• Котка в стената

  29 септември 2019

  Общински блок в мултикултурния квартал Пекъм, югоизточен Лондон. Българско семейство влиза в конфликт със съседите си, живеещи на социални помощи. Появата на котката разкрива за българите една непозната картина на Великобритания и лавината от социални несправедливости принуждава главната героиня да вземе важно решение за живота си. Филмът е част от програмата на фестивала Златна роза за 29 септември, гледаме го в зала 1 на ФКЦ от 20:15.
 • Калин Вельов

  28 септември 2019

  Вечно усмихнат и симпатичен на всички български перкусионист и композитор, който се справя особено добре с горещата латино музика. Наслаждаваме се на изпълненията му на живо в събота вечер в Piano bar Sinatra във Варна след 22:00.
 • Nikobo

  27 септември 2019

  Nikobo е дебютният албум на варненския тромпетист Нейко Бодуров и ще прозвучи за първи път в Бургас на 27 септември в Barbossa от 21:00. Джаз и електроника в стил ню джаз се вплитат в оригиналните композиции, експресивни импровизации и ритъм, за които допринасят изключителните музиканти, взели участие в този албум. На сцената, освен тромпетът на Нейко Бодуров, ще звучат алт саксофона и кларинета на Стоян Роянов Я-Я, клавишите на пианиста и композитор Димитър Бодуров, басът на Михаил Иванов и ударните на Димитър Семов.
 • BG Vintage

  26 септември 2019

  Международният фестивал за късометражно кино В двореца завършва с концерта BG Vintage. Концерт-спектакълът възражда красотата на българската музика от 30-те до 90-те години на 20 век по нов и модерен начин в стилистиката на винтидж културата. Слушаме "старите любими песни на нов глас" на 26 септември в зала 1 на ФКЦ от 20:00.
 • Последният янки

  25 септември 2019

  Драматичен театър-Бургас стартира театралния сезон с премиера на постановката Последният янки. Пиесата на Артър Милър, фокусирана върху сложните взаимоотношения на две двойки, гледаме на сцената на театъра на 25 септември от 19:00.
 • Телефонът на мъртвеца

  24 септември 2019

  Пиесата на Сара Рул разказва за смъртта с чувство за хумор, настоявайки, че животът продължава да бъде забавен, банален и след нея. В този текст има известен кураж, че човешката нищожност може да бъде забравена поне за миг, ако някой се погрижи за секунда за паметта ни. Постановката Телефонът на мъртвеца по пиесата на Сара Рул гледаме на Основна сцена на Драматичен театър-Варна на 24 септември от 19:00.
 • Мистерията Лагерфелд

  23 септември 2019

  Карл Лагерфелд винаги се е криел зад маски. Както казва сам: "Искам да съм като привидение, което се появява и изчезва." Но кой е човекът отвъд известните тъмни очила? Каква е историята и миналото му? Лоран Ален-Карон се е срещал с тези, които са го наричали "сянката". С очевидците на живота му. С хората, които са пожелали да говорят и да очертаят учудващия му път.
 • La Migra Trio

  22 септември 2019

  Колоритния варненски състав LaMigra (Страцимир Павлов [пиано], Стоян Роянов Я-Я [кларинет, саксофон], Валери Ценков [перкусии, маримба], Нейко Бодуров [тромпет] и Венцеслав Марков [бас]) представя неизпълнявания след премиерата си албум Seven Sacred Spaces, в разширен състав и с нови джаз-аранжименти. Концертът е част от програмата на фестивала In The Palace, слушаме го на 22 септември в зала 1 на ФКЦ от 20:00.
 • Орлин Павлов & JP3

  21 септември 2019

  В рамките на IN THE PALACE един от най-обичаните български изпълнители Орлин Павлов се качва на сцената във Варна, заедно с формацията JP3. JP3 е в състав Живко Петров - пиано, Веселин Веселинов - Еко - бас, Димитър Семов - барабани. Слушаме ги на 21 септември в зала 1 на ФКЦ от 20:00.
 • Meszecsinka

  20 септември 2019

  Една от най-успешните унгарски формации празнува десетилетие на сцена с чисто нов албум, чиято световна премиера ще бъде у нас. Готвен през последните две години, новият албум на формацията - Stand into the Deep, продължава пътешествието в света на сънищата, започнато с предходния Awake in a Dream, спечелил престижната музикална награда Фонограм за най-добър етно албум. Концертът на Meszecsinka е на 20 септември в Rubik Art Center от 23:00.
 • Jazz Boudoir

