Нощ на музеите и галериите

Нощ на музеите и галериите


21 - 22 септември 2012
Септември постепенно се насища със събития, а едно от онези, които не искаме да пропускаме е Нощта на музеите и галериите. Проявата е толкова обхватна, че да отразим всички интересни събития ще ни бъде трудно, но за удобство на потребителя в осмото издание на Нощта подсекциите са три.


Музеи и галерии
Първата е задължителната музейна група. Посетителите ще преминат както през традиционно изкуство в регионалните исторически, археологически, природонаучен музеи, Балабановата къща, така и през съвременни творби, например в галерия Сариев с изложбата на германеца Ариел Райхман, и в U.P.A.R.K, където Кольо Карамфилов ще представи съвместния проект 3D с Пламен Панев и Ивайло Христов. Пълния списък с локациите, където ще се шири нощта на изкуството, вижте по-надолу.
Култура и клуб
Нощта излиза от удобното си местенце в музеите и влиза в баровете и културните центрове, за да срещне хората с повече жанрове на изкуството. Разтапящ душата джаз ще звучи в клуб Мария Луиза – стартът е в 20:00 с Jazz-n-Project, а в 21:30 видеопрожекцията на Без граници – филм за родни музиканти, избрали живот в чужбина. Книжарница Хеликон нетрадиционно става дом на изложба и концерт, а в култовото Artnewscafe ще чуете Hip Hip Tunes от Dssy Mssy.
Град и публични пространства
Третият панел от инициативата е своеобразен подфестивал на Нощта на музеите и галериите е окупирал и повече градски пространства, и повече време. Не пропускайте първорманса на танцово студио Duende на Римския стадион и интерактивната арт инсталация на ул. Станислав Доспевски с автори Кенди Чанг (САЩ) и Cachе Ateliе (България). Стилизирано мрънкане ще има за всички, които вярват, че това е възможно; кураторът Вера Млечевска е организирала Хора на оплакванията, който ще чуете пак на Римския стадион от 21:00.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.