• La Migra Trio

  22 септември 2019

  Колоритния варненски състав LaMigra (Страцимир Павлов [пиано], Стоян Роянов Я-Я [кларинет, саксофон], Валери Ценков [перкусии, маримба], Нейко Бодуров [тромпет] и Венцеслав Марков [бас]) представя неизпълнявания след премиерата си албум Seven Sacred Spaces, в разширен състав и с нови джаз-аранжименти. Концертът е част от програмата на фестивала In The Palace, слушаме го на 22 септември в зала 1 на ФКЦ от 20:00.
 • Орлин Павлов & JP3

  21 септември 2019

  В рамките на IN THE PALACE един от най-обичаните български изпълнители Орлин Павлов се качва на сцената във Варна, заедно с формацията JP3. JP3 е в състав Живко Петров - пиано, Веселин Веселинов - Еко - бас, Димитър Семов - барабани. Слушаме ги на 21 септември в зала 1 на ФКЦ от 20:00.
 • Meszecsinka

  20 септември 2019

  Една от най-успешните унгарски формации празнува десетилетие на сцена с чисто нов албум, чиято световна премиера ще бъде у нас. Готвен през последните две години, новият албум на формацията - Stand into the Deep, продължава пътешествието в света на сънищата, започнато с предходния Awake in a Dream, спечелил престижната музикална награда Фонограм за най-добър етно албум. Концертът на Meszecsinka е на 20 септември в Rubik Art Center от 23:00.
 • Jazz Boudoir

  19 септември 2019

  Изкушаващата Вера Шандел от Sentimеntal Swingers и виртуозният композитор – пианиста Ангел Заберски ще ни направят свидетели на бляскаво пътуване в света на френския шансон - от Патрисиа Каас до Жозефин Бекер, от Едит Пиаф до Жо Дасен, минавайки през Далида. Концертът Jazz Boudoir, част от програмата на фестивала In The Palace, слушаме в зала 1 на ФКЦ на 19 септември от 19:00.
 • Приятели?

  18 септември 2019

  Постановката на Драматичен театър Варна Приятели? e по пиесата Саймън и Гарфънкъл, с която актрисата и драматург Здрава Каменова и режисьорът Калин Ангелов печелят Националната награда 2016 в драматургичния конкурс Иван Радоев - Плевен. Гледаме я на сцена Филиал на театъра от 19:00.
 • Дворците на народа

  17 септември 2019

  Най-големият форум за историческо документално кино DOCK започва в Бургас на 17 септември. Фестивалът открива лентата Дворците на народа. Филмът посещава пет емблематични сгради от социалистическите времена: масивни каменни здания, чиито фасади и интериори, подредба на стаите и мебелите, декор и функционалност имат една-единствена цел – да представят политическата система и нейните ценности. Гледаме го в Гранд Хотел Приморец на 17 септември от 19:00.
 • Il Volo

  16 септември 2019

  Оперните им гласове се хармонизират по цял свят вече 10 години, а през февруари подават и новия албум Musica, който стига тавана и тук с кавъри между оригиналите. Триото Il Volo слушаме на 16 септември в зала Конгресна на ДКС във Варна от 20:00.
 • Горско училище

  15 септември 2019

  Горско училище е забавен образователен спектакъл, изпълнен с уроци, игри и закачки. Денят в Горското училище минава неусетно. Всеки ученик знае, че в училище е забавно и весело. Но дали така мислят и тези, които за пръв път прекрачват прага на училището? Разбираме на 15 септември на сцената на Куклен театър-Варна от 11:00.
 • One Love Tour

  14 септември 2019

  One Love Tour минава през Варна на 14 септември, следвайки познатия формат. Събитията започват още в 16:00 на входа на Морската градина, където ни очакват Алея на занаятите и игрите от Фермата. Кулминацията, разбира се е концертът, за който на сцената се качват Графа, Слаткаристика, Next Time, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. Входът е свободен.
 • Miry

  13 септември 2019

  Групата на Мирян Костадинов се завърта в акустичен вариант с авторските си парчета I won’t pray, You Already Know, Blood Money, Inner Demons, Nightmare и Kinda Love You, между които слушаме и кавъри. Входът на 13 септември в Menthol на плажа е свободен, а бандата се качва на сцената в 22:00.
 • Светът на Марни

