• Мистерията Лагерфелд

  23 септември 2019

  Карл Лагерфелд винаги се е криел зад маски. Както казва сам: "Искам да съм като привидение, което се появява и изчезва." Но кой е човекът отвъд известните тъмни очила? Каква е историята и миналото му? Лоран Ален-Карон се е срещал с тези, които са го наричали "сянката". С очевидците на живота му. С хората, които са пожелали да говорят и да очертаят учудващия му път.
 • La Migra Trio

  22 септември 2019

  Колоритния варненски състав LaMigra (Страцимир Павлов [пиано], Стоян Роянов Я-Я [кларинет, саксофон], Валери Ценков [перкусии, маримба], Нейко Бодуров [тромпет] и Венцеслав Марков [бас]) представя неизпълнявания след премиерата си албум Seven Sacred Spaces, в разширен състав и с нови джаз-аранжименти. Концертът е част от програмата на фестивала In The Palace, слушаме го на 22 септември в зала 1 на ФКЦ от 20:00.
 • Орлин Павлов & JP3

  21 септември 2019

  В рамките на IN THE PALACE един от най-обичаните български изпълнители Орлин Павлов се качва на сцената във Варна, заедно с формацията JP3. JP3 е в състав Живко Петров - пиано, Веселин Веселинов - Еко - бас, Димитър Семов - барабани. Слушаме ги на 21 септември в зала 1 на ФКЦ от 20:00.
 • Meszecsinka

  20 септември 2019

  Една от най-успешните унгарски формации празнува десетилетие на сцена с чисто нов албум, чиято световна премиера ще бъде у нас. Готвен през последните две години, новият албум на формацията - Stand into the Deep, продължава пътешествието в света на сънищата, започнато с предходния Awake in a Dream, спечелил престижната музикална награда Фонограм за най-добър етно албум. Концертът на Meszecsinka е на 20 септември в Rubik Art Center от 23:00.
 • Jazz Boudoir

  19 септември 2019

  Изкушаващата Вера Шандел от Sentimеntal Swingers и виртуозният композитор – пианиста Ангел Заберски ще ни направят свидетели на бляскаво пътуване в света на френския шансон - от Патрисиа Каас до Жозефин Бекер, от Едит Пиаф до Жо Дасен, минавайки през Далида. Концертът Jazz Boudoir, част от програмата на фестивала In The Palace, слушаме в зала 1 на ФКЦ на 19 септември от 19:00.
 • Приятели?

  18 септември 2019

  Постановката на Драматичен театър Варна Приятели? e по пиесата Саймън и Гарфънкъл, с която актрисата и драматург Здрава Каменова и режисьорът Калин Ангелов печелят Националната награда 2016 в драматургичния конкурс Иван Радоев - Плевен. Гледаме я на сцена Филиал на театъра от 19:00.
 • Дворците на народа

  17 септември 2019

  Най-големият форум за историческо документално кино DOCK започва в Бургас на 17 септември. Фестивалът открива лентата Дворците на народа. Филмът посещава пет емблематични сгради от социалистическите времена: масивни каменни здания, чиито фасади и интериори, подредба на стаите и мебелите, декор и функционалност имат една-единствена цел – да представят политическата система и нейните ценности. Гледаме го в Гранд Хотел Приморец на 17 септември от 19:00.
 • Il Volo

  16 септември 2019

  Оперните им гласове се хармонизират по цял свят вече 10 години, а през февруари подават и новия албум Musica, който стига тавана и тук с кавъри между оригиналите. Триото Il Volo слушаме на 16 септември в зала Конгресна на ДКС във Варна от 20:00.
 • Горско училище

  15 септември 2019

  Горско училище е забавен образователен спектакъл, изпълнен с уроци, игри и закачки. Денят в Горското училище минава неусетно. Всеки ученик знае, че в училище е забавно и весело. Но дали така мислят и тези, които за пръв път прекрачват прага на училището? Разбираме на 15 септември на сцената на Куклен театър-Варна от 11:00.
 • One Love Tour

  14 септември 2019

  One Love Tour минава през Варна на 14 септември, следвайки познатия формат. Събитията започват още в 16:00 на входа на Морската градина, където ни очакват Алея на занаятите и игрите от Фермата. Кулминацията, разбира се е концертът, за който на сцената се качват Графа, Слаткаристика, Next Time, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. Входът е свободен.
 • Miry

