• Професия лъжец

  25 юли 2019

  Джелсомино имал толкова силен глас, че помитал всичко по пътя си. Принуден да напусне родното си място, заради този си недостатък, той попада в чудновата страна, където всички уж говорели същия език, но използвали думите със различно значение. Тази странна детска история от Джани Родари, Теди Москов ползва за основа на спектакъла за възрастни Професия лъжец, политико-исторически прочит на клиширани събития от нашето минало. Вижте какво точно се е получило - на лятна сцена на Кукления театър на 25 юли от 21:00.
 • Година на маймуната

  24 юли 2019

  Сръбско-македонската лента представлява политическа сатира за чудатото приятелство между самотна маймуна и (обеднял) пазач в зоопарк в един преобърнат наопаки свят, представен през погледа на едно шимпанзе. Година на маймуната гледаме на Открита сцена Охлюва на 24 юли от 21:30, в рамките на Международния филмов фестивал Бургас 2019.
 • Операцията

  23 юли 2019

  В пиесата Иво Сиромахов описва разминаването между страховете на пациентите и невъзмутимостта на лекарите. Скалпелът в операционната държат Бачев и Горанов, обгрижвани от медицинска сестра - тип плеймейтка. Операцията гледаме на 23 юли от 20:45 в зала 1 на ФКЦ.
 • Ники Станоев говори за музика

  22 юли 2019

  Стенд-ъп комедия с Николай Станоев, в която той ще говори за Музиката в неговия съзнателен живот, тоест от 80те до днес. Ще покаже какво му е причинявала Музиката, как му е помагала и пречила за мацките, ще я анализира, ще импрорапира... ще я изпълнява. Всичко това се случва на 22 юли на сцената на театър Българан от 19:30.
 • Ромео и Жулиета

  21 юли 2019

  И да не сте стъпвали в оперен театър, познавате тази вечна история за двама влюбени, които сами прекратяват живота си, щом не могат да го изживеят заедно. Чувствената балетна хореография на Кенет МакМилан стъпва върху иконичната музика на Прокофиев на фона на Верона от 16 век, сглобена от великолепната сценография на Николас Георгиадис, за да се получи едно от най-силните оръжия на Кралския балет. Гледаме го на голям екран в Arena Grand Mall Varna на 21 юли от 16:00.
 • Бар на края на света

  20 юли 2019

  Бар на края на света е концерт-спектакъл с вечните хитове от филми и мюзикъли. Под съпровода на Шуменска филхармония, Милица Гладнишка и Васил Петров ще изпълнят 24 песни, сред които Странници в нощта, Лунна река, Отвъд дъгата, Пейки под дъжда и Моят път. Концертът слушаме на Остров Света Анастасия на 20 юли от 21:00.
 • Фалшив герой

  19 юли 2019

  Фалшив герой е спектакъл с песни на Тодор Колев в нови аранжименти в изпълнение на Русенската филхармония с диригент Димитър Косев, Бенда на Мишо Йосифов и Ангел Заберски и артистите Ненчо Балабанов, Поли Генова, Димо от ПИФ и Хилда Казасян. Спектакълът гостува на сцената на Летен театър-Варна на 19 юли от 21:00.
 • Да удариш джакпота

  18 юли 2019

  На един мъж и една жена им се случва това, за което всички мечтаем - удрят джакпота. Да мечтаеш за нещо е лесно, но да си истински щастлив, когато то се сбъдне, е трудна работа. Двамата се оказват неспособни да превъзмогнат последиците от внезапното си забогатяване - срещу пари не могат нито да върнат обратно миналото си, нито да подредят бъдещето си. Росица Александрова и Николай Урумов ни разказват тази история на сцената на зала1 във ФКЦ, на 18 юли от 19:30.
 • Konichiwa Crew

  17 юли 2019

  Хип-хоп, хаус, R&B, афро, кудуро, бас и трап - микс от тези музикални стилове слушаме на 17 юли в бар Egoist във Варна, благодарение на дуото диджеи Afro-Kid и VidalVoodoo. По-известни като Konichiwa Crew, те са били диджеи на едни от най-големите танцови събития в света. Слагаме удобни обувки и сме в клуба точно в 22:00, когато партито започва.
 • Щастливият Лазаро

  16 юли 2019

  Двайсетгодишният Ладзаро е млад фермер и вечен оптимист с простичък живот в своето италианско село, живописно като картина на стар майстор. Всички там са доста бедни, работата е тежка, но леките шеги и усещането за вълшебна приказка, поднесено майсторски от камерата, не позволяват на филма да завие към мрачен реализъм. При все, че детайлите бавно се трупат в странна купчина, която внезапно разкрива, че там всъщност нещо нередно се случва. Какво именно - разбираме от прожекцията на 16 юли в зала 5 на ФКЦ от 18:00.
 • Вражалец