  12 септември 2019

  Сладката анимация проследява приключенията на оранжевата котка Марни и нейните приятели - кучето Елвис, магаренцето Антон и петела Егберт. Прожекцията на 12 септември е в зала 6 на ФКЦ от 16:00.
 • A & A дуо клавесин

  11 септември 2019

  Дуото A&A се състои от руските изпълнителки на клавесин Анастасия Антонова и Анна Кискачи. Дуото ще изпълни творби от Люли, Панкрейс Ройе, Моцарт, Дворжак, Фробергер, Лигети и Сен-Санс. Слушаме ги на 11 септември в зала Аула на ИУ-Варна от 19:00.
 • Актрисата

  9 септември 2019

  Актрисата е пиеса за последното представление на своенравната Лилия Мартин (Аня Пенчева), чието действие тече в гримьорната на театъра, отрупана с цветя и поздравителни картички. Оттам минават бившият ѝ съпруг, настоящият годеник, нейният син, агентът и режисьорът ѝ, а с всяка следваща среща емоциите изпълват все по-голямо пространство и повдигат въпроси за славата, властта и любовта, преди последният ѝ поклон да ги остави зад завесата. Постановката на Народния театър гостува в зала 1 на ФКЦ на 9 септември от 19:00.
 • Любовни писма

  10 септември 2019

  В екшън стил с изумителна скорост преминават събития, възрасти, чувства, настроения...Любовна кореспонденция, която подобно на съвременен чат, прескача в задъханите си редове всичко маловажно и незначително, за да потопи зрителя в гъстото вино на любовта. Една любов, която все не може да се случи, но и категорично отказва да умре. Премиерата на постановката Любовни писма гледаме на сцена Филиал на Драматичен театър Варна от 19:00.
 • Микеланджело: Безкрайност

  8 септември 2019

  Микеланджело: Безкрайност е първият арт филм, направен някога за абсолютния гений на Ренесанса и историята на универсалното изкуство - Микеланджело Буонароти. Този удивителен филм, заснет с най-съвременните технологии, проследява основното скулптурно и живописно творчество на Микеланджело, показвайки най-известните му шедьоври. Прожекцията на 8 септември е в зала Европа на ФКЦ от 18:00.
 • One Love Tour

  7 септември 2019

  Фестивалът, който се превърна в символ на любовта, културата и изкуството на България и Република Северна Македония ще се случи за пръв път и в Бургас на 7 септември. Събитията започват още от сутринта на площад Тройката и завършват с концерт с участието на Орлин Горанов, Слаткаристика, Графа, Next Time, Дара и много други. Входът за фестивала е свободен.
 • Влюбен в жена си

  6 септември 2019

  Един мъж си мечтае за новата приятелка на най-добрия си приятел. Той е готов да захвърли всичко, за да изпълни най-дивите си мечти. Влюбен в жена си беше част от програмата на фестивала Любовта е лудост, прожекцията на 6 септември в зала Европа на ФКЦ е от 18:00.
 • Фондацията

  5 септември 2019

  Не всяка вечер можем да видим на една сцена Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански. За целта си запазваме места за концерта им в Летен театър-Варна на 5 септември от 20:00, когато те ще излязат на сцената заедно с оркестъра на Държавна опера-Стара Загора под диригентството на Владимир Бошнаков, за да изпълнят най-емблематичните парчета на Щурците, ФСБ, Стари муцуни, БТР, Дони и Момчил и още.
 • Неприятности с теб

  4 септември 2019

  Вдовица открива, че съпругът й е изпратил невинен човек в затвора, за да прикрие собствените си престъпления. Лентата Неприятности с теб беше част от програмата на фестивала Любовта е лудост. Ако сте я пропуснали тогава, можете да наваксате с прожекцията на 4 септември в зала 6 на ФКЦ от 19:00.
 • Забраненото шоу на Рачков

  3 септември 2019

  Как се правят новините? Лъжат ли ни рекламите? Какво работи продуцентът? Свършват ли някога сапунените сериали? Това са само част от въпросите, на които дава отговор един от най-обичаните шоумени в България. Влизаме заедно с него в кухнята на телевизията на 3 септември от 19:30 в Летен театър Варна.