• Няма такова шоу

  19 декември 2017

  Няма такова шоу е най-новия спектакъл на Нешка Робева и трупата National Art, този път с участието и на Клуб по художествена гимнастика Левски. Спектакълът гледаме в зала Конгресна на ДКС от 19:00.
 • Козата или коя е Силвия?

  18 декември 2017

  Козата, или коя е Силвия – вече класика на 21 век – разказва за женен архитект на средна възраст, който се влюбва в Силвия. Темата за изневярата обаче е погледната в една изцяло нова светлина, защото Силвия е... коза. Народният театър Иван Вазов гостува на Основна сцена на Драматичен театър Варна. Представлението под режисурата на Явор Гърдев гледаме от 19:00
 • Ришар Галиано

  17 декември 2017

  Преди десет години Галиано изнася първия си концерт в София в памет на своя приятел и учител Астор Пиацола. След повече от десетилетие Ришар Галиано се завръща в България, този път в зала 1 на ФКЦ във Варна. Предстои една емоционална среща с чистата магия на лирика Галиано, изявен като ритмик, мелодик и емоционален интерпретатор в концепцията на интелигентни и разнообразни жанрове - всичко, което носи и позволява емоция. Началото на концерта е в 19:00.
 • Mango Duende

  16 декември 2017

  Mango Duende поднася на публиката магията на кубинската и латиноамериканската музика. На сцената Mango Duende имат по нещо за всеки: опитът и силата на латино оркестър, духът и нахалството на пънк банда, визията и излъчването на поп изпълнители, което им позволява да доведат латиноамериканската музика по-близо до всеки вид публика, и да направят от всеки концерт незабравимо изживяване. Слушаме ги в клуб Dolby Theatre от 23:30.
 • Миленита

  15 декември 2017

  Миленита се справя адски лежерно и заразително с това да бъда едновременно алтернативна, позитивна и лекичко поп. Избухваме в събота вечер във Vintage 33 със слънчево-щурите й парчета. Очакваме я на сцената в клуба точно в 23:00.
 • Мария и Рим

  14 декември 2017

  Кинопанорамата Италия днес стартира с прожекция на лентата Мария и Рим. С нея актрисата Карен ди Порто прави първи стъпки в режисурата, но вече е аплодирана на Празника на киното в Рим 2017. Гледаме в зала Европа на ФКЦ от 19:30 срещу билет от 3лв.
 • Сватбен маратон

  13 декември 2017

  Драматичен театър Търговище гостува на варненска сцена със съвременната комедия с гротескно-абсурдни елементи Сватбен маратон. Гледаме я в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Гераците

  12 декември 2017

  Зависимостта от парите става все по-голяма, градът започва да расте заедно с изкушенията в него, а селото се обезлюдява и връзката със земята се къса.
  Любовта в дома на Герака не издържа под напъна на тези промени, децата го предават и семейството му се разпада... Прочитът на Гераците на Драматичен театър Добрич гледаме в зала 1 на ФКЦ от 17:00 и 19:00.
 • Хота на Саура: Отвъд фламенкото

  11 декември 2017

  След Севилянас (1992), Фламенко (1995), Танго (1998), Фадо (2007) и Аржентина (2015) е напълно ясно, че Карлос Саура е фин изследовател на танците и фолклора с камера, а най-новото му документално наблюдение разказва повече за испанския танц Хота от родната му област Арагон. Гледаме го в зала 6 на ФКЦ от 18:00.
 • Следотърсачи

  10 декември 2017

  Следотърсачи, новият филм на Захариас Кунук (сценарист и режисьор на получилия признанието на критиците епос Атапарджаут, бързият бегач, който печели Златна камера в Кан и бързо се превръща в международен хит) е ескимоска версия на знаковия едноименен уестърн на Джон Форд от 1956. Филмът е част от Дните на канадското кино във ФКЦ, гледаме го в зала 6 от 17:00.
 • Stiv Hey

  9 декември 2017

  Съботната вечер в Incognito пуска Stiv Hey - име, което през последните години не слиза от техно класациите. На партито в клуба очакваме да ни пораздвижи с модерно тек-хаус звучене и грууви ритми. Стартът на партито е в 23:00.
 • Pavell & Venci Venc

