• Pascal Junior

  7 септември 2018

  За пореден път в България с хит номер 1 за лято 2017 е Pascal Junior с парчето Holdin On, което с нетърпение очакваме да чуем на живо този петък в клуб Senso. Парти нощта в клуба на плажа започва в 22:00.
 • Забраненото шоу на Рачков

  6 септември 2018

  Как се правят новините? Лъжат ли ни рекламите? Какво работи продуцентът? Свършват ли някога сапунените сериали? Това са само част от въпросите, на които дава отговор един от най-обичаните шоумени в България. Влизаме заедно с него в кухнята на телевизията на 6 и 7 септември от 20:30 в Летен театър Бургас.
 • Вечеря с приятели

  5 септември 2018

  В пиесата Вечеря с приятели Доналд Маргулис разказва историята на две приятелски семейства, които са изправени пред екзистенциалния въпрос: как да продължим живота си, ако ежедневието е надделяло над чувствата? Отговор на въпроса ни дават Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кристина Янева на сцената в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Ира

  4 септември 2018

  Една проста история, автентична, спонтанна - момче среща момиче. Той работи на пазара, тя е улична проститутка. Между тях се поражда силна връзка. Драматичната италианска лента Ира гледаме в зала Европа на ФКЦ от 20:15.
 • Палячи

  3 септември 2018

  Операта на Леонкавело оживява под шапитото на цирк Балкански във Варна, за да почете 40 годишната сценична кариера на изключителния тенор Калуди Калудов. В постановката участват още звездни солисти, хорът и оркестърът на Държавна опера Стара Загора.Аплодираме бурно под шапитото на цирка на бул. Цар Освободител във Варна на 3 и 4 септември от 19:00.
 • Луд гидия

  2 септември 2018

  Композиторът Парашкев Хаджиев облича в музика историята, сътворена от либретиста Иван Генов по мотиви от поемата на Пенчо Славейков, за ни пренесе назад във времето - в един свят на еничари, разделени братя, чорбаджии, жътвари, косачи и овчари. Постановката на Русенската опера гледаме на сцената на Летен театър Варна от 21:00.
 • Hayes & Y

  31 август 2018

  Пристигат от Манчестър за нова серия концерти на родна земя с парчета от трите си EP-та и чисто новия сингъл Over. Посрещаме Благослав Анастасов, Радослав Лозански, Ивайло Делев и Dennis Hallbäck на сцената на Menthol на плажа на 31 август от 22:30, с билет от 8лв на входа.
 • Островът и приятели

  1 септември 2018

  Посрещаме 1 септември на остров Света Анастасия със свежа музика, танци и лятно настроение. Еднодневният музикален фест Островът и приятели започва в 17:30 със сет на DJ Vagabond, в 18:30 на сцената за чил сесия се качва Деси Андонова от Phuture Shock, заедно с лайв бенд. В 20:30 очакваме и Del Padre, които ще сложат финалните акорди на феста.
 • Любов

  30 август 2018

  В рамките на фестивала Любовта е лудост, българските премиер-солисти от Софийска опера и балет (Марта Петкова, Венера Христова, Катерина Петрова, Емил Йорданов, Никола Хаджитанев, Цецо Иванов и Росен Канев) ще представят балетния спектакъл Любов, с шедьоври от световната балетна класика. Спектакълът гледаме в зала 1 на ФКЦ от 20:00.
 • Редки тъпанари

  29 август 2018

  Зад заглавието (по идея на Андрей Слабаков) стои италианската комедия Неизвестни извършители от 1958 на Марио Моничели с Марчело Мастрояни и Клаудия Кардинале. Днес Теди Москов обръща гръб на италианския евфемизъм в Русенския театър (с помощ за адаптацията от Симон Шварц), за да разкаже историята за "трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща". Как ще завърши всичко, гледаме на сцената на Летен театър Варна от 21:00.
 • Попечителство

