• Беше ми 100Лично

  6 август 2019

  Беше ми 100Лично се нарича шоуто на първия български вентролог - Димитър Иванов - Капитана. На сцената на Летния театър в Бургас, разбира се, той ще бъде с феноменалния си приятел Бай Тъньо. Те ще проследят пътя на един млад човек от малкия провинциален град до столицата, преживяванията, които всички са имали в живота си и причините за неистовото му желание да се разкара от там час по-скоро… Шоуто гостува в Бургас на 6 август от 20:30.
 • Грамофонът

  5 август 2019

  Един грамофон, един актьор, един свят. Или… как се сбъдват мечтите. Едно вълнуващо пътешествие през годините, изпълнено с хумор, носталгия и любов. Автобиографични истории на Виктор Калев и български песни на любими изпълнители, изпяти и изиграни от актьора. Концерт-спектакълът Грамофонът гледаме на 5 август от 21:00 на сцената на Летния театър във Варна.
 • Орлин Павлов

  4 август 2019

  Всички харесваме Орлин Павлов. Слънчев, усмихнат, нестихващо популярен, прекрасно талантлив и винаги раздаващ се за публиката. Този път излиза на сцената на Menthol в неделя вечер в 23:00, заедно с Борислав Бояджиев - барабани, Милен Кукошаров - пиано, DJ Stephane Love и Мирослав Иванов - китара.
 • Огюстен Дюме

  3 август 2019

  Един от забележителните цигулари от края на 20 век Огюстен Дюме ще свири за пръв път на ММФ Варненско лято тази година. Той ще изпълни интеграл на сонатите за цигулка и пиано на Брамс заедно с младата надежда – френския пианист Жонатан Фурнел на 3 август от 19:00 в Градската художествена галерия.
 • Синфония Варсовия

  2 август 2019

  Блясъкът на европейската камерна музика от 18 век ще бъде пресъздаден от емблематичния полски оркестър Синфония Варсовия на ММФ Варненско лято. Трима много успешни европейски музиканти ще бъдат солисти в концерта с творби на Девиен, Моцарт и Хайдн. Сред солистите на оркестъра във Варшава и в международните турнета са флейтистът и диригент Филип Бернолд и Огюстен Дюме – един от знаковите цигулари от втората половина на 20 век. Те ще свирят заедно с виолиста Жерар Косе на 2 август от 19:00 в зала 1 на ФКЦ.
 • Фамилната къща

  1 август 2019

  Тази побъркана семейна история се завърта в Дните на европейското кино, разказвайки какво би станало, ако главата на фамилията внезапно се събуди от кома. Италианската комедия гледаме в зала 5 на ФКЦ на 1 август от 20:30.
 • Три жени на микрофона

  31 юли 2019

  One Night Stand е супер успешен комедиен формат, създаден от Оля Антонова, Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова (по-известни като Letiashtata Kozzila Erato и Красита от Майко Мила). В него три жени говорят за нещата от живота без грам цензура, абсолютно политически некоректно и най-безцеремонно ни попиляват от смях. Трите дами окупират микрофона на 31 юли от 20:30 в клуб Saxa Beach в Бургас, а на следващата вечер по същото време ги очакваме в Menthol във Варна.
 • Тя, той и още двама-трима

  30 юли 2019

  Шест театрални миниатюри. Шестима мъже. Шест първи срещи. Шест смъртни случая. Шест експлозии от смях и абсурд…и една невероятно отчаяна жена. Спектакълът е своеобразен наръчник за това как една жена трябва да воюва за своето щастие - разлистваме го в зала 1 на ФКЦ на 30 юли от 19:30.
 • Видението

  29 юли 2019

  Ако от трейлъра ви лъхне на Дан Браун, не се поддавайте. Тази френска религиозна мистерия, която обикаля из подземните коридори на Ватикана, йорданската пустиня и горите на Франция (снимани великолепно), не включва сатанински конспирации и злокобни свещеници. Режисьор-сценаристът Ксавие Джаноли е по-добър от това и, вместо да задава гатанки за Дявола, ни кара да се питаме съществува ли Бог. Отговорът на въпроса търсим тази седмица в зала 5 на ФКЦ, където филмът се завърта като част от програмата на Дните на европейското кино. Прожекцията на 29 юли е от 20:30.
 • Мястото

  28 юли 2019

  Паоло Дженовезе обича истории с много герои и след шестте в Перфектни непознати тук удвоява с цели единадесет – плюс един, седнал в дъното на кафенето Мястото, при когото останалите се отбиват за по няколко тежки минути. Какво искат те от него и какво той от тях, гледаме на голям екран в зала 5 на ФКЦ от 20:30.
 • Crazibiza

