• Чудото на Малкия принц

  20 април 2019

  Филмът, част от фестивала Master of Art, разказва за страстните преводачи на книгата Малкия принц на Антоан дьо Сент-Екзюпери, които се борят за запазването на своите застрашени езици. Прожекцията е в Contemporary Space от 18:30.
 • So Called Crew

  19 април 2019

  "Албумът трябва да се слуша поне 3-4 пъти", каза ни Гената от So Called Crew преди премиерата на последния им диск. Тъй вярно – затова влизаме и в поредното промо на Вода и вино този петък в Alive Bar в Бургас след 22:00, за да се уверим, че превъртането е задължително.
 • Кабаре

  18 април 2019

  Държавна опера Русе гостува на варненска сцена с мюзикъла Кабаре. Мюзикълът на Джон Кандер, Фред Ебб, Джо Мастероф е с 15 награди Тони (включително за най-добра музика, стихове, либрето) и 8 награди Оскар за филмовата си версия (включително за най-добър филм). Мюзикълът гледаме в зала 1 на ФКЦ на 18 април от 19:00.
 • Благуните: Още един прекрасен ден

  17 април 2019

  Поредният забавен ден с Благуните, изпълнен с много смях, добро настроение, поучителни моменти, песни и танци. Забавляваме се заедно с децата - в зала 1 на ФКЦ на 17 април от 18:00.
 • Бившата жена на моя живот

  16 април 2019

  Бившата жена на моя живот е жизнерадостна романтична комедия, която предлага нещо диво, нещо необичайно, нещо трогателно и нещо наистина смешно. Спектакълът на Драматичен театър-Бургас, изпълнен с много зрелищност и комични ситуации, гледаме в зала 1 на ФКЦ във Варна, на 16 април от 19:00.
 • Железният светилник

  15 април 2019

  Театърът на Българската Армия гостува в Бургас с постановката Железният светилник. Aкцентът в нея е свободата: църковна, политическа, творческа, пречупено личностна. В търсене на днешния Лазар, Рафе Клинче, Катерина. Двете линии – родово-персоналната (клоняща към битовизъм) и обществено-социалната – са уж равностойни, но режисьорът е дал превес на борбата и търсещия независимост дух. Гледаме в зала НХК на 15 април от 19:00.
 • Да откраднеш Роден

  14 април 2019

  В едно студено юнско утро през 2005 пазачите на Чилийския национален музей на изящните изкуства откриват, че скулптурата на Роден липсва от главната експозиция. Учудващо, произведението на изкуството е върнато на другия ден от млад мъж. Върху тази история се фокусира документалната лента Да откраднеш Роден, която се завърта в зала 5 на ФКЦ на 14 април от 18:30 в рамките на фестивала Master of Art.
 • Optimuss

  13 април 2019

  Optimuss е техно диджей и продуцент от Русия, който през последните години привлича вниманието на поти всички звезди от международната ъндърграунд сцена. Много от неговите тракове влизат в сет листите на величия като Ричи Хоутин, Dubfire, Крис Либинг, Марк Найт, Карл Кокс, Стефано Ноферини и много други. Очакваме го във Варна на 13 април, когато ще застане зад пулта на Incognito Club.
 • Виолончелов квартет Растрели

  12 април 2019

  Спечелила световно признание, харизматичната четворка се завръща на варненска сцена с разбиващ жанровете концерт От Брамс до Бийтълс. Едва ли има някой, присъствал на концерта им от Европейски музикален фестивал 2005, който да не носи и до днес емоцията и магията от досега с тяхното изкуство. Растрели откриват Европейски музикален фестивал 2019 на 12 април в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Баския: Гняв срещу богатството

  11 април 2019

  Близо 30 години след смъртта си от свръхдоза през 1988, легендарният художник Жан-Мишел Баския успя да превземе света отново, когато една от картините му с череп от 1982 се продаде наскоро в Сотбис за рекордната сума от над 100 млн. долара. Филмът, част от фестивала за документално кино Master of Art, гледаме в Contemporary Space на 11 април от 20:30.
 • Чамкория

