• Формулата на Тео

  25 май 2019

  Какво е важно за доброто образование? Трябва ли един успешен физик да познава поезията на Хьолдерлин? Може ли да се преподава търсенето на нравствения абсолют? А да се подарява най-ценният и скъп продукт днес? Или това е само Формулата на Тео? Документалната лента на Николай Василев гледаме в зала 1 на ФКЦ от 19:00.
 • Airbag

  24 май 2019

  Братята Николай и Петко Славови, по-известни като Airbag, се качват на сцената на бар Ten Fingers в Бургас на 24 май, за да ни представят новия си сингъл Brothers, както и парчета от албумите Overcooked summer и Recycle Of Love. Партито започва в 22:00.
 • Бягай

  23 май 2019

  Новата българска лента проследява историята на група тийнейджъри, които откриват в стар джобен часовник мистериозна тайна, водеща след себе си опасни и вълнуващи приключения. Побързайте да се снабдите с билет, прожекцията е само една - на 23 май в зала 6 на ФКЦ от 18:30.
 • Приказки от изгубения град

  22 май 2019

  Музикално–поетичният спектакъл Приказки от изгубения град обединява творческата енергия на две ярки артистични натури - пианистката Мария Мартинова и актрисата Теодора Духовникова. Те изпълняват емблематични творби на френския импресионизъм и символизъм - музиката на Дебюси и Равел и поезията на Верлен, Бодлер и Бертран. Спектакълът
  гледаме в Художествена галерия Борис Георгиев на 22 май от 19:00.
 • Щастливият Ладзаро

  21 май 2019

  Двайсетгодишният Ладзаро е млад фермер и вечен оптимист с простичък живот в своето италианско село, живописно като картина на стар майстор. Всички там са доста бедни, работата е тежка, но леките шеги и усещането за вълшебна приказка, поднесено майсторски от камерата, не позволяват на филма да завие към мрачен реализъм. При все, че детайлите бавно се трупат в странна купчина, която внезапно разкрива, че там всъщност нещо нередно се случва. Какво именно - разбираме от прожекцията на 21 май в зала 5 на ФКЦ от 17:30.
 • Прощална вечеря

  20 май 2019

  Здравко Митков постави черната комедия Името на двамата съвременни драматурзи от Франция само преди година, а днес вече е готов с пиеса по друг техен текст - Прощална вечеря. Именно с нея Сатиричен театър Алеко Константинов гостува в зала 1 на ФКЦ на 20 май от 19:00.
 • DESY Live Formation

  19 май 2019

  Десислава Андонова (DJ Desy), позната с характерния си кадифен тембър и топъл глас, с участието си в проектите Phuture Shock и суинг триото Sentimental Swingers, ще представи за пръв път във Варна последния си експериментален проект, в който отказва да се подчини на стилове, рамки и “запазени марки”. Събитието, част от Varna Jazz Days Festival, слушаме и гледаме на 19 май в двора на Археологическия музей от 20:00 срещу билет от 10лв на входа.
 • Mendo

  18 май 2019

  Една от звездите на Cadenza Records - Mendo, редом с любимите резиденти Kiko и Electriksoul, ще срежат лентата на летен сезон 2019 в клуб Makalali на плажа във Варна. Стартът на партито е на 18 май от 22:00.
 • Delta Roosters

  17 май 2019

  Групата е създадена в края на 2011 от Антон Серкеджиев и Петър Георгиев - Пешето, които от години свирят заедно като акустично китарно дуо. В последствие формацията се разширява, за да се стигне и до дебютния албум Блус и ритъм, с парчетата от който ги чакаме на 17 май на сцената на бар Ten Fingers в Бургас в 22:30.
 • Секскомедия в лятна нощ

  16 май 2019

  Има такива нощи... Във въздуха сякаш се носи и разпръсква любов... Всички са увлечени от реални и въображаеми любовни трепети. Пиесата на Уди Алън е едно намигване към Сън в лятна нощ на Шекспир и филма на Бергман Усмивки от една лятна нощ. Драматичен театър Хасково гостува със Секскомедия в лятна нощ в зала НХК в Бургас на 16 май от 19:00.
 • Къщата, която Джак построи

