• Антихрист

  31 март 2019

  Тазгодишният фестивал 5 и 1/2 скандинавски визии за култура е посветен на изкуството на щурия датчанин Ларс фон Триер, а на 31 март от 18:00 в книжарница Параграф 22 гледаме лентата Антихрист, режисирана от него.
 • Ага

  30 март 2019

  След като взе приза Сърцето на Сараево, дългоочакваният филм на Милко Лазаров влиза в киносалоните у нас, за да спечели и нашите с тази топла човешка история, заснета сред безкрайния лед и сняг на тундрата. Прожекцията на 30 март е в зала Европа на ФКЦ от 13:00.
 • Мери Бойс Бенд

  29 март 2019

  23 години след първото си излизане сцена, групата кани пак на среща феновете си с нов албум. Под корицата на Щастливи дни се събират няколко нови балади плюс вече познати сингли от последните години, които слушаме в Alive Bar в Бургас в петък вечер след 22:00.
 • Да бъдеш или не Ромео и Жулиета

  28 март 2019

  В постановката на Драматичен театър Сливен има вражда, любов, смърт. Както всички знаят историята. Какво различно предлага театърът? Шекспир си остава Шекспир, историята си е същата, костюмите са ренесансови, но Ромео и Жулиета са хората от публиката. На Основна сцена на Драматичния театър във Варна на 28 март от 19:00, заедно с актьорите на сцената ще се зададе въпросът: Да бъдеш или не Ромео и Жулиета?
 • Мрак

  27 март 2019

  Бургаският Драматичен театър поставя текста на Антон Страшимиров за първи път на родна сцена. Изключително действена и вълнуваща, като че ли ескиз за по-сетнешния шедьовър на автора - Вампир, гледаме Мрак на 27 март в Голямата зала на театъра от 19:00.
 • Музиката на Италия

  26 март 2019

  Италия е страна на древна история, страна на императори и папи, земя на страст и красота. Концертът е едно пътуване, един разказ за Италия, чрез нейната музика със солистите Арсений Арсов, Благовеста Статева, Вяра Железова, Валерий Георгиев и Илко Захариев. Слушаме ги на Основна сцена на Драматичния театър във Варна от 19:00.
 • Опасно за живота

  25 март 2019

  Комедия с елементи на екшън, интересна сюжетна линия и супер колоритни герои, които с шегобийска страст поставят на публиката уловки и капани, за да я въвлекат в една почти нормална и реална житейска ситуация. Опасно за живота гостува в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Зелената книга

  24 март 2019

  Виго Мортенсен е охранител, нает да развозва известен тъмнокож пианист, дошъл на турне из опасната расистка Америка от 60-те във филма на Питър Фарели, който – чули сте – грабна по-по-най Оскара за 2018. Време е и ние да го видим през тази седмица във ФКЦ, прожекцията на 24 март е в зала Европа от 16:30.
 • Echoo

  23 март 2019

  Стилът на Echoo варира от самба, латино и боса нова, през дръм & бас до фънк и етно. На 23 март от 22:00 в Target Bar в Бургас, групата ще представи своя авторска музика в уникален и различен стил - балкан самба. Ще има много танци върху салса, самба, балкански щуротии, фламенко, мегафони и много латино пънк.
 • Шест музиканта и градът

  22 март 2019

  Между Изтока и Запада, между здравите традиции и днешните иновации, между носталгичните мелодии на дудука и ритмите на модерния джаз, е Ереван. Шестима музиканти, шест стила, шест лични истории стоят зад един от най-музикалните градове на бившия Съветски съюз. Филмът, част от програмата на София Филм Фест във Варна, гледаме в зала Европа на ФКЦ от 19:00.
 • Операцията

  21 март 2019

  Разминаване между страховете на пациентите и невъзмутимостта на лекарите - това описва текстът на Иво Сиромахов, който Борис Панкин качва на сцената още през 2013. Пет години по-късно пиесата продължава да провокира с пиперливия език на операционната, в която Мариан Бачев и Орлин Горанов правят дисекция на родното здравеопазване. Гледаме я на 21 март от 19:00 в зала НХК в Бургас.
 • Разделям двойки по домовете