  19 септември 2019

  Изкушаващата Вера Шандел от Sentimеntal Swingers и виртуозният композитор – пианиста Ангел Заберски ще ни направят свидетели на бляскаво пътуване в света на френския шансон - от Патрисиа Каас до Жозефин Бекер, от Едит Пиаф до Жо Дасен, минавайки през Далида. Концертът Jazz Boudoir, част от програмата на фестивала In The Palace, слушаме в зала 1 на ФКЦ на 19 септември от 19:00.
 • Приятели?

  18 септември 2019

  Постановката на Драматичен театър Варна Приятели? e по пиесата Саймън и Гарфънкъл, с която актрисата и драматург Здрава Каменова и режисьорът Калин Ангелов печелят Националната награда 2016 в драматургичния конкурс Иван Радоев - Плевен. Гледаме я на сцена Филиал на театъра от 19:00.
 • Дворците на народа

  17 септември 2019

  Най-големият форум за историческо документално кино DOCK започва в Бургас на 17 септември. Фестивалът открива лентата Дворците на народа. Филмът посещава пет емблематични сгради от социалистическите времена: масивни каменни здания, чиито фасади и интериори, подредба на стаите и мебелите, декор и функционалност имат една-единствена цел – да представят политическата система и нейните ценности. Гледаме го в Гранд Хотел Приморец на 17 септември от 19:00.
 • Il Volo

  16 септември 2019

  Оперните им гласове се хармонизират по цял свят вече 10 години, а през февруари подават и новия албум Musica, който стига тавана и тук с кавъри между оригиналите. Триото Il Volo слушаме на 16 септември в зала Конгресна на ДКС във Варна от 20:00.
 • Горско училище

  15 септември 2019

  Горско училище е забавен образователен спектакъл, изпълнен с уроци, игри и закачки. Денят в Горското училище минава неусетно. Всеки ученик знае, че в училище е забавно и весело. Но дали така мислят и тези, които за пръв път прекрачват прага на училището? Разбираме на 15 септември на сцената на Куклен театър-Варна от 11:00.
 • One Love Tour

  14 септември 2019

  One Love Tour минава през Варна на 14 септември, следвайки познатия формат. Събитията започват още в 16:00 на входа на Морската градина, където ни очакват Алея на занаятите и игрите от Фермата. Кулминацията, разбира се е концертът, за който на сцената се качват Графа, Слаткаристика, Next Time, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. Входът е свободен.
 • Miry

  13 септември 2019

  Групата на Мирян Костадинов се завърта в акустичен вариант с авторските си парчета I won’t pray, You Already Know, Blood Money, Inner Demons, Nightmare и Kinda Love You, между които слушаме и кавъри. Входът на 13 септември в Menthol на плажа е свободен, а бандата се качва на сцената в 22:00.
 • Светът на Марни

  12 септември 2019

  Сладката анимация проследява приключенията на оранжевата котка Марни и нейните приятели - кучето Елвис, магаренцето Антон и петела Егберт. Прожекцията на 12 септември е в зала 6 на ФКЦ от 16:00.
 • A & A дуо клавесин

  11 септември 2019

  Дуото A&A се състои от руските изпълнителки на клавесин Анастасия Антонова и Анна Кискачи. Дуото ще изпълни творби от Люли, Панкрейс Ройе, Моцарт, Дворжак, Фробергер, Лигети и Сен-Санс. Слушаме ги на 11 септември в зала Аула на ИУ-Варна от 19:00.
 • Актрисата

  9 септември 2019

  Актрисата е пиеса за последното представление на своенравната Лилия Мартин (Аня Пенчева), чието действие тече в гримьорната на театъра, отрупана с цветя и поздравителни картички. Оттам минават бившият ѝ съпруг, настоящият годеник, нейният син, агентът и режисьорът ѝ, а с всяка следваща среща емоциите изпълват все по-голямо пространство и повдигат въпроси за славата, властта и любовта, преди последният ѝ поклон да ги остави зад завесата. Постановката на Народния театър гостува в зала 1 на ФКЦ на 9 септември от 19:00.