  13 септември 2019

  Групата на Мирян Костадинов се завърта в акустичен вариант с авторските си парчета I won’t pray, You Already Know, Blood Money, Inner Demons, Nightmare и Kinda Love You, между които слушаме и кавъри. Входът на 13 септември в Menthol на плажа е свободен, а бандата се качва на сцената в 22:00.
 • Светът на Марни

  12 септември 2019

  Сладката анимация проследява приключенията на оранжевата котка Марни и нейните приятели - кучето Елвис, магаренцето Антон и петела Егберт. Прожекцията на 12 септември е в зала 6 на ФКЦ от 16:00.
 • A & A дуо клавесин

  11 септември 2019

  Дуото A&A се състои от руските изпълнителки на клавесин Анастасия Антонова и Анна Кискачи. Дуото ще изпълни творби от Люли, Панкрейс Ройе, Моцарт, Дворжак, Фробергер, Лигети и Сен-Санс. Слушаме ги на 11 септември в зала Аула на ИУ-Варна от 19:00.
 • Актрисата

  9 септември 2019

  Актрисата е пиеса за последното представление на своенравната Лилия Мартин (Аня Пенчева), чието действие тече в гримьорната на театъра, отрупана с цветя и поздравителни картички. Оттам минават бившият ѝ съпруг, настоящият годеник, нейният син, агентът и режисьорът ѝ, а с всяка следваща среща емоциите изпълват все по-голямо пространство и повдигат въпроси за славата, властта и любовта, преди последният ѝ поклон да ги остави зад завесата. Постановката на Народния театър гостува в зала 1 на ФКЦ на 9 септември от 19:00.
 • Любовни писма

  10 септември 2019

  В екшън стил с изумителна скорост преминават събития, възрасти, чувства, настроения...Любовна кореспонденция, която подобно на съвременен чат, прескача в задъханите си редове всичко маловажно и незначително, за да потопи зрителя в гъстото вино на любовта. Една любов, която все не може да се случи, но и категорично отказва да умре. Премиерата на постановката Любовни писма гледаме на сцена Филиал на Драматичен театър Варна от 19:00.
 • Микеланджело: Безкрайност

  8 септември 2019

  Микеланджело: Безкрайност е първият арт филм, направен някога за абсолютния гений на Ренесанса и историята на универсалното изкуство - Микеланджело Буонароти. Този удивителен филм, заснет с най-съвременните технологии, проследява основното скулптурно и живописно творчество на Микеланджело, показвайки най-известните му шедьоври. Прожекцията на 8 септември е в зала Европа на ФКЦ от 18:00.
 • One Love Tour

  7 септември 2019

  Фестивалът, който се превърна в символ на любовта, културата и изкуството на България и Република Северна Македония ще се случи за пръв път и в Бургас на 7 септември. Събитията започват още от сутринта на площад Тройката и завършват с концерт с участието на Орлин Горанов, Слаткаристика, Графа, Next Time, Дара и много други. Входът за фестивала е свободен.
 • Влюбен в жена си

  6 септември 2019

  Един мъж си мечтае за новата приятелка на най-добрия си приятел. Той е готов да захвърли всичко, за да изпълни най-дивите си мечти. Влюбен в жена си беше част от програмата на фестивала Любовта е лудост, прожекцията на 6 септември в зала Европа на ФКЦ е от 18:00.
 • Фондацията

  5 септември 2019

  Не всяка вечер можем да видим на една сцена Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански. За целта си запазваме места за концерта им в Летен театър-Варна на 5 септември от 20:00, когато те ще излязат на сцената заедно с оркестъра на Държавна опера-Стара Загора под диригентството на Владимир Бошнаков, за да изпълнят най-емблематичните парчета на Щурците, ФСБ, Стари муцуни, БТР, Дони и Момчил и още.
 • Неприятности с теб

  4 септември 2019

  Вдовица открива, че съпругът й е изпратил невинен човек в затвора, за да прикрие собствените си престъпления. Лентата Неприятности с теб беше част от програмата на фестивала Любовта е лудост. Ако сте я пропуснали тогава, можете да наваксате с прожекцията на 4 септември в зала 6 на ФКЦ от 19:00.