Отворено писмо

14 февруари 2013 снимка Владимир Томашевич
Отмина още едно (чудесно) издание на литературната инициатива на Гери Турийска Пощенска кутия за приказки. Темата този път беше Отворено писмо, а от всички представени разкази, най-много ни хареса този на Николай Драгиев, който получи и нашия подарък - магическата трилогия 1Q84 на винаги нестандартния Харуки Мураками, предоставена от издателска къща Колибри.
Колко приятно, че разказът на Николай бе порчетен от самата Гери. Прочетете го и вие - струва си.


– * –

Здравейте,

Аз съм Писмо. Родителите ми са Телеграма и Есемес. От майка си съм наследил телеграфния стил, от баща си - краткостта и латиницата. Понеже мама е много по-възрастна от татко, той постоянно й пишеше, упреквайки я:
Ti si stara, nama4kana I ploska

Тя не му оставаше длъжна и той получаваше:
Писукащ простак.Точка. С теб хората паркират. Точка.

В крайна сметка бракът им се разпадна. Отгледаха ме баба ми и дядо ми - Морза и Клиновид Писменови, финансово нестабилни пенсионери с афинитет към възли, точки и тирета, но нямащи два лева, да ми закупят плик. За марка да не говорим. Така от малък съм принуден да живея като отворено писмо и не мога да съдържам тайни.

Когато разбрах за вашия конкурс Пощенска кутия за приказки, реших да ви се изпратя, защото вие така или иначе отваряте всички писма и аз един вид ще ви улесня, пристигайки отворено.
Надявам се, че на партито, освен отворени писма ще има разголени Петиции и някоя и друга по освободена Харта, за да се запозная с тях и да усетя нещо от тоя Живот, преди да дойде Голямото Рециклиране.

С най-искрени фантазии:
Едно Отворено Писмо

– * –


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.