  10 април 2019

  Както в книгата, историята и тук следва впечатленията на Славето – един от малкото шофьори на омнибус през 20-те в София, който по стечение на професията си се забърква в големите епизоди на времето: белия терор, дейността на анархисти, македонисти, комунисти и други политически фактори. Моноспектакълът на Захари Бахаров по двутомния роман на Милен Русков гледаме на бургаска сцена на 10 април от 19:00 в зала НХК.
 • Пъстър живот - Василий Кандински

  9 април 2019

  Корените на Пъстър живот (1907), също като тези на Василий Кандински, са във вековната руска земя. При все това картината съдържа всички елементи, които по-късно придружават художника в най-голямата революция в историята на изкуството: скокът към абстракцията. Лентата, част от фестивала за документално кино Master of Art, гледаме на 9 април в зала 5 на ФКЦ от 20:00.

 • Горката Франция

  8 април 2019

  Една обикновена фамилия е нападната от ужасяващи обрати на съдбата, които не могат да бъдат понесени с лекота дори в разкрепостена Франция. Историята в спектакъла забърква режисьорът Богдан Петканин с помощта на актьорите Александър Кадиев, Катерина Евро, Фахрадин Фахрадинов, Александър Дойнов и Анелия Луцинова. Чакаме звездния тим на сцената в зала НХК в Бургас на 8 април от 19:00.
 • Вечеря с приятели

  7 април 2019

  В пиесата Вечеря с приятели Доналд Маргулис разказва историята на две приятелски семейства, които са изправени пред екзистенциалния въпрос: как да продължим живота си, ако ежедневието е надделяло над чувствата? Отговор на въпроса ни дават Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кристина Янева на сцената в зала 1 на ФКЦ на 7 април от 19:00.
 • Франко Дзефирели - режисьор на живота

  6 април 2019

  Първият значим документален филм от много години насам за живота на Франко Дзефирели – най-великият режисьор на опери, филми и филмирани опери, с откъси от най-добрите му творби, с неговото лично участие, както и с участието на Пласидо Доминго, Джуди Денч и много други. Прожекцията е част от фестивала Master of Art, гледаме я в зала 5 на ФКЦ  на 6 април от 18:30.
 • Смях в залата

  5 април 2019

  Пътуваща театрална трупа тръгва на турне в Америка с амбицията да покори публиката, ала неудачите започват още от генералната репетиция - това е основната линия, върху която стъпва сюжетът на представлението по най-популярния текст (Noises Off) на Майкъл Фрейн. Гледаме го в зала НХК в Бургас на 5 април от 19:00.
 • Не е вярно, но аз вярвам

  4 април 2019

  Драматичен театър Ямбол гостува в Бургас с невероятна комедия, събрала всички страхове, суеверия и множество комични ситуации. Маниакалните  страхове и робуването на всевъзможни суеверия на главния герой са повод, както за комични недоразумения, така и за проблеми с хората около него. Дали някой ще успее да го вразуми, гледаме на сцената на Опера Бургас на 4 април от 19:00.
 • Уют

  3 април 2019

  Режисьорският дебют на Камен Донев е междусъседска трагикомедия с пистолети, шамари и сватбарско хоро. Историята е тип нормална, но с фойерверки: две съседски семейства (оглавявани съответно от Валентин Танев и самия Камен Донев) се сродяват с брак между младите, когато едното печели джакпота от тотото. Как това ескалира вътрешните им проблеми и външните дрязги гледаме във всички кина и през тази седмица.
 • Маратонците правят почетна обиколка

  2 април 2019

  След режисьорския прочит на Румен Велев (1988/89), сега да постави за втори път това заглавие на варненска сцена е поканен младият режисьор и актьор Дамян Тенев. В тази забавна история около най-доходоносния поколенчески бизнес (погребалния!) се сблъскват интересите на фамилиите Топалович и Били Питона. И нещата се случват шеметно в балкански маниер и разбира се с балканско чувство за хумор. Най-новата постановка на Драматичен театър Варна гледаме на 2 април на Сцена Филиал от 19:00.
 • Двама съвсем голи мъже

  1 април 2019

  Себастиан Тиери има способността да създава абсурдни сюжети. Така е и в суперкомедията Двама съвсем голи мъже, в която двама колеги се събуждат в едно легло три сутрини подред, без да могат да си обяснят защо. Развръзката очакваме на 1 април от 19:00 в зала 1 на ФКЦ.