• Лукас Маскиано

  22 ноември 2018

  Пътешественикът с китара в ръка спира в Бургас с нови версии на горещи танга, милонги и мексикански ранчери. Очакваме го на сцената на Кукления театър в 19:00, за да се насладим на сърцатите му камерни изпълнения, пълни с вдъхновение и позитивизъм. Концерт-спектакълът е и с участието на художника Атанас Стоянов.
 • BlackKklansman

  21 ноември 2018

  Филмът на режисьора Спайк Лий ни връща в края на 70-те години, когато Рон Сталуърт става първият офицер от полицията в Колорадо Спрингс с афро-американски произход. Той кандидатства за местния Ку Клукс Клан по обява във вестника, като праща бледолик колега да се представя за него на срещите, за да разбият кликата отвътре. Лентата е част от програмата на Киномания във Варна, а прожекцията е в зала Европа на ФКЦ на 21 ноември от 18:00.
 • Да бъдеш или не Ромео и Жулиета

  20 ноември 2018

  В постановката на Драматичен театър Сливен има вражда, любов, смърт. Както всички знаят историята. Какво различно предлага театърът? Шекспир си остава Шекспир, историята си е същата, костюмите са ренесансови, но Ромео и Жулиета са хората от публиката. На Основна сцена на Драматичния театър във Варна от 19:00, заедно с актьорите на сцената ще се зададе въпросът: Да бъдеш или не Ромео и Жулиета?
 • Призраци

  19 ноември 2018

  Призраци от Хенрик Ибсен е една от най-новите постановки на Драматичен театър-Бургас. Тя повдига въпросите за смисъла от нашата неравна битка със стихията на битието, без да дава еднозначни отговори. На камерната сцена на театъра от 19:00 очакваме Бойка Велкова, Златко Ангелов, Ива Папазова, Никола Парашкевов и Николай Стоименов, които ще открият истинската човешка близост и топлота.
 • Убийство в Кайро

  17 ноември 2018

  Ако след края му ви свива под лъжичката, сигурно и вие ще се питате какви последствия носи смелостта да снимаш подобен филм? Отговорът до голяма степен е в биографията на режисьора Тарик Салех, роден и отраснал в Стокхолм, което му дава свобода да се върне към корените си в Египет и да покаже отвътре вклинената корупция и липсата на правосъдие. Гледаме Убийство в Кайро в зала 5 на ФКЦ, прожекцията на 17 ноември е от 17:30.
 • VICK & Soulmate#2

  16 ноември 2018

  Autumn Love Tour - няколко unplugged концерта на двама от младите автори на българската алтернативна сцена. Те са Виктория Динкова-VICK от лейбъла Homeovoxmusic и Тино - Soulmate#2. На 16 ноември те ще гостуват на сцената на Ten Fingers в Бургас след 22:00, където ще изпълнят нови варианти на своята авторска музика, както и любими свои версии на доста разнообразни имена като Depeche Mode, Ed Sheeran, Queens of The Stone Age, Остава и други.
 • Човекът, който уби Дон Кихот

  15 ноември 2018

  Какво друго да направи Тери Гилиъм с първия в света роман, Дон Кихот, освен да го докара до психеделия на ръба между пътуване във времето, сатира и сън? Адам Драйвър играе циничен рекламист, който среща Джонатан Прайс, убеден, че е Дон Кихот. И точно както в книгата, реалността и фантазията започват бавно да се сливат. Гледаме филма през тази седмица в зала Европа на ФКЦ, а прожекцията на 15 ноември е от 20:00.
 • Мъжът на жена ми

  14 ноември 2018

  Много смях и философски размисли очакват зрителите, които ще гледат новата постановка на Мариус Куркински Мъжът на жена ми, в която сериозните неща от живота са погледнати от смешната им страна. Главната женска роля е поверена на Мария Сапунджиева, а в ролите на мъжете, които се борят за любовта й, се превъплъщават Кирил Ефремов и Ненчо Илчев. Гледаме в зала 1 на ФКЦ от 20:00.
 • Yamato

  13 ноември 2018

  Ритъмът на барабаните тайко е ритъмът на сърцето – в това дълбоко вярват барабанистите от Ямато и всеки посетил техен концерт е усетил сетивно това твърдение. На 13 ноември от 19:00 в зала Конгресна в ДКС  ще ни представят новата си програма, наречена Предизвикателства.
 • Христо

  12 ноември 2018

  С току-що излязла от басейна нова рекламна кампания филмът от 2016 стига до премиера чак сега, след спирка на няколко фестивала и откъсната от младия Димитър Николов Златна роза за главна мъжка роля. Гледаме го през тази седмица в зала 5 на ФКЦ, а прожекцията на 12 ноември е от 18:15.
 • Кой прибира сутрин звездите?