  20 март 2019

  Младежкият театър гостува на варненска сцена с тази съвременна френска комедия (с номинация за награда Молиер), чието заглавие копира длъжностната характеристика на Ерик (Михаил Билалов). В работното си време той застава очи в очи с чужди половинки, за да се раздели с тях вместо партньорите им, но задачата се усложнява, когато насреща се оказва неговата бивша съпруга. Развръзката гледаме на сцената в зала НХК в Бургас от 19:00.
 • Златната ръкавица

  19 март 2019

  Провокативният нов филм на Фатих Акин е създаден по роман бестселър. Филмът проследява истинската история на Фриц Хонка – физически и психически увреден сериен убиец, който убива жени в квартал в Хамбург между 1970 и 1975. Хонка избира жертвите си в бар на име Zum Goldenen Handschuh (Златната ръкавица), където често е посетител. Гледаме го в зала Европа на ФКЦ от 18:00, в рамките на София Филм Фест във Варна.
 • Истински лъжи

  18 март 2019

  В тази чудовищно смешна постановка на Емил Марков по текст на Клеман Мишел един отегчен мъж иска да се раздели с половинката си, но не намира сили да ѝ каже. Затова решава да потърси помощ от приятел. Развитието на историята нататък поднасят Димо Алексиев, Емил Марков и Йоана Буковска в зала 1 на ФКЦ на 18 март от 19:00.
 • Снимка с Юки

  17 март 2019

  Българската лента тръгва официално в кината на 5 април, но можем да я гледаме още на 17 март в зала 1 на ФКЦ от 20:15 като част от програмата на София Филм Фест във Варна. В главните роли влизат Руши Видинлиев и Кики Сугино. В актьорския каст ще видим още и Димитър Маринов, който се записва с участие в два филма на фестивала.
 • Odd Crew

  16 март 2019

  Братството им трае вече две десетилетия, за които черпят с тежък звук и динамика, а между тях сядаме тихо с последния им акустичен албум The Lost Pages - в Бар Без Име в Бургас, на 16 март от 21:00.
 • Обратен ефект

  15 март 2019

  Обратен ефект работят върху нови парчета и клипове, но успоредно с това взимат активно участие и в клубния живот. В Бар Без Име в Бургас ще ни изненадат с разнообразен репертоар: от ска, пънк, реге и по-танцувални и купонджийски парчета до рок, хеви и траш. Началото е в 22:00.
 • София Филм Фест На Брега

  14 март 2019

  Седемнадесетото издание на София Филм Фест На Брега (от 14 до 22 март) влиза в общинско кино АБ в Бургас с 18 пълнометражни филма, който ще се борят за приза Сребриста чайка. Началото поставя българската лента Живи комини на режисьора Радослав Спасов, която гледаме на 14 март от 19:00.
 • Полет над кукувиче гнездо

  13 март 2019

  Вдъхновен от класическия роман на Кен Киси и едноименния филм на Милош Форман, спектакълът разказва потресаваща история за живота в една психиатрична клиника. Прочитът на Стефан Спасов за Драматичен театър Стара Загора гостува на варненска сцена в зала 1 на ФКЦ на 13 март от 19:00.
 • Маратонците правят почетна обиколка

  12 март 2019

  След режисьорския прочит на Румен Велев (1988/89), сега да постави за втори път това заглавие на варненска сцена е поканен младият режисьор и актьор Дамян Тенев. В тази забавна история около най-доходоносния поколенчески бизнес (погребалния!) се сблъскват интересите на фамилиите Топалович и Били Питона. И нещата се случват шеметно в балкански маниер и разбира се с балканско чувство за хумор. Премиерните представления гледаме на 12 и 13 март, на Сцена Филиал на Драматичния театър във Варна от 19:00.