  8 декември 2017

  Павката и Венци са едни от най-актуалните имена на българската музикална сцена. Известни са с хитовете Бакшиш за лека нощ, Dubstep, Sex And Tattoos, Батман и тоталните хитове Знаеш ли кой видях?, Се таа брат, Момичето от квартала. Всички тези хитове плюс най-новото им съвместно парче с Криско слушаме на живо в петъчната вечер в клуб Opium след 22:00.
 • Прекрасните дни в Аранхуез

  7 декември 2017

  Красив летен ден, мъж и жена са седнали на сянка, в далечината се виждат силуетите на Париж. Те си задават въпроси и си отговарят, говорят за секс, детство, спомени, усещане за лято и разликите между половете, за женската перспектива и мъжкото светоусещане. Останалото в лентата на Вим Вендерс гледаме в зала 6 на ФКЦ от 19:30.
 • Да обичаш Винсент

  6 декември 2017

  Над 62 000 маслени рисунки оживяват на екран в първия в историята на киното пълнометражен филм, осъществен чрез анимиране на картини. Отличеният с Оскар аниматор Хю Уелчман и полската художничка Дорота Кобела ангажират армия от художници от цяла Европа (включително и българката Елизабет Христова), всеки от които бива обучен в стила на Винсент ван Гог, за да разкажат неговата история така, както той би го сторил чрез картините си. Резултата от това находчиво решение гледаме в зала Европа на ФКЦ от 20:00.
 • Веселина Кацарова

  5 декември 2017

  Определяна от преса и специалисти като Мецосопрано №1 в света Веселина Кацарова ще излезе на сцената в зала 1 на ФКЦ от 19:30, където ще изпълни арии и дуети от опери на Хендел, Моцарт, Доницети, Верди, Бизе, Масне, Сен-Санс, Маскани. Световната оперна прима ще пее в партньорство с блестящия баритон от Франция Сирил Ровери и с оркестъра на Държавна опера - Варна под палката на френския диригент Филип Брид.
 • Момичето на моите мечти

  4 декември 2017

  Вторият филм на Саверио Ди Биаджо е "градска фантазия", която обединява любов и спиритуализъм на ръба на реалното. Романтика в сценария по романа на Франческо Димитри не липсва, но историята прави неочакван обрат към магии и духове, а финалът прави окончателен завой към окултното, оставяйки ни да се колебаем между сън и реалност с въпроса познаваме ли наистина хората до себе си.Прожекцията е в зала 6 на ФКЦ от 18:00.
 • Хенри IV

  3 декември 2017

  В концепцията си за Хенри IV, Лилия Абаджиева обръща особено внимание на въпроса за времето, спомена, паметта. Предпочитайки миналото пред настоящето, героят на Луиджи Пирандело става изразител на онзи копнеж по чистотата на младостта, който носи всеки от нас. Премиерата на новата постановка на Драматичен театър Варна гледаме на Основна сцена от 19:00.
 • Рут Колева

  2 декември 2017

  Мислехме, че последният ѝ албум е ненадминат, но Рут дава сериозна заявка за следващия, наречен Confidence.Truth. Бързаме да си запазим билет за концерта ѝ, за да чуем новите парчета на живо. Рут ще доведе и лайв бенда си във Vintage 33 в съботната вечер. Очакваме ги на сцената в 22:00.
 • Мирослав Петков

  1 декември 2017

  28-годишният тромпетист с европейска кариера Мирослав Петков ще е главен герой в концерт изкушение за джаз публиката на родния си град. Пътят на един варненец до Концертгебау е концертът, който той ще подари на своите съграждани на 1 декември в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Малко комедия

  30 ноември 2017

  Всъщност дозата е двойна, защото под това име се събират две мини-пиеси на Чехов, а дали е само комедия – при него никога не се знае. Ще разберем на 30 ноември от 19:00 на сцената на Драматичен театър Адриана Будевска, когато Койна Русева, Калин Врачански и Асен Блатечки стъпват на сцената в кожите на персонажите от Мечка и Предложение.