• Любими руски песни

  19 март 2018

  Неостаряващи хитове от руски филми, цигански романси и любими песни на няколко поколения в изпълнение на Руслан Мъйнов, слушаме на 19 март от 19:00 в залата на Лукойл-Нефтохим в Бургас.
 • Търсач на удоволствия

  18 март 2018

  „Търсач на удоволствия“ е прякорът на стария кемпер, с който Ела и Джон Спенсър са ходили на почивка с децата си през 70-те години. Сега те шокират всички, качвайки се в остарялото превозно средство и хващайки пътя към Кий Уест в търсене на ново приключение. Филмът на Паоло Вирдзи с Хелън Мирън и Доналд Съдърланд се завърта в зала 1 на ФКЦ на 18 март в 15:30 в рамките на София Филм Фест във Варна.
 • P.I.F.

  17 март 2018

  Зад съкращението четем Patriots In Fashion, но освен за име на бандата, момчетата ползват трите букви и в заглавията на всичките си албуми досега. Каква част от тях ще чуем на концерта им във Варна става ясно на 17 март от 23:00 в клуб Vintage 33.
 • Обратен ефект

  16 март 2018

  Обратен ефект работят върху нови парчета и клипове, но успоредно с това взимат активно участие и в клубния живот. Във Vintage 33 ще ни изненадат с разнообразен репертоар: от ска, пънк, реге и по-танцувални и купонджийски парчета до рок, хеви и траш. Началото е в 23:00.
 • Отворена брачна двойка

  15 март 2018

  Наистина ли, за да се носят тежките окови на брака са нужни не двама, а трима души? Какво е съпругата – приятел, грижовник, майка или… просто любима? На тези и още въпроси, отговаря постановката на Отворена брачна двойка. Гледаме я на сцената на Куклен театър-Бургас от 19:00.
 • Лейди Макбет

  14 март 2018

  Представете си Хичкок да режисира Брулени хълмове и ще получите тази викторианска драма, с която Уилям Олдройд прескача от театъра към киното, за да ни държи на нокти час и половина, пускайки ни по наклона секс-насилие-отчаяние. Лейди Макбет гледаме в зала 6 на ФКЦ от 18:00.
 • 120 удара в минута

  13 март 2018

  Признанието "модерна класика в гей киното" и четирите награди от Кан ни стигат, за да влезем в ритъма на тази болезнена и лична история, в която Робен Кампийо разказва през своите очи за парижките активисти ACT UP. Същите повдигат на висок глас през 90-те темата за СПИН, от който е засегнат и интровертният Натан, а на фона на все по-радикалните им акции една любов тепърва започва да расте. Прожекцията е в зала 6 на ФКЦ от 19:30.
 • Class

  12 март 2018

  Режисьорът Владимир Пенев описва Class като "житейски спектакъл с непредсказуем край", а ние слушаме отзивите за американския му вариант, преди да сме гледали неговия – от "забавно и разтърсващо" до "безупречна постановка, която ни напомня колко стойност може да внесе театърът в живота ни". Постановката на Театър 199 гледаме в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Hyster

  11 март 2018

  От 36 маймуни до Илюзии по Иван Вирипаев в Сфумато, Младен Алексиев изследва границите на допустимото в театъра, които растат или се стесняват по думите, слезли до нас от сцената. Тук параметри няма, защото заглавието и последователността на епизодите се решават от алгоритъм в деня на всяко представяне пред публика. Какво ще се случи във Варна, гледаме на сцена Филиал на Драматичния театър на 11 март от 18:30.
 • Мария Илиева

  10 март 2018

  Харизматичната Мария Илиева ще изгрее на сцената в Moda Bar My Place в 22:00 със завладяващ мощен глас, лъчезарна усмивка, брилянтна визия и страхотно настроение, с което ще изпее хитовете си.
 • Законът на джунглата

  9 март 2018

  Законът на джунглата ни изпраща на едно щуро приключение в Гвиана, където е изпратен главният герой, за да поеме проекта за построяване на ски писта, чрез която да се съживи туризма. Прожекцията е част от програмата на Месеца на франкофонията, гледаме я в зала Европа на ФКЦ от 15:00.
 • Легенда за красотата

  8 март 2018

  С над 80 милиона продадени албуми, Андреа Бочели се завръща на кино екраните, за да вземе участие в шоу-спектакъла на лед, който съчетава опера, поп музика, фигурно пързаляне и мода. Това взимащо дъха представление е заснето в емблематичната Арена ди Верона в Италия, а привилегията да го гледаме на голям екран ще имаме и ние, благодарение на ексклузивната прожекция в кина Arena на 8 март от 20:00.
 • Гълъб, кацнал на клон

  7 март 2018

  Смесица от абсурд, черен хумор, шок и абсолютен ужас – това е новата комедия на лудия гений Рой Андершон (достигащ Бунюел в сюрреализма и извратения си хумор), която разсъждава върху човешкото съществуване чрез серия комични скици. Гълъб, кацнал на клон, размишлява за битието гледаме в зала 6 на ФКЦ на 7 март от 18:00.
 • Секси пране

  6 март 2018

  Въоръжени с наръчник Секс за начинаещи, Алис и Хенри решават да прекарат уикенда в скъп и лъскав спа-хотел с определена мисия – да съживят своя 25 годишен брак. Ще може ли съпругът да прегърне всичките диви предложения, които жена му вади от книгата с идеи за по-вълнуващ секс разбираме на Основна сцена на Драматичен театър-Варна от 19:00.
 • Тоска

  5 март 2018

  Бурният политически живот в Рим от началото на 19 век се пренася в Ковънт Гардън днес, където трагичната опера на Пучини получава нов, модерен прочит от режисьора Джонатан Кент. Слушаме и гледаме на 5 март от 16:00, благодарение на ексклузивната прожекция в кина Arena.
 • Левиатан

  4 март 2018

  Един обикновен човек от малък град на горния ръб на Русия е смачкан между ноктите на църквата и държавата, които искат да вземат парчето земя под краката му. Наглед дребната история е платно, върху което режисьорът Андрей Звягинцев рисува в страшен мащаб грозното лице на Русия на Путин. А ние гледаме в зала 6 на ФКЦ от 16:30.
 • Белите конници

  3 март 2018

  Филмът е част програмата на Месеца на Франкофонията. Френско-белгийската драма Белите конници гледаме в зала Европа на ФКЦ от 15:00.
 • Мануел Рива

  2 март 2018

  Издълба с пирограф в главите ни напевното "Ммм-хъъм, ммм-хъъм", а после продължи да повтаря контурите цяло лято и от телевизора в хола, и от радиото в колата, и от бара на плажа. На 2 март румънецът идва насам да завърти дийп тех сет и от пулта на Moda Bar My Place, а ние сме там час преди полунощ, за да чуем най-после как е и на живо.
 • Аз, Даниел Блейк

  1 март 2018

  Лентата ни среща с 59-годишния Даниел Блейк, чийто път се пресича с този на Кейти - самотна и безработна майка на две деца. Единственият ѝ шанс да избегне настаняване в хостел за бездомни в Лондон, е да заживее в апартамента на непознатия до скоро Блейк. Развитието на историята проследяваме в Contemporary space от 18:30 или 20:30.
 • Откачена фамилия

  28 февруари 2018

  Почти всеки е имал случайна среща в интернет. Но понякога случайното може да се окаже съдбоносно. А ако в цялата история е намесена и голяма лъжа, тогава настъпва истински хаос. Ако искате да разберете развръзката на комедията Откачена фамилия, гледайте в Културен дом на Нефтохимика в Бургас от 19:00.