• Момиче

  12 юни 2019

  Първият пълнометражен филм на белгиеца Лукас Донт вече мина по фестивалните екрани, изстрелвайки го сред новите надежди на европейското кино."Лара е 15-годишно момиче, родено в тялото на момче, което мечтае да стане балерина", казва в едно необикновено изречение неговата история, вдъхновена от реален човек, която през тази седмица се завърта в зала 5 на ФКЦ - прожекцията на 12 юни е от 20:30.
 • За какво ви е Дон Кихот?

  11 юни 2019

  Въпросът е вечен от Сервантес насам, а сега на сцената го повдигат драматургът Юрий Дачев и режисьорът Бина Харалампиева, чийто Дон Кихот сам избира да бъде "луд". Спектакълът не преразказва за приключенията на храбрия рицар от Ла Манча и неговия верен оръженосец Санчо Панса, а представя по-скоро романтично-поетична версия на емблематичните герои, пресъздадени на сцената от едни от най-популярните комедийни актьори.  Постановката, част от програмата на Международния театрален фестивал Варненско лято, гледаме на Основна сцена на Драматичния театър на 11 юни от 19:00.
 • Защото на мама така й харесва

  10 юни 2019

  Комедията на унгареца Жолт Пожгаи е в ръцете на Лилия Абаджиева, за да посочи как честата смяна на образи ни отдалечава от единствения, който е истински. В аристократичната къща на фамилия Джанутри в Бергамо семейството се е събрало, за да почете паметта на Салваторе, най-малкия син на госпожа Мария. Но идва един тайнствен непознат, който разкрива лъжата, в която живеят всички. Постановката на театър Възраждане гледаме на 10 юни от 19:30 на сцена Филиал на Драматичния театър във Варна, в рамките на Театралния фестивал Варненско лято.
 • Queen - шоуто продължава

  9 юни 2019

  Вечните хитове на безсмъртната група звучат в изпълнение на рок банда със солист Теодор Койчинов и оркестъра на Старозагорската опера под диригентството на Димитър Косев. Трибютът гледаме и слушаме в Летния театър във Варна на 9 юни от 21:00.
 • Орлин Павлов & The Art of The Trio

  8 юни 2019

  Орлин Павлов споделя сцената на 8 юни в клуб Menthol с трима от най-емблематичните български музиканти: Живко Петров [клавишни], Димитър Карамфилов [контрабас] и Христо Йоцов [ударни]. The Art of The Trio ще представи джазовото звучене на любимите ни песни на Орлин, както и някои световни музикални бисера на Франк Синатра, Фарел Уилямс, Майкъл Бубле и още. Началото е в 22:30.
 • Agent Greg

  7 юни 2019

  На 7 юни почитателите на клубната музика ще се срещнат с един от най-прогресивно развиващите се гръцки диджеи и продуценти - Agent Greg, който ще даде старт на летния сезон в Bedroom Beach. Очакваме го да застане зад пулта в клуба в 22:00.
 • Историята на един летен любовник

  6 юни 2019

  Историята е на професор по математика, който води доста безгрижен и освободен сексуално живот, докато неговата приятелка, склонна да приема случайните му връзки, не забременява. Какво следва нататък - разбираме от лентата на румънския режисьор Паул Негоеску, която се завърта на голям екран в зала 5 на ФКЦ на 6 юни от 18:00.
 • Онегин

  5 юни 2019

  Тимофей Кулябин безспорно е от най-талантливите и успешни днес руски режисьори от новото поколение, който печели признание из цяла Европа. Онегин е от най-играните негови спектакли от последните години. Фестивалните зрители имат възможност да го гледат заснет по време на представление пред публика. Онегин на Театър Червен факел – Новосибирск, Русия гледаме на голям екран в зала Европа на ФКЦ на 5 юни от 14:00 и на 6 юни от 18:30, в рамките на Международен театрален фестивал Варненско лято.
 • Макбет

  4 юни 2019

  Необичаен и оригинален сценичен прочит на класическата трагедия от Уилям Шекспир. Спектакълът на италианския режисьор Алесандро Серра пренася действието от шотландското кралство сред карнавалната култура и ритуалите на населението от италианския остров Сардиния. Гледаме го на 4 юни на Сцена Филиал на Драматичния театър от 19:30, като част от програмата на Международния театрален фестивал Варненско лято.
 • Студената война