  11 ноември 2018

  Димо Стоянов се впуска в една нетрадиционна постановка с участието на музикантите от група P.I.F. и гласът на Китодар Тодоров. Представлението е изградено от монолози, които актьорът споделя на публиката. Те засягат темите за живота, славата, самотата, любовта, родителството, детството. Гледаме го в залата на Кукления театър в Бургас на 11 ноември от 19:00.
 • Stiv Hey

  10 ноември 2018

  Съботната вечер в Incognito пуска Stiv Hey - име, което през последните години не слиза от техно класациите. На партито в клуба очакваме да ни пораздвижи с модерно тек-хаус звучене и грууви ритми. Стив застава зад пулта в 22:00.
 • Мануел Рива

  9 ноември 2018

  Издълба с пирограф в главите ни напевното "Ммм-хъъм, ммм-хъъм", а после продължи да повтаря контурите цяло лято и от телевизора в хола, и от радиото в колата, и от бара на плажа. На 9 ноември румънецът идва насам да завърти дийп тех сет и от пулта на DÉJÁ VU в Бургас, а ние сме там час преди полунощ, за да чуем най-после как е и на живо.
 • Манифест

  8 ноември 2018

  Когато от екрана двучасова лекция препуска през най-странните идеи за изкуството, това може би не е типичната киновечер са всеки. Друго е обаче, ако тя е вмъкната в 13 парчета всекидневие, във всяко от които единствено Кейт Бланшет е главният герой – бездомен мъж, учен в контакт с извънземен куб, брокер. Прожекцията на 8 ноември е в зала 6 на ФКЦ от 20:15.
 • Майерлинг

  7 ноември 2018

  Когато на 30 януари 1889 студените тела на принц Рудолф Австрийски и неговата 17-годишна любовница Мария Ветсера са намерени в ловната му хижа в Майерлинг, кралският двор прави възможното да прикрие двойното самоубийство. Историята на Хабсбургската династия и Австро-Унгария обаче остава смъртоносно ранена от тази трагедия, която през 1978 вдъхновява Кенет Макмилън да начертае хореографията на мрачен и напрегнат спектакъл за Кралския балет. Гледаме го на голям екран в кина Арена на 7 ноември от 19:00.
 • Една торба барут

  6 ноември 2018

  Драматичен театър Сливен гостува във Варна с постановката Една торба барут, изградена върху разказите на Йордан Йовков. Спектакълът създава малка сценична вселена на Йовков, която гледаме на сцена Филиал на Драматичния театър от 19:00.
 • Васко Василев

  5 ноември 2018

  Есенното турне на Васко Василев минава през Варна на 5 ноември, в зала Конгресна на ДКС от 20:00. Този път големият инструменталист запазва в тайна програмата си, за да изненада почитателите си.
 • Открий отново Индия

  4 ноември 2018

  4 раници, натъпкани с дрехи, фотоапарати, надежди и вълнение. Кола натоварена с оборудване, светлини и гориво. Без да знаят накъде се отправят, нито какво ще срещнат по пътя си, те слушат само вътрешния си глас. Тръгват да прекосяват от край до край тяхната необятна Индия. Филмът, част от панорамата Кино за пътешественици, гледаме в зала Европа на ФКЦ от 20:00.
 • Ара Маликян

  2 ноември 2018

  За втори път у нас пристига любимият цигулар на Педро Алмодовар и Карлос Саура, прочутият ливанец с испански паспорт и арменска кръв - гениалният Ара Маликян. През последните десет години той се превърна в истински феномен не само в Испания, но и в цял свят. Имаме честта да го видим и чуем и във Варна на 2 ноември, когато в зала Конгресна на ДКС от 20:00, неговата цигулка ще сложи края на Международния музикален фестивал Варненско лято.
 • Любо Киров

  3 ноември 2018

  Съвсем скоро излезе албумът му Както преди, който беше представен и във Варна на голям концерт през август. Тези, които не са били сред публиката тогава, могат да се насладят на лайв изпълненията на Любо Киров в Piano Bar Sinatra на 3 ноември от 22:00.