• Двама съвсем голи мъже

  26 септември 2018

  Себастиан Тиери има способността да създава абсурдни сюжети. Така е и в суперкомедията Двама съвсем голи мъже, където става дума за това, че двама мъже се събуждат голи в леглото, не съвсем, разбира се. И три сутрини подред те не могат да си обяснят защо, откъдето се развиват всички ситуации в пиесата. Развръзката очакваме на 26 септември на сцената в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Помощ, жена ми е луда

  25 септември 2018

  Семейните и служебни отношенияна на шеф на корпорация създават безкрайни комични положения, описани от Жил Барбелен в стила на изисканата френска комедия. Помощ, жена ми е луда гостува в зала НХК в Бургас на 25 септември от 19:00.
 • Разделени светове

  24 септември 2018

  Филмът проследява три различни любовни истории, всяка от тях уникална. Във фокус са житейските перипетии на няколко различни поколения по време на социално-икономически сътресения в Южна Европа. Прожекцията на Разделени светове на 24 септември е в зала Европа на ФКЦ от 18:00.
 • Семинарът

  23 септември 2018

  Фестивалната публика подозира какво може да се очаква от режисьорa със Златна палма за В класната стая от 2008 – мрак със социален подтекст, сплитане на фикция с реалност и една стаена лудост на ръба да избухне. Семинарът гледаме в зала 6 на ФКЦ, а прожекцията на 23 септември е от 19:15.
 • Eli Rojas

  22 септември 2018

  Балеарски ритми, успешно миксирани и надградени в дийп и тек хаус сетове. Това очакваме от впечатляващата Eli Rojas - гореща колумбийка пребиваваща на острова на електронната музика - Ибиза. В събота обаче, я очакваме в клуб Makalali, за да сложи подобаващ край на сезона. Партито започва в 22:00.
 • Решение за ликвидиране

  21 септември 2018

  Специално подразделение с най-добрите сътрудници на ФСБ получава задача от особено голяма важност - елиминирането на терориста Шамил Базгаев, който е ръководител на терористична организация. Прожекцията на руската лента на Александър Аравин на 21 септември е в зала Европа на ФКЦ от 20:00.
 • Аз съм ти, Адриана

  20 септември 2018

  Филмът на Петър Попзлатев (Нещо във въздуха, И Господ слезе да ни види) чака премиерата си шест години заради неуредици с разпространението, но днес това го прави дори по-любопитен. Филмът следва недовършения Роман без заглавие на Димитър Димов и неговото продължение, написано от дъщеря му Теодора Димова. Гледаме го в зала 6 на ФКЦ, прожекцията на 20 септември е от 20:00.
 • Албена

  19 септември 2018

  В центъра на тази драма стои една от иконите на българската литература – Албена. Почти век след нейното написване, Албена е определяна като един от най-влиятелните женски образи в нашата литература. Именно с тази постановка Театър Българска армия гостува на 19 септември в зала НХК в Бургас от 19:00.
 • Когато котката я няма

  18 септември 2018

  Историята надниква в спалните на две семейства. Оказва се, че в едното има изобилие от секс, а в другото сериозно липсва. В единия дом ролите на мъжа и жената са разменени, а в другия - преувеличени. Докато не се появяват две дами, които преобръщат живота на всички. Текстът на Джони Мортимър и Брайън Кук под режисурата на Асен Блатечки стъпва на сцената на зала НХК в Бургас на 18 септември от 19:00.
 • Саксофонен квартет Сигнум

  17 септември 2018

  Повлияни и вдъхновени от квартетите Ебен, Артемис и квартета на Габор Такач-Над, четиримата музиканти Блаж Камперле, Айрапет Аракелян, Алан Лужар и Гуерино Белароза основават в Кьолн през 2006 саксофонния квартет Сигнум. Квартетът постоянно търси нови идеи отвъд рутината, предлагайки впечатляващи тематични програми и интересни инструментални адаптации. Интерпретацията, която ще слушаме на 17 септември в зала Аула на ИУ Варна от 19:00 този път е на Бах.
 • In-Between

