• Ума и Дума

  18 януари 2019

  Всеки знае, че Ума и Дума не са като всички останали. Темите и стила на песните им са много разнообразни и креативни(особено ако сте чували Унц-Ишц). Слушаме ги в Rubik Art & Music на 18 януари от 20:00, входът е 5лв. DJ Backspin ще им пази гърба зад пулта и ще ви пълни ушите с качествен рап.
 • Приказка за Астрид

  17 януари 2019

  Филмът осветлява малко познатата история около появата на най-непокорното и луничаво момиче в литературата – Пипи Дългото чорапче. Първата кинобиография на световноизвестната писателка се завърта премиерно в зала 5 на ФКЦ. Прожекцията на 17 януари е от 18:00.
 • NT Live: Крал Лир

  16 януари 2019

  Чичестърският фестивален театър е сред важните на Острова заради изпипаните си продукции, които често прескачат и на лондонска сцена. Така е и със съвременния прочит на Крал Лир с великия Иън Маккелън начело, който цял сезон се играе пред пълни зали и събира 5-звездни ревюта, преди да тръгне на Уестендски гастрол и да стигне (на запис) и до нашите киноекрани. Ексклузивната прожекция е в салоните на Cinema City на 16 януари от 19:00.
 • Мамино детенце

  15 януари 2019

  Сюжетната линия на представлението Мамино детенце ни среща с герои от едноименната повест на Любен Каравелов. Постановката на Драматичен театър Търговище гостува в зала 1 на ФКЦ във Варна, на 15 януари от 19:00.
 • Коя гад изяде кашкавала?

  14 януари 2019

  Коя гад изяде кашкавала? е театрална версия на филма Грозни, мръсни, зли на режисьора Етоле Скора от 1976. Теди Москов заедно със Симон Шварц преработват сценария на филма и го правят актуална комедия за социалната действителност у нас. Резултатът гледаме на 14 януари в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Ден на българското кино

  13 януари 2019

  В Деня на българското кино (13 януари) гледаме няколко родни ленти във ФКЦ. Срещу билет от 5лв влизаме на Дъвка за балончета и Вездесъщият, които ни очакват в зала Европа от 17:00 и 19:00, а прожекцията на Христо е в зала 5 от 18:00.
 • FolkustiX

  12 януари 2019

  FolkustiX е най-новия проект на Румънеца, чрез който експериментира с различни музиканти и стилове. В проекта влизат още гайдарят Петър Янев и Turbo B от SNAP. Първата песен, която са направили заедно е кавър версия на хита на SNAP Colour of love. Слушаме на живо в събота вечер в Planet Club от 22:00.
 • Успех, Алжир

  11 януари 2019

  Сам и Стефан са двама приятели и сътрудници, които работят заедно в своята работилница за проектиране на ръчно изработени висококачествени ски. За да популяризират своите ски, тъй като бизнеса им е застрашен от конкуренцията с по-големите марки, те взимат хазартното решение да класират Сам за Зимните игри в ски бягане под знамето на родината на баща му, Алжир. Прожекцията на филма е на 11 януари от 15:00 в зала Европа на ФКЦ.
 • Драконът

  10 януари 2019

  Една от най-новите постановки на Драматичен театър Варна разкрива как като тръгнеш да постигаш политически цели обикновено сам достигаш до средствата на политическите си врагове, които преди това си упреквал, че използват такива средства. Драконът гледаме на Основна сцена сцена на театъра на 10 и 11 януари от 19:00.
 • Споделен мъж

  9 януари 2019

  Сандрин – щастливо омъжена от 15 години, с две деца – открива, че съпругът ѝ има извънбрачна връзка. След като отминава първоначалният шок, тя се среща със съперницата си Виржини и ѝ отправя особено предложение. Какво точно - разбираме в зала 5 на ФКЦ на 9 януари от 20:15.
 • Как виждам света

  8 януари 2019

  За първи път на български четем Как виждам света: 65 есета и писма на Айнщайн с теми от съдбата и религията до икономиката и национализма.
 • Довлатов

  7 януари 2019

  Срещаме се с писателя Сергей Довлатов само година преди да напусне Русия и да замине за Талин, когато вече е продуктивен автор, но разказите му постоянно са отхвърляни от всички съветски издания, а заедно с поета Йосиф Бродски се борят да запазят достойнството си, наблюдавайки как държавата смазва приятелите им. Филмът гледаме премиерно в зала 5 на ФКЦ от 18:00.
 • Търси се приятел

  6 януари 2019

  Търси се приятел е история за една необикновена снежинка със синьо носле, която с помощта на Зимата и Вятъра ще премине през много препятствия, за да разбере какво означава истинското приятелство. Гледаме пиесата, заедно с децата на сцената на Куклен театър - Бургас от 11:00.
 • Painout

  5 януари 2019

  След няколко кадрови смени, през тази година Painout вече имат ново издание - EP-то Something More to Say. Концертът в клуб Ten Fingers в Бургас, ще бъде част от съпътстващите събития покрай промоцията на мини албума. Очакваме ги на сцената на клуба в 22:30.
 • Така започва злото

  4 януари 2019

  Хавиер Мариас пише този елегантен роман, изпъстрен с философия и тънък хумор, който се развива в Мадрид през 1980.
  Младият Хуан де Вере, секретар на ексцентричния филмов режисьор Едуардо Муриел, е натоварен с необичайна мисия - да следи дългогодишен приятел на своя шеф и да разбули мистериозното му и нечисто, според стигнали до Муриел слухове, минало. Хуан е въвлечен в разкрития и преживявания, незаличимо белязали живота му.
 • Всички знаят

  3 януари 2019

  Построена от собственика на два Оскара - Асгар Фархади, историята се оплита около подозрения, пари и стари тайни, а с имената на Пенелопе Крус и Хавиер Бардем в каста, филмът просто си става задължителен за гледане. Прожекцията на Всички знаят на 3 януари е в зала Европа на ФКЦ от 18:30.
 • Споделен мъж

  2 януари 2019

  Сандрин – щастливо омъжена от 15 години, с две деца – открива, че съпругът ѝ има извънбрачна връзка. След като отминава първоначалният шок, тя се среща със съперницата си Виржини и ѝ отправя особено предложение. Какво точно - разбираме в зала 5 на ФКЦ на 2 януари от 18:00.
 • Лунно сияние

  1 януари 2019

  След отличения с Пулицър роман Невероятните приключения на Кавалиър и Клей, Майкъл Шейбон ни поднася роман за истината и лъжата, за семейни легенди и екзистенциални приключения – и за силите, които се опитват да ни унищожат. Лунно сияние не е документален разказ – това е историята на един млад мъж, изпълнена с приключения, секс и страст, с попарени копнежи и пориви за оцеляване; разказ за разрушителната сила на лъжата и за пагубните последици, които може да има дори една красива мечта.
 • Новогодишен концерт

  31 декември 2018

  Бургас посреща Нова година с голям концерт на площад Тройката. Началото е в 22:30, когато на сцената се качва Дара. Веднага след нея сцената превземат Pavell & Venci Venc', Жечка Сланинкова и оркестър Странджа. Водещ на концерта е DJ Marten, който ще продължи да пуска музика и след празничното хоро в полунощ.
 • Втори шанс

  30 декември 2018

  Оригиналното заглавие "второ действие" усеща по-добре природата на тази малка комедия с голямо желание да сбори няколко социални предразсъдъка като неравенството между половете, значението на възрастта и лъжливите самоличности в социалните мрежи. Гледаме Втори шанс в кина Арена и ФКЦ.