• В какво се забърках

  8 януари 2015

  Георги Иванов

  Пощенска кутия за приказки този път провокира пишещите с темата В какво се забърках, а победител е Георги Иванов с разказа си Родители, пазете децата си! Наградата е пропуск за Sofia MENAR Film Festival. Ето и самият разказ.
 • Работно време

  5 декември 2014

  Надя Станчева

  Пощенска кутия за приказки и този път напълни Sofia Live Club с пишещи и читатели, които да споделят мисли и емоции по темата Работно време. Нашата награда - книгата на Херман Кох Вечерята спечели Надя Станчева за разказа си Джамбази срещу стоматолози. Ето го и него:
 • Имам една добра и една лоша новина

  21 януари 2014

  Да, първото издание на Пощенска кутия за приказки за 2014 вече премина! Естествено, премина весело и успешно, а основната тема беше Имам една добра и една лоша новина.
  Всички разкази ни харесаха, но най-много ни допадна историята на Алекс Вълева (прочетена от Камен Воденичаров), съответно Алекс получи заслужен подарък - два билета за фамозното стенд ъп комеди шоу на Майкъл Уинслоу, осигурени от нашите добри приятели от Keen Acts!
  Ето го и текстът в неговата чудесна цялост. приятно четене!
 • Защото има значение

  5 декември 2013

  Ех, отмина и последното за годината издание на Пощенска кутия за приказки :-(
  Впрочем, няма за какво да сме тъжни - беше забавно, чухме няколко много силни текста и се смеехме заедно със четците-звезди.
  Този път темата беше Защото има значение, а на нас най-много ни допадна разработката на Петко Славов, който съвсем заслужено получи нашия подарък (Първа равносметка след апокалипсиса на Бегбеде, любезно предоставена от скъпите ни приятели от издателство Colibri).
  Четете на воля :-)
 • Игра на думи

  5 декември 2013

  Поредният епизод на Пощенска кутия за приказки се казваше Игра на думи и премина в обичайната приятелска обстановка - с много смях, силни текстове, експресивни четци и силни питиета за допълнително настроение. От всичко, което прочетохме и чухме, най-много ни хареса текста на Яни Димитров - Игра на чугунени перли, затова Яни получи нашия подарък, а вие получавате неговото произведение.
  Приятно четене :-)
 • Грешката е вярна

  11 октомври 2013

  Хладното, есенно издание на Пощенска кутия за приказки бе на 9 октомври, а темата, върху която твориха десетки фенове на инициативата - Грешката е вярна.
  Четците на забавните истории бяха Стефан А. Щерев, Иво Аръков, Тони Аргиров, Теодора Духовникова, Елена Бозова, Емил Джасим, Митко Павлов и Камен Алипиев. Както всеки път, ние от Програмата, изчетохме творбите предварително и особено внимателно, за да дадем двоен подарък на своя фаворит - мистериозния Нико Кру, който получи два билета за наближаващия концерт на Pink Martini, любезно предоставен от нашите приятели от Eventease.
  Следва и пълният текст на неговата приказка - приятно четене.
 • До доказване на противното

  14 май 2013

  Приключи последното за сезон пролет-лято издание на Пощенската кутия за приказки. Шегите, драмите и словесните каламбури, които всяка творческа натура бе призована да излее, бяха на тема До доказване на противното. В съдбовната вечер на четенето – 8 май в Sofia Live Club, знайни и незнайни персони прочетоха избраните от Гери текстове. Финале грандето на вечерта бе концертът на Rubikub, Algoriddim, Дидо от D2 и Feel, а Програмата не изневери на традицията си да дари любимия си автор от изданието със скромен подарък. Този път нашият фаворит бе Венци Мицов, на който любезно предоставихме два билета за концерта на Андрея Триана в Sofia Live Club на 23 май. Приятно четене.
 • Градски легенди

  12 април 2013

  снимки Владимир Томашевич

  Поредното издание на Пощенска кутия за приказки бе на 10 април, а темата, върху която творихте - Градски легенди. Самите четци на забавните истории бяха своебразни градски легенди като Мария Илиева, Светльо Витков, Камен Алипиев, Ники Кънчев, Feel, Биляна Петринска, Емил Джасим, Митко Павлов, Ирина Бъчварова, Васил Русев и Димо от PIF. Както всеки път, ние от Програмата, изчетохме творбите предварително и особено внимателно, за да номирираме своя фаворит - Борислава Стоименова, на която подарихме билет за концерта на Depeche Mode в София, любезно предоставен от нашите приятели от SME.
  Приятно четене!
 • Не е това, което изглежда

  11 март 2013

  снимка Александър Пейчев

  Мартенското отваряне на Пощенска кутия за приказки беше свързано с темата Не е това, което изглежда. Покрай вечно дейния организатор на събитието Гери Турийска, ние също видяхме текстовете предварително, а най-много ни хареса разказа на Йоана Мирчева, носещ собстевното си заглавие Слепи срещи, прочетен на живо от Митко Павлов. Побързахме да й връчим нашия подарък - билет за We Will Rock You, мюзикъл, изграден върху хитовете на Queen, предоставен от организаторите на фамозните мюзикъл вечери SME.
  Ето и нейния текст - приятно четене!
 • Отворено писмо

  14 февруари 2013

  снимка Владимир Томашевич

  Отмина още едно (чудесно) издание на литературната инициатива на Гери Турийска Пощенска кутия за приказки. Темата този път беше Отворено писмо, а от всички представени разкази, най-много ни хареса този на Николай Драгиев, който получи и нашия подарък - магическата трилогия 1Q84 на винаги нестандартния Харуки Мураками, предоставена от издателска къща Колибри.
  Колко приятно, че разказът на Николай бе порчетен от самата Гери. Прочетете го и вие - струва си.
 • Повече няма да правя така

  14 януари 2013

  Първото издание за 2013 на литературно-хумористичната поредица Пощенска кутия за приказки премина при очаквано голям интерес и с доста настроение. Няма и как иначе - сред хората, четящи събраните разкази (на тема Повече няма да правя така) бяха както идеологът на Кутията Гери Турийска, така и Мария Илиева, Емил Кошлуков, Любен Дилов-син и ъндърграунд героят Чайката.
  На нас пък най-много ни хареса разказът на Весела Димитрова - Пералнята (четен в Studio 5 от Биляна Петринска), затова й връчихме нашия подарък - подписано от Дж. К. Роулинг издание на най-новата й книга Вакантен пост, любезно предоставена ни от издателска къща Колибри.
  Предлагаме ви текста на Весела в неговата цялост.
 • Не знам за какво говориш

  10 декември 2012

  Продължаваме да публикуваме любимите ни истории от литературно-разказваческата инициатива на Гери Турийска Пощенска кутия за приказки. През декември Кутията бе препълнена с разкази на тема Не знам за какво говориш, а пък ние се забавлявахме много с този на Надежда Станилова (четен в Studio 5 от Цвети Чендова), затова го публикуваме в неговата цялост тук, а Надежда вече получи от нас своя специален подарък.
 • Всичко ще бъде наред

  5 ноември 2012

  Вечната дружба между Програмата и литературно-разказваческата инициатива на Гери Турийска Пощенска кутия за приказки става все по-крепка. И така, в самото начало на ноември стартираме обща рубрика заедно с любимата ни Кутия - а това означава, че на всяко четене ще си избираме един текст, който ще публикуваме в неговата цялост тук, а неговият автор ще получава от нас специален подарък.
  Първата история е на симпатичния Емил Джасим, който блесна пред нас с включването си по темата Всичко ще бъде наред. Приятно четене!