  16 септември 2018

  In-Between е танцов спектакъл, който представя обществото като съвкупност от свързани помежду си личности. Именно връзките и взаимоотношенията между хората са отправна точка в създаването на спектакъла от хореографите Ангелина Гаврилова и Филип Миланов. Гледаме го на 16 септември от 20:30 в закрития басейн на Младежки културен център Бургас, като част от програмата на фестивала Вода.
 • Metallica Tribute

  15 септември 2018

  Вечните хитове на култовата метъл банда Metallica ще звучат в изпълнение на Sanitarium Escape. Групата включва музикантите: Станимир Ставрев (Symbolic), Мартин Младенов (Il Pasaro), Милен Вичев (Silver), Валдимир Маринов (Silver), Димитър Аврамов (Lyrex). Събитието е във Varna Live Club и започва точно в 23:00.
 • Слънцето в нас

  14 септември 2018

  Жулиет Бинош влиза в ролята на разведена художничка от Париж, която не се отказва да търси истинската любов в романтично-драматичната лента на Клеър Денис, която гледаме премиерно на голям екран на 14 септември в зала 5 на ФКЦ от 20:30.
 • Мястото

  13 септември 2018

  Паоло Дженовезе обича истории с много герои и след шестте в Перфектни непознати тук удвоява с цели единадесет – плюс един, седнал в дъното на кафенето Мястото, при когото останалите се отбиват за по няколко тежки минути. Какво искат те от него и какво той от тях, гледаме на голям екран в зала 6 на ФКЦ от 19:00.
 • Магьосническо езеро

  12 септември 2018

  Един покоряващ сетивата и ума камерен спектакъл, в който Стоян Радев Ге. К. посяга към големия драматург Чехов и неговата прочута Чайка с преклонение. Неслучайно свежда сценографията до онзи минимум, който има за цел да експонира в едър план единствено и само душевния живот на героите, в чието пресъздаване Чехов остава ненадминат. Премиерните постановки гледаме на 12 и 13 септември, на Сцена Филиал на Драматичния театър във Варна от 19:00.
 • Песента на скорпионите

  11 септември 2018

  Докато снима филма си Qissa, режисьорът Ануп Сингх научава за бруталното изнасилване на жена в автобус в Индия. Темата остава дълго в ума му и така се появява идеята за Песента на скорпионите - насън Сингх чува тихо тананикане и за първи път среща своите герои. Сега лентата се завърта премиерно в зала 5 на ФКЦ - прожекцията на 11 септември е от 20:15.
 • Нашествието

  10 септември 2018

  В небето над руската столица се появява неидентифициран обект с извънземен произход. След като не успяват да се свържат с него, армията решава да атакува. В крайна сметка обектът пада в квартал Чертаново, а по-късно се разбира, че това е извънземен кораб. Развръзката на руската фантастично-драматична лента проследяваме на голям екран в зала Европа на ФКЦ от 20:00.
 • Фамилната къща

  9 септември 2018

  След спирка на Любовта е лудост, тази побъркана семейна история се завърта и в кината, разказвайки какво би станало, ако главата на фамилията внезапно се събуди от кома. Италианската комедия гледаме в зала 5 на ФКЦ на 9 септември от 19:00.
 • ФСБ

  8 септември 2018

  Единствените български прог рок легенди ФСБ рядко  изнасят концерти, но пък знаят как да ги направят специални. Слушаме  Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев на сцената на Амфитеатър Аполония в Созопол от 21:00 и очакваме да изпеят всички онези емблематични парчета, създадени през дългата им сценична кариера.
 • Pascal Junior

  7 септември 2018

  За пореден път в България с хит номер 1 за лято 2017 е Pascal Junior с парчето Holdin On, което с нетърпение очакваме да чуем на живо този петък в клуб Senso. Парти нощта в клуба на плажа започва в 22:00.