• Manuel De La Mare

  23 февруари 2019

  Специален гост на партито в Incognito е топ продуцентът от Италия - Manuel De La Mare. Италианецът е обявен за топ изпълнител от лидера в електронната музика - Beatport. Нямаме търпение да се уверим лично в уменията му зад пулта в клуба. Слушаме го в съботната вечер след 23:00.
 • Мартин тен Велден

  22 февруари 2019

  Мартин тен Велден определено няма нужда от представяне. Разнообразните му музикални настроения, комбинирани с любовта към качествения хаус го държат на върха години наред. На качествен хаус разчитаме и в петъчната вечер в Punta Cana, където Мартин застава зад пулта в 22:00.
 • Театър на бар стола

  21 февруари 2019

  На 21 февруари от 21:00 в клуб DÉJÁ VU в Бургас, Ивайло Захариев, Ники Станоев, Силвия Петкова, Иво Йончев, Юлиан Рачков, както и композиторът Тодор Василев ще представят Кризисен център от Михаил Казаков. Една спираща дъха комедия, която ще ни покаже забавната страна на отношенията между жената и мъжа. Гледаме Театър на бар стола срещу билет от 10лв.
 • Последната тайна на Фреди Меркюри

  20 февруари 2019

  Текстът разкрива противоречивото житие на певеца в метафора за съдбата на артист - да е винаги на показ, но почти никога себе си. Театър Възраждане гостува в зала 1 на ФКЦ във Варна с постановката Последната тайна на Фреди Меркюри, гледаме я на 20 февруари от 19:00.
 • Поручик Бенц

  19 февруари 2019

  Поручик Бенц е първият роман на Димитър Димов и разказва драматичната любовна история между фаталната красавица от българския хайлайф Елена Петрашева и немския военен лекар Поручик Бенц, който бива подвластен на влечението си към нея до пълно самоунищожение. Едноименната постановка гледаме на сцената на Лукойл-Нефтохим в Бургас на 19 февруари от 19:00.
 • Снаха

  18 февруари 2019

  Каква е цената, която се плаща, за да си ортак на дявола? - пита постановъчният екип на спектакъла, разглеждащ творбата на Георги Караславов в контекста на днешния ден. Отговор търсим на 18 февруари от 19:00 на сцената на Драматичен театър Бургас, където с постановката Снаха гостува Драматичен театър Гео Милев.
 • Дама Пика

  17 февруари 2019

  Гледаме ексклузивно Дама Пика на Кралската опера във варианта на Щтефан Херхайм, в който и Чайковски участва като герой (пак в лицето на Владимир Стоянов), за да вкара в ума ни въпроси за естеството на творчеството и паралелите между него и истинския живот на автора. Който, според режисьора, е живял в нещастие заради хомосексуалността си и е използвал работата си по тази любовна драма като отдушник. Прожекцията на 17 февруари е в Arena Grand Mall Varna от 16:00.
 • Татко Лола

  16 февруари 2019

  Фестивалът за кино от ислямския свят MENAR във ФКЦ приключи, но ще се насладим на още няколко филма от програмата му, този път в галерия Тереза. На 16 февруари от 17:00 гледаме Татко Лола. Лентата разказва за Зинедин, който след като губи майка си, решава да потърси баща си, когото никога не е виждал. Когато го открива обаче, разбира, че ръководи школа по ориенталски танци, обича пица Кралица и вече се казва Лола.
 • Да си жена е грях

  15 февруари 2019

  Фестивалът за кино от ислямския свят MENAR във ФКЦ приключи, но ще се насладим на още няколко филма от програмата му, този път в галерия Тереза. На 15 февруари от 18:00 гледаме турската документална лента Да си жена е грях, която разказва за Незихе Мухидин - символ на борбата за равноправие на жените в Турция.
 • Професия лъжец

  14 февруари 2019

  Джелсомино имал толкова силен глас, че помитал всичко по пътя си. Принуден да напусне родното си място, заради този си недостатък, той попада в чудновата страна, където всички уж говорели същия език, но използвали думите със различно значение. Тази странна детска история от Джани Родари, Теди Москов ползва за основа на спектакъла за възрастни Професия лъжец, политико-исторически прочит на клиширани събития от нашето минало. Вижте какво точно се е получило - в зала1 на ФКЦ от 19:00.
 • Всяка година по същото време

