• Прощална вечеря

  20 май 2019

  Здравко Митков постави черната комедия Името на двамата съвременни драматурзи от Франция само преди година, а днес вече е готов с пиеса по друг техен текст - Прощална вечеря. Именно с нея Сатиричен театър Алеко Константинов гостува в зала 1 на ФКЦ на 20 май от 19:00.
 • DESY Live Formation

  19 май 2019

  Десислава Андонова (DJ Desy), позната с характерния си кадифен тембър и топъл глас, с участието си в проектите Phuture Shock и суинг триото Sentimental Swingers, ще представи за пръв път във Варна последния си експериментален проект, в който отказва да се подчини на стилове, рамки и “запазени марки”. Събитието, част от Varna Jazz Days Festival, слушаме и гледаме на 19 май в двора на Археологическия музей от 20:00 срещу билет от 10лв на входа.
 • Mendo

  18 май 2019

  Една от звездите на Cadenza Records - Mendo, редом с любимите резиденти Kiko и Electriksoul, ще срежат лентата на летен сезон 2019 в клуб Makalali на плажа във Варна. Стартът на партито е на 18 май от 22:00.
 • Delta Roosters

  17 май 2019

  Групата е създадена в края на 2011 от Антон Серкеджиев и Петър Георгиев - Пешето, които от години свирят заедно като акустично китарно дуо. В последствие формацията се разширява, за да се стигне и до дебютния албум Блус и ритъм, с парчетата от който ги чакаме на 17 май на сцената на бар Ten Fingers в Бургас в 22:30.
 • Секскомедия в лятна нощ

  16 май 2019

  Има такива нощи... Във въздуха сякаш се носи и разпръсква любов... Всички са увлечени от реални и въображаеми любовни трепети. Пиесата на Уди Алън е едно намигване към Сън в лятна нощ на Шекспир и филма на Бергман Усмивки от една лятна нощ. Драматичен театър Хасково гостува със Секскомедия в лятна нощ в зала НХК в Бургас на 16 май от 19:00.
 • Къщата, която Джак построи

  15 май 2019

  САЩ през 70-те години. Следваме изключително интелигентния Джак за период от 12 години и виждаме убийствата, които представят развитието на Джак като сериен убиец. Преживяваме историята през неговата гледна точка, а тя е, че всяко убийство представлява произведение на изкуствотo. Прожекцията на 15 май е в зала 5 на ФКЦ от 20:00.
 • Мартин, Данчо и майка им

  14 май 2019

  Всъщност под чадъра в авторския спектакъл на Камен Донев е само на Данчо и Мартин майка им в лицето на Албена Колева, но суматохата, която актрисата завихря около себе си, е достатъчна да "напълни" сцената и да взриви от смях салона. Комедията гостува в зала НХК в Бургас, на 14 май от 19:00.
 • Три котки на покрива

  13 май 2019

  Драматичен театър Благоевград гостува на бургаска сцена с една комедия на абсурда, в която три презадоволени от живота жени решат да търсят несъществуващите си проблеми. Какво всъщност намират, гледаме на сцената в зала НХК на 13 май от 19:00.
 • Златната гъска

  12 май 2019

  Златната гъска е шеговит музикално-куклено-театрален опит за присмех над човешката глупост, алчност, завист и суета. А смехът е единственото, което театърът може да предложи като лек срещу тези болести на ума, сърцето и душата. Премиерното представление на Куклен театър-Бургас гледаме на 12 май от 11:00.
 • Малко късмет за по-късно

  11 май 2019

  В разказа на Палми Ранчев със същото заглавие двама боксьори се срещат в трамвая години след младежкия им мач. В него единият губи, а после става шампион – макар че явно не докрай, защото днес е контрольор; вторият печели, но години по-късно го виждаме да изкарва по десетина лева дневно на Илиянци. Този сюжет става основата на филм, който неотдавна влезе в кината. Тази седмица го гледаме в зала 5 на ФКЦ, прожекцията на 11 май е от 18:00.
 • Innerglow

