• Цигуларката на Бога

  16 октомври 2019

  Дългоочакваната театрална поема Цигуларката на Бога е написана от Стефан Цанев специално за Доротея Тончева, която отново се завръща на театрална сцена. В пиесата става дума за драматичната съдба на една цигуларка със световна слава, за стремежа на човека на изкуството към съвършенство. Цигуларката на Бога гледаме на Основна сцена на Драматичен театър-Варна, на 16 октомври от 19:00.
 • Красиви тела

  15 октомври 2019

  Младежкият театър гостува във Варна на 15 октомври с очарователната женска компания, която заплита трагикомичен разказ за пропуснати възможности, изгубено време, безсмислени компромиси, ограбващи връзки, самотност, лъжи и любовни авантюри. Постановката Красиви тела гледаме в зала Конгресна на ДКС от 19:00. Постановката се отменя, поради заболяване на актьор.
 • Невястата

  14 октомври 2019

  Постановката на Фолклорен ансамбъл Родопа надхвърля рамката на танцов спектакъл и вплита изразността на родопския фолклор, езика на танца и песента. Невястата пресъздава легендата за родопска девойка, скочила от скала над Смолян, за да запази вярата и любовта си. Спектакълът гледаме на 14 октомври в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Drag on

  13 октомври 2019

  Drag on закрива фестивала българския физически и визуален театър и пърформанс Ерата на водолея на 13 октомври от 19:30 в Младежкия център в Бургас. Drag on е хореографска работа, фокусирана върху dragging практики, която изследва дезидентификацията на телата и границите около тях.
 • Stiv Hey

  12 октомври 2019

  Съботната вечер в Incognito пуска Stiv Hey - име, което през последните години не слиза от техно класациите. На партито в клуба очакваме да ни пораздвижи с модерно тек-хаус звучене и грууви ритми. Стив застава зад пулта в 23:00.
 • Тино

  11 октомври 2019

  Харесахме го с групата му Soulmate #2, после от сцената на Гласът на България. Сега ще го чуем на живо в компанията на Андрей Андонов [барабани] и Николай Кърджиев [китара] в петък вечер на сцената на Rubik Art Center от 20:00.
 • Филифьонката, която вярваше в бедствия

  10 октомври 2019

  По красив и поетичен начин спектакълът разказва за една странна Филифьонка, която живее сама на един отдалечен северен бряг. Тя толкова се бои да не й се случи някое бедствие, че почти не излиза от къщата си. Но всъщност, дали най-добрият начин да се освободиш от страха не е да преминеш през него?! Отговорът получаваме на 10 октомври от 18:30 на сцената на Кукления театър в Бургас.
 • Казандзакис

  9 октомври 2019

  Гръцката лента Казандзакис е част от програмата на фестивала CineLibri. Сюжетът се уповава на автобиографичния роман Рапорт пред Ел Греко и проследява местата, които бележат развитието на писателя – островите Крит и Егина, Берлин и Виена, Русия и Франция. Гледаме го на 9 октомври в зала Европа на ФКЦ от 20:00.
 • Само за жени

  8 октомври 2019

  2000 години игнорирана и унижавана! Най-сетне идва моментът жената да стане господар на тялото и съдбата си. В Само за жени Дарио Фо и Франка Раме ефектно и с неповторимо чувство за хумор ни въвличат в битката за равноправие на жени от различни епохи. Започвайки от Ева, разбира се. Премиерата на постановката на Драматичен театър-Варна гледаме на 8 и 9 октомври от 19:00 на сцена Филиал.
 • Кукери

  7 октомври 2019

  Кукери е спектакъл-спасение с езическата мощ на кукерството – за свободната човешка душа и за битието, което винаги се възражда. Спектакълът на Драматичен театър-Шумен гостува във Варна на 7 октомври, гледаме го на Основна сцена на театъра от 19:00.
 • Капаро за трима

