• Поезия без край

  21 октомври 2017

  "Какъв е смисълът на живота? Умът задава въпроси, а сърцето дава отговорите." Скелети и дяволи се събират под тази въпросителна, за да отпразнуват живота във втория автобиографичен филм (от планирани пет) на Алехандро Ходоровски. Отговорите на въпросите търсим в зала 6 на ФКЦ от 18:00.
 • Изгубеният град Z

  20 октомври 2017

  Филмът, по едноименната нонфикшън творба на Дейвид Гран, и разказва историята за британския изследовател Пърси Фосет (Чарли Хънам), който пътува в Амазония в зората на 20 век и открива доказателства за непозната досега, напреднала цивилизация, която вероятно някога е обитавала района. Лентата е част от програмата на CineLibri, прожекцията е в зала Европа на ФКЦ от 19:00.
 • Чешити

  19 октомври 2017

  Творческият тандем от Село, село, пусто село (режисьор Невена Митева и хореограф Лъчезар Захариев) се впуска в нов спектакъл по емблематични разкази на Чудомир. Постановката Чешити на Драматичен театър Габрово гледаме в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Предчувствие за край

  18 октомври 2017

  Изтъкан от препратки към миналото и късчета настояще, филмът разказва история за любов и приятелство и за своеволията на паметта, която коригира и дори изличава някои спомени. Предчувствие за край е в афиша на фестивала CineLibri за 18 октомври, гледаме го в зала Европа на ФКЦ от 19:00.
 • Свободни

  17 октомври 2017

  Поредният филм от афиша на КинеДок ни запознава с Иван, Енес, Тина, Круно, Мирко и Томо, които са отлъчени от обществото и мечтаят за свобода. Виждаме ги затворени в домове за хора с увреждания, изолирани, лишени от лично пространство и от правото да вземат решения за собствения си живот. Прожекцията на хърватската документална лента е в Социална чайна от 19:00.
 • Черното пиле

  16 октомври 2017

  Черното пиле е поредната българска театрална драматизация на Мариус Куркински след Сътресение, по разказите Сътресение, Страх и Засукан свят на Николай Хайтов. Моноспектакълът гледаме в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Търговският пътник

  15 октомври 2017

  Героите в Търговският пътник са Емад и Рана – учител и домакиня от средната класа, които през свободното си време поставят в театъра Смъртта на търговския пътник от Артър Милър. Щастливият им живот се пропуква, когато домът им е пред разруха, а в новия им апартамент Рана е нападната от непознат мъж. Развръзката гледаме в зала 6 на ФКЦ от 20:00.
 • Стенли

  14 октомври 2017

  Стенли ще представи новата си група във Varna Live Club. Забъркал е интересна комбинация от музиканти: Иво Чалъков [китари] от Gravity Co, Стефан Попов [ударни] от Gravity Co и Димитър Ковачев "Фънки" - бас китара. Формацията подготвя новите си музикални изяви от няколко месеца и нямат търпение да се качат на сцената в 23:00.
 • Мерудия

  13 октомври 2017

  Най-голямото фюжън турне в България започва с концерт на Мерудия в клуб Vintage 33 във Варна. В рамките на турнето ще чуем още три от най-добрите български групи - Оратница, Kottarashky и Balkan kHANs. Началото на концерта е в 23:00, влизаме срещу билет от 10лв на място.
 • CineLibri

  12 октомври 2017

  За трети път издателство Колибри събира литературата и киното в пакет филми-по-книги. Старт на фестивала на 12 октомври в 19:00, в зала Европа на ФКЦ дава лентата По действителен случай на Роман Полански, който влиза в живота на писателка с вманиачена по нея читателка.
 • Редки тъпанари

  11 октомври 2017

  Зад заглавието (по идея на Андрей Слабаков) стои италианската комедия Неизвестни извършители от 1958 на Марио Моничели с Марчело Мастрояни и Клаудия Кардинале. Днес Теди Москов обръща гръб на италианския евфемизъм в Русенския театър (с помощ за адаптацията от Симон Шварц), за да разкаже историята за "трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща". Как ще завърши всичко, гледаме в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Когато котката я няма

  10 октомври 2017

  Ще надникнем в спалните на две семейства от миналия век. Разбирате, че ще се говори за секс, и че много тайни ще излязат наяве. Когато котката я няма гледаме днес в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Джаки

  9 октомври 2017

  Разказ за един от най-трагичните моменти в американската история на XX век - дните непосредствено след убийството на президента Кенеди, през погледа на неговата съпруга. В ролята на емблематичната първа дама Жаклин Кенеди влиза Натали Портман, а прожекциите на лентата са в зала 6 на ФКЦ от 18:00 и 20:00.
 • Нашите любови

  8 октомври 2017

  Отбивайки се да изпие чаша кафе на барчето в библиотека, Карлос се запознава с Ирене и това е началото на една необичайна връзка със строги правила: без разговори за миналото, без контакти по интернет, без влюбване. Испанската лента Нашите любови гледаме в зала 6 на ФКЦ от 18:00.
 • Сафари

  7 октомври 2017

  Има ли нещо по-гротескно от харченето на огромни суми пари за убиването на диви животни? Отговаря ни радикалният австрийски режисьор Улрих Зайдел с едно африканско сафари, което обиколи фестивалите, демонстрирайки човешка жестокост. Документалната лента гледаме в зала 6 на ФКЦ от 20:00.
 • Рафи

  6 октомври 2017

  Страхотният Рафи ще ни зареди с много положителна енергия в пиано бар Sinatra. Музиката му обединява поп, соул и фънк звучене, ще се радваме на последните му солови проекти и интерпретации на добре познати и обичани от всички парчета. Стартът на парти нощта е в 22:00.
 • Авеню Q

  5 октомври 2017

  ежисьорите Петър Кауков и Уест Хайлър описват спектакъла като "весела притча за съзряването и остра сатира за проблемите на младите, възпитавани като деца от родителите си и от телевизионни програми като Улица Сезам". С това уточнение двамата напомнят, че всичко е подложено на добронамерена шега, която води към признаване и преодоляване на собствените ни предразсъдъци. Въпреки куклите пред актьори­те обаче, мюзикълът на Столичен куклен театър е за лица над 16 - посрещаме го като гост и част от програмата на фестивала Златният делфин. Спектакълът гледаме на сцена Филиал на Драматичния театър от 20:00.
 • Моторът

  4 октомври 2017

  Моторът е филм за приятелството, което може да устои с години, независимо от превратностите на историческите събития. Гледаме го в зала 1 на ФКЦ от 16:00, като част от програмата на фестивала Златна роза.
 • Разкази от бъчвата

  3 октомври 2017

  Какво се случва с човек, когато достигне дъното на бъчвата? Оттласква се от него или се смесва с утайката? Дали надеждата може да бъде открита дори там, сред тинята? На тези въпроси отговаря Димитър Иванов в авторския си моноспектакъл Разкази от бъчвата, който гледаме на сцената на театър Българан от 19:00.
 • Танцуващи марионетки

  2 октомври 2017

  Уникален спектакъл, в който актьорът – марионетист Павел Вангели пее на живо стари чудесни суинг песни наместо неговите марионетки. Ситуационен хумор, пеене, акомпанимент на различни музикални инструменти, жонглиране и пантомима. Поезия в движение. Пряк контакт с аудиторията. Спектакълът е част от фестивала Златния делфин, гледаме го в Куклен театър Варна от 18:00.