  27 юли 2019

  Хаус музика от най-голям калибър ще слушаме тази събота в Bedroom Beach Club на Слънчев бряг. Виновници са унгарските ентусиасти Crazibiza, които почти всяко лято ни гостуват, но ние нямаме против да ни оставят без дъх със зареждащ ритъм, диско-грууви звучене и страхотни ремикси на живо. Стартът на парти нощта е в 23:00.
 • Мирко Ди Флорио

  26 юли 2019

  Краткосвирещият му албум Head Up се ражда с подкрепа от хора като Марко Карола, Джейми Джоунс и Карл Кокс, а когато Мирко Ди Флорио се нарежда до тях, сериозните турнета, колаборации и другите му два албума (That Place и Coco Club) не закъсняват. Носи ги и при нас в клуб Makalali на плажа на 26 юли, откъдето едва ли ще изпълзите преди сутринта.
 • Професия лъжец

  25 юли 2019

  Джелсомино имал толкова силен глас, че помитал всичко по пътя си. Принуден да напусне родното си място, заради този си недостатък, той попада в чудновата страна, където всички уж говорели същия език, но използвали думите със различно значение. Тази странна детска история от Джани Родари, Теди Москов ползва за основа на спектакъла за възрастни Професия лъжец, политико-исторически прочит на клиширани събития от нашето минало. Вижте какво точно се е получило - на лятна сцена на Кукления театър на 25 юли от 21:00.
 • Година на маймуната

  24 юли 2019

  Сръбско-македонската лента представлява политическа сатира за чудатото приятелство между самотна маймуна и (обеднял) пазач в зоопарк в един преобърнат наопаки свят, представен през погледа на едно шимпанзе. Година на маймуната гледаме на Открита сцена Охлюва на 24 юли от 21:30, в рамките на Международния филмов фестивал Бургас 2019.
 • Операцията

  23 юли 2019

  В пиесата Иво Сиромахов описва разминаването между страховете на пациентите и невъзмутимостта на лекарите. Скалпелът в операционната държат Бачев и Горанов, обгрижвани от медицинска сестра - тип плеймейтка. Операцията гледаме на 23 юли от 20:45 в зала 1 на ФКЦ.
 • Ники Станоев говори за музика

  22 юли 2019

  Стенд-ъп комедия с Николай Станоев, в която той ще говори за Музиката в неговия съзнателен живот, тоест от 80те до днес. Ще покаже какво му е причинявала Музиката, как му е помагала и пречила за мацките, ще я анализира, ще импрорапира... ще я изпълнява. Всичко това се случва на 22 юли на сцената на театър Българан от 19:30.
 • Ромео и Жулиета

  21 юли 2019

  И да не сте стъпвали в оперен театър, познавате тази вечна история за двама влюбени, които сами прекратяват живота си, щом не могат да го изживеят заедно. Чувствената балетна хореография на Кенет МакМилан стъпва върху иконичната музика на Прокофиев на фона на Верона от 16 век, сглобена от великолепната сценография на Николас Георгиадис, за да се получи едно от най-силните оръжия на Кралския балет. Гледаме го на голям екран в Arena Grand Mall Varna на 21 юли от 16:00.
 • Бар на края на света

  20 юли 2019

  Бар на края на света е концерт-спектакъл с вечните хитове от филми и мюзикъли. Под съпровода на Шуменска филхармония, Милица Гладнишка и Васил Петров ще изпълнят 24 песни, сред които Странници в нощта, Лунна река, Отвъд дъгата, Пейки под дъжда и Моят път. Концертът слушаме на Остров Света Анастасия на 20 юли от 21:00.
 • Фалшив герой

  19 юли 2019

  Фалшив герой е спектакъл с песни на Тодор Колев в нови аранжименти в изпълнение на Русенската филхармония с диригент Димитър Косев, Бенда на Мишо Йосифов и Ангел Заберски и артистите Ненчо Балабанов, Поли Генова, Димо от ПИФ и Хилда Казасян. Спектакълът гостува на сцената на Летен театър-Варна на 19 юли от 21:00.
 • Да удариш джакпота

  18 юли 2019

  На един мъж и една жена им се случва това, за което всички мечтаем - удрят джакпота. Да мечтаеш за нещо е лесно, но да си истински щастлив, когато то се сбъдне, е трудна работа. Двамата се оказват неспособни да превъзмогнат последиците от внезапното си забогатяване - срещу пари не могат нито да върнат обратно миналото си, нито да подредят бъдещето си. Росица Александрова и Николай Урумов ни разказват тази история на сцената на зала1 във ФКЦ, на 18 юли от 19:30.