• Филифьонката, която вярваше в бедствия

  10 октомври 2019

  По красив и поетичен начин спектакълът разказва за една странна Филифьонка, която живее сама на един отдалечен северен бряг. Тя толкова се бои да не й се случи някое бедствие, че почти не излиза от къщата си. Но всъщност, дали най-добрият начин да се освободиш от страха не е да преминеш през него?! Отговорът получаваме на 10 октомври от 18:30 на сцената на Кукления театър в Бургас.
 • Казандзакис

  9 октомври 2019

  Гръцката лента Казандзакис е част от програмата на фестивала CineLibri. Сюжетът се уповава на автобиографичния роман Рапорт пред Ел Греко и проследява местата, които бележат развитието на писателя – островите Крит и Егина, Берлин и Виена, Русия и Франция. Гледаме го на 9 октомври в зала Европа на ФКЦ от 20:00.
 • Само за жени

  8 октомври 2019

  2000 години игнорирана и унижавана! Най-сетне идва моментът жената да стане господар на тялото и съдбата си. В Само за жени Дарио Фо и Франка Раме ефектно и с неповторимо чувство за хумор ни въвличат в битката за равноправие на жени от различни епохи. Започвайки от Ева, разбира се. Премиерата на постановката на Драматичен театър-Варна гледаме на 8 и 9 октомври от 19:00 на сцена Филиал.
 • Кукери

  7 октомври 2019

  Кукери е спектакъл-спасение с езическата мощ на кукерството – за свободната човешка душа и за битието, което винаги се възражда. Спектакълът на Драматичен театър-Шумен гостува във Варна на 7 октомври, гледаме го на Основна сцена на театъра от 19:00.
 • Капаро за трима

  6 октомври 2019

  Бизнесмен, боксьор и народен лечител стават жертви на имотна измама и са принудени да съжителстват заедно, докато се опитват да се спасят от подлия хазяин, бившата му жена, агресивен домоуправител-багерист и кокетна съседка.
  Дали трябва да се спасяват от ситуацията или от самите себе си и на какъв климат вирее южноафриканската фалосовидна папрат разбираме на 6 октомври от 19:30 в зала 1 на ФКЦ.
 • Steelers

  5 октомври 2019

  Те са амбициозни рокаджии и отдадени на това, което правят. В репертоара им има за всекиго по нещо. Свирят и мелодичен и по-твърд рок или правят трибюти към Whitesnake и Bon Jovi. Слушаме ги в събота вечер в бургаския клуб Ten Fingers след 23:00.
 • Мария Илиева

  4 октомври 2019

  Даваме старт на уикенда с вълнуващ лайв на Мария Илиева в Moda Bar My Place. Певицата не веднъж е споделяла, че Варна е любимият й град, а ние очакваме запомнящо се парти с най-големите й хитове. Започваме да “играем стилно” точно в 22:30.
 • Трима мъже и една Маргарита

  3 октомври 2019

  Една нощ трима мъже попадат в обща болнична стая. В рамките на осем часа те са изправени пред абсурдни дилеми и ситуации. От решението, което всеки един от тях ще се наложи да вземе, зависи тяхното бъдеще. Развръзката гледаме на сцената на Драматичен театър-Бургас, където постановката Трима мъже и една Маргарита гостува на 3 октомври от 19:30.
 • Живко Петров

  2 октомври 2019

  Обикновено редим името му в бекграунда на чужди концерти (Белослава и Хилда Казасян са само троха от списъка му с колаборации), но този път Живко Петров е главната фигура под светлините. След първия му албум After 4 следва втори, който слушаме за първи път на 2 септември в Концертното студио на Радио Варна от 19:00.
 • Ами сега!!!