  13 февруари 2019

  Пиеса, която рисува история с палитрата на всички човешки емоции и състояния. Чувствен и забавен диалог за неизбежните лутания между удобните самоизмами и отрезвяващите истини. Лилия Маравиля и Христо Шопов излизат на сцената на залата Лукойл-Нефтохим в Бургас, на 13 февруари от 19:00.
 • Чувствам се добре

  12 февруари 2019

  Изпъстрен с ярки цветове и безсрамна пакостливост, филмът на французите Беноа Делепин и Гюстав Керверне е еуфоричен, радостно сюрреалистичен и напълно съответства на заглавието си. Прожекцията на 12 февруари е в зала Европа на ФКЦ от 20:00.
 • Кредитът

  11 февруари 2019

  Драматичен театър Пловдив гостува на варненска сцена с постановката Кредитът. Депозираме време и чакаме лихвата в кабинета на мастит банков директор, където се случва "една от най-невероятните истории". Гледаме я на Сцена Филиал на Драматичния театър от 19:00.
 • BTS World Tour

  10 февруари 2019

  Cinema City зарежда филм за корейската поп група BTS, който не е биографичен, но кадрите от концерта им в Сеул показват ясно защо не слязоха от класацията на Билборд 200 няколко седмици поред. Прожекциите са ексклузивни - само на 9 и 10 февруари от 17:00.
 • Fabrizio Parisi

  8 февруари 2019

  Той е музикант до мозъка на костите си. Италианец с български произход. Повече от десет години живее в Западна Европа, но тази година се завръща в България. Един от последните му проекти е на върха на много класации и звучи в дискотеките по цяла Европа. Наслаждаваме му се и ние в Moda Bar My Place, където на 8 февруари след 23:00 Фабрицио ще застане зад пулта.
 • Ахмет Кълъч

  9 февруари 2019

  Като видим наш човек с повече от 55 хиляди фена във фейсбук, ни става някак мило. Не сме се объркали – етнически Ахмет е турчин, но е роден в Кърджали и макар последният му адрес да е в Измир, се връща често насам да ни пуска дийп хаус. Вече неведнъж е качвал името си на едноцифрени позиции в евро класациите за денс музика, така че знаем какво правим, като на 9 февруари ви насочваме към Planet Club.
 • Фадма от Сумер

  7 февруари 2019

  Малката Фадма се ражда в село Уерджа, област Кабилия, в годината, когато Франция започва да завладява Алжир. Още на 16 тя се опълчва срещу баща си, защото не иска да я омъжи за братовчед ѝ. Когато френските легионери навлизат в родната Кабилия, тя вече е голяма и я занимават политиката и религията - дела, отредени предимно за мъжете. Защо днес Ляля Фадма д`Сумер е национален герой на Алжир, разбираме на 7 февруари в зала 5 на ФКЦ от 20:00.
 • Големанов

  6 февруари 2019

  Един хрисим човек попада “под заплаха” от министерска власт и добротата му се изражда в хитрост, лукавост, скъперничество и грандомания. Сега си представете Любо Нейков в тази роля и получавате спектакъла Големанов. Гледаме го в залата на Лукойл-Нефтохим в Бургас от 19:00.
 • Човекът-вълк

  5 февруари 2019

  Съдбата разделя Тагай и Керим в години на глад и гнет. Двете момчета остават сираци, когато тръгват да се спасяват със семействата си по дългия път през планините към необятния Китай. Животът ще ги изправи един срещу друг след години, а влюбена жена отново ще ги събере. Човекът-вълк е част от програмата на фестивала MENAR, прожекцията е в зала 5 на ФКЦ от 20:00.
 • Женитба по обяви

  4 февруари 2019

  Женитба по обяви е невероятна ситуационна комедия, чрез която се разкрива съдбата на трима самотни хора, решили чрез обяви да намерят своята половинка в живота. В ролите на една от най-новите постановка на Драматичния театър в Бургас влизат Валентин Танев, Албена Колева и Тончо Токмакчиев, а ние ги гледаме на 4 февруари от 19:00.