  15 май 2019

  САЩ през 70-те години. Следваме изключително интелигентния Джак за период от 12 години и виждаме убийствата, които представят развитието на Джак като сериен убиец. Преживяваме историята през неговата гледна точка, а тя е, че всяко убийство представлява произведение на изкуствотo. Прожекцията на 15 май е в зала 5 на ФКЦ от 20:00.
 • Мартин, Данчо и майка им

  14 май 2019

  Всъщност под чадъра в авторския спектакъл на Камен Донев е само на Данчо и Мартин майка им в лицето на Албена Колева, но суматохата, която актрисата завихря около себе си, е достатъчна да "напълни" сцената и да взриви от смях салона. Комедията гостува в зала НХК в Бургас, на 14 май от 19:00.
 • Три котки на покрива

  13 май 2019

  Драматичен театър Благоевград гостува на бургаска сцена с една комедия на абсурда, в която три презадоволени от живота жени решат да търсят несъществуващите си проблеми. Какво всъщност намират, гледаме на сцената в зала НХК на 13 май от 19:00.
 • Златната гъска

  12 май 2019

  Златната гъска е шеговит музикално-куклено-театрален опит за присмех над човешката глупост, алчност, завист и суета. А смехът е единственото, което театърът може да предложи като лек срещу тези болести на ума, сърцето и душата. Премиерното представление на Куклен театър-Бургас гледаме на 12 май от 11:00.
 • Малко късмет за по-късно

  11 май 2019

  В разказа на Палми Ранчев със същото заглавие двама боксьори се срещат в трамвая години след младежкия им мач. В него единият губи, а после става шампион – макар че явно не докрай, защото днес е контрольор; вторият печели, но години по-късно го виждаме да изкарва по десетина лева дневно на Илиянци. Този сюжет става основата на филм, който неотдавна влезе в кината. Тази седмица го гледаме в зала 5 на ФКЦ, прожекцията на 11 май е от 18:00.
 • Innerglow

  10 май 2019

  Година след появата си на клубната сцена, четворката вади ново парче с видео - Rising sun. Чакаме ги на сцената в Menthol на плажа, на 10 май след 22:00 срещу 5лв на входа.
 • Ножица-трепач

  9 май 2019

  Театър Българска армия гостува в зала Конгресна на ДКС във Варна с постановката Ножица-трепач. Спектакълът започва като стандартна крими-комедия, след което се преобръща и от класическа кримка се превръща в модерно интерактивно представление, в което публиката е тази, която разплита загадката убийството и има последната дума. Гледаме Ножица-трепач на 9 май от 19:00.
 • Силата на съдбата

  8 май 2019

  Анна Нетребко и Йонас Кауфман за звездите в грандиозната постановка на операта на Верди. В музикално отношение операта изисква максимални усилия от изпълнителите, а историята за неизбежното горчиво отмъщение дава възможност за създаването на изключителен театрален спектакъл. Поставена за първи път в Амстердам, продукцията е пренесена на сцената на Кралската опера в цялото си великолепие. Ние я гледаме на голям екран в Arena Grand Mall Varna на 8 май от 19:00.
 • Кой е Големанов?

  7 май 2019

  Действието следва сюжета на популярната комедия Големанов от Ст. Л. Костов, но използва и много злободневни препратки към съвременната българска действителност. Най-новия мюзикъл на Опера Варна гледаме на 7 май на Основна сцена от 19:00.
 • Животът е безкраен танц

  6 май 2019

  И този танц е суинг. Поне според Sentimental Swingers – проектът на Андрония Попова-Рони (на чиято памет днес посвещават този документален филм), Десислава Андонова, Вера Шандел и Михаил Йосифов Секстет. Белгийският режисьор Андре Шандел, съпруг на Вера, разказва с близък поглед за бляскавото суинг трио, което с рокли, перли и усмивки съживява носталгията по този стар стил. Филмът гледаме на 6 май в зала 5 на ФКЦ от 20:30.