  10 май 2019

  Година след появата си на клубната сцена, четворката вади ново парче с видео - Rising sun. Чакаме ги на сцената в Menthol на плажа, на 10 май след 22:00 срещу 5лв на входа.
 • Ножица-трепач

  9 май 2019

  Театър Българска армия гостува в зала Конгресна на ДКС във Варна с постановката Ножица-трепач. Спектакълът започва като стандартна крими-комедия, след което се преобръща и от класическа кримка се превръща в модерно интерактивно представление, в което публиката е тази, която разплита загадката убийството и има последната дума. Гледаме Ножица-трепач на 9 май от 19:00.
 • Силата на съдбата

  8 май 2019

  Анна Нетребко и Йонас Кауфман за звездите в грандиозната постановка на операта на Верди. В музикално отношение операта изисква максимални усилия от изпълнителите, а историята за неизбежното горчиво отмъщение дава възможност за създаването на изключителен театрален спектакъл. Поставена за първи път в Амстердам, продукцията е пренесена на сцената на Кралската опера в цялото си великолепие. Ние я гледаме на голям екран в Arena Grand Mall Varna на 8 май от 19:00.
 • Кой е Големанов?

  7 май 2019

  Действието следва сюжета на популярната комедия Големанов от Ст. Л. Костов, но използва и много злободневни препратки към съвременната българска действителност. Най-новия мюзикъл на Опера Варна гледаме на 7 май на Основна сцена от 19:00.
 • Животът е безкраен танц

  6 май 2019

  И този танц е суинг. Поне според Sentimental Swingers – проектът на Андрония Попова-Рони (на чиято памет днес посвещават този документален филм), Десислава Андонова, Вера Шандел и Михаил Йосифов Секстет. Белгийският режисьор Андре Шандел, съпруг на Вера, разказва с близък поглед за бляскавото суинг трио, което с рокли, перли и усмивки съживява носталгията по този стар стил. Филмът гледаме на 6 май в зала 5 на ФКЦ от 20:30.
 • Студена война

  5 май 2019

  Една завладяваща любовна история, сплела фатално съдбите на двама души с различни житейски биография и темпераменти на фона на разгарящата се Студена война между Източна и Западна Европа през 50-години на миналия век. Тази романтична черно-бяла драма на полския режисьор Павел Павликовски се завърта премиерно в зала Европа на ФКЦ - прожекцията на 5 май е от 18:00.
 • SEVI

  4 май 2019

  Поводът за последния концерт на Sevi е промото на третия студиен албум на бандата Follow Me. Ще чуем на живо 11-те нови песни, над които Sevi работят през последната година и половина. Слушаме и гледаме в Бар Без Име в Бургас, след 23:00.
 • Анимационерите

  3 май 2019

  Този майски петък имаме уши за последния трети албум на бандата (озаглавен скромно Анимационерите), който ще чуем в Menthol на плажа. В 21:30 на сцената излизат Георги Згуров - Гурко (вокал), Николай Бекриев (китара), Цветан Методиев (синтезатори), Росен Ватев (барабани) и Петко Славов (бас), а ние ги слушаме срещу билет от 15лв.
 • Редки тъпанари

  2 май 2019

  Зад заглавието (по идея на Андрей Слабаков) стои италианската комедия Неизвестни извършители от 1958 на Марио Моничели с Марчело Мастрояни и Клаудия Кардинале. Днес Теди Москов обръща гръб на италианския евфемизъм в Русенския театър (с помощ за адаптацията от Симон Шварц), за да разкаже историята за "трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща". Как ще завърши всичко, гледаме на 2 май в зала НХК в Бургас от 19:00.
 • Златната ръкавица

  1 май 2019

  Провокативният нов филм на Фатих Акин е създаден по роман бестселър. Филмът проследява истинската история на Фриц Хонка – физически и психически увреден сериен убиец, който убива жени в квартал в Хамбург между 1970 и 1975. Хонка избира жертвите си в бар на име Zum Goldenen Handschuh (Златната ръкавица), където често е посетител. Прожекцията на 1 май е в зала 5 на ФКЦ от 18:10.