• One Design Week

  20 - 29 юни 2014
  Фестивалите на Едно се превърнаха в традиционни и чакани събития. Началото на лятото по право е посветено на всичко онова, което е пряко и косвено свързано с думата дизайн. Тазгодишното издание на One Design Week (20-29 юни) ще протече във великолепния Пловдив и отново предлага богата на събития програма и много чуждестранни гости.
 • Sofia Architecture Week 2013

  22 ноември 2013 - 1 декември 2013
  Всичко хубаво на този свят започва като блед щрих, сетне достига контурите на мечта и започва да пулсира. Точно толкова силно, колкото пожелаем. Навярно така плах е бил стартът и на Sofia Architecture Week, вече традиционно и чакано културно явление, силно ангажирано с казусите на градската среда. Нещо повече, явлението смее да се променя и адаптира – шестото издание на SAW се установява в Пловдив между 22 ноември и 1 декември.
 • Нощ на музеите и галериите

  20 - 21 септември 2013
  Изкуство, история, срещи и хиляди хора из улиците на Пловдив са запазените знаци на Нощта на музеите и галериите, която за втори път се провежда в рамките на два дни – първият, запазен за модула Музеи и галерии, а вторият – за модулите Култура и клуб и Град и публични пространства.
 • Пловдив чете

  11 - 16 юни 2013
  С рецитал по стихове на Иван Теофилов стартира тазгодишното издание на Пловдив чете – любимият на всички книгомани фестивал. Официалното откриване е на 11 юни на Римски стадион от 18:30, когато на българския писател ще бъде връчен Орфеевия венец за поезия.
 • Фестивал Улица Отец Паисий

  7 - 9 юни 2013
  Фестивалът Улица Отец Паисий - едно от събитията, което пловдивчани (и не само) очакват с нестихващ интерес, навлиза в четвъртата си годишнина. Изложби, инсталации, фестивална къща, концерти, кино и пърформанси ще изместят ежедневните отношения на най-симпатичната пловдивска улица между 7 и 9 юли.
 • Британски седмици в България

  26 май 2013 - 11 юни 2013
  Тържество на британската култура ни очаква между 26 май и 11 юни по време на първите Британски седмици у нас. Песни, танци, постановки, ястия, та дори и футбол представят лицето на Великобритания отблизо.
 • Нощ на литературата [Пловдив]

  15 май 2013
  Нощта на литературата е международно събитие, чийто инициатор са Чешките центрове в страните от ЕС. Пловдив се включва в седмото й издание въобще, наред с Прага, Амстердам, Брюксел, Дъблин, Лисабон, и второто за България,  след успешния миналогодишен първи опит в София.
 • Дни на щастието 2013

  20 април 2013 - 30 юни 2013
  Дните на щастието – за втори път и все така в множествено число, обещават техники и преки пътища към личното и колективното щастие чак до края на юни. Инициативата на фондация Credo Bonum, оказва се, има почва у нас и въпреки че бяхме набедени за наивно позитивен народ, неведомите пътища на щастието си остават неутъпкана територия за мнозина. Поредицата жизнеутвърждаващи събития следете при нас, ето акцентите.
 • Сцена, палитра, слово

  24 февруари 2013 - 3 март 2013

  Зимният фестивал на изкуствата Сцена, палитра, слово навлиза смело в своята девета годишнина. Фестивалът, който традиционно се провежда в последната седмица на февруари, е възможност да се запознаем с работата на писатели, поети, режисьори, актьори, художници, които досега не са показвали творбите си пред пловдивска публика.


 • Празници на Старият град

  23 - 29 септември 2013
 • Нощ на музеите и галериите

  21 - 22 септември 2012
  Септември постепенно се насища със събития, а едно от онези, които не искаме да пропускаме е Нощта на музеите и галериите. Проявата е толкова обхватна, че да отразим всички интересни събития ще ни бъде трудно, но за удобство на потребителя в осмото издание на Нощта подсекциите са три.
 • Литературен фестивал Пловдив чете

  6 - 11 юни 2012