  1 октомври 2019

  Ами сега!!! е спектакъл за взаимоотношенията между мъжа и жената в любовта и семейния живот - за суетата, изневярата, ревността, изкушенията. Тези човешки слабости често ни поставят в деликатни ситуации, от които търсим изход. Спектакълът гостува на бургаска сцена ДНА, на 1 октомври от 19:00.
 • Два билета за Париж

  30 септември 2019

  Нощ преди сватбата в младоженския (многоженския) апартамент! Секс преди брака?!!! - може… Но ако е с непознат човек? Това изневяра ли е или… алкохолно недоразумение?…Тези (и други) поразии се случват в комедията Два билета за Париж, чийто автор е Христо Христов, а именно главният сценарист на Аламинут. Постановката гледаме на 30 септември, на сцената в ДНА в Бургас от 19:00.
 • Котка в стената

  29 септември 2019

  Общински блок в мултикултурния квартал Пекъм, югоизточен Лондон. Българско семейство влиза в конфликт със съседите си, живеещи на социални помощи. Появата на котката разкрива за българите една непозната картина на Великобритания и лавината от социални несправедливости принуждава главната героиня да вземе важно решение за живота си. Филмът е част от програмата на фестивала Златна роза за 29 септември, гледаме го в зала 1 на ФКЦ от 20:15.
 • Калин Вельов

  28 септември 2019

  Вечно усмихнат и симпатичен на всички български перкусионист и композитор, който се справя особено добре с горещата латино музика. Наслаждаваме се на изпълненията му на живо в събота вечер в Piano bar Sinatra във Варна след 22:00.
 • Nikobo

  27 септември 2019

  Nikobo е дебютният албум на варненския тромпетист Нейко Бодуров и ще прозвучи за първи път в Бургас на 27 септември в Barbossa от 21:00. Джаз и електроника в стил ню джаз се вплитат в оригиналните композиции, експресивни импровизации и ритъм, за които допринасят изключителните музиканти, взели участие в този албум. На сцената, освен тромпетът на Нейко Бодуров, ще звучат алт саксофона и кларинета на Стоян Роянов Я-Я, клавишите на пианиста и композитор Димитър Бодуров, басът на Михаил Иванов и ударните на Димитър Семов.
 • BG Vintage

  26 септември 2019

  Международният фестивал за късометражно кино В двореца завършва с концерта BG Vintage. Концерт-спектакълът възражда красотата на българската музика от 30-те до 90-те години на 20 век по нов и модерен начин в стилистиката на винтидж културата. Слушаме "старите любими песни на нов глас" на 26 септември в зала 1 на ФКЦ от 20:00.
 • Последният янки

  25 септември 2019

  Драматичен театър-Бургас стартира театралния сезон с премиера на постановката Последният янки. Пиесата на Артър Милър, фокусирана върху сложните взаимоотношения на две двойки, гледаме на сцената на театъра на 25 септември от 19:00.
 • Телефонът на мъртвеца

  24 септември 2019

  Пиесата на Сара Рул разказва за смъртта с чувство за хумор, настоявайки, че животът продължава да бъде забавен, банален и след нея. В този текст има известен кураж, че човешката нищожност може да бъде забравена поне за миг, ако някой се погрижи за секунда за паметта ни. Постановката Телефонът на мъртвеца по пиесата на Сара Рул гледаме на Основна сцена на Драматичен театър-Варна на 24 септември от 19:00.
 • Мистерията Лагерфелд

  23 септември 2019

  Карл Лагерфелд винаги се е криел зад маски. Както казва сам: "Искам да съм като привидение, което се появява и изчезва." Но кой е човекът отвъд известните тъмни очила? Каква е историята и миналото му? Лоран Ален-Карон се е срещал с тези, които са го наричали "сянката". С очевидците на живота му. С хората, които са пожелали да говорят и да очертаят учудващия му път.
 • La Migra Trio

  22 септември 2019

  Колоритния варненски състав LaMigra (Страцимир Павлов [пиано], Стоян Роянов Я-Я [кларинет, саксофон], Валери Ценков [перкусии, маримба], Нейко Бодуров [тромпет] и Венцеслав Марков [бас]) представя неизпълнявания след премиерата си албум Seven Sacred Spaces, в разширен състав и с нови джаз-аранжименти. Концертът е част от програмата на фестивала In The Palace, слушаме го на 22 септември в зала 1 на ФКЦ от 20:00.
 • Орлин Павлов & JP3

  21 септември 2019

  В рамките на IN THE PALACE един от най-обичаните български изпълнители Орлин Павлов се качва на сцената във Варна, заедно с формацията JP3. JP3 е в състав Живко Петров - пиано, Веселин Веселинов - Еко - бас, Димитър Семов - барабани. Слушаме ги на 21 септември в зала 1 на ФКЦ от 20:00.