  28 август 2018

  Френската лента на Ксавие Льогран ни показва ожесточената битка за правата на попечителство между двамата разделени родители, от която страда едно малко момче. Филмът е част от програмата на фестивала Любовта е лудост, прожекцията е в зала 6 на ФКЦ от 20:00.
 • Тя, той и още двама-трима

  27 август 2018

  Шест театрални миниатюри. Шестима мъже. Шест първи срещи. Шест смъртни случая. Шест експлозии от смях и абсурд…и една невероятно отчаяна жена. Комедията Тя, Той и още двама-трима е своеобразен наръчник, за това как една жена трябва да воюва за своето щастие. Постановката гледаме на 27 август на сцената на Летен театър-Варна от 21:00.
 • Пътуващи артисти

  26 август 2018

  Любов, приятелство, предателство и помирение - всичко това е възможно в това пътешествие на артисти, които обикалят градовете с надеждата да стигнат до столицата и да се представят в истински театър пред сериозна аудитория. Лентата, част от афиша на Любовта е лудост, гледаме на 26 август в зала 1 на ФКЦ от 18:15.
 • Санди Ривера

  25 август 2018

  Този симпатичен младеж наистина е един от най-големите, когато става въпрос за електронна музика. Санди Ривера си е извоювал легендарния си статус най-вече благодарение на хитовете, изковани от творческото обединение Kings of Tomorrow. Дано е загрял добре това лято, защото се надяваме да ни държи на дансинга в клуб Хоризонт до сутринта.
 • Любовта е лудост

  24 август 2018

  26-тото издание на Любовта е лудост стартира на 24 август с над 110 заглавия. Още същата вечер фестивалът открива награденият за режисура със Златна палма в Кан 2018 филм Студена война на полския режисьор Павел Павликовски. Прожекцията е в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Човекът с хиляда лица

  23 август 2018

  След като обра наградите Гоя преди три години с Малкият остров, Алберто Родригес отново се позиционира зад камерата, този път за финансов психо-трилър, зареден с духа на Скорсезе и бездушността на куфарче с мръсни банкноти. Сценарият стъпва върху истинската история на тайния агент Франсиско Паеса и книгата за него на журналиста Мануел Сердан - гледаме го в зала 5 на ФКЦ на 23 август от 20:30.
 • Палми в снега

  22 август 2018

  Този фестивален бисер от Испания стреля право в две болезнени теми – забранената междурасова любов през 50-те години и белия деспотизъм, който унищожава културата в своите колонии. Мерникът към тях е насочен от настоящето, когато младата Кларенс намира старо писмо, адресирано до починалия си баща, и тръгва по стъпките на неговата бурна младост. Докъде ще я отведат те гледаме в зала 5 на ФКЦ на 22 август от 20:00.
 • Опасно за живота

  21 август 2018

  Комедия с елементи на екшън, интересна сюжетна линия и супер колоритни герои, които с шегобийска страст поставят на публиката уловки и капани, за да я въвлекат в една почти нормална и реална житейска ситуация. Опасно за живота гостува в зала 1 на ФКЦ от 19:30.
 • Лято 1993

  20 август 2018

  Това лято не е като другите в живота на 6-годишната Фрида. Когато майка ѝ умира, тя трябва да се премести в провинцията и да стане част от семейството на своя чичо, далеч от всичко познато. Въпреки тъгата в историята обаче, автобиографичният първи филм на испанката Карла Симон става фестивален бисер, който ще видим и ние - прожекцията е в зала 5 на ФКЦ на 20 август от 18:00.
 • Операция Златна раковина

  19 август 2018

  След като продуцентската му къща фалира, безскрупулният бизнесмен Маркос Руиз подготвя измама с екипа си, за да си върне състоянието. На прицел е богата мексиканска инвеститорка, а схемата а ла Бандата на Оушън включва двойник на прочут актьор, който трябва да я убеди да вложи парите си в новата продукция на Руиз. Оттук нататък комичните ситуации се задействат неконтролируемо като лавина във филма, който гледаме в зала 5 на ФКЦ от 19:00.