавала? е театрална версия на филма Грозни, мръсни, зли на режисьора Етоле Скора от 1976. Теди Москов заедно със Симон Шварц преработват сценария на филма и го правят актуална комедия за социалната действителност у нас. Резултатът гледаме на 4 декември в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Нашата голяма френска сватба

  3 декември 2018

  Съвременният и безкрайно забавен комедиен текст на французите Жан-Жак Брикер и Морис Ласег в прочит на Асен Блатечки продължава да пълни залите във Варна - на 3 декември от 19:00 е поредното гостуване на спектакъла в зала 1 на ФКЦ.
 • Валкирия

  2 декември 2018

  В тази опера звучат някои от най-известните дори за неподготвения слушател композиции от тетралогията – като Магическия огън и Полет на валкириите, на фона на които се разгръща драматичната история за създаването и унищожаването на света от богове, герои и чудовища. Гледаме спектакъла директно от сцената на Кралския театър, благодарение на екслузивната прожекция в кина Arena на 2 декември от 16:00.
 • Ричард Клайдерман

  1 декември 2018

  Популярният френски пианист Ричард Клайдерман ще отбележи 40 години от началото на сценичната си кариера с концерт във Варна. Събитието е част от световното турне, което в рамките на две последователни години преминава през Европа, Азия и Америка. Негови партньори на сцената ще бъдат музикантите от Оркестъра на Класик ФМ радио. Концертът слушаме в зала Конгресна на ДКС от 19:00.
 • Зле опазеното момиче

  30 ноември 2018

  Комичен балет със щастлив край, разказващ за отношенията между родители и деца. В главните роли влизат солистите Елена Свинко и Марчело Пелицони, а балетът гледаме на 30 ноември на Основна Сцена на Драматичния театър във Варна от 19:00.
 • Женитба по обяви

  29 ноември 2018

  Женитба по обяви е невероятна ситуационна комедия, чрез която се разкрива съдбата на трима самотни хора, решили чрез обяви да намерят своята половинка в живота. В ролите на най-новата постановка на Драматичния театър в Бургас влизат Валентин Танев, Албена Колева и Тончо Токмакчиев, а ние ги гледаме на 29 ноември от 19:00.
 • Раздяла

  28 ноември 2018

  Припомняме си иранската драма с режисьор Асгар Фархади, отличена като най-добър чуждестранен филм на Оскар-ите през 2012. Раздяла гледаме в зала 5 на ФКЦ на 28 ноември от 19:45.
 • Бразилски нощи

  27 ноември 2018

  Богата и пъстра е картината на бразилския карнавал и подготовката за него – свят, изпълнен с емоции и зрелище. В очакване на карнавала, в малкия пристанищен град Баийя се случват странни и мистични събития. Мюзикълът, създаден по произведения на Жоржи Амаду, гледаме в зала НХК в Бургас на 27 ноември от 19:00.
 • Догодина по същото време

  26 ноември 2018

  Една банална изневяра се оказва начало на епос, надхвърлящ отделните съдби, дребните и големи проблеми, които двама влюбени вкарват в своята връзка. Лилия Маравиля и Христо Шопов излизат на сцената в зала НХК в Бургас на 26 ноември от 19:00, за да ни направят свидетели на любовта, която успява да преодолее всички комплекси, предразсъдъци, загуби, сбъднати и несбъднати мечти.
 • Рудолф Нуреев: Бялата врана

  25 ноември 2018

  В разгара на Студената война СССР праща балетната си трупа в Париж, за да демонстрира изтънченост пред света. Действително се получава международна сензация – само че заради танцьора Рудолф, който се увлича по френската култура и бяга на запад. Режисиран от Рейф Файнс, украинският танцьор и кинодебютант Олег Ивенко върви уверено по стъпките от книгата Рудолф Нуреев: Животът на Джули Кавана. Лентата, част от програмата на Киномания, гледаме в зала 1 на ФКЦ от 20:00.
 • Echoo

  24 ноември 2018

  Стилът на Echoo варира от самба, латино и боса нова, през дръм & бас до фънк и етно. На 24 ноември от 22:00 в Бар Без Име в Бургас, групата ще представи своя авторска музика в уникален и различен стил - балкан самба. Ще има много танци върху салса, самба, балкански щуротии, фламенко, мегафони и много латино пънк.
 • Мастило

  23 ноември 2018

  С нов сингъл стъпват на алтернативна сцена, така че по-различният звук е очакван. Някой Друг е най-новият рубин в короната на групата, но по време на предстоящия концерт в Caribi Bar от 21:30 Вики, Десо, Александър Васев и Васил Вутев ще ни припомнят и популярни песни от последните 15 години.
 • Лукас Маскиано

  22 ноември 2018

  Пътешественикът с китара в ръка спира в Бургас с нови версии на горещи танга, милонги и мексикански ранчери. Очакваме го на сцената на Кукления театър в 19:00, за да се насладим на сърцатите му камерни изпълнения, пълни с вдъхновение и позитивизъм. Концерт-спектакълът е и с участието на художника Атанас Стоянов.
 • BlackKklansman

  21 ноември 2018

  Филмът на режисьора Спайк Лий ни връща в края на 70-те години, когато Рон Сталуърт става първият офицер от полицията в Колорадо Спрингс с афро-американски произход. Той кандидатства за местния Ку Клукс Клан по обява във вестника, като праща бледолик колега да се представя за него на срещите, за да разбият кликата отвътре. Лентата е част от програмата на Киномания във Варна, а прожекцията е в зала Европа на ФКЦ на 21 ноември от 18:00.