  6 октомври 2019

  Бизнесмен, боксьор и народен лечител стават жертви на имотна измама и са принудени да съжителстват заедно, докато се опитват да се спасят от подлия хазяин, бившата му жена, агресивен домоуправител-багерист и кокетна съседка.
  Дали трябва да се спасяват от ситуацията или от самите себе си и на какъв климат вирее южноафриканската фалосовидна папрат разбираме на 6 октомври от 19:30 в зала 1 на ФКЦ.
 • Steelers

  5 октомври 2019

  Те са амбициозни рокаджии и отдадени на това, което правят. В репертоара им има за всекиго по нещо. Свирят и мелодичен и по-твърд рок или правят трибюти към Whitesnake и Bon Jovi. Слушаме ги в събота вечер в бургаския клуб Ten Fingers след 23:00.
 • Мария Илиева

  4 октомври 2019

  Даваме старт на уикенда с вълнуващ лайв на Мария Илиева в Moda Bar My Place. Певицата не веднъж е споделяла, че Варна е любимият й град, а ние очакваме запомнящо се парти с най-големите й хитове. Започваме да “играем стилно” точно в 22:30.
 • Трима мъже и една Маргарита

  3 октомври 2019

  Една нощ трима мъже попадат в обща болнична стая. В рамките на осем часа те са изправени пред абсурдни дилеми и ситуации. От решението, което всеки един от тях ще се наложи да вземе, зависи тяхното бъдеще. Развръзката гледаме на сцената на Драматичен театър-Бургас, където постановката Трима мъже и една Маргарита гостува на 3 октомври от 19:30.
 • Живко Петров

  2 октомври 2019

  Обикновено редим името му в бекграунда на чужди концерти (Белослава и Хилда Казасян са само троха от списъка му с колаборации), но този път Живко Петров е главната фигура под светлините. След първия му албум After 4 следва втори, който слушаме за първи път на 2 септември в Концертното студио на Радио Варна от 19:00.
 • Ами сега!!!

  1 октомври 2019

  Ами сега!!! е спектакъл за взаимоотношенията между мъжа и жената в любовта и семейния живот - за суетата, изневярата, ревността, изкушенията. Тези човешки слабости често ни поставят в деликатни ситуации, от които търсим изход. Спектакълът гостува на бургаска сцена ДНА, на 1 октомври от 19:00.
 • Два билета за Париж

  30 септември 2019

  Нощ преди сватбата в младоженския (многоженския) апартамент! Секс преди брака?!!! - може… Но ако е с непознат човек? Това изневяра ли е или… алкохолно недоразумение?…Тези (и други) поразии се случват в комедията Два билета за Париж, чийто автор е Христо Христов, а именно главният сценарист на Аламинут. Постановката гледаме на 30 септември, на сцената в ДНА в Бургас от 19:00.
 • Котка в стената

  29 септември 2019

  Общински блок в мултикултурния квартал Пекъм, югоизточен Лондон. Българско семейство влиза в конфликт със съседите си, живеещи на социални помощи. Появата на котката разкрива за българите една непозната картина на Великобритания и лавината от социални несправедливости принуждава главната героиня да вземе важно решение за живота си. Филмът е част от програмата на фестивала Златна роза за 29 септември, гледаме го в зала 1 на ФКЦ от 20:15.
 • Калин Вельов

  28 септември 2019

  Вечно усмихнат и симпатичен на всички български перкусионист и композитор, който се справя особено добре с горещата латино музика. Наслаждаваме се на изпълненията му на живо в събота вечер в Piano bar Sinatra във Варна след 22:00.
 • Nikobo

  27 септември 2019

  Nikobo е дебютният албум на варненския тромпетист Нейко Бодуров и ще прозвучи за първи път в Бургас на 27 септември в Barbossa от 21:00. Джаз и електроника в стил ню джаз се вплитат в оригиналните композиции, експресивни импровизации и ритъм, за които допринасят изключителните музиканти, взели участие в този албум. На сцената, освен тромпетът на Нейко Бодуров, ще звучат алт саксофона и кларинета на Стоян Роянов Я-Я, клавишите на пианиста и композитор Димитър Бодуров, басът на Михаил Иванов и ударните на Димитър Семов.