  15 юли 2019

  Театрална формация Мелпомена гостува във Варна с един ярък разказ по пиесата на Ст. Л. Костов за алчните, но симпатични селяни, които остават излъгани от обигран мошеник. Постановката се играе в зала 1 на ФКЦ на 15 юли от 19:30.
 • Мария Илиева

  14 юли 2019

  Пълни цял албум с най-добрите си парчета до момента и се отправя с него на турне, което ще премине през Летните театри в Бургас (14 юли, 20:30) и Варна (16 юли, 20:30). Две китари, тромпет, барабани, перкусии, пиано и синтезатор допълват гласа на певицата в това музикално пътешествие през синглите на Мария Илиева с номер едно  - Лунен сън, Нищо, Alright, Сама, Крадена любов, Чуваш ли ме, Играя стилно, Нека вали, Всичко... общо 16 на брой плюс 4 бонус трака.
 • They Say Rock Is Dead?

  13 юли 2019

  Николо Коцев, рок-група Кикимора, хорът и оркестърът на Държавна опера Бургас представят рок хитовете на 20 век в проекта They Say Rock Is Dead?. Рок класики на Van Halen, Bon Jovi, AC/DC, Rainbow, Led Zeppelin, Queen, Guns ‘n Roses, Uriah Heep и др. слушаме на сцената на Летния театър във Варна, на 13 юли от 21:00.
 • Живот като на кино

  12 юли 2019

  В атмосферата на Сексът и градът, Флинстоун, Зеленият път, Маската,  и още много ще ни вкарат Милица Гладнишка, пианистът Васил Спасов и секстетът на Михаил Йосифов. Филмовата музика ще прозвучи за пръв път от горните, като цял спектакъл, който оживява с истории и персонажи от игрални и анимационни филми. Концертът слушаме в петъчната вечер в клуб Menthol на плажа, а Милица и компания излизат на сцената в 23:00.
 • Bond

  11 юли 2019

  Най-успешният дамски струнен квартет празнува 20 години на сцена и по този повод идва да ни почерпи с най-доброто от дискографията си. Bond излизат на сцената на Летния театър в Бургас на 11 юли в 20:30, а на 12 юли в 21:00 ги очакваме и в Летен театър-Варна.
 • Нежно създание

  10 юли 2019

  Жена получава обратно колета, който по-рано е изпратила на съпруга си в затвора. Объркана и притеснена, тя решава да отиде до откъснатото от света място в Русия, за да потърси информация. Така започва историята за една тежка битка с унижението и насилието, разказана от режисьора Сергей Лозница, чийто развой нататък проследяваме в зала 5 на ФКЦ, прожекцията на 10 юли е от 17:50.
 • Да послушаме кино

  9 юли 2019

  Най-популярната българска филмова музика звучи с нови, направени за този концерт аранжименти от невероятните музиканти Христо Йоцов и Живко Петров. Слушаме ги в изпълнение на Хилда Казасян и бендът, който винаги я съпровожда плюс специалните гости Васил Петров и Теодосий Спасов. Концертът на 9 юли е в Летен театър-Бургас от 21:00, а на 11 юли в Летен театър-Варна в същия час.
 • Страдивари Секстет

  8 юли 2019

  Старинен звук и преосмислена традиция носят солисти от академия Санта Чечилия на Варненско лято. Страдивари Секстет свири с хармония и страст избрани творби на Шьонберг и Брамс на 8 юли в Аулата на Икономическия университет във Варна от 19:00.
 • Разделям двойки по домовете

  7 юли 2019

  Младежкият театър гостува на варненска сцена с тази съвременна френска комедия (с номинация за награда Молиер), чието заглавие копира длъжностната характеристика на Ерик (Михаил Билалов). В работното си време той застава очи в очи с чужди половинки, за да се раздели с тях вместо партньорите им, но задачата се усложнява, когато насреща се оказва неговата бивша съпруга. Развръзката гледаме на 7 юли на сцената на Летен театър-Варна от 21:00.
 • Mo’ Horizons

  6 юли 2019

  Знаете, че лятното настроение се е настанило удобно в града, когато температурите скочат над 25, а наоколо се носи бразилектро и чилаут с марка Mo’ Horizons. Точно това ще се случи и тази съвсем лятна нощ в Cubo Beach Bar във Варна след 22:00 – боса нова, бразилектро, латино, соул, фънк, дръм‘н‘боса, заедно с чаровната вокалистка Денис М’байе, перкусионистът Нене Васкес и капитанът на Mo’ Horizons – хер Дрозмайер.