  3 юни 2019

  Студената война е време на жестоки драми и на прекършени човешки съдби за милиони обикновени хора от двете страни на Желязната завеса.
  Филмът - със средствата на киноархива, интервюта със специалисти и на базата на множество документи и фотоси - изследва над 40-годишната борба за надмощие между Западния свят и Социалистическия лагер. Лентата на Радослав Илиев и Ивайло Пенчев гледаме на 3 юни в зала 5 на ФКЦ от 16:30.
 • Фауст

  2 юни 2019

  Фауст и сделката му с Дявола за пръв път се появяват в старогермански мит, който и до днес се разклонява в куп интерпретации – книги, филми, балади и опера като тази на Шарл Гуно. Арогантното лице на главния герой лъсва на сцената на Кралската опера, откъдето чакаме красиво изпълнени арии на фона на възторжени декори и балетни миниатюри, емоционален разказ без полъх на сантименталност и мрачен, наситен финал. Гледаме го на голям екран в Arena Grand Mall Varna на 2 юни от 16:00.
 • DJ Clodagh

  1 юни 2019

  Любимката на Карл Кокс- очарователната DJ Clodagh от Ирландия се завръща във Варна за ексклузивен 5 часов сет. Всички са поканени в Rubik Art Center на 1 юни от 22:00.
 • Женитба по обяви

  31 май 2019

  Женитба по обяви е невероятна ситуационна комедия, чрез която се разкрива съдбата на трима самотни хора, решили чрез обяви да намерят своята половинка в живота. В ролите на една от най-новите постановка на Драматичния театър в Бургас влизат Валентин Танев, Албена Колева и Тончо Токмакчиев, а ние ги гледаме на 31 май от 19:00.
 • Любов и гръмотевици

  30 май 2019

  В пиесата на нашумелия американски драматург Кен Лудвиг ще видим как една театрална трупа се мъчи да се отърве от ежедневните си неволи. Това води след себе си до куп недоразумения. Ще се озовем зад кулисите на театъра, за да станем свидетели на семейни конфликти, любовни драми, пиянски безумия и провалени мечти за холивудска кариера. Постановката на Драматичен театър Русе гостува на сцената на театър Българан на 30 май от 19:30.
 • Вечеря с приятели

  29 май 2019

  В пиесата Вечеря с приятели Доналд Маргулис разказва историята на две приятелски семейства, които са изправени пред екзистенциалния въпрос: как да продължим живота си, ако ежедневието е надделяло над чувствата? Отговор на въпроса ни дават Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кристина Янева на сцената в ДНА в Бургас, на 29 май от 19:00.
 • Капернаум

  28 май 2019

  12-годишният Заин, бежанец от Сирия, попада пред очите на режисьорката Надин Лабаки по улиците на Ливан. Така той бива избран да изиграе момчето Заин от Бейрут, което в началото на филма изправя родителите си пред съд с обвинението, че изобщо са го създали. Лентата е с прожекции в зала 5 на ФКЦ през тази седмица, а прожекцията на 28 май е от 20:00.
 • Рокендрол

  27 май 2019

  Вълнуващ документален разказ, изграден от спомените на членове на легендарни в България рок групи като Ахат, Ревю, Ера, Нова генерация, Контрол, които с революционните си за 80-те години на миналия век музика и текстове разбиха обществените клишета и се превърнаха във флагман на контракултурата в България. Филмът на Борислав Колев гледаме на 27 май в зала 5 на ФКЦ от 18:00.
 • Залез

  26 май 2019

  1913, Будапеща, сърцето на Европа. Младата Ирис Лейтер пристига в унгарската столица с големи надежди да работи в легендарния магазин за шапки, който е принадлежал на покойните ѝ родители. Приключението ѝ я откарва из тъмните улици на Будапеща. Лентата на Ласло Немеш - Залез гледаме в зала Европа на ФКЦ, а прожекцията на 26 май е от 20:00.
 • Формулата на Тео

  25 май 2019

  Какво е важно за доброто образование? Трябва ли един успешен физик да познава поезията на Хьолдерлин? Може ли да се преподава търсенето на нравствения абсолют? А да се подарява най-ценният и скъп продукт днес? Или това е само Формулата на Тео? Документалната лента на Николай Василев гледаме в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Airbag

  24 май 2019

  Братята Николай и Петко Славови, по-известни като Airbag, се качват на сцената на бар Ten Fingers в Бургас на 24 май, за да ни представят новия си сингъл Brothers, както и парчета от албумите Overcooked summer и Recycle Of Love